Pozdrav.
Imam Canon Ixus 80 i za koji tjedan putujem poslovno u USA.
Zanima me što učiniti sa mojim punjačem za bateriju (model CB-2LVE). Na specifikaciji piše da prima ulazni napon 100-220V te frekvenciju 50/60 Hz što znači da mi vjerojatno treba samo američki naponski kabel.
Da li mi netko može savjetovati gdje takav kabl nabaviti (ili možda adapter europsko-na-američi)? Ne troši mi se 400Kn na isti punjač kojeg imam samo zbog kabla sa drukčijim ulazom a opet ne bih htio ostati bez fotki samo zbog takve trivijalije...
Hvala unaprijed na bilo kakvim informacijama. Pozdrav!
Nije ti potreban novi punjač.
Potreban ti je samo AC-AC adapter u koji sa jedna strane ustekas svoj punjac (EU standard) a sa druge strane adapter ustekas u uticnicu (US standard).
Takav adapter (ili komplete adaptera) mozes kupiti u manje vise svim medjunarodnim zracnim lukama i tax free zonama.
Ipak moja je preporuka da se vec prije putovanja pobrines za to jer foto aparat nije jedini uredjaj za koji ce ti to trebati.
Ovakve adaptere u Zg imas za kupiti u Chipoteci, Algoritmu, Technomaxu.
Nazovi i raspitaj se o raspolozivosti toga artikla prije nego krenes u kupnju.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks