Sori, ali meni jesu smješni takvi upiti, jer ako te to brine, da li te brine uz svakodnevno korištenje mobitela i gledanje TV-a? Nema zdrave i potpuno sigurne tehnologije i to je nešto s čim se moraš pomiriti ako se želiš njome koristiti.
Možda je pitanje smiješno, ali bolje da pitam nego da živim u sumnji.
Ako nabavim ovaj USB podatkovni modem za mobilni pristup internetu, zanima me, da li je ovakav način korištenja opasan po ljudsko zdravlje.
Znam da mobitel ako dugo razgovaraš njime može uzrokovati oštećenja (ili tako nešto) u mozgu i sl...
A kako je sa modemom? Naime, on se najčešće nalazi sa desne ili lijeve strane laptopa. Da li je udaljenost modema od mojih ruku i tijela dovoljna za sigurno surfanje?
Isto tako, koristim mobitel za pristup netu. Da li je držanje mobitela u ruci za vrijeme prijenosa podataka opasno?
I pliz, nemojte me ismijati, nisam baš doma sa tim radio zračenjima, možda su bezopasna, ali bolje spriječiti nego liječiti!![]()
Sori, ali meni jesu smješni takvi upiti, jer ako te to brine, da li te brine uz svakodnevno korištenje mobitela i gledanje TV-a? Nema zdrave i potpuno sigurne tehnologije i to je nešto s čim se moraš pomiriti ako se želiš njome koristiti.
Gle, ako je količina zračenja USB modema u razini zračenja jednog TVa onda mi je fakat svejedno, jer pred TVom msjedim odvajkada.
Na pitanje su mu ponukali svakojaki natpisi u novinama o štetnosti zračenja mobitela i sl. A kako USB modem koristi istu tehnologiju, pitam se da li to nije preštetno...
Mediji vole i trebaju senzacionalizam. Ako te toliko brine, pregledaj neke stručnije tekstove i istraživanja na netu. Jedino bih to uzeo kao neki relevantan podatak. Mediji danas više služe za razbibrigu nego za informiranje.
ljudska glupost..
mene više zabrinjava zračenje recimo žarulje. radija ili monitora..
između ostalog, ispod svakog uređaja koji zrači, postoji deklaracija o zračenju, ako već nema, pogledaj si na netu, sigurno piše u nekom priručniku.
i gle, surfajući sam naišao na ovo![]()
![]()
http://miscellanea.wellingtongrey.ne...eless-devices/
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Pa, nije pitanje ni glupo. Modem ipak zrači jače od mobitela (u biti ovisi o prijenosu podataka), čak na uputama piše da ga je preporučivo držati minimalno 30 cm od tijela. Utjecaj na tijelo je dokazan (povisuje temperaturu u mozgu i oku), samo je upitno koliko to ima štetne posljedice. Najosjetljiviji organi su mozak, oko, testisi i čašica koljena, pa ukoliko ti je laptop na stolu, a ne u krilu nemaš se čega bojati, a ako ti je u krilu, onda ti je štetna i toplina samog laptopa.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Nitko nije ni rekao da je pitanje glupo, već da je poznato da određena štetnost postoji, ali da je toliko štetno ili pogubno, ne bi se ni koristilo. Sigurno nije štetnije od pasivnog pušenja i šetnje u gradu gdje je zrak zagađen.
ko veli da je pitanje glupo, nije pitanje glupo, nitko to nije ni rekao
nego stvar je da se s time treba što manje zamarati, jer očito da je nemoguće na wc otići a da nešto tamo ne zrači xD (haha, ovo je dobro ispalo)
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Bookmarks