btw. ni u windowsima mi neradi svih 5 nego samo 2 pomagajte.
Kupio sam nove 5.1 zvucnike sve spojio i ovako:
U igricama tipa CoD4 radi normalno svi zvucnici rade i zvuk se rasprostrinje.
Ali kada pustim neku muziku u winapu neradi(mislim i sve ostale playere),odnosno rade samo kao 2.1.Sta da radim?????
Zadnji uredio SiemensCX70 : 27-10-2007 u 17:05
btw. ni u windowsima mi neradi svih 5 nego samo 2 pomagajte.
99% da nisi dobro podesio drivere od zvučne/matične. U windowsima uključi opciju 'clone' ili sl gdje će ti se zvuk sa lijevog i desnog kanala klonirati na zadnja 2 zvučnika. Neznam ni koju matičnu/zvučnu imaš tako da...
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
zvucna je zasebna a zove se C-Media 8738.Gdje je ta opcija??
Ako si instalirao drivere i sve uredno obavio, trebalo bi biti negdje u control panelu ili čak među programima. Trećeg nema..
Ako ti trebaju driveri:
http://drivers.softpedia.com/get/SOU...738-v644.shtml
E sad kako se to podešava i gdje trebaš kliknut, nemam pojma, pogledaj sam među postavkama ili proguglaj..
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
postoji 3 nacin.
Na daljinskom od zvucnika ima da se odabere 5.1 ili stereo.Na 5.1 cu da igram igre i fimove i slusati muziku koju prebacim na 5.1 a na stereo sve ostalo.
Jedino steta sto se jos uvjek neprave audio cd sa 5.1 odnosno mp3-ce na netu u 5.1 nego moramo sami konvertovati a to najcesce ruzno ispadne.
Tnx.
po zvučnoj kartici, koju sam i ja vjerojatno imao ... sigurno
ima ikonicu na taskbaru.. na koju klikneš i odabereš 5.1 sustav...
a za slušanje mp3-ica isto koristim 5.1
Trebas imati 5.1. zvucnike. Recimo ja imam Audigy 2ZS zvucnu karticu koju ne koristim jer nemam 5.1. sustav zvucnika.
Novije maticne ploce podrzavaju 5.1. sustav tak', ako mislis samo slusati glazbu, zvucna kartica ti ne treba.
![]()
Zadnji uredio zerobravo : 28-10-2007 u 13:48
Imam pitanje. U mene radi sve ali surround samo u filmovima. moze li nekako mp3 svirati u surround modu. ima li sta za winamp ili wmp11. ili pjesma mora biti napravljena u 5.1 modu. ako je tako zasto onda nema nikakav converter
Zvukovi operativnog sustava normalno rade na prednja dva. Ovisno o zvučnoj (na malo boljima se može zasebno birati koje kanale želite na kojem izlazu) može se podesiti da se sve čuje na svim kanalima.
U slučaju low-end zvučne ala CMI i slične postoje pluginovi i programi kojima se to fino riješi.
Plugin za winamp ima funkciju odabira pojedinog kanala po izlazu
SRS Audio Sandbox - filter za zvučnu karticu koji obuhvača cijeli sistem
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
koliko kosta ti ta zvucna kartica???
###1410989180026
a cuj za sta sluzi onaj daljisnki koji dodje uz njih... da li on ima neke dosta specijalne mogucnosti... il samo smanji pojacas...
###1410989180026
Ne znam. Daljinski dobijes ako uzmes tu zvucnu karticu koja se stavlja na prednji dio kucista, kao CD/DVD player koji imas...
Za sve ostale informacije o zvucnim karticama, kao i njihovo testiranje imas u casopisu BUG -veljaca 2006, pa se lijepo prosetas do najblize knjiznice i posudis casopis...![]()
Slazem se s tobom. jer imam i ja 5.1 zvucnike i na svakom se cuje kad slusam glazbu.. samo sto to nije pravi surround zvuk jer on mora biti kao ZIVI.. sto moze se podesiti s nekim plug-inovima ali to nije to.. i nikada se nece moc mp3 slusat kao pravi 5.1 zvuk..A sto se tice spajanja zvucnika na maticnu plocu to sam spojio s tri kabla.. na jednom jacku spojio prva dva zvucnika, na drugom zadnja dva ili satelit zvucnike, a na trecem centralni i subwoofer.. i to naravno na zvucnoj nastimo 5.1 sustav
Živi kao da ti je svaki dan posljednji
dakle...imam problem sa zvukom na kompu...kupio sam 5.1 zvučnike i tamo u control panelu kad konfiguriram zvučnike svi dobro rade i sve...ali bilo gdje drugdje npr. winamp, wmp i slično ne rade mi svi zvučnici nego samo FR i FL...jedino kad na zvučnicima prebacim na stereo onda rade svi al slabo jer onda idu preko samo jednog kabela...al znači kad prebacim na 5.1 sustav rade samo prva dva...ima li ko ideju zašto?
Zadnji uredio V3rt!g(o) : 17-01-2009 u 23:12 Razlog: treba malo pretražiti stare teme prije otvaranja nove
koji su zvučnici u pitanju?
zvučnu karticu imaš integriranu ili posebnu?
Bookmarks