Danas sam pomnije uocio nove probleme sa svojim N93. Iako sam u vezi njega otvorio cak dvije teme, ipak ovo pitanje ne mogu tamo da uvrstim. Dakle, otisao sam danas da uzmem neke slusalice za Nokiu, posto ja imam HS-31, a sestra nema nijedne slusalice (ona ima 6280). I tada lik sto prodaje rece daj telefon da vidim hoce li raditi, ja mu dam i on poslusa, okrene emergency call, i kaze: "Slusalice su ok, ali je tebi otisao flat kabel". Sada, slusalice rade, cuje se muzika, ali se cuje kvrckanje iz slusalica. Takodjer, kada zaklopim telefon cuje se kratki zvuk prekida koji traje pola sekunde otprilike, ali muzika konstantno svira. Dalje, desavalo mi se da se nakon preklapanja telefona srusi Symbian, i citao sam da je to do softvera, i da se tom prilikom restartuje tel. Medjutim kod mene se zamrzne ekran, ugasi pozadinsko osvjetljenje i slika polako nestane s ekrana i ugasi se, ali se ne restarta. Onda ga upalim i opet normalno radi. Onda, kod zvuka zvona sam primjetio takodjer krcanje, i zvuk iz tog zvucnika mi nekako cudno zvuci, kao da se neko dere iz sve snage pa odzvanja u usima. I takodjer mi se cini da je veoma tih zvuk, no ako ukljucim media player, odvrnem EQ do daske i Volume i minimiziram ga, onda bude zvuk jaci, i onda se ta galama jos vise osjeti i to krcanje. Te slusalice su neka kineska kopija, ali na 6280 nisam primjetio to krcanje, ali je na njemu i tisi zvuk, takodjer krci i na HS-31, ali se osjeti samo ako je EQ do kraja. Citao sam da N93 ima 3 flat kabela, a moram napomenuti da sve ostalo besprijekorno radi, ekran se rotira bez problema u svim pravcima, kamera je ispravna, takodjer i zvucnik za razgovore, mikrofon, miniSD ulaz prepoznaje karticu, itd.
Do cega bi moglo biti? Veoma sam zabrinut, s obzirom da sam odusevljen mogucnostima ovoga telefona. Mijenjao sam ga samo zato sto nisam mogao da lanjski P990i ikome prodam niti je ko zelio zamjenu.