Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon Digital IXUS 960 IS VS Sony Cyber-shot DSC-T300

Poštovani forumaši,

trebam nekoliko savjeta vezano za ova dva modela.
    Za kojeg bi ste se Vi odlučili i zašto baš za toga.
    Osim toga ako imate prijedlog za još koji model u rangu ova dva molim Vas da mi predložite.
    Hvala na bilo kakvom obliku pomoći.

S osobitim štovanjem,

Anasha u dilemi.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ANASHA Pregledaj post
    Poštovani forumaši,

trebam nekoliko savjeta vezano za ova dva modela.
    Za kojeg bi ste se Vi odlučili i zašto baš za toga.
    Osim toga ako imate prijedlog za još koji model u rangu ova dva molim Vas da mi predložite.
    Hvala na bilo kakvom obliku pomoći.

S osobitim štovanjem,

Anasha u dilemi.
    Radi se o vrlo slicnim modelima.

Kada ih kompariramo, svaki ima svoje prednosti i nedostatke.

Canon ima nesto veću rezoluciju i bolju svjetlosnu vrijednost objaktiva, dok Sony ima prednost u rasponu objektiva (5x opt. zooma u odnosu na 3x opt. zooma kod Canon modela), mogućim ISO vrijednostima, te velicini display - a (3,5 incha, naspram 2,5 kod Canon modela).

Samo da spomenem da veca rezolucija Canon modela i nije nuyno prednost, naprotiv, kod modela digitalnih foto aparata sa senzorima ovako malih dimenzija, kako je slucaj kod ova dva modela, veca rezolucija najcesce uzrokuje vise mana na fotografijama (najcesce se radi o generiranju vecih vrijednosti suma, pogotovo pri visim ISO vrijednostima pri koristenju u uvjetima smanjenoga osvjetljenja).

Cisto vizualno gledano (izgled kucista aparata) Sony mi ostavlja nesto bolji dojam, ali ovo je subjektivna primjedba.

Dakle, da ja kupujem i da to mora biti jedan od dva navedena modela, moja odluka bi bila Sony.

Pored svega sto sam naveo vise Sony DSC T300 model sam imao prilike detaljno oprobati i nesto malo manje detaljno izanalizirati fotografske rezultate i moram priznati da sam vidjenim bio prilicno zadovoljan.

Radi se o potpuno automatiziranim modelu ultra comcact aparata (navedeno nije mana u ovoj klasi s obzirom da kupci koji se odlucuju na ovakve modele upravo i traze potpunu automatiku prilikom fotografiranja), sa prilicnim brojem "fancy opcija" (face detection, smile shutter) i izvrsnim display - om (koji je usput receno osjetljiv na dodir i omogucuje cak i rucno fokusiranje kadra preko zaslona). Pored navedenoga, vrlo je dopadljivo dizajniran (kao manje vise i svi pripadnici T serije), kvalitetne zavrsne obrade, sa vrlo pristojnim fotografijama, kao konacnim rezultatom (naravno, ukoliko korinik nema previsoke zahtjeve ili nerealna osekivanja). Moju preporuku za iznos koji je za njega potrebno izdvojiti ima.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala lijepa na brzom odgovoru.
    Što se tiče kvalitete slike čitao sam na nekim testovima da je zapravo Sony taj koji ima bez obzira na izgled i brzinu te još neke prednosti lošiju kvalitetu slika.
    Koliko loše to može biti nisam siguran jer tražio sam na netu neke primjere slika ,ali nisam uspo naći.Još jednom se zahvaljujem na povratnoj informaciji.
    Zapalio sam se za Sonya i to jako.Gradski šimnker )

Lijep pozdrav,
    ANASHA

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kako su oba modela "šminkerska", kvaliteta slika je sukladna tome. Od niti jednog ne treba očekivati čuda. Manji broj pixela i veći optički zum je nastrani Sonyja, a osobni ukus će uticati na odluku glede izgleda. T300 sam imal u ruci i za onoga koji traži "fancy" kameru je odličan izbor. Djeluje jako robusno. 960tka me ostavila ravnodušnim. Nije loša, ali niti se ne ističe ničim posebno.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. sony w50 cyber-shot
    By mario2205 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 09-04-2008, 07:45
  2. Canon Powershot A590 IS vs.Digital Ixus 75
    By sprint206 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 11-03-2008, 16:33
  3. Canon Digital IXUS 700
    By YooHoo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti