Potrazih fotoforum u nuzdi, i sad sam tu, pa unaprijed zahvaljujem na svakoj pomoci.
Posjedujem Nikon Coolpix S10 kompaktni fotoaparat, koji je zgodan, ali su mu manualne kontrole vrlo limitirane.
Sada bih zeljela kupiti novi kompaktni fotoaparat, ali sa potpunom kontrolom nad ekspozicijom, otvorom blende, ISOm, white balansom, fokus
Dodat cu jos nesto o tome sta sve fotkam, a raspon je poprilican i zahtjevan: u prvom redu surfanje (potremna brzina), prirodu, ljude, koncerte...
Nakon iscrpne analize trzista odluka mi je jos teza. Odabir je olaksan utoliko sto imam znacajan popust pri kupovini Canon-a, i sto sa sigurnoscu mogu reci da zelim maximum kvalitete fotografije sto mi moze dati fotoaparat koji nije SLR. (sa SLRom ne moku doci i fotkati tetku, a da se ne ukoci pred velikim strojem ;-) )
Pitanje je suzeno na slijedece: zeljela bih da mi netko kompetentan usporedi dolje navedene modele, s obzirom na cijenu i kvalitetu fotografije. (Da li G9 ima 2200 kn bolje performanse/kvalitetu fotke od A590IS?).
Canon Powershot A 590 IS – 1300 kn,
Canon Powershot S 5 IS – 2700 kn,
Canon Powershot G 9 – 3500 kn.
p.s. Postoji li kompaktni fotoaparat koji na ISOu 400+ nema katastrofalne fotke?

Odgovori uz citat

Bookmarks