Od 50 W koliko troše najslabija do 250-300 W koliko troše jače pile sa SLI-jem ili CF-om...
znači zanimam me koliko bi komp trošio struje dok je upaljen (pošto je kod mene danonočno upaljen), ako netko zna....ovak ono otprilike...
Od 50 W koliko troše najslabija do 250-300 W koliko troše jače pile sa SLI-jem ili CF-om...
čovjeka vjerovatno zanima koliko para
racunaj 1kW po satu ti je 75lipa/38lipa u nocnom po bijeloj tarifi
racunaj da komp u krajnjem slucaju da je masina ipo trosi pola kilowata (eto taman da ukljucimo i monitor u potrosnju)
sad 12(sati) * 38 lipa (pola kilovata po satu u dnevnom) = 456 lipa ili ti 4.56 kn
+
12(sati) * 19 lipa (pola kilowata po nocnom ) = 228 lipa ili ti 2,28 kn
sveukupan iznos po danu ti iznosi 6,84 kn
pogledaj koliko ti je napajanje i koliko ti cuka monitor i onda računaj
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
Ja sam to davno pitao i mislim da mi je Zerobravo dao link na stranicu u koju "uneseš svoj komp" i onda ti izračuna koliko komp troši.
Ali sad ne mogu naći tu temu.
˙ɐsıdoʞnɹ ƃoʌs ǝɾuɐʇıɔ oʇ ǝɾ ouɔıqo -ɐƃoʞ olıq po ıɾloq ǝɾ nɯǝɔ n oʇsǝu ɐɯı ʞǝɾʌoɔ ıʞɐʌs
evo http://www.thermaltake.outervision.com/
nemrem ni ja naći onu hrvatsku ali bit će dobra i ova
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
To je daleko izvan stvarnih vrijednosti...
Jedno je kolike su potrebe za snagom napajanja, drugo je koliko komponente stvarno vuku u normalnom radu, a to ovisi o opterečenju, a treče koliki je faktor iskorištenja napajanja i koliko napajanje mora povuč iz mreže da bi isporučio tu snagu. Test koji možete napraviti kod kuće je pogasit sve i pomoču brojila mjerit snagu. Ako nekoga zanima napisati ću, ali sad nemam vremena.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Može se kupiti i onaj vatmetar, bilo ih je u Bauhouseu...
Ugasi sve u stanu osim kompa. Broji okretaje ili sugnalnu diodu na brojilu. Na brojilu ti i piše kolko okretaja ili impulsa treba za 1 kilovat.
Mjeri u normalnom radu (surfanje, mjuza), pa onda izmjeri u potpunom opterečenju (CPU toast (pokreni dvaput za dvojezgreni procesor) + ovo (program renda scenu sa vim mogućim efektima itd). Može i toast + zahtjevna igra.
Pokreni i everest u pozadini da ti očita sve temperature u kompu
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Ako cemo u detalje,jeftina struja ide od 22:00 pa do 08:00 i ISKLJUCIVO ako imas dvotarifno brojilo i uklopni sat (citaj prebacivac tarife). Ukoliko nemas te dvije stvarcice,onda ti stalno ide prosjek skupe i jeftine,a ne samo skupa... Eto...![]()
Bookmarks