Ovako, imam Z710i kojeg sam prije nekih godinu dana fleshao u W710i ("cista" konverzija, nikakvo patchanje i modanje, nista) i radio je sasvim normalno do nedavno. Neznam tocno sto se moglo dogoditi, ali mobitel se prestao puniti.
Situacija je ovakva, na punjacu - mobitel se ne puni (probana nekolicina punjaca), bio ugasen ili upaljen, odbija puniti se. Tu i tamo "uhvati" neki polozaj na kojemu se pocne puniti, ali to traje par sekundi i zatim opet prestane, kao da nije ni spojen na punjac. Mislio sam da je hardverski problem (da su kontakti negdje unutra otisli) ali nije jer...
Na USB kabelu, mobitel se ne puni u Phone modu, ali se zato u File Transferu uredno puni, bez ikakve frke, bez ikakvog pritiskanja, hvatanja polozaja i slicno, puni se kao da je upravo iz ducana izasao. Takodjer probano vise USB portova, varijante s ugasenim i upaljenim racunalom, ista stvar, Phone mode = ne puni se, File Transfer = puni se.
Jos ludje slijedi - ako se kraj USB kabela spoji negdje drugdje, ne u komp nego recimo direktno u printer (imam Canona s PictBridge izlazom, a Z710i/W710i imaju PictBridge), mobitel se uredno puni i u File Transferu i u Phone modu (!).
Ona opcija USB Charging u sistemskom meniju je na On, ali zapravo i ne utjece na sve navedene situacije (isporbao) bez obzira stavljena na On ili Off.
Baterija (BST-37) je potpuno ispravna, napuni se bez frke do vrha (ubacim ju u K610i pa napunim) i normalno radi/potrosti se kroz 2-3 dana.
Sta da radim?

Odgovori uz citat
Bookmarks