Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22
    Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

gotova konfa Venom +

Razmišljam o novom kompu pa sam pregledavajući cjenike naletio danas na gotovu konfiguraciju od hg-spot-a Venom+ za 7399kn:

Intel® Core(TM) 2 Quad Q6600 (2.4GHz)
    RAM 4GB DDR2 PC-6400 MUSHKIN ArcticWhite
    HDD 640 GB SATA-II
    GeForce BFG 8800GT OCX 512MB x2 (SLI)
    DVD±RW

Zna li netko koje je to kućište?

http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034946

Čini mi se da je taj komp gledano po komponentama puno skuplji nego što je cijena gotove konfiguracije. Zanima me mišljenje vrijedi li taj iznos odnosno da li su komponente dobro izbalansirane: dali su potrebne dvije grafičke kartice i da li su te dvije grafičke bolji izbor od jedne sa procesorom novije generacije, koliko je taj stroj bučan, koliko se grije, da li je to optimalna konfiguracija samo za igre ili je dobro složena za multimediju općenito - npr. korištenje kompa kao HTPC.

U kojim situacijama je quad core bolji izbor od dual core procesora višeg takta?

Može li se za taj iznos složit bolja konfiguracija ako igre nisu na prvom mjestu?

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    HTC Desire X
    Operater
    Tomato
    Godina
    47
    Bodovi
    8.287
    Nivo
    21
    Bodovi: 8.287, Nivo: 21
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pogreshno. Uvijek (ponavljam: UVIJEK) se bolje (i jeftinije) prodje ako se kupuje komponentu po komponentu. Jedino od samoga kupca ovisi ima li volje kupovati komponente u vishe duchana ili u jednomu te ima li koga (ako vech sam ne zna) tko bi mu sve to - sastavio.
    Nadalje, kada su igre u pitanju....nechesh imati neke koristi od quad core procesora (jer, barem do sada....na trzhishte nije izashla igra koja che znati iskoristiti sve 4 jezgre). Za igre je sasvim dovoljan dvojezgrenac.
    Quad core je isplativ jedino ako imash neku "profesionalnu" namjenu za svoj komp (neshto u stilu: obrada videa u shto krachem roku, renderiranje...itd...itd).
    Dvije grafichke kartice u SLI-u i li CF-u, po meni - nije dobro rijeshenje jer time dobijesh vechu guzhvu u kuchishtu, vechu potroshnju i veche zagrijavanje.
    Daleko je jednostavnije i isplativije uzeti jednu ali jachu VGA karticu.
    Za HTPC ti je dovoljan i najobichniji Celeron, jedna giga rama, pristojan hard, jeftina grafa i, naravno, solidna TV kartica.
    Sve zapravo ovisi o tome....za shto che ti komp sluzhiti.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dakle, kako sam i mislio - nepotrebno skuplji procesor i dvije grafičke.

Nisam možda dovoljno precizirao - ne treba mi samo htpc nego komp koji bi ujedno poslužio i kao htpc (u smislu da nije prebučan). Mislim da je za to presudan bolji cpu hladnjak, tihi hard i grafička s kvalitetno riješenim hlađenjem (dakle ne prebučnim).

Kad budem uzimao komp želim malo jači stroj kojeg ću koristit 2-3 godine. Zato gledam malo snažniju konfiguraciju da ne moram za pol godine nešto mijenjat.

Za sada sam razmišljao o ovakvoj konfiguraciji:

Intel® Core(TM) 2 Duo E8400 2x3.0 GHz, 6MB LGA775, BUS 1333MHz, Conroe, BOX 1.399,00 kn
    MBO DFI, s. 775, LAN PARTY DK, X38-T2RB, Intel X38, BUS 1333 MHz, serial ATA II, RAID, 7.1 zvuk, DDR 2, 1Gbps, FireWire, ATX 2 1.099,00 kn
    RAM, 4 GB (2GB + 2GB), DDR 2, PC-8000, 1000 MHz, MUSHKIN Redline Series 819,00 kn
    VGA PCI-E BFG, 9600 GT OC, GeForce 9600 GT, 512 MB, Dual DVI, HDTV 1.299,00 kn
    HDD HITACHI 320 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 16 MB cache 489,00 kn
    Midi Tower, THERMALTAKE Soprano, VB1000SWS, ATX 2, srebrno, bez napajanja 599,00 kn
    Napajanje 550 W ATX 2, CHIEFTEC, GPS-550AB-A 462,00 kn
    DVD+RW/-RW Pioneer DVR-115DBK, Dual Layer, 20x, black, bulk 189,00 kn
    Tipkovnica HR, LOGITECH Cordless Desktop EX 110 + bežični miš 282,00 kn
    UKUPNO 6.637,00

Molio bih komentar vezano za izbor komponenti. Druga matična (sa drugim čipsetom), možda neki drugi hard (ako je tiši), ili Radeon HD 3870 npr. - ne znam što je bolji izbor u smislu kvalitete prikaza HD video sadržaja na LCD TV-u ili Plasmi - vjerojatno ću uzet novi TV kroz neko vrijeme.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    e66
    Operater
    505 s crtom
    Godina
    35
    Bodovi
    23.824
    Nivo
    37
    Bodovi: 23.824, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    na tvom mejstu bi uzeeo 8200 ne 8400 jer 8200 se bez ikakvog problema i bez ikakvog veceg zagrijavanja dovede do 3.0-3.2

za graficku bi uzeo ili tu ili 3870 od radeona on o sta god oces
    samo moram priznat da su driveri od atia često problematični i zbugani za razliku od nvidie - kod rodjaka se nikad rjesit problema s grafom

hd bi koji samsung spinpoint dobri tihi al i hitachi su odlicni

maticnu bi koju iz P35 chipseta (p35 - ds3r il nesto tako) jer je ovaj chipset po mome bacanje para

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    May 2005
    Mobitel
    Sony Xperia M
    Operater
    HT
    Bodovi
    15.555
    Nivo
    30
    Bodovi: 15.555, Nivo: 30
    Bodovi: 15.555, Nivo: 30
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Graficku uzmi ili ATi 3870 ili nVidia 8800 GTS (512 MB).

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    HTC Desire X
    Operater
    Tomato
    Godina
    47
    Bodovi
    8.287
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eh, ti bi mogao puno love ushtedjeti a da dobijesh jednako kvalitetno rachunalo.
    Prije svega, ne tu grafichku jer za 1300 kn mozhesh nachi jache i bolje. konkretno mislim na 8800 GT 512MB ili 8800GTS 512 MB.
    Matichna je odlichna ali, ruku na srce, za tvoje potrebe i - previshe. Sasvim dovoljna che biti bilo koja plocha od Gigabyte-a, Abita, DFI-a, ili Asusa sa P35 chipsetom, a da se cijenom krechu negdje izmedju 600 i 800 kn.
    Za CPU razmisli o E8200 ili chak E7200. U sluchaju potonjega, ushteda bi bila - daleko osjetnija.
    Na memoriji slobodno ushtedi josh par stotinjaka kuna i uzmi dobri stari Kingmax. Po pitanju memorije (ako se ne planirash baciti u extremni overclock)...razliku nechesh osjetiti bilo da na njoj pishe Kingmax, Mushkin, OCZ ili Corsair.
    Spominjesh HTPC a ja nigdje ne vidim kakvu....TV karticu??
    Zadnji uredio Goone : 19-06-2008 u 17:58

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaboravih spomenuti da imam DVB-T USB tuner s kojim sam prilično zadovoljan pa ne bih vjerojatno stavljao unutra novu tv karticu. Uz pomoć cyberlinkovog codeca mogu gledat i HRT2 HD jedino što je trenutni komp preslab pa je slika negledljiva (svega par frameova u sekundi).

Na ovom kompu imam Creative Audigy2 ZS pa ne znam da li bi ju bilo mudro prebacit u novi komp jer mi se čini da novije ploče imaju dobro riješeno "pitanje zvuka" a driveri od ove kartice su katastrofa i nakon instalacije se ugnijezdi hrpa nepotrebnih gluposti.

Koja je neka razumna cijena za dobro kućište bez napajanja? A da ima bočni "prozor".

Imate kakvu preporuku za 22" ili 24" monitor da mu je cijena u nekim granicama te da nema ghostinga i da dobro prikazuje video (filmovi i TV program). Pomicanje po visini je poželjno ali ne i nužno (može se riješit "rukom" za monitor - možda i najbolje rješenje pa ga pomičem na sve strane).

Uglavnom, sad treba skupit lovu prvo pa detaljno promotrit ponudu.

Pravi forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Huawei P10
    Operater
    Iskon mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    11.255
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.255, Nivo: 25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dosle su ti ploce sa novim P45 chipsetom, ova DFI je dobra ploca i sam imam DFI ali ako ne mislis slagati neki crossfire netreba ti, mozes proci jeftinije i imati noviji chipset npr
    ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2 934,95Kn

sto se tice grafickih karica dosla je nova serija radeona HD4xxx ... trenutno su dostupne kod nas HD4850 1256kn za koji dan se ocekuju i HD4870

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Thommy Pregledaj post
    dosle su ti ploce sa novim P45 chipsetom, ova DFI je dobra ploca i sam imam DFI ali ako ne mislis slagati neki crossfire netreba ti, mozes proci jeftinije i imati noviji chipset npr
    ASUS P5Q PRO, 775, Intel P45, ICH10R, BUS 1600 MHz, DDR2 934,95Kn

sto se tice grafickih karica dosla je nova serija radeona HD4xxx ... trenutno su dostupne kod nas HD4850 1256kn za koji dan se ocekuju i HD4870
    Hvala na informaciji. Znači - bolje još neko vrijeme pričekat dok se ne pojavi više matičnih ploča s novim čipsetom i nove grafičke - potražit ću kakvu recenziju da vidim što se dobije s novim radeonima.

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    HTC Desire X
    Operater
    Tomato
    Godina
    47
    Bodovi
    8.287
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    I opet ista pricha. Ljudi moji, rachunalo se kupuje - danas, a ne sutra.
    IT industrija doslovce svakoga tjedna izbaci na trzhishte neku novost. Danas je to grafichka kartica, sutra novi procesor, prekosutra novi chipset na matichnim plochama itd..itd. Ono shto je danas "najjache", vech sljedechega tjedna che dochi neshto...josh novije, bolje i jache od toga.
    Ako chete chekati sa kupnjom dok neshto novo ne izadje - chekati chete beskonachno dugo.
    Zadnji uredio Goone : 19-06-2008 u 17:58

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Goone Pregledaj post
    IT industrija doslovce svakoga tjedna izbaci na trzhishte neku novost. Danas je to grafichka kartica, sutra novi procesor, prekosutra novi chipset na matichnim plochama itd..itd. Ono shto je danas "najjache", vech sljedechega tjedna che dochi neshto...josh novije, bolje i jache od toga.
    Ako chete chekati sa kupnjom dok neshto novo ne izadje - chekati chete beskonachno dugo.
    Slažem se - sve navedeno je točno. Ali, kad se pojavi novi model grafičke npr. treba ipak proć neko kraće vrijeme dok se ne pojavi više modela od različitih proizvođača (dok se trgovci ne riješe zaliha starijih modela). A nije mi baš svejedno koliko ću jamstvo dobit i kakvu opremu (kablovi,adapteri) uz karticu pa je bolje kad mogu birat između nekoliko "istih" kartica.

A faktor koji utječe na malu vremensku odgodu kod mene je trenutno financijske prirode jer sam između dvije planirane kupovine pa ukoliko realiziram prvu komp će još malo pričekat.

Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Huawei P10
    Operater
    Iskon mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    11.255
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Goone Pregledaj post
    gle ploce sa novim P45 chipsetom su vec u prodaji isto tako i radeon HD 4850 koji kosta cca 100kn vise od 38xx serije ... jednostavno zelim covjeka upozoriti da je upravo izaslo nesto novo i bolje za istu cijenu da ne dodje preksutra kod frenda i ovaj mu kaze gle imam novu HD4850 i platio sam ju isto kao i ti HD3870 prije tri dana .. i velim ti za tjedan dana ce vec biti u prodaji i HD4870 ... svejedno ti napravi kako hoces neces fulati ni sa P35 li X38 chipsetom i HD3870 grafickom samo ti hocu reci da za iste novce mozes dobiti noviju generaciju proizvoda

posjeti http://www.pcekspert.com/ imas recenziju HD4870, pogledaj si i forum imas brdo revieva i testova

Veteran1000 Experience Points

Datum registracije
    May 2008
    Mobitel
    SE V640i, SE G502
    Operater
    Vip, Tele2
    Godina
    40
    Bodovi
    4.225
    Nivo
    15
    Bodovi: 4.225, Nivo: 15
    Bodovi: 4.225, Nivo: 15
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gle, kad sam ja kupovo komp, isto sam naletio na to. Onda sam skužio da je puno skuplje nego da kupuješ po komponentama. Pogledaj pod topic "konfiguracija do 8000 kn" kakav sam si komp ja složio. Ispalo me 7063 kn sa monitorom, zvučnicima i takvim pizdarijama, a čini mi se da je jednake jačine ko i taj venom, možda u nekim djelovima čak i jače.
    No sikiriki...

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odlučio sam pričekati zbog HD 4850 ili HD 4870 - odlučit ću kad vidim cijenu HD 4870. Od HD 4850 je samo jedan model trenutno u ponudi - ne sviđa mi se baš hladnjak - kad se pojavi više kartica od raznih proizvođača uzeo bih sa kvalitetnijim hlađenjem da mi ne stvara preveliku buku - makar bila 50-100kn skuplja.

Kućište koje sam naveo sam pogledao uživo - ne sviđa mi se, prelagano je tj. nije baš kvaliteno napravljeno, jedino kaj dobro izgleda. Preskupo u svakom slučaju (samo zbog prozirne bočne stranice skuplje od puno čvršćih i jeftinijih kućišta) Vjerujem da ću uzet neko chieftecovo za 500tinjak kuna

Imam 2 pitanja:

1) da li Vista prepoznaje 4GB memorije (frend mi kaže da xp ne prepoznaje). Da ne bacim 400kn na memoriju ak neće bit iskorištena.

2) da li je HD 3870 ili barem HD 4850 dovoljno jaka grafička za igranje i ugodan rad na 22" ili čak 24" monitoru. Vidio sam da ima 24" monitora za oko 3000 kn - u tom slučaju bi mi taj monitor služio i kao TV (uz DVB-T tuner na kompu).

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2008
    Mobitel
    K800+512 M2 Micro, Z550i
    Operater
    VIP
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1) kolko sam ja cuo xp ne prepoznaje 4 GB nego 3.25, ali xp 64 bit prepoznaje i 4 i vece od 4 GB kao Vista...
    2) HD 3870 je po meni dovoljna za igranje i rad na 22", a za par godina kad ce postat preslaba povezes su Crossfireom i opet imas novu novcatu grafu

Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Huawei P10
    Operater
    Iskon mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    11.255
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za par godina ce kupovat novi komp ... sacekaj i uzmi HD 4870 i nemas brige sa velicinom monitora, negdje sam geldao neke testove na netu sa crossfire-om ne dobije duplo jacu grafiku mislim da ti je dobitak u preformansama manji od 50% ... onda ti se vise isplati kupiti HD3870X2 koja se u svim testovima pokazala jaca od dvije HD3870 u crossfire-u ili cekati HD4870X2 ... ali tak mozes cekati u nedogled ... uzmes si fino tu HD 4870 ili HD 4850 ... da ti jos napomenem HD 4850 ti ima GDDR3, dok HD4870 ima GDDR5 tako da ti se isplati pricekati 4870 ako ti nije hica za kupnju kompa ... 32bit-ni win XP ti adresira 3,25GB memorije ako stavis 4 gige, ali s obzirom da je ram danas jeftin uzmes si 4 gige nebude na odmet ... ja osobno imam 4 gige 2 plocice po 2 gigabajta i radim na 32 bitniom XP-u ... kao sto je REX naveo gore 64bit-ni win XP adresira 4 GB ram-a, vista također

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Budući da mi nije hitno pričekat ću HD 4870 (isplati se) - mislim da će to biti dovoljno (možda čak i više od toga) za moje potrebe. Vidio sam da dolazi standardno sa dual slot hlađenjem tako da mi i to više odgovara - gledao sam u vemilu sapphire HD 4850 i hladnjak izgleda loše - neki mali ventilatorčić koji sigurno stvara urnebesnu buku i loše hladi. Za razliku od nekih verzija HD 3870 koje imaju veći pasivni hladnjak sa većim ventilatorom.

Hvala svima na savjetima. Samo čekam grafičku pa idem u kupovinu.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kupio sam komp - uzeo sam HD 4850 jer 4870 još nije u prodaji a cijena će joj bit oko 1800kn. Također sam teškom mukom "sastavio" komp jer naši tehnomegastori imaju milijun stvari na cjeniku a raspoloživo gotovo ništa.

Uglavnom, tek mi je danas frend smontirao PC tako da se još nisam probao igrati da vidim valja li ta grafička :-)

Imam jedno pitanje: Zašto mi cpu-z pokazuje core speed 2000mhz a procesor je core2duo E8400 3.0 ghz? Također u programu OCCT v2.0.0a piše cpu clock 2000mhz, defalult clock 3000mhz?

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    HTC Desire X
    Operater
    Tomato
    Godina
    47
    Bodovi
    8.287
    Nivo
    21
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nishta chudnoga.
    Kada ti mashina nije pod opterechenjem, takt proca ti se smanji kako bi se smanjila potroshnja "struje" i zagrijavanje, a kada ga opteretish (pokrenesh igru ili neku zahtjevniju aplikaciju) njemu se automatski digne radni takt na nazivnu vrijednost (u tvojem sluchaju - na 3 GHz).
    Ako u BIOS-u iskljuchish opcije EIST i C1E (one su zasluzhne za dotichnu "pojavu") CPU che ti konstantno raditi na 3 Ghz.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2005
    Mobitel
    e66
    Operater
    505 s crtom
    Godina
    35
    Bodovi
    23.824
    Nivo
    37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Al ako se ja dobro sjecam morat ce stavit i mnozitelj na normalni broj jer je meni bio spusten na 8(a 10 je u mom procu) kad san iskljucio eist i c1e

a onda mozes i dignut radni takt malo
    taj proc dobro podnosi clockanje

Datum registracije
    Jan 2006
    Mobitel
    Huawei P10
    Operater
    Iskon mobile
    Godina
    42
    Bodovi
    11.255
    Nivo
    25
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ukljuci cpu-z i pokreni neku aplikaciju tipa photoshop i prati sto se u cpu-z događa ... takt bi ti trebao skociti na 3000 i ako se to desava nemas brige ... ja osobno c1e i EIST drzim ukljucene cemu da procesto radi na 3.0 ako mena potrebe pogotovo sad preko ljeta kad je vruce

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probao sam: kad pokrećem npr. dvbviewer skoči takt na 3ghz i tada ga snizi na 2ghz. Hvala! Sve štima

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Konfa do 8000kn
    By _Maniac_ in forum Stolna računala
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 19-04-2007, 18:01
  2. Konfa
    By .:AM:. in forum Stolna računala
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 19-05-2006, 00:02
  3. Dobra konfa
    By Bronth in forum Stolna računala