jesi probao pogledat u biosu dal ima opcija za gasenje tog SATA...sad se nemrem tocno sjetiti kak se to zove, ali su i meni to savjetovali...sam sam ja na kraju stavila vistu gore i rjesila se svih problema...
Prije svega,unaprijed se ispričavam na početničkom pitanju i problemu...
Dakle,imam laptop MSI GX700, no dobio sam ga bez Windowsa.
Uglavnom,imam problem sličan ovomeNašao sam tuturial kako ubaciti drivere na instalacijski cd od windowsa,međutim, problem mi je što ne mogu naći nikako drivere
Pa bih zamolio neku dobru dušu ako ima vremena da me malo uputi gdje bih to mogao pronaći...
Unaprijed hvala svima![]()
jesi probao pogledat u biosu dal ima opcija za gasenje tog SATA...sad se nemrem tocno sjetiti kak se to zove, ali su i meni to savjetovali...sam sam ja na kraju stavila vistu gore i rjesila se svih problema...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Zadnji uredio Sniper : 31-05-2008 u 18:19
ne bi trebao morati... ali ako bude stvaralo problema.. onda ga ukljuci!
###1410989180026
Vjerovatno da si imao jednu particiju sa 37GB a ostatak nije ni bio particioniran.
Moj savjet je da ponovo sve iz početka uradiš iz bios-a.
Imajući iskustva sa stotinama postavljenih XP Pro predlažem old way:
> najbolje bi bilo da obrišeš u biosu i C obrišeš također
> onda združiš sve u jedno i formatiraš na SLOW
> tada particije raščlani na dva ili više djelova(koliko ti misliš da ti treba)
> onda si diži Windows.
Kasnije se čini da ima problema sa SP1 ili SP2
ali uvijek je poslijedica naknadno particioniranje diska!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Da,moja greška... Stavio sam sad sve ispočetka i particionirao pa ćemo vidjet![]()
Ali mene zanima šta sam napravio s tim gašenjem tog SATA,hoće li mi to na nešto utjecat?
Ne bi smijelo utjecat. To je samo nacin protoka podataka u smjeru prema i od HDD-a. Diskovi koji podrzavaju,brze ce radit,oni koji ne podrzavaju,i ne treba im...
Skini si DriverPacks i slipstreamaj ih na Windows CD i sve bi ti trebalo raditi sa uključenim SATA driverima...
Za diskove veće od 128 GB ćeš si morati slipstreamati i SP2 (ili SP3), da možeš normalno particionirati čitav disk.
DriverPacks ćeš naći na www.driverpacks.net
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
ja sam bila s tim probala, i nije radilo...probala sam par puta i javio je stalno neku gresku...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
Kakvu grešku?
sad se vise fakat ne sjecam...ima tome vec neko vrijeme...i zbog tog sam odustala i stavila vistu gore...
R.I.P.-16.10.2007.
Nije znacajna. U BIOS-u iskljuci SATA support (ili sta vec je),odradi instalaciju. Ako ne budes zadovoljan s brzinom,eventualno kasnije kad sve bude gotovo,u BIOS-u ponovno ukljuci SATA support,te pokreni winse koji ce detektirat novi hardware,te bi se driveri za SATA controlere trebali sami instalirat,a ako ne prode,onda skidaj s neta...
Evo nisam htio zbog ove sitnice otvarat novu temu pa ću pitat u ovoj temi koju sam već otvorio...
Dakle,imam gore spomenuti laptop (MSI GX700) i vidim u specifikacijama da ima bluetooth... Međutim,ja ne znam kako ni gdje da ga upalimNa njihovim stranicama ima nekakvih drivera za bluetooth (link), međutim, to je sve skupa veliko 5 kb (što mi je odmah bilo čudno) i kada se otvori imam 2 fajla, ekstenzija .cat i .inf ,a ne znam šta da napravim s njima
Ima li tko kakvo rješenje?![]()
Ako ima bluetooth, tada ima prekidač kod tipovnice gdje bi morala bit i diodica koja označava da je upaljen. Eh, imao sam jedan HP koji je imao i diodu i drivere na cd-u ali serijski nije imao bluetooth, zbog navedenog predlažem da provjeriš da li ti ima ugrađen.
Ja sam na HP-u imao bluetooth,ali nije imao posebnu tipku za bluetooth,već je imao zajedno bluetooth i wlan
Kako da provjerim ima li ovaj bluetooth? On isto ima takvu sličnu tipku kao i taj moj prijašnji HP,ali njome samo palim/gasim wlan
![]()
Ak ne instaliraš u SATA native modu, onda ti Windowsi neće iskoristiti NCQ i ostale džidžabaje za SATA disk. Dakle, ako hoćeš maksimum performansi, instaliraj si sa SATA podrškom i SATA driverima integriranima na CD. nLite ti može fakat trivijalno odraditi taj postupak ako imaš CD od matične ploče.
Uh, to je problem sa MSI-jem, što čak i ako ti ne isporučuju Windowse neće ti ni isporučiti Support CD što standardno ide sa laptopom bez obzira jesi kupio Windowse ili ne.
EDIT: Probaj skinuti Intel INF drivere sa onog linka koji si dao i iz njih integrirati (uz pomoć nLitea) čitav \All\ folder i to bi trebalo riješiti stvar. Ako to ne pomaže, onda ne znam što drugo bi moglo ići.
Zadnji uredio T-Maca : 06-06-2008 u 13:11
[kopi-pejst] Probaj skinuti Intel INF drivere sa onog linka koji si dao i iz njih integrirati (uz pomoć nLitea) čitav \All\ folder i to bi trebalo riješiti stvar. Ako to ne pomaže, onda ne znam što drugo bi moglo ići.
Bookmarks