Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6
    Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Unhappy HP laptop mrtav, kako ga oziviti?

Pozdrav, nije me bilo jaaaako dugo al eto sjetio se ja svojeg starog foruma sada kada sam zapao u problem te bih trebao vasu pomoc. Naime imam jedan hp laptop koji je umro, model hp pavilion dv4
    Prikljucen na napajanje i lampica pored napajanja svijetli, ali kada se pritisne tipka za paljenje laptopa sve lampice iznad tipkovnice zasvijetle na kratko i sve se ugase, ukljucujuci i onu od napajanja koja sada vise ne svijetli. Te lampice koje zasvijetle su one neke iznad tastature za wifi i takve stvari, dok lampica za hdd ne zasvijetli uopce. Tako kako one se kratko upale i ugase stvarno izgleda samo kao da se neki kondenzator isprazni za pola sekunde i to je to. dalje kada se pritisce tipka za paljenje nista se ne dogadja nego se ponovni "blink" lampica moze dogoditi samo kada se iskopca iz punjaca ostavi kratko i ponovno ukopca.
    Ista stvar se dogadja kada se baterija stavi unutra, osim sto naravno ne svijetli lampica pred utora za punjac.

da napomenem, nema nikakvog zvuka ventilatora niceg, mrtav je totalno

E sad, ram sam provjerio i stavio drugi u oba slota i nije, hdd nisam provjeravao ali po simptomima nije.
    Pada mi na pamet onaj senzor za otvorenost ekrana pa da stalno misli da je ekran zatvoren. Ili napajanje od laptopa...ili naravno maticna.

Molio bih vas pomoc, sta da jos isprobam, na koji nacin, bilo sta, bio bih jako jako zahvalan!

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Bodovi: 62.269, Nivo: 60
    Ukupna aktivnost: 64,0%
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Pretpostavit ću da si s umjetnim disanjem prvo probao, pa ćemo tu opciju preskočiti.
    Dva su pitanja, Koliko dugo laptop nije korišten i kad je posljednji puta ugašen je li bio ispravan?

Pretpostavit ću da je jaaaaaakkkkooooo duuugggooo ugašen i da je bio ispravan.
    Uz gornju pretpostavku postoji mogućnost da su se elektrolitski kondenzatori osušili i da ne rade kako treba. Pomoć je ostavit ga na punjaču duže vrijeme, preko noći npr, pa onda probat. Ako ne pomogne, nešto drugo je u pitanju.

Isto tako, gašenje lampica upućuje i na mogućnost preopterećenja. Tu je sad teško biti pametan ovako na ćoravo. Može biti i samo napajanje u pitanju, može biti disk koji zbog dugog stajanja mehanički nije u besprijekornom stanju, može biti baterija koja povlači prreveliku struju, a može biti problem i sa matičnom.
    To što se isto događa i sa baterijom i bez nje, može značiti da baterija nije u pitanja, ali i isto tako da nije samo baterija u pitanju.
    Bilo bi dobro, ako je moguće, probat napajat laptop iz nekog jačeg izvora s ampermetrom po mogućnosti, onda bi se vidilo što se događa s napajanjem.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    umjetno ne pomaze

Znaci to je laptop od cure i ona ga je normalno koristila do jednog trenutka kada ga je pokusala upaliti i dogodilo se gore opisano. Mislim da je pokusala ostaviti ga dugo na punjacu i nije pomoglo, ali budem ja sada probao opet pa cemo vidjeti. Što se tice diska, zar nije da je on pokvaren svejedno bi se dogodilo nesto, naravno nebi se bootao. Zar pokvareni disk moze bas umrtviti komp potpuno?

Pokusati cu nabaviti i drugi punjac pa vidjeti da nije to. Koju tocno struju bi mjerio ampermetrom?

:wonderfull electric:
    Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    Xperia Z
    Operater
    tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    22.828
    Nivo
    36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Bodovi: 22.828, Nivo: 36
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jedino di sam se sreo s takvom situacijom je bio potrgani ventilator na Sony Vaio. Elisa se raspala i zacvikala, matična detektira da se ne vrti i odmah prekida rad. Lampice su davale iste znakove ko na tvom. Kvar na disku otpada.
    When shit turns to gold, the poor will be born without ass

3 months registered

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    SL45i, SL55, K750
    Operater
    vip.me
    Godina
    39
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala, dobra ideja, budem probao pa javim

very old s-mod Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second ClassOverdrive50000 Experience Points
    Nagrade:
    Community Award

Datum registracije
    Nov 2002
    Mobitel
    Vidi gore i još neki HTC
    Operater
    samo ne A1
    Godina
    62
    Bodovi
    62.269
    Nivo
    60
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao coma_zgb Pregledaj post
    umjetno ne pomaze

Znaci to je laptop od cure i ona ga je normalno koristila do jednog trenutka kada ga je pokusala upaliti i dogodilo se gore opisano. Mislim da je pokusala ostaviti ga dugo na punjacu i nije pomoglo, ali budem ja sada probao opet pa cemo vidjeti. Što se tice diska, zar nije da je on pokvaren svejedno bi se dogodilo nesto, naravno nebi se bootao. Zar pokvareni disk moze bas umrtviti komp potpuno?

Pokusati cu nabaviti i drugi punjac pa vidjeti da nije to. Koju tocno struju bi mjerio ampermetrom?
    Problem kod laptopa je da njegov punjač i nije baš neke snage. Sve dok je sve ispravno on može podnijeti opterećenje i laptop radi i bez baterije. Bilo koja neispravna komponenta, uključujući i ventilator kojeg vert spominje, dovest će do porasta struje i pada napona i samim tim prestankom rada. Tu ne važe pravila koje važe za stolni komp. Jedino ako se laptop napaja nekom "mrcinom" od ispravljača koja onda podnese to opterećenje pa vidiš što se dalje događa.
    Mjeri se struja koju laptop povuče iz ispravljača i to običnim analognim instrumentom jer su digitalni pretromi.
    Uostalom i sam kažeš da ga je koristila dok se nije dogodila "situacija" prema tome radi se o kvaru, a uzrok ćeš morati potražiti. Rastavi ga pregledaj sve venilatore, otpoji sve što možeš, pa isprobavaj.
    In vino veritas !
    Omnia mea mecum porto !
    Alea iacta est !

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Telit G80: Oživiti mrtvu bateriju?
    By OGLopov in forum Ostali proizvođači
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 14-04-2008, 17:48
  2. Kako oživiti bateriju u pećnici?
    By Moby in forum Općenito
    Odgovora: 25