Kako koristim više pretplata u Tele2 nisam mogao odoliti ponudi da za 1 kn uzmem ovaj mob. Po principu, kakav god je da je vrijedi tu kunu, a pretplatu ionako plaćam.
Nakon par tjedana mogu reći da me taj mob nije ni pretjerano oduševio, ali ni previše razočarao.
Sama kvaliteta izrade, izgled pa i ugrađene mogućnosti zadovoljavaju. Šarke poklopca nemaju lufta, poklopac se ne klima, tipkovnica ima plitki hod, ali se bez problema se osjeti kad je tipka stisnuta. Broj SMS-a koje pošaljem tjedno mogu se nabrojiti na prste jedne ruke, tako da ne mogu ocijeniti koliko ovakva tipkovnica odgovara nekom SMS manijaku. Mobitel na prvi pogled djeluje eleganto i čak pomalo i šminkerski.
Ono što je mene uvijek više zanimalo od izgleda su mogućnosti mobitela, a pogotovo mogućnost nadogradnje. KG810 dolazi u paketu zajedno sa slušalicama i USB kabelom. Kod samih slušalica postoji jedna zgodna sitnica. One dolaze u dva dijela, jedan koji ima na sebi konektor za mob, mikrofon od handsfree-a i malu upravljačku kutijicu za mp3 player (+prihvaćanje, prekidanje poziva) i na kraju klasičnu 3,5 mm stereo utičnicu. I naravno stereo slušalice. Za one kojima nije jasno, to znači da možete bilo koje slušalice sa 3,5 mm konektorom koristiti s ovim mobitelom.
Mob ima 128 MB korisničke memorije namijenjene slikama, videu, mp3-cama i drugim zvukovima. Prijenos datoteka na mob moguć je USB kabelom ( dobiva se i CD s priloženim programom) i bluetooth-om. Ovisno o vrsti datoteke mob ih sam sprema u odgovarajuću mapu. Kreiranje novih mapa nije moguće i to je moja prva zamjerka tom mobitelu. Kako se već moglo shvatiti mop ima mp3 player (koliko ima smisla uz 128 MB je upitno, ali za dvije tri omiljene pjesme može poslužit) i FM radio, koji za svoj rad treba priključene slušalice. U praksi se pokazalo da je dovoljno priključiti samo prvi dio slušalica. Od videa podržava 3gpp i mp4 format.
Kamera je 1,3 mpixa i za svoju rezoluciju daje podnošljive slike. Najveći problem je dugo vrijeme između okidanja i stvarnog slikanja, pa se zna dogoditi da uvjereni kako je već sve gotovo pomaknete ruku, a mob upravo u tom trenutku snimi i dobijete nešto totalno bez veze. Znači druga zamjerka ide na sporost okidanja foto-aparata.
I za mp3 player i FM radio postoje tipke koje omogućuju direktno uključivanje.
Osim standardnih opcija kao rokovnik, kalendar, budilica, osnovni kalkulator KG810 podržava i Javu.
Za Javu ne koristi dio od 128 MB menorije, nego ima posebno 1,5 MB samo za Javu. Isprobao sam nekoliko igrica i aplikacija, ali izbor u odnosu na recimo Siemense i nije prevelik tako da detalje o Javi ostavljam za drugi put. I tu ide treća zamjerka, aplikacije i igre moguće je instalirati jedino preko USB kabela i odgovarajućeg programa. Ako vam neko pošalje igru preko BT nećete ju moći instalirati, dapače, nisam siguran, provjerit ću, ne može se ni poslati. Osim toga zaboravite instaliranje i korištenje bilo kakvog File managera.
KG810 možete koristiti kao USB stick, ali opet se postavlja pitanje koliko je to smisleno uz 128 MB, a i morate nositi USB kabel sa sobom. Zgodna opcija, ali u praksi neiskoristiva.
I za kraj 128 MB u današnje vrijeme i nije neka velika memorija pa je očit nedostatak memorijske kartice.
Za sad toliko, kad skupim još dojmova nastavit ću, a do tada slobodno pitajte, ako znam potrudit ću se odgovorit.

. Mobitel na prvi pogled djeluje eleganto i čak pomalo i šminkerski.
Odgovori uz citat
tako da prakticki nemam izbora.
, pa sad igram na sigurno.

Bookmarks