Jedina prava prednost 6300 nad 6233 je ekran a u ostalom su iste ili je 6233 bolja..
Evo da napišem kraću recenziju jedne od rijetkih Nokija koja spada u "slim" klasu (11,7 mm tanka na najdebljem dijelu).
Kvaliteta izrade je vrhunska, zbog većinski metalnog kućišta. Ne čuju se nikakva škripanja, pucketanja. Zamjerka ide na stražnji poklopac na kojem se vrlo rano počnu pojavljivati sitni tragovi korištenja. I zamjerka na poklopac USB priključka, moglo je to i puno jednostavnije.
Ekran je fantastičan, QVGA rezolucija i 16 milijuna boja, dovoljno velik i pregledan. Čak su i povećali font u glavnom meniju u odnosu na 6233 tako da s tim nema problema. Tipkovnica je također vrlo dobra.
Vanjski zvučnik je također vrlo dobar, radi usporedbe jači je od svih SE koje sam koristio. Odlično rješenje su plave LED-ice s bočnih strana koje signaliziraju poruku ili propušteni poziv tako da nema potrebe za stalnim provjeravanjem.
Kamera je ista kao kod 6233, izuzevši video snimanje i činjenicu da se snima vertikalno. Solidna je po danu, nema blica tako da je u mraku i pri lošem svjetlu neiskoristiva. Ne shvaćam jedino čemu samo QCIF video snimanje.
Baterija mi traje max 3 dana, prosječno 2 dana, uz dosta poruka, malo razgovora i malo slušanja muzike. Uglavnom, baterija nije baš za pohvalu. Uzrok je prije svega fantastičan ekran koji guta bateriju (SAVJET: kad zaključate tipkovnicu odmah pritisnite crvenu tipku da se ekran odmah ugasi).
O softveru ne treba previše pričati, to je malo dorađeni S40. Trenutna verzija koju imam je 4.71 i nisam primijetio nikakve bugove, dok je na najnovijoj verziji (5.00) primijećen niz bugova.
Što još reći? U paketu ne dolazi USB kabel ali srećom 6300 ima miniUSB priključak pa možete koristiti kabel od većine fotića ili mp3 playera.
U paketu dobijete slušalice, punjač, CD sa softverom i 128 MB microSD karticu.
Jedina prava prednost 6300 nad 6233 je ekran a u ostalom su iste ili je 6233 bolja..
Po meni je 6300 bolje izrađena od 6233 barem u mojem slučaju jer se na 6233 klima poklopac baterije i ekran malo zeka ali i dizajn mi je bolji na 6300.
da,ali se zato počne guliti poklopac baterije na njoki6300 nakon tj dana..
Meni za sada ništa a več je imam par mjeseci. Tak sam čuo i priče da se gule tipke ne E50 pa ni nakon 9 mj i puno korištenja mi se nije dogodilo.
ako ne tj,bude 2tj.oni rubovi..kao i 6131..ali nije isti materijal,samo slučaj..
ej imam par pitanja jer mislim kupit ovaj mobitel: mogu li se sve slike znači i skinute a i fotografije zumirati i mogu li se gledati preko cijelog ekrana, može li se video gledat preko cijelog ekrana, da li je glasan zvučnik, može li se slušati mp3 i raditi nešto drugo u pozadini? hvala.
What else you gonna do on a saturday?
aha ok hvala! A kako ti ispadaju slike sa kamere i video? mislim kako se vidi na kompu , a kako na mobu? daj reci mi molim te još koji +/- pa da se odlučim hvala...
ok tnx... pozdrav
Ajd molio bih nekoga da slika koju sliku s mobitelom i stavi ovdje da vidim kako izgledaju...
Mislim kupit ovaj mobitel pa me zanima
ako ti je do aparata, onda uzmi neki od Sonyericsson modela.
evo tu su neke slike, ove sa imenom "SlikaXXX.jpg" su sa Nokie 6300, a ove sa oznakom "DSCxxxx.jpg" su sa Sonyericssona W810. svaka čast ostalim proizvođačima, ali mislim da nijedan nije ni blizu Sonyericssonu što se fotoaparata tiče.
http://kermit.fesb.hr/~nascar/mobil/
hm...neznam zašto misliš da je bolji od bilo kojeg sonyericssona, prije ove nokie sam imao SE W810, mobitel skroz ok, po meni i bolji od ove nokie, u svemu osim u dimenzijama, a meni je više dosadilo nosit mobitel koji mi u džepu izgleda kao kutija cigareta...(a ne zelim klizne i preklopne modele)
i još sam primjetio da nokia nemože reproducirat *.amr melodije glasno kao i ostale *.mp3 melodije, a SE to radi bez problema...
Ne mislim da je bolji u funkcijama nego u kvaliteti izrade....
Mislim da su po tom pitanju nokie daleko ispred svih ostalih proizvodjaca...
Uzmi nekog SE-a (recimo k750i), nosis ga dva tjedna i vec pocne skripat cim ga uzmes u ruku, a ja imam svoju staru 3120, vec je stara dobre 3-4 godine, mobitel se odlicno drzi, maska jos ne skripi nikako, a prezivila je dosta toga...
Pozdrav , dali je moguce namjestiti da se meni prikazuje kao lista , a ne kao mreza ( grid ) ?
I zanima me dali se moze otkljucati unasanjem koda.
Hvala
1. moze se, udejs u meni, desna tipka, i podesis
2. ne znam
TDI macht Spass
Hvala , radi.
jucer kupio 6300 nakon dugo razmisljanja dali da predjem s samsunga malo na nokiu i nisam se razocarao..telefon je tako solidno napravljen, aluminijskio kuciste daje mu cvrstocu i profinjenost
IF YOU CAN DREAM IT, YOU CAN DO IT..... LIFE IS LIKE A BOX OF CHOCOLATE ....
Bookmarks