...koji OS?
Evo ovo pitanje pokušavam postavit več duže vrijeme, a kako sam se rano probudio sad mi je prilika.Naime, več mi se drugi put dešava da formatiram hard (naravno samo C particiju) I ON MI UREDNO ZBRIŠE SVE I SA E: particije!!!??!!Koji mu je k...c, sva sreća da uvjek osvježavam back -up podataka inače bi popušio sate i sate skinute muzike. Dali se to još nekome dešava? Pričajte...
e da, C: i D: su NTFS dok mi je E: Fat32 dali bi to imalo kakve veze?
...koji OS?
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
a ono, bootao si s diskete u DOS koji ne cita NTFS particije i tada je tvoj E:\ u windozama XP postao u stvari C:\ u DOS-u jer ne vidi NTFS i onda si to obrisao
e sad ak sam u pravu duzan si mi, a ak nisam, opiši nam detaljnije kaj si radio kad si formatirao pa ćemo pogaađt. od ovog kaj si napisao ti nitko nemre dat odgovor kaj si zmuljao
...ako je neki od W2000 naviše onda ti pri formatu C: te po ponovnoj instalaciji hard prebacuje u NTFS (ili bar pokušava...)...
Usput zašto ti je E: u FAT32 (nije valjda da imaš i w98)???
dmi imam XP Pro....
....zappan, skoro pa mi se čini da si u pravu, naime, cijela radnja je takva da sam hitio bootabilni flopy Win98, udario mu Format C: i dalje priču znate....naravno dok sam dizao XP najnormalnije sam stavio opciju da krene sa C: NTFS, windowsi se uredno dignu a ja ostao bez mjuze.. imate definitivno pivu ak rješimo stvar.....![]()
dmi prije sam imo i W98 i XP, ali prošli put su samo ostali XP-i, i opet mi se desila ista stvar...![]()
...da ali ti je particija ostala u FAT32 i kod reinstalacije ti XP sve prebacuje u NTFS (ili to pokušava pa ti kakti formatira particiju...
....imam jedno neobečavajuče rješenje, probao bi nekim softwareom prebaciti E: u NTFS iz FAT32 i to pod windowsima, jer mi se fakat neda sa tim ponovo zaj.....t u DOS-u a i nisam nešto iskusan sa takvim stvarima....
tomo, to je što sam rekao.. boot disketa W98 boota u DOS koji ne čita NTFS i prvu FAT32 particiju koju pronađe nazove C:\ i to je tvoj E:\
a onda dignes instalaciju WXP i vjerojatno njemu das C:\ koji je sad tvoj 'pravi' C:\ i formatira i nju prije neg se instalira i to je to... obrisao si i E:\ i C:\ i dužan si mi pivu uz sve to (a i neki cede te čeka kod mene, samo kaj te nema)![]()
ZAPAN LEGENDO!!!čuj ovu pivicu si stvarno zaslužil, a i dmi. Mislim da je u tome keč 100%. Kaj se tiče onog CD-a bumo se našli jedan dan, bar imamo razloga
......
....što sad dalje?...prebacit taj Fat32 u NTFS ili čak ponovo particirati hard ili da samo formatiram pod XP-ima...
ovisno što želiš postić formatiranjem.. ako je samo zato da digneš nanovo windoze, onda formatiraj iz instalacije windoza...
a dal ćeš prebacit taj FAT32 u NTFS to je tvoja stvar i nema ama baš nikakvog utjecaja na život tvog kompa, osim što ti imaš utjecaja na njega kad se zajebeš![]()
imam i ja jedan problem...
formatirao sam disk (to sam radio jedno 10 puta i svaki put istim postupkom) i kad pokrenem ispočetka ubacim startup disk ali komp piše mi "Invalid system disk, replace and then press any key"...ima ko kakvih ideja ...
To se i meni događalo... Par puta sam ga resetiro, i poslje je sve bilo ok!
ne pomaže
ugasi, isključi ga iz struje i probaj iz početka. Daj bolje objasni kaj se dešava! i svoj postupak formatiranja....![]()
Probaj s cd-om od win 98 - prebaci u biosu da buta iz cd pogona, ubaci cd od win 98 i već budeš skužio kako da se prebaciš u dos i od tam formatiraj!
ma vjerojatno mu je prebačeno da boot-a prvo sa diska, a ne diskete
pa veli da mu je don sada normalno bootao, jedino ak nije prčkao po biosu
moze bit da prvo boota s diska, ali zast kaze da je invalid. to zanci da disketna jedinica radi. ali najbolje ti je kak kazu da u biosu namjestis da najprije boota s cd-rom jedince. pa kad instaliras windowse onda u instalaciji formatiraj
posto nikad nisam formatirao hard disk, jel mi moze netko objasnit kak da to najlakse ucinim???
normalno sam ga formatirao start--shut down--restart ms dos--- tu sam upisao format C:, on mi ga je formatirao 100%, restarto sam ga, on mni očita cd rom, floppy i memoriju, ubacim startup disk i onda mi piše "Invalid system disk, replace and then press any key", onda sam u boot optionsu promjenio da prvo čita sa floppya ali isto, onda sam stavio da mi čita samo sa floppya ali mi onda piše "Insert bootable media in apporiate drive"...
hrco u boot otionsu imam opciju samo da mi čita sa floppya, hard diska i network, nema cd rom...
nabavi pnda neku disketu koja valja
kaj misliš da disketa ne valja?
ma bubni samo XP i formatiraj iz instalacije, sam će ti se restartat i pokrenut instalaciju..i razmisli o nabavci norton ghosta..zakon je..![]()
cek, cek. a o kojim se windowsima radi. xp ne koriste boot disketu. koji bios imas
Bookmarks