Frend mi ima novopeceno racunalo...
Amd athlon 64×2 4200+
Asus M2N
Ram 2gb
Grafa 8400 gs
Ami bios
Problem je slijedeci::::
Instalirao sam mu XP profi te nakon svih sitni potrebnih programa sam napravio Acronis image ako krene po zlu...
I tako nakon par pocetnickih dana i vjerovatno pokupljenih virusa i kojekakvih cudesa sa interneta trebao sam da obnovim winsse sa Acronisom i tu pocinju problemi...
Nakon pokretanja programa pa restart dode do podizanja acronisa i onda zacrni ekran i tu stane...probao 4-5 puta--isto..
Pa sam probao sa bootabilnim cd-om od acronisa koji je provjereno kod mene radio bez problema kod njega opet isto...crn ekran nakon pokretanja acronisa...
Disc je podijeljen na dva dijela a beckup je na D i acronis ga prepoznaje...
Moze li pomoci itko...
Da li ista treba dirati u biosu...
POZDRAV![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Pa tu su friski winssi na C,znaci od nule sa SP 2...Sve radilo ok par dana dok nije pocelo stekati
Znači, Acronis pokaže splash screen (onaj početni plavi ekran) i poslije toga se zacrni?
Kako to misliš da ti Acronis prepoznaje image na D: ako ne možeš ući bootanjem u program?
Nisam ove stvari gore skroz skužio, ali mogu pretpostaviti da se neka periferija ili feature od kompa kolje sa Acronisom. Nakon što ti krene bootanje s CD-a i pokaže se onaj uvodni ekran, dal ti nakon toga ispiše na crnom ekranu nekih par redova teksta tipa "loading nešto" (ne sjećam se točnog teksta)?
Dal ti doma imaš SATA ili PATA disk?
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Ne ne pise nista ,znam kako bi trebalo dalje da izgleda jer na mome kompu radi sve kako treba ali ovdje nece dalje..
A acronis prepozna Beckup.tib dok sam bio u winsima a nakon tog redoslijeda slijedi restart posto to program trazi...logicno
I onda nakon biosa slijedi ...
loading acronis....
I ekran zacrni
Disk je pata
Zadnji uredio zerobravo : 15-02-2008 u 00:24
A kod kolege je izgleda SATA jer ne vidim da ta matična ima paralelne portove. Pada mi na pamet možda da Acronis zeza zbog toga, možda nije up-to-date (ako je starija verzija možda nema SATA drivere ili sl).
U vezi backupiranja iz Windowsa - to nisam nikad radio, instalirao sam prog samo da napravim bootabilni cd. Tu ti ne mogu niš reći.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Da ali sata drivere nisam posebni instalirao samo winn XP ...
Cini mi se da nije sata disc..
Kod mene je jedan sata disc i morao sam da instaliram driver preko diskete prilikom instalacije winna na njega
Cini mi se da je u pitanju bios postavke jer sam disc c formatirao sa winn cd-om te onda ponovno pokusao bootabilnim Acronisom ali opet isto-crno...
Mislio sam da blokira winn genuine koji je iz neznanja dopustio instalaciju ali eto nije niti on u pitanju...
Dajte pomagajte
Rijeseno,uspio sam dici image iz safe moda
Big THX na pomoci
Bookmarks