Sony nemoj uzimat, to je govance sa katastrofa slikama. OVa preostala 3 canona su podjednako dobra, odaberi jedan od njih
Naime, u sljedecih tjedan dana cu najvjerojatnije kupiti novi fotic i sad me muci sto kupiti. Surfajući po internetu i tražeći informacije o fotićima naletio sam na vas forum. Nadam se da ćete biti voljni pomoći mi.
Kupio bih fotic do 1200 kn. Obican sam amater. Fotkao bih izlete, rodendane i slicno...
Nasao sam ispod navedena 4 modela te se ne mogu odlučiti kojeg da uzmem.
Molim vas za pomoć, a posebno g. BIMBIJA.
Unaprijed hvala svima.
Canon PowerShot A1000IS
Canon PowerShot A590IS
Canon Digital IXUS 70
dodat cu jos i Sony DSC-S930 koji je na akciji u emezetti 700kn.
Zadnji uredio informacija : 07-07-2009 u 09:55
Sony nemoj uzimat, to je govance sa katastrofa slikama. OVa preostala 3 canona su podjednako dobra, odaberi jedan od njih
Hvala na pomoći, no sve mi se nekako čini da ću na kraju kupit SAMSUNG EC-SL30 za 600 kn.
Htio sam kupit CANON A590, medjutim nigdje ga više nemaju.
Evo još jedno pitanje, da li je CANON 1000IS puno bolji za tih 500-600 kn od SAMSUNGa SL30 i SONY 930?
Nadam se još kojem odgovoru.
1. Naletio sam i na sljedeće: Canon PowerShot A480 cca 1000kn
Što mislite o njemu?
Zadnji uredio informacija : 08-07-2009 u 14:26
Od svih navedenih foto aparata u rukama sam ako se dobro sjecam imao jedino Canon A590 IS. Tako da jedino o njemu mogu govoriti iz prve ruke, a o svima ostalima citajuci specifikacije i gledajuci foto samplove na webu.
Cinjenica je da bi od svih modla koje si ovdje naveo ja uzeo iskljucivo A590 ili A1000. Navedeni Sony i Samsung...prema onome sto sam vidio ne ulijevaju mi povjerenje.
Ipak tu treba uvesti i kategoriju cijene, jer su i Sona i Samsung osjetno jeftiniji od ostalih modela, pa tako mozemo raspravu razviti i u smjeru...da li su toliko losiji koliko manje kostaju.
Jos me jedna stvar muci...ti nekako u ovim svojim prijedlozima balansiras izmedju ultra compact i compact modela.
Zelis li ti, dakle, aparat koji je sto manji dimenzijama, da ga uvijek mozes imati uz sebe, a da ti je pritom vrijednost optickoga zooma i kolicina mogucnosti koju ti isti foto aparat pruza u drugome planu ili ciljas na neki model koji je ipak mali veci dimanzijama, ali zato nudi kvalitetniju optiku i malo vece vrijednosti optickoga zooma.
Ako trazis nesto malih dimenzija sto proizvodi dosta dobre fotografije...moja bi preporuka isla u smjeru Sony DSC W120 (ako ga uspijes naci negdje) ili W130 modela...to su modeli koju daju puno za lovu koju je za njih potrebno izdvojiti. Ili recimo Olympus mju 1040.
Ako trazis nesto vecih dimenzija, kvalitetnije optike, sa malo vise opcija i slobode u radu...Canon A1000IS ili A11000IS nisu losa opcija. Tu je i Sony H10 koji bi ja ipak u tome segmentu ocijenio kao najbolju kupnju.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Puno hvala drustvo na komentarima.
Kupio sam Canon A1000 IS. Na prvi pogled uzivo mi je super. Nadam se da će i njegove funkcije također biti super za moje potrebe.
Veliki pozdrav Bimbiju i ostalim forumašima.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks