A zašto kod Optiminih korisnika (npr. kod mene) piše u postavkama rutera Upstream Speed: 637 kbps i Downstream Speed: 6144 kbps , a ja nisam imao, nemam niti ću imat maxtv? Kud ode 4 mbita u downstreamu - ja imam 2
Hm...Ja kad upalim Blast ide oko 5 mbita, dalje ni makac. Nije vrag da se u žicama izgubi 1 mbit?
Zadnji uredio Inovator : 04-01-2008 u 23:12 Razlog: spojeno zbog preglednosti
Optima ne ograničava brzinu na dslamu nego softverski. Znači, brzina je vezana za username, a ne za lokaciju. Ako odeš kod nekog drugog tko ima optidsl i spojiš se sa svojim podacima imat ćeš brzinu ko i doma, a ne onu koju ima taj korisnik.
Izgubi se 1mbit. To je normalno, ako se kod t-coma na 3mbita dobilo 2.5, nije čudno da se na 6 dobije 5. Jedino da si kod optime idem uzeti 6mbita rekao bi im da mi stave na dslam 7 pa da dobijem brzinu bliže 6-tici.![]()
Zadnji uredio Inovator : 04-01-2008 u 23:13 Razlog: spojeno zbog preglednosti
Znači, ako bi tražio da me prebace na veću brzinu, npr 4 mbita lako moguće da ću dobit pravih 4 mbita jer ima lufta do 6?
Pa da, nemogu više od 5 dobit, ali znači da 4 ide!? Isto kao što i sad imam 2.2 u prosjeku
A sad si maloprije reko kako nebi dobio baš pravih 4 mbita.
Pa rekao sam da ide 4, ali ne bi dobio pravih 4, ali opet ne bi izgubio toliko ko dok uzmeš 6. To bi značilo da bi ti trebalo skidat 512KB/s, a sigurno ti neće toliko jer oni ograniče brzinu na nešto više od 4mbita, ali zbog gubitaka moraš dobiti manje od pravih 4mbita i to je tako normalno. Kolko čujem jedino amis pušta puno veću brzinu da nakon gubitaka dobiš točno kolko plaćaš. Iako ti na 2mbita speedtest izmjeri više od 2mbita realno ti skida oko 230KB/s, dok bi pravih 2mbita trebalo ići 256KB/s, kod t-coma su recimo 2mbita manje od 210KB/s.
Bookmarks