treba mi za seminarski, molim pomoč, samo me ta informacija zanima...
nigdje da nađem podatak što se dogodilo sa tvrtkom psion koja je 98 bila među osnivačima symbian kompanije u londonu?
http://www.symbian.com/about/overvie...ownership.html
ako su ovo vlasnici gdje je psion? što je s njime?
treba mi za seminarski, molim pomoč, samo me ta informacija zanima...
Ako se ne varam, Psion je postojao i životario dok nije primječen, a onda ga je ekipa velikih kupila. Ne znam jesam li tu naletio na čitavu povijest ili na nekom drugom forumu. Pokušaj search ili na Symbian-freak, ako nisam tu, onda je vrlo vjerojatno da sam tamo vidio. (možda još Elitesecurity)
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
ok.sad mi je sve jasno, našao sam korisne članke, zapravo je bila kao svojevrsni začetnik cijelog projekta
...i našao podatak da je 1994.g svi dioničari, a to su Nokia, Siemens, Ericsson, Sonyericsson, Sendo, Siemens, Panasonic i Samsung kupili udio Psiona i taj udio vrijedan 72000000£ uložili u novčani fond razvoja tvrtke...
...ako kome zatreba
...sve mi se čini da ovo sve ide putem microsofta, možda uskoro dođu novi bogataši na ljestvicu![]()
Sve njihove operacije su prodane, osim Psion Teklogix koji danas radi neke WM uredaje.
Inace, Psion je bila iznimno napredna tvrtka u svoje vrijeme, sjecam se serije 5 i Reva... Ahhhh![]()
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Hehe još imam negdje u ladici Psion 5 i Workabout uz njega..
Sjećam se diskova od 2MB - pisalo je "Solid state disk - 2MB", bili su veličine malo manje od motorole V3, a veće težine.. Stavljali su se u Workabout kao kazete u GameBoy..
baš šteta što upravo ta tvrtka nije pruzela potpuno vodstvo nad symbianom, a ne nokia i ostali...al eto, još malo pa če ih konkurancija sprašit iako su još debelo u vrhu
Btw, jel imas mx verziju ili obicnu?
Zadnji uredio sodom : 29-10-2007 u 15:57
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
2ross:
![]()
![]()
Aha, mislio sam da imas workabout i Psion iz serije 5![]()
www.gadgethive.com
Bookmarks