Join Today
Zatvorena tema
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9

Hybrid View

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon 40D vs. Canon 400D vs Nikon D80

Može mala pomoć? Najviše očekujem od Bimbija
    Naime, zanima me usporedba Canona 40d i 400d, tj. vrijedi li prilikom kupnje još malo "nabaciti" i umjesto 400 ići na 40? A ako ovu dilemu riješite u korist 40d, volio bih da ga onda malo usporedimo sa Nikonom d80. Odluka za kupnju SLR-a je pala, sada dolazi vječno pitanje koji Kod gornjih dilema zanimaju me vaši opći dojmovi o ovim aparatima, a što se mene osobno tiče prije svega me interesira cb fotografija, pa da možda malo i na to obratite pozornost. Hvala svima unaprijed, shvatite me, nisu ovo lake odluke

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za pocetak, zelio bih natuknuti samo par stvari za koje mislim da si ih propustio.

Ponajprije, s obzirom na cinjenicu da sam imao prilike vidjeti na sto u fotografiji ciljas, i kakve fotografije zelis fotografirati, smatram kako ce ti prelazak u SLR klasu osigurati sve ono sto do sada sa svojim ultra zoom primjerkom nisi mogao imati.

Nadalje, smatram kako bi ti u prvome planu pri odabiru nove opreme trebala biti optika, odnosno objektivi. Naime, losa optika na bilo kojemu od tri navedena modela aparata, nece zadovoljiti ono sto trazis.

Model 40D nasljednik je prilicna Canon - ovog promasaja, modela 30D. Taj aparat polucio je vrlo lose prodajne rezultate, premda sam model ne zasluzuje takav tretman kupaca. Nakon doticnoga modela (govorimo o onim vise pozicioniranim SLR primjercima) Canon izdaje 5D. Model koji, da se tako izrazim "puca visoko" ali u mnogim osvrtima biva prilicno prizemljen zbog izrazito visoke cijane. 40D je nesto sto pokusava pomiriti karakteristike dva prethodno navedena modela i biti konkurentniji cijenom. U odnosu na 400D ozbiljniji pristup izradi kucista, vece dimenzije i masa...prednosti svakako ima, ne zelim vec sad u detalje...razviti ce se vec ova rasprava

Smatram da je puno ozbiljniji takmac modelu 40D navedeni Nikon D80, iako onda govorimo ali onda govorimo i o nabavci Nikon kompatibilne opreme.

Opcenito, cinjenica, koliko nastavno na kupnju aparata mislite ulagati u opremu, vrlo utjece i na samo odluku o kupnji tijela. Premda Sigma i Tamron, razvijaju i izbacuju modele na trziste brze i masovnije nego ikad (i to za sve moguce i nemoguce mount - ove) optika maticnih proizvodjaca cesto je prvi izbor mnogih.

U slucaju, dakle, da zelite vise izdvajati za dodatnu opremu nakon kupnje tijela, savjetujem da se odlucite za Canon. Canon nudi siru i bogatiju gamu objektiva, po ipak povoljnijim cijenama od Nikon/Nikkor kombinacije (tu ne govorimo o zamjenskim proizvodjacima).

I za kraj jos jedna napomena...ne valja zaboraviti niti Olympus digitalne SLR sustave. Bez obzira na zaseban sustav, sve su cesca odluka fotografa amatera.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da budem iskren, mislim da niti Sony-R1 koji sada imam nisam ni bilizu do kraja iscijedio. No, sada imam malo više vremena za baviti se fotografijom, tako da bih rado, kad već investiram vrijeme, to onda uradio kako treba, dakle sa SLR-om... Osim toga, osjećam polako potrebu za makro-konverterom, dodatnom bljeskalicom, UV i cirk. polarizacijskim filterom za R1. No, kako to za Sony poprilično košta bio sam u dilemi da li nastaviti investirati u R1 ili hrabro se uhvatiti za džep i kupiti nešto sa čim ću dugoročno biti zadovoljan i u šta će se isplatiti dalje ulagati. Tako da je odluka prelaska na SLR definitivno pala. Pročitao sam cijeli niz recenzija po internetu i pisanim medijima, i čini mi se da je Nikon D80 moj definitivan izbor. Što se tiče Olympusa, nije da nisam razmišljao o e-510, no gledajući fotke zaista mi se čini inferioran u usporedbi sa d80.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2007
    Mobitel
    E66 + 2Gb
    Operater
    Vip
    Godina
    60
    Bodovi
    7.206
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Bodovi: 7.206, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @nino
    E-510 i D80 niti nisu isti rang aparata. E-510 je nešto jači od D40x i slabiji od D80, ali službeno je rangiran u ulaznu SLR kategoriju, što znači zajedno s D40x i 400D (Canon). E-3 će biti u toj kategoriji (zapravo između D80 i D300), a E-5 će pucati još više. U 12.mjesecu izlazi A700 od Sonyja, Pentax isto nešto šuška, tak da će se ove godine jako uzburkati SLR tržište. To znači da će poprilično pasti cijene starih modela.
    Sony SLT-A77, A900, Sigma 18-200, Minolta 50/1.7, Samyang 8mm, HVL-F56M, Arax 35/2.8 T/S; 80/2.8 T/S
    Sony 24-70ZA/2.8, Sony 70-200/2.8G, Sony 16/2.8, Sony 50/2.8 makro, HVL-58M (2)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Aug 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

d80 kit 1.088 EUR

Kako vam se čini ova ponuda:
    1. D80 body
    2. Nikkor AF-S 3,5-5,6 / 18-135mm G IF-ED
    3. 2 x 2Gb SD high speed
    4. 2 x Li-Ionen bat
    5. Torbica

moram još provjeriti kakva je šansa za povrat PDV-a

hvala na komentarima

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Nino_SA Pregledaj post
    Kako vam se čini ova ponuda:
    1. D80 body
    2. Nikkor AF-S 3,5-5,6 / 18-135mm G IF-ED
    3. 2 x 2Gb SD high speed
    4. 2 x Li-Ionen bat
    5. Torbica

moram još provjeriti kakva je šansa za povrat PDV-a

hvala na komentarima
    Ovo sto si naveo predstavlja odlican omjer ulozeno/dobiveno.

Ako je cijena robe naznacena sa porezom ukljucenim u cijeno onda mozes racunati na povrato poreza, ako ides povratom preko Tax Free, dobiti ces cca 11% od iznosa.

Jos samo da spomenem da imas kvalitetnu recenziju bas ovoga modela tijela i objektiva na forumu:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=37527

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ako si se ti 100% odlučio za nikona, ajmo raspravu o pentaxu pokrenuti u odvojenoj temi koja će u naslovu imati o čemu se radi, kako bi u budućnosti zainteresirani forumaši mogli naći da se o tom pentaxu razgovaralo..

Zatvorena tema

Slične teme

1. Canon EOS 400D
    By whiteboy in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 10-11-2007, 22:52
  2. Canon EOS 400D vs NIKON D40X
    By dinach in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 1
    Posljednji post: 12-06-2007, 18:01
  3. Canon 400D vs Canon 30D
    By Feele in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 07-04-2007, 15:49
  4. SLR Sony 100 alfa, Nikon D80 ili Canon 400D ???
    By blueline in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 06-11-2006, 11:49
  5. Canon 400D vs Canon 30D
    By Trivio in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 27-09-2006, 15:29

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke