Pročitaj si malo ovu temu sa jednog drugog foruma, još si ti i dobro prošao:
http://forum.bug.hr/forum/topic/noki...=asc&view=flat
Mobitel 20 minuta na punjacu i samo odjednom poklopac odleti, ja pogledam i baterija se napuhnula... Baterija je orginal Nokia kao i punjac, ovo je BL-5B baterija pa mi je malo cudno, garancije nema, sada ne znam da li ce mi u mobis-u zamjeniti ju, da li se zaliti ili sto? Baterija normalno radi, samo je teze staviti poklopac jer je baterija sada vecih dimenzija
Hvala!
Pročitaj si malo ovu temu sa jednog drugog foruma, još si ti i dobro prošao:
http://forum.bug.hr/forum/topic/noki...=asc&view=flat
a trebali bi ti zamijenit,pogotovo ako je original baterija.jer je to ocito neka tvornicka greska.odi u mobis,a ak ti oni nebudu htjeli.mozda ti je rjesenje poslat dopis nokiji.imas na njihovim stranicama onaj formular za ispunit.i lako moguce da ti zamijene.tj.trebali bi
Ma joj daj ajde...kaj ti nece zamijenit,ak slucajno nece daj ih u novine,pa da sira javnost vidi kakvo smece Nokia prodaje pod mobitele,pa da onda vidimo hoce li ti zamijenit bateriju...
nokie imaju komparator.jednom kad napon na bateriji dosegne napon za koji je komparator predvidjen prekida vod izmedju baterije i punjaca, tako da vrijeme koje mobitel provede na bateriji nakon sto je baterija puna po kriterijima komparatara nece rezultirat tim da se "napuni vise". e a kad taj komparator ode onda ako to baterija ne moze izdrzat, kao u ovom slucaju moze eksplodirat. najgore je sta to bas nije rijetkost kod nokie. iskreno, najbolji su bili za vrijeme 3310. Pokvarili su se, pokvarili...
Pobjeda u svađi na forumu je kao pobjeda na Specijalnim olimpijskim. Ni jedno ni drugo ne umanjuje činjenicu da si retardiran
Kod Li-ion baterija zaštitna elektronika baterije je u pravilu u samoj bateriji i spriječava prepunjavanje i pražnjenje ispod dopuštene granice.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
ma dobit ces novu...odi u mobis,ili direktno nokiju kontaktiraj i to je to...
Evo posjetio mobis i rekli su da je moguce samo BL-5C baterije zamjeniti. Kazu da nije moguce da je tvornicka greska vec se je ispraznio kapacitet... sto dalje uciniti?![]()
Probaj potraziti u oglasniku baterije,ili probaj kod nekog unlockera,trebali bi ih imati...al nikako nemoj uzimati ona kineska sranja,samo original...![]()
Bookmarks