Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 67

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Canon Powershot S3

bog ljudi, novi sam na forumu, vidim da tu ima ljudi koji se kuže u digitalce pa jedno pitanje.....
    evo razmišljam o kupovini, čitao sam vaše rasprave i definitivno sam se odlučio za canon, e sad, S2 ili S3. Računam da mi se isplati više kupiti novi model jer ne može biti lošiji, ali danas sam saznao da će preporučena cijena biti čak 4200 kuna!!! Zar nije to malo previše? Možda će zato naglo pasti cijena S2? Ja bih svakako želio uzet taj S3, iako mi nije ni panasonic FZ7 mrzak, a u Bratuliću su rekli da će cijena biti veća samo 100-200 kuna. Što napraviti i hoće li cijena stvarno biti tako visoka. Ako se usporedi s cijenom u Nitela, to je gotovo 1000 kuna...a čini se da je stvarno dobar aparat iako ne donosi revoluciju, ali ispravlja neke nedostatke S2, što i kako dalje?

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa.. ja sam uzeo S2 i nema bas nekih nedostataka...

gledam sad o S3: 6mpx, kuciste u crnoj boji, ISO 80-800, kaze cijena oko 500dolara. da nisam kupio s2, kupio bi ovaj sad samo radi crne boje kucista
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao flOorKilla
    pa.. ja sam uzeo S2 i nema bas nekih nedostataka...

gledam sad o S3: 6mpx, kuciste u crnoj boji, ISO 80-800, kaze cijena oko 500dolara. da nisam kupio s2, kupio bi ovaj sad samo radi crne boje kucista

gledao po netu ono što je zasad dostupno, pošto još uvijek nema cjelovite recenzije, novi S3 stvarno bolje izgleda, donosi novi i brži čip koji ispravlja mutno pri velikom zumu, tako makar govore, kakvo je tvoje iskustvu tu? npr. kad zumiraš do daske, ima li iskrivljenja ili slično?

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    da ima problema sa focusom kod velikih zumiranja, nemoze odmah izostrit sliku i to me stvarno zna nazivcirat. al malo strpljenja, malo igranja sa rucnim fokusiranjem pa sve bude ok

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao jerincsson
    ...ima li iskrivljenja ili slično?
    Iskrivljenja kazes...sto bi to tocno trebalo biti?

Sto se tice tvoga pitanja oko mutnoga pri najvecoj izvlaci objektiva (dakle pri maksimalnom optickom zoomu), ono svakako stoji, jer je ova mana cesta i zna zasmetati korisnika. Ali ja ti osobno garantiram da u ovome cijenovnome razredu digitalnih foto aparata o kojemu govoris neces naci niti jedan primjerak koji ima ovako veliki raspon objektiva, a da u isto vrijeme nema problema da fokusiranjem pri najvecim vrijednostima, uz lagane do nesto naglasenije mane na slikama slikanima pri max vrijednosti opt. zooma, pogotovo u svjetlosno zahtjevnijim uvjetima (preosvjetljeni objekti i situacije sa manjkom svjetla). Ne moramo se cak niti zadrzati na ovome cijenovnome razredu, mozemo i vise. Osobno sam imao prilike testirati high end prosumer modele Sony DSC F828 i Sony DSC R1, te Canon Powershot Pro 1, koji cak niti nemaju objektve ovakovih raspona (poput Panasonica FZ7 ili Canona S2 ili S3), a svejedno im pri maksimalnim vrijednostima opt. zooma, pogotovo pri smanjenome svjetlu fokus "pliva", fokusira dugo cak i uz AF assist, te na kraju cesto i pogrijesi u fokusiranju. Ove mane koje sam gore naveo nece biti otklonjene tako skoro, ako i uopce, jer je pravo cudo i razina na kojoj trenutno rade ovakvi aparati sa izuzetnim optickim povecanjima. Greske u fokusiranju u tako velikim povecanjima sa prevormansama objektiva kakvima su opremljeni spomenuti aparati, neminovne su i trenutno nerijesive. Za rijesenje problema potrebni su objektivi mnogo boljih performansi, te sam aparat sa mnogo sofisticiranijim sustavom fokusiranja...to se danas moze naci samo u dSLR domeni.

Zato u duhu gore navedenoga...ne ocekuj cudo od S3. Iz iskustva govorim, premda nisam imao prilike vidjeti niti oprobati S3 (S2 IS jesam i ocijenio bih ga kao vrlo korektan aparat, pogotovo za cijenu za koju se trenutno prodaje, najveca mana mu je izgled i srebrena boja), problemi sa fokusom pri vrijednostima zooma vecima od 8x ce definitivno ostati. Vjerojatno se ostati i relativna razina suma pri visim ISO vrijednostima. OK S3 je noviji proizvod na trzistu i ima 1MP vise u odnosu na S2, definitivno je lijepsi aparat dizajnom, iako smatram kako mu se ergonomske znacajke nisu promijenile, ali sve bitno ostalo je isto. DIGIC II proc i u S2 i u S3, IS jednak i u S2 i u S3, USM i u S2 i u S3. Postoji i ta sitna razlika u ISO osjetljivosti, za koju nisam siguran koliko ce biti upotrebljiva radi razine suma pogotovo pri vecim vrijednostima opt. zooma. Objektivi su im identicne (mislim na S2 i S3).

Dakle, ovako, ako zelis S3 morati ces jos malo pricekati, jer mislim da u daljnih par tjedana nece biti kod nas u ducanima. Nadalje smatram kako ce, barem u pocetku (dakle citaj prvih 6 mjeseci) boravka S3 na trzistu, njegova kupnja u odnosu na S2 (kojemu ce cijena dolaskom S3 vjerojatno i pasti) biti totalno neisplativa. Dakle, osobno ne bih dao 1000 ili vise kn vise za crnu boju i malo redizajnirano kuciste.

Dakle ja bih, pod uvjetom, da mislis kupovati recimo u daljnih mjesec dana, svoju dvojbu zadrzao na modelima Canon S2 IS i Panasonic FZ7 (koji u ovoj prici takodjer ima dosta za reci).

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

4umas4life Postignuća:

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    btw ja gledam u S3 i ne vidim neke izmjene na kucistu? samo crna boja

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao flOorKilla
    btw ja gledam u S3 i ne vidim neke izmjene na kucistu? samo crna boja
    Bravo killa.

Evo koliko boja moze promijeniti izgled aparata. NAime na prvi pogled mi se ucinio gornji dio aparata, pogotovo onaj dio gdje se nalazi bljeskalica nesto sitno izmjenjen.

Ali nakon pomnije usporedbe na slikama velikih rezolucija da se zakljuciti da su kucista Canona S2 IS i Canona S3 IS IDENTICNA, izuzev razlike u bolji!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Video capturing sa canon PowerShot S1 Is?
    By Gruntovčan in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 03-10-2005, 13:53
  2. Video capturing sa canon PowerShot S1 Is?
    By Gruntovčan in forum Fotografiranje # Softverska obrada # Foto radnje # Foto materijal
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 10-09-2005, 15:25
  3. Canon PowerShot A510 slike, utisci ...
    By Šile in forum Recenzije digitalnih fotoaparata
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 16-06-2005, 20:21
  4. Canon powershot A300
    By plišani in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 12
    Posljednji post: 03-07-2003, 10:49
  5. CANON Powershot A10
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 22-05-2003, 19:01

Bookmarks