Ja bi ti preporucio ViewSonic da uzmes... Definitivno najbolji LCDovi..
Pozdrav svima...
Unaprijed se ispričavam ako postoji koja ovakva tema...
Naime, mislim uskoro zamjeniti svoj stari 15'' CRT monitor, za neki LCD (17 ili 19''), pa me zanima što je, ajmo reć, presudno kod kupovanja LCD_a?
Da li je bolje da je wide screen ili "normalan"?
mislio sam uzeti jedan od ovih:
BENQ FP91GX, 4ms, DVI
LCD 19" BENQ FP93GX, 2ms, DVI
LCD 19" SAMSUNG SM 940BW, wide
LCD 19" SAMSUNG SM 932B, crni, 5ms, DVI
ili možda neki drugi...
Unaprijed hvala na pomoći...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ja bi ti preporucio ViewSonic da uzmes... Definitivno najbolji LCDovi..
A di se to čudo može nabaviti i po kojoj cijeni??
možda nekakav link...
A što mislite o ovim monitorima:
LG LCD L1952TQ, 19"
Najvažnije stvari si zaboravio.
Koliko novaca misliš dati i za što ti monitor treba.
To ti je najbolje otic prije kupnje i uzivo vidjet,ja bi uzeo samsunga jer vec imam jednog i zadovoljan sam ali bi svakako otisao vidjet sliku prije kupovine..
@strikoo: nekih 2000kn (+- nešto sitno)... A koristio bi ga za svakodnevnu upotrebu... (tu ne ubrajam gledanje filmova, jer ih rijetko gledam na kompu)
Mon. LCD 20" BENQ FP202W, 8ms, DVI, 1680*1050
EDIT 2300kn
U hgspotu ti je na akciji.
Da vidiš razliku kad pređeš sa 15 crt na to![]()
ja bi ti preporučio samsung 931BF..2599kn dođe za gamere maximalna rezolucija 1280x1024,odziv 2ms...moj ga frend ima nešta predivno i ima 19 inča...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Mislim da će odluka past na
Mon. LCD 19" SAMSUNG SM 920N ili Mon. LCD 19" BENQ FP92WA, 5ms, wide
i Digitalna satelitska kartica, AVERMEDIA DVB-S PRO, PCI, daljinski
Razmisli dobro i o hyundai-evim monitorima, navodno su jako dobri, što potvrđujem za jedan 19" koji imam doma i hgspot na njih daje 0 mrtvih pixela garanciju.
Pozdrav
Ma razmišljao sam i o njima...
ali me muči to što je vrijeme odziva 8ms...
Mislim da ću uzeti BENQ FP92WA, ima 5ms odziv, nije skup, a i wide screen je...
Što misliš jel to valja čemu? Mislim općenito na BenQ monitore...
Da ti nece biti premalo??Ako uzimas wide monitor trebo bi bar biti 20". To je samo moje misljenje..
Ma nije malo...
baš sam bio kod frenda i on ima Samsungov WIDE monitor od 19'' ... i stvarno nije malen... U najmanju ruku je taman...![]()
Neće ti biti malen jer imaš 15" crt
A što se odziva tiče.
Bitno je da je ispod cca 16ms
ja imam jednog samsunga od 12ms starog dvije godine i nikada nisam primjetio ništa što ne bi trebalo biti na ekranu.
Sada imam samsunga 20" sa 8ms odzivom i sve je onako kako bi trebalo biti.
Ja kad sam prelazio sa 15'' presao sam na 22'' wide i bilo je fakat WOW ali ono obrati paznju sam na par stvari:cijena,slika (u zivo) znaci koja najbolje pase tvom oku te velicina...Sto veci to bolji vjeruj mi...Meni npr kvaliteta ono kaj picajzle vide svaki micro metar nepravilnosti pixelane znaci nis...
Ak ti 940 bw nije pre mali sto je danas rijetkost uzmi si njega jer je to jako dobar monitor ali da se mene pita 205bw je najmanji wide na koji bi isao...
Sto je komp bez 50 dB,sto je mob bez pol kile....
Ja bi ti preporucio
Monitor 19'' LCD SAMSUNG SM 971P, crni, 6ms
Ja ga imam stvarno prava stvar!!!!!!!
hej ljudi jel bolje uzet ViewSonic ili fujitsu simens koja je bolja firma za monitore
nasao sam jedan ViewSonic 20" 1680x1050 5 ms dvi 300 cd/m2 1000/1(ma sta to znacilo)
za 230€ i slika izgleda super meni koji nisam bas neki profesionalac ili
simens 22" 1680x1050 mislim da je isto 5 ms dvi 300 cd/m2 700/1 (njemu nisam vidio sliku jer je bio ugasen) za 280€ sta mislite koji je bolji?
i dal ako ima dvi izlas znaci da widescreen ili to mora biti posebno naglaseno
Zadnji uredio Lord_Dude : 19-04-2007 u 15:51
Bolja marka, a vjerojatno i monitor je Fujitsu Siemens.
DVI je samo oznaka za priključak (način na koji se monitor priključuje kabelom na grafičku), tako da to nema veze sa widescreenom
LCD 19" SAMSUNG SM 940BW, wide ja ti ga imam preporucam![]()
Ja ti isto ne bih preporučio 19" wide, 20" je minimum za vide monitor. Rađe onda 4:3 19", puno više prostora po visini...
a sta kazete na ove dvije marke simens i viewsonic? a nisam ni planirao uzet nesto manje od 20" jer trenutno imam 17"crt i mislim da mi skok na 19" nije bas ono tako velika razlika kao npr. na 22" a i 20" je ok!
Bookmarks