Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    SE P1i, MDA Compact III
    Operater
    vIp, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Olympus SP510 UZ vs. Canon Powershot A570 IS

Evo da budem malo originalan pa da vas zatražim za savjet kod kupovine aparata:
    Zanima me Olympus SP510 UZ. Također me zanima i Canon Powershot A570 IS. Pretpostavljam da nisu iste 'klase' fotića u pitanju,ali nekim čudom dvoumim se oko njih dva.
    Za što bih ga koristio? Pa u čiste amaterske svrhe: roštilji, more, izleti, rijetko u prostorijama (znači uglavnom vani, na otvorenom), rijetko po mraku,...Snimanje filmića mi ne treba - imam kameru.
    Zanima me kako se ponašaju te AA baterije??Koliko su praktične,tj. da li je bolja 'klasična' baterija (kao na mobitelima, kamerama,...)?
    Hvala unaprijed...
    I da, pregledavao sam već postojeće teme, ali svejedno sam htio čuti vaša mišljenja na jednom mjestu...

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovaj canon ima baš ono što olympusu najviše fali, naime stabilizaciju slike (to je ovo IS u nazivu). olympus je ultrazoom fotić (ima 10x optički zoom), ali na svim testovima (a čito sam i neka mišljenja vlasnika) prolazi prilično loše. canon u pravilu s powershot serijom daje dobre fotke, a kad već razmišljaš o A570, uputio bih te i na A630/640 i (malo skuplji) A710, koji ipak nude nešto više i djeluju mi kvalitetnije (prije svega izvedba kučišta).
    sad ti razmisli je li ti važniji zoom (olympus), broj megapixela (A640), stabilizacija slike (A570, A710) ili nešto četvrto.
    što se baterija tiče, meni osobno su AA-jke prilično mrske i imam dost negativnih iskustava s njima (iako je tu i fotić kriv), ali, s druge strane, njih, kad se jedne isprazne, uvijek možeš zamijenit drugima. i još jedan hint: canon powershot A630/640 koriste 4 komada i imaju fenomenalne vrijednosti dužine trajanja baterija (oko 500 fotki, uobičajeno je 200-300).

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    SE P1i, MDA Compact III
    Operater
    vIp, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo da Vas sve obavijestim: kupio sam Praktica luxmedia 7303. Za sada sam zadovoljan, ali kada ga malo više i detaljnije istestiram, napisati ću par riječi.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    nokia 5300
    Operater
    t-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    di si na tome završio
    mislim, da se razmemo, nemam niš protiv tvog izbora, al iskreno nikad čuo za taj fotić nisam za razliku gornja dva

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    SE P1i, MDA Compact III
    Operater
    vIp, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa Praktica je poznata 'old school' firma. Imali su nekada vrhunske klasične foto aparate. Inače su iz Njemačke i u potpunosti se proizvodi u Njemačkoj. Navodno su poznati po vrhunskoj optici. Inače, moj fotić ima 7,1 Mpx, 3x optički zoom, LiIon bateriju, u njega idu SD kartice, 2.5 Incha ekran,....Za sada sam zadovoljan....I da, glavna prednost je povoljna cijena; pošto nije 'marka' poput Canona, Olympusa i sličnih osjetno je jeftiniji od njih, a kvaliteta je tu negdje....

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao sunka5 Pregledaj post
    Pa Praktica je poznata 'old school' firma. Imali su nekada vrhunske klasične foto aparate. Inače su iz Njemačke i u potpunosti se proizvodi u Njemačkoj. Navodno su poznati po vrhunskoj optici. Inače, moj fotić ima 7,1 Mpx, 3x optički zoom, LiIon bateriju, u njega idu SD kartice, 2.5 Incha ekran,....Za sada sam zadovoljan....I da, glavna prednost je povoljna cijena; pošto nije 'marka' poput Canona, Olympusa i sličnih osjetno je jeftiniji od njih, a kvaliteta je tu negdje....
    Praktica jest "old school" tvrtka. Njihove najsvjetlije godine su bile 70 - te i 80 - te prosloga stoljeca. Najcecse su radili modele po uzoru na uspjesnice Canona i Nikona iz toga razdoblja. Svoju optiku nisu proizvodili vec su koristili Carl Zeiss objektive (koji su doista objektivi izvrsnih karakteristika).

Imali su par pokusaja i u svijetu digitalne fotografije, ali ne osobito uspjesnih.

Iznenadjuje me da si prvotno dvojio izmedju ultra zoom (SP510) i nesto vise plasiranoga compact modela (A740) a na kraji si kupio gotovo ultra compact model.

Tu sad ne spominjem proizvodjace, vec samo vrste foto aparata. Sto te nagnalo da kupis ultra compact pored ona dva izmedju kojih si u pocetku dvojio?

U svakom slucaju...cestitam na kupnji...i bilo bi doista odlicno ako bi napisao par dojmova o aparatu. Zanima me jer se radi o teko rijetkome modelu, pa nema bas puno informacija.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Feb 2006
    Mobitel
    SE P1i, MDA Compact III
    Operater
    vIp, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi Pregledaj post
    Imali su par pokusaja i u svijetu digitalne fotografije, ali ne osobito uspjesnih.

Iznenadjuje me da si prvotno dvojio izmedju ultra zoom (SP510) i nesto vise plasiranoga compact modela (A740) a na kraji si kupio gotovo ultra compact model.

Tu sad ne spominjem proizvodjace, vec samo vrste foto aparata. Sto te nagnalo da kupis ultra compact pored ona dva izmedju kojih si u pocetku dvojio?
    Ovako odgovor na brzinu: kupio sam ga radi novaca. Naime, ovaj me koštao 180eura kompletan paket (znači:fotić+torbica+1GB kartica). Ovaj SP510 bi me koštao cca 250 eura ali bez ičega (samo fotić), a niti ovaj A740 nije puno bolji po cijeni. Čak mi je i prodavač savjetovao da uzmem ovu prakticu.
    Znam da je možda nerazumno kupovati samo prema cijeni, ali pošto mi je ovo prvi foto-aparat u životu, mislim da će biti dobar. Ako mi se to svidi (odnosno me malo ozbiljnije zainteresira fotografija) uvijek mogu uzeti neki 'jači' fotić.
    Koliko za sada mogu ocijeniti za početnički model je i više nego dobar. Sad se 'borim' sa ovladavanjem raznih modova (macro, sport,...), tj. igram se (doslovno) i isprobavam ih....Tako da znam uvijek odabrati odgovarajući...
    Za sada toliko...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. canon ixus 750 vs sony vs olympus
    By tonnka in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 05-01-2007, 20:53
  2. Canon S80 vs Olympus mju800
    By tibertov in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 22-08-2006, 01:43
  3. Canon A520 vs Canon A95 vs Olympus C765
    By a in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 5
    Posljednji post: 01-06-2005, 16:33
  4. Olympus vs Canon
    By Hrvoje xyz in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 23
    Posljednji post: 05-02-2005, 00:15

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove