Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Hybrid View

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.723, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Par pitanja za iskusne

evo, uspio napokon prebacit video sa mini dv-a na komp pa na dvd.

koristio sam pinacle studio 10 jer ima jako dobar tutorial, pa sam s njim sve radio, od prebacivanja do przenja.

e sad.

1. radio sam dv capture ( jesam mozda trebal radit mpeg capture ???)??
    2. dvd sam przil u best kvaliteti ( jel mozda bolje ako stavim na auto kvalitetu)?
    3. audio kompresiju sam stavil u mpa ( mpeg-1 layer 2). jos imam na raspolaganju PCM i dolby digital 2 i 5.1 kanal
    4. to sam sve skuril na dvd i zauzima mi samo 2 gb. dobro nisam sve sa kazete stavljal na dvd tak da mislim da je to ok
    5. stavil sam u dvd player ( TV ) i sve radi, cak sam uspio i chaptere slozit ..
    6. kod reprodukcije na tv-u, slika mi lagano titra, zapravo putuje od gornjeg ruba tv-a pa dolje i tako skoro pa cijelo vrijeme. a i slika lagano titra, ali onak full na sitno, to je mozda moja greska. mislim da nije bila ukljucena stabilizacija na kameri,a ja sam i u pnnaclu ukljucil onaj efekt stabiliziranja,pa je mozda cak i zbog toga.

7. kvaliteta slike nije kak sam ja mislil. kakva slika treba zapravo bit?? cista ko na obicnom tv-u ili je stvarno takva lagano snjezna? bolje je nego na dig. foticu, ali sam mislil da ceto bit bolje.

evo ukratko, nadam se da cu dobit odgovore bar za nesto.

e i da, radi se panasonicu nv-gs180. mislim da je to dosta dobra kamera daje dobru sliku.

ako netko ima tu kameru nek se javi, da mi veli koje postavke na njoj da narihtam da daje najbolju sliku.

unaprijed hvala svima!!!
    Nemam potpisa, jer neznam kaj da napisem!:-(

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pa kaj nema iskusnih ili nitko nema nikakav prijedlog???

dajte, sigurno vas ima dosta kaj radite sa pinnaclom, pa mozda nesto pomoci

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ExCenTric Pregledaj post

1. radio sam dv capture ( jesam mozda trebal radit mpeg capture ???)??
    2. dvd sam przil u best kvaliteti ( jel mozda bolje ako stavim na auto kvalitetu)?
    3. audio kompresiju sam stavil u mpa ( mpeg-1 layer 2). jos imam na raspolaganju PCM i dolby digital 2 i 5.1 kanal
    4. to sam sve skuril na dvd i zauzima mi samo 2 gb. dobro nisam sve sa kazete stavljal na dvd tak da mislim da je to ok
    5. stavil sam u dvd player ( TV ) i sve radi, cak sam uspio i chaptere slozit ..
    6. kod reprodukcije na tv-u, slika mi lagano titra, zapravo putuje od gornjeg ruba tv-a pa dolje i tako skoro pa cijelo vrijeme. a i slika lagano titra, ali onak full na sitno, to je mozda moja greska. mislim da nije bila ukljucena stabilizacija na kameri,a ja sam i u pnnaclu ukljucil onaj efekt stabiliziranja,pa je mozda cak i zbog toga.

7. kvaliteta slike nije kak sam ja mislil. kakva slika treba zapravo bit?? cista ko na obicnom tv-u ili je stvarno takva lagano snjezna? bolje je nego na dig. foticu, ali sam mislil da ceto bit bolje.
    Proslo je podosta vremena kako sam ja sa Pinnacleom radio. Vise nemam niti volje niti vremena da ga provodim u natezanju da prebacivanjem sa DV - a u neki digitalni format, pa kompilacije, pa menu - i...joj kad se sjetim

Ugl, otprilike ovako:

1. DV capture je ispravan odabir. Pinnacle inace ima odlicno rijesen sustav detekcije informacija koje dobiva od kamere prilikom DV capturea (detektira svaki puta prekinuti snimanje npr. i prema tome dijeli citav stream na kazeti na clipove prilikom capture - a).

2. Osobno uvijek sam koristio best postavke, nekada cak niti njima nisam bio prezadovoljan (ovo auto je ti vise radi "kompatibilnosti" sa performansama racunala).

3. MPA je logican odabir. Odabir ove opcije ovisi o tome sto ti je kamera kojom snimas u stanju podrzati. Dolby definitivno ne daje, niti 2 niti 5 kanalni (postoje neki nacini da iz stereo zvuka, ako ga kamera podrzava dobijes 2 kanalni, pa cak i 5 kanalni dolby surr., ali osobno sam vrlo skeptican prema razultatima).

4. Ovo je otprilike "tezina" zapisa i kakovu sam je dobivao. Dakle, nakon obrade u best kvaliteti mi je na DVD stalo oko 2,5 sata snimljenoga materijala u DV zapisu.

6. Ne zban od kuda ovaj efekat...nikada nisam susreo nesto slicno.

7. Slika nikada nece biti "kao na TV - u". TV kamere su svijet za sebe i performansama i cijenom (tu se krece od cca 50 000 sura po kameri sa opremom). Takodjer, ce definitivno biti bolja od one sa moba. Trocipne kamere su meni osobno najbolji kompromis izmedju cijene i kvalitete slike. Takodjer kvaliteta ce slike ovisiti o umjesnosti onoga koji je snimao.

Toliko!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala bimbi na odgovoru. kolko sam shvatil onda je zapravo to to kaj sam ja snimio (kaj se tice kvalitete).

jako mi je dobro doslo kaj odvaja svaki prekid snimanja jer mi je lakse napravit chaptere.

a s cim ti radis to prebacivanje i sve to skupa??? ja sam izabral pinnacle jer ima dosta dobar tutorial, pa sam ga zato uzel za pocetak.

a kaj se tice ovog efekta stabilizacije u pinnaclu neznam kolko on pomaze, ali probat cu malo s njim i malo bez njega. mislim da je bitinije da je na kamerito ukljuceno.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ExCenTric Pregledaj post

a s cim ti radis to prebacivanje i sve to skupa??? ja sam izabral pinnacle jer ima dosta dobar tutorial, pa sam ga zato uzel za pocetak.
    Kako rekoh, proslo je vremena od kada sam ja to radio.

Naime radio sam to za druge ili ponekada za neku sitnu lovu!

Video kameru nemam, niti me privlaci snimanje video materijala, preferiram nepokretnu sliku.

Kada sam to radio koristio sam Pinnacle studio. Poceo sam nesto raditi sa Adobe Premierom, ali mi je on bio predetaljan i prekompliciran. Takodjer niti Ulead studio nije los, ali nakon Pinnaclea zahtijeva odredjeno razdoblje navikavanja.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Feb 2005
    Mobitel
    HTC Wildfire,Sa SGH P510
    Operater
    Tele2 , vip
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jel ima mozda koji dobrovoljac da stavi na net ka+ratki komadic svojeg filma sa svoje kamere? bas me zanima kak izgleda slika na drugoj kameri

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. ROKR E2 pitanja...
    By FlowBlow in forum Motorola
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 09-03-2007, 16:52
  2. Par pitanja (vezano za K750i)
    By X-Plosiv in forum Sony Ericsson
    Odgovora: 22
    Posljednji post: 02-02-2007, 12:14
  3. MDA Compact pocetnicka pitanja
    By Lejzermaster in forum Windows Mobile
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 14-08-2006, 15:58
  4. SLVR L7 pitanja i komentari
    By jankec in forum Motorola
    Odgovora: 33
    Posljednji post: 31-05-2006, 01:13
  5. Da li nam treba forum za općenita pitanja o mobitelima?
    By Sljaka in forum Pravila / Obavijesti / Prijedlozi
    Odgovora: 22
    Posljednji post: 28-12-2004, 14:35

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove