Prije svega opaska, da mju 1000 nisam imao prilike oprobati, ali sam radio sa bliskim rodjekom mju 700. Ja sam bio zadovoljan i kako sam vec negdje na forumu spomenuo, radi se o prvom bitnijem iskoraku Olympusa u ultra compact klasi u posljednjih par godina.Izvorno postao GG0505
Naime Olympus je redovito kaskao za konkurancijom u ultra compact i compact klasama, a posljednje edicije modela u navedenim klasama mogu se mjeriti bok uz bok sa konkurentima.
Mju 1000 je prejanica Olympus ponude u ultra compact klasi.
Defintivno aparat prilicno respektabilnih karakteristika s obzirom na masu i dimenzije. Vrlo kvalitetno i estetski privlacno kuciste, pregfrst opcija i unaprijedjeni i brzi SW, kao i prilicno kvalitetan display i dobra optika definitivno su razlozi ZA.
Razlozi PROTIV...definitivno cijena. Cca 3000 kn za aparat ovih mogucnosti meni je nekako grijeh dati. Ipak ovu moju ocjenu treba uzeti sa rezervom jer ja kod foto aparata ne trazim da izgleda kao komad nakita ili modni detalj, da bude sto manji i laksi, vec uprevo suprotno, a je sto robustniji i tezi, i ergonomski prihvatljiviji.
Mju 1000 je da tako kazem "fancy" aparat, dakle nesto kao Samsung D800 kod mobova, prilicno dobre opcije zamotane u privlacni pakiranje. Bilo kakve manualne intervencije na fotografijema korisnik moze zaboraviti, ali onaj koji se odluci za ovakav model to niti nece traziti.
Jos jedna besmislica...senzor od 10 MP na ovu optiku sa kojom raspolaze mju 1000 je idiotarija i max. marketinska cinjenica koja prodaje aparat i dize mu cijenu, bez opravdanoga pomaka u kvaliteti fotografija. Vec sam mnogo outa objasnjavao odnose i zakonitosti koje vladaju kada govorimo o promjerima objektiva i velicinama dijagonala senzora koje ti objektivi koriste, o prikratama i sl., pa da se ne ponavljam i da skratim, u ultra compact klasi doista je mala, gotovo neprimjetna razlika imao aparat 7 ili 8 MP. 10 MP je po mome misljenju nerazumno i neopravdano ugraditi u ovakav aparat jer to moze rezultirati samo vecim sumom na fotografijama, a ne vecom kvaltetom.
I za kraj definitivno prije kupnje pogledaj Sony modele T10, T30 i T50, cijenom su tu negdje kao i mju 100, T10 je cak i osjetno jeftiniji, a ja bi osobno ipak dao prednost pred mju 1000 modelom!![]()

Odgovori uz citat
Bookmarks