Dakle, radim novu firmu, sve će najvjerovatnije biti kompjuterzirano u suradnji sa dobrim kolegama iz Siemensa, vjerovatno će se koristiti njihovog tehologija, plc sistemi, uglavnom, spajanjem na server, bez brige će se moći isključiti struja u bio kojem dijelu, zatvoriti rolete i slično..
No ono što mene zanima je da li se za takvu stvar isplati raditi home server, dakle da se uzme jedan kompjuter posebno i preko njega se stavi hosting za sve, također vjerovatno vjerovatno će ići i video nadzor, te mail server.
Mene sad zanimaju par stvari oko toga! Ima li tko kakvih iskustva kao prvo s ovim načinom? vjerovatno ima, pa može neki hintovi, nešto slično, savjeti.
Vidio sam frenda da ima nešto takvoga napravljeno, znači to je povezivanje sa udaljenim računalom, no nije to tako upitno, otišao je na Remote Desktop Connection i upisao www.nesto.hr i spojio se odmah na kompjuter(da li je to kombinacija sa svojim hostingom ili to mogu svi hostinzi?)??
Želim napraviti da mi jedan kompjuter, glavni, skida sve mailove koji će biti vezani za neku domenu i tamo će biti pohranjeni, ali da također svaki korisnik može skinuti sebi svoj mail ili mail koji mu treba, da li je to moguće napraviti?
Neka moja pitanja će vam biti banalna, glupa i kaj ja znam kaj...
No eto, ja nisam upućen u to(da se odmah rješimo predrasuda), tako da se sad raspitivam prije nego što krenem u neki projekt da ne ispadnem budala kad pitam nekakvo pitanje, banalno, manje ili više..
Hvala unaprijed...

Odgovori uz citat

Bookmarks