e vidis ovo je fora.. upravo ga punim pa cu bas isprobati sa tim programcicem koliko traje...
inace izdrzi obicno tri dana... uz tarifu Unlimited![]()
Koliko vam sati izdrže baterije u radu s vašim PocketPC, Palm, Smartphone, Windows mobile telefonom...?
Dakle, ne koliko dana vam uređaj izdrži ukupno, nego koliko sati uptimea kad je uključen.
Meni na I-mate JAMu/MDA Compactu (Win mobile phone) traju u prosjeku 5 sati uptimea.
Oko 4:30 ako dosta razgovaram, a najviše oko 5:30, 6 sati. U prosjeku je to oko 5 sati ukupno u radu.
Mobitel je kupljen u veljači 2005.
Za mjerenje rabim informacije o stanju baterije UpTime Meter v3.4.3 freeware programom.
Evo sad mi kaže da mi je uptime do sad 2:14 i da će ukupno biti 4:42. Kapacitet baterija je 53%. S punjača sam ga isključio jučer u 15:24 (stand by je do sad 20h 39 min - prosječno ga punim svaki drugi dan).
U tih 2:14 koliko je do sad bio na uptimeu oko 45 minuta su bili telefonski razgovori.
Zadnji uredio mach1 : 26-10-2006 u 14:36
MDA Compact IV
e vidis ovo je fora.. upravo ga punim pa cu bas isprobati sa tim programcicem koliko traje...
inace izdrzi obicno tri dana... uz tarifu Unlimited![]()
4:30 sati rada mi izdrži , bateriju punim jednom u 2 dana.
trenutno stoji 83% / 3:26h na spb gprs monitoru
EDIT: stavio sam uptime meter, on na 83% pokazuje 3:57h
Zadnji uredio sodom : 26-10-2006 u 12:41
Evo trenutnog stanja:
Ispričavam se zbog lošije kvalitete slike - croppano i "obrađeno", bolje da ne kažem čime![]()
MDA Compact IV
Koji program ti se čini precizniji?Izvorno postao sodom
MDA Compact IV
na to ti mogu sigurno odgovorit spb ,nakon što sam napiso onaj gornji post uptime meter pokazuje ovo:Izvorno postao mach1
EDIT: samo da javim ,sad pak pokazuje 6 sati i 43 minute a baterija je pala na 79%nevjerujem ja njemu uopče.
Zadnji uredio sodom : 26-10-2006 u 13:23
Čini mi se da meni dobro procjenjuje. Na kraju znam točno u minutu koliko će još trajati baterija.
Mislim da bi svi programi trebali otprilike isto raditi.
Gleda se vremenska delta protekla između dva postotka baterije i napravi tDelta * 100 i dobije ukupno trajanje baterije. Zato se mora smanjiti postotak baterije da bi se program za monitoring mogao refreshirati.
Ako se radilo nešto procesorski zahtjevno, ukupno vrijeme trajanja će se smanjiti jer se baterija više trošila.
Kad se prekine s tom djelatonošću, uptime će se refreshirati i povećati.
Btw, Uptime se refreshira s odgodom od nekoliko sekundi.
Baš me zanima. Probaj istestirati Uptime Meter i GPRS monitor do kraja baterije... Onda bi i jedan i drugi trebali najtočnije pokazivati...
Ono u čemu Uptime Meter sigurno ne može griješiti je vrijeme Uptimea koje se kumulativno povećava kako je uređaj upaljen. Na kraju baterije Uptime i Total trebaju biti isti (odosno, ako se u settingsima podesilo Forecast time remainded, time remaining mora biti 0).
Zadnji uredio mach1 : 26-10-2006 u 13:59
MDA Compact IV
jasno je to,no stvar je da ovakva varijacija u stanju mirovanja nikako nemože bit točna,trenutno stanje je 79% baterije uptime pokazuje ovo:
![]()
7:27?? Da meni toliko traje baterija.![]()
Možda i može biti točno. Uzmi u obzir da si u stanju mirovanja i samo je upaljen LCD. I da je prošlo dosta minuta od 80% do 79% (za samo jedan postotak!).
Probaj zaigrati neku zahtjevniju igricu pa pogledaj onda total Uptime. Trebao bi biti dosta manji (ovisi što pokreneš).
Kad se mobitel opet pusti u stanje mirovanja i Total uptime bi se opet trebao vratiti.
Zadnji uredio mach1 : 26-10-2006 u 14:38
MDA Compact IV
meni na variu traje 2-3 dana, a isto imam tarifu unlimited i koristim ju posteno. ne koristim bas neke procesorske programe, pa mozda zbog toga.
Nemam potpisa, jer neznam kaj da napisem!:-(
Na Titanu jedan dan. Razgovora ne previše, rada s excelom jako puno, i 3-5 sati online preko UMTS-a. Ne mjerim ničim jer me nije briga, samo znam da navečer kad ga stavljam punit baterija bude oko 10-20%.
Na Mitac Mio sa ukljucenim GPS 4 sata voznje![]()
Tko rano rani, zajebo je pjetla
evo da se ja još jednom oglasim u threadu pošto nisam punio bateriju.
trenuto stanje kaže ovako:
piše 2 dana uptime,neznam zašto sate ne dodaje (trenutno 49 sati)
u međuvremenu sam obavio nekoliko poziva,sms poruka te 20 minuta igranja tetrisa.
MPX200@WM03 oko dan,ovisi sto na mobu upotrebljavam,ako koristim samo planer,poruke i par poziva,onda izdrzi od 7 ujutro do 12 navecer,ali uz konstantu glazbu oko 1 do 2 sata.
Izmjerit cu sad na WM05,cak mozda i programcicem,pa javim.
evo mojeg stanja.. ja sam zadovoljan.. MDA Vario star 5 mjeseci... uglavnom u dva dana nekih sat i pol razgovora a ostatak igranje Bejeweled 2 i SkyForce Reloaded...
![]()
Zadnji uredio imisak : 30-10-2006 u 07:59
Evo samo da kazem,prije mi je mob na WM03 nekad znao povuc 80% baterije samo na standby-u cijelu noc,sad vuce oko 10% na WM05.
80% preko noći na standbyu?Izvorno postao A112
MDA Compact IV
Da,dosta je znao povuc na stand by-u,vjerojatno je win bio u malkoj banani.
Da, negdje se opasno trošila baterija. Moje su procjene da mobitel preko noći izgubi do oko 10ak posto baterija. Ovisno je li na flight modu ili nije.
Jučer sam punio mobitel. Trenutno mi je na 36% i procjena je 4:48.
Dakle, prosjek je oko 5 sati.
Po forumima se može naći dosta ljudi koji izjavljuju kako su produljili trajanje baterije za 10 pa i 30, 40% tako što nisu instalirali neke od sistemskih programa koji stalno čuče u pozadini. Recimo, razni monitori, PhotoContacts...
(trenutno nemam instaliran PhotoContacts).
Mislim uskoro raditi hard reset i malo srediti mobitel pa ću ako budem imao vremena probati usporediti trajanje baterije bez raznih dodatnih monitora (gprs, battery,...) i s njima. Pa da se vidi koliko je konkretno tada razlika u trajanju baterija.
MDA Compact IV
Bookmarks