Za prvi fotić s kojim ćeš nešto slikati, skroz ok, bar što se mene tiče. Mislim da sa tim digitalcem možeš napraviti dobre slike. A posli je lako uzeti bolji digitalac
Malo sam prolistao forum i došao do zaključka da bi umjesto ona dva aparata (Canon s 80 i Olympus mju 800), bio više za mene Canon PowerShot S2 IS. Koliko sam vidio nema neke razlike između ovoga i S3, jedino razlika u cijeni je paprena (1000kn).
Canon PowerShot S2 IS + Memorijska kartica SD SanDisk Standard 1GB = 2840kn
Po meni je to dosta povoljno.
Vaša mišljenja?
Za prvi fotić s kojim ćeš nešto slikati, skroz ok, bar što se mene tiče. Mislim da sa tim digitalcem možeš napraviti dobre slike. A posli je lako uzeti bolji digitalac
Camera Obscura - the best camera ever :)
Ako si dobro procitao sve sto se na forumu pisalo o navedenome aparatu, jasno ti je da ne mozes promasiti kupnjom doticnoga modela.
S obzirom na performanse i ono sto nudi za ulozeni novac, S2 IS je definitivno jedan od best buy modela na trzistu, a usudio bih se reci jos uvijek sigurno best buy u ultra zoom klasi.
Sto se razlike izmedju S2 IS i S3 IS tice dobro si uocio da je nema, osim boje kucista, a to unatoc boljem izgledu ne opravdava toliku razliku u cijeni, iako mislim da nije bas tolika.
U svakome slucaju, s obzirom na tvoju prethodnu temu gdje razmisljas o kupnju S80 ili mju800, moram ti napomenuti da se ne radi o istoj klasi foto aparata. Iako si toga vjerojatno i sam svjestan, moram reci da je S2 IS pripadnik ultra zoom klase, dakle klase aparata kojima su performanse u prvome planu, a izgled i dimenzije nisu od presudnga znacaja.
Tako da ces ako se odlucis za S2 IS dobiti mogucnosti i kvalitetniju optiku vecega raspona u odnosu na compacte iz prve teme koju si otvorio.
Da ja "trojim" izmedju tri navedena aparata, izbor bi nedvojbeno i bez puno premisljanja bio Canon S2 IS.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Canon PowerShot S3IS = 3.500 kn Acquisitum Magnum,Optimum računala, NitelIzvorno postao Bimbi
Canon PowerShot S2IS = 2.500 kn Nitel
![]()
Ziva istina...potpuno si u pravu.Izvorno postao tibertov
Ispada da je sada cak i povoljnije kupiti Canon S2 IS nego li u trenutku kada je S3 IS tek dosao na nase trziste. Tada je razlika bila samo cca 500 njak kuna u korist S3.
Sada je S3 zadrzao svoju cijenu, koja je bila cca 3500 kuna i kada je dosao na trziste, dok je cijena Canonu S2 IS pala i to za cca 500 njak kuna.
To ga cini jos isplativijim ubodom.![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Kupljeno. Samo se čeka dostava hp expresom.
Canon S2IS + 1gb kartica + torbica za S2IS = 2.980 kn![]()
Sada digitalac u ruke i uhvati se posla: pažljivo pročitaj uputstvo, napuni baterije i škljocaj. Bar te to ništa ne košta. Poslije toga očekujemo prve slike ...![]()
Camera Obscura - the best camera ever :)
Stroj stigao.
Evo tri početničke slike.![]()
http://img207.imageshack.us/my.php?image=img0015bf4.jpg
http://img98.imageshack.us/my.php?image=img0040kg8.jpg
http://img150.imageshack.us/my.php?image=img0012yl8.jpg
Valjda si zadovoljan fotićem...
Ja imam Canon S1 IS, već dvije, dvije ipo godine, i jako sam zadovoljan njime. Samo što sam ga ja tada platio 4000Kn (fotić i torbica, bez dodatne opreme).
Ono što mi se sviđa na S2 , je mogućnost podešavanja raznoraznih stvari i optički zoom... Nekako mi je bolje da mi fotić ima veći optički zoom nego više pixela...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Prvi dojam mi je vrlo dobar. Zoom mi je strava. Pošto sam još početnik u svemu tome, a i prvi dan je s fotićem slike mi baš nisu nešto ispale, bit će bolje za koji tjedan kada se više upoznamo.
Imam jedno posve laičko pitanje.
Razmišljam o kupnji ultrazoom digitalca (točnije Canon S2 IS).
Ja jesam početnik ali entuzijasta a dio fotki ću i prodavati (reportaže sa koncerata, putopisi i sl.) tako da mi treba kvalitetan aparat.
Pitanje je: da li ove 12x zumčine imaju nekih drawbacka, osim u cijeni, što se tiče fotografiranja bez zuma u odnosu na jedan 6x zum? Nemam pojma ima li to ikakve veze ali pretpostavljam da je optika koja se koristi različita...
***Ovaj post je premjesten iz teme u koju nije spadao! Bimbi*
Zadnji uredio Bimbi : 05-09-2006 u 14:51
Doista ne shvacam pitanje...ako mozete malo poblize objasniti problematiku koja vas muci...Izvorno postao Mirah
![]()
Bookmarks