Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 17 od 17
    Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    W810i
    Operater
    m:tel
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Poz,
    Namjeravam uzimati Ixus 40 i ovdje sam procitao da lako puca ekran (to nigdje jos nisam cuo za ovaj aparat )... E sad, da li je to samo 'gossip' ili istina? Jer, ne bi mi bilo bas milo da jeste...
    btw, razmisljao sam da li uzeti ovaj ili A610, pa oba imaju svojih prednosti (i mana).
    Ixus40:
    dobro-malen, brz
    lose-"samo" 4MP, nema my colours (nema ni a610, ima ixus50)
    A610:
    dobro-5MP, pokretljivi display, 4x opticki
    lose-4 AA baterije, velik

Kod A610 mi najvise smetaju 4AA baterije, a skoro sve ostalo je ok sto ja trazim, ali mi se ipak vise dopada Ixus i on takodje ima sve sto mi treba. Sad, da li puno pomaze onaj pokretljivi disp. kod A610, tj. koliko se cesto koristi? I macro od 1cm kod A610 mi se svidja (kod Ixusa je 3cm)...

Ixus 40 vs. A610
    (vise vucem na Ixus...)
    |Think again.|

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ponajprije sto se pucanja ekrana na SD300 (Ixus 40) tice, to su, blago receno lovacke! Dakle, to ti je nesto kao i spontano zapaljenje ljudi. Svi kao znaju da se i kako se to moze, a nitko jos nije dokazao. Kako sam vec u jednoj temi i napisao pucanje ekrana, samo od sebe, ne moze se pojaviti. Ako se i pojavi radi se o tvornickoj gresci, koja se mora ocitovati vrlo rano pri koristenju i tada biti podlozna zamjeni posredstvom garancije. Inace, kako sam vec takodjer pisao osobno nisam nasao neke slabosti u konstrukciji ili kvaliteti kucista Ixus serije opcenito, pa tako niti kod navedenoga modela. Takodjer, osobno poznam vise ljudi kojima bac Ixus 40 sluzi vec dulje vrijeme i nije im "samoinicijativno" pukao display. Tako da se istoga ne moras bojati.

Sto se dvojbe izmedju dva navedena aparata tice...sve je upravo kako si i sam predstavio u svome postu kojim si i otvorio temu. Sve karakteristike osim dimenzija i mase (naravno ako podrazumijevamo da su manja masa i dimenzije prednost, sto u ovoj kategoriji aparata stoji) su na strani A610. Osim vece razlucivosti CCd - a (5 MP naprama 4MP kod SD300), vecega raspona objektiva (35 - 140 mm naprama 35 - 105 kod SD300) i bolje svjetlosne vrijednosti objektiva, A610 posjeduje i nizu minimalnu brzinu zatvaraca (bitno pogotovo s obzirom na male mase aparata), mnogo vise mogucnosti manuelnoga podesavanja parametara fotografije (aperture pri., shutter pri.), sto opet omogucava i razvoj fotografskoga znanja korisnika i za kraj pokretljivi display nesto vece rezolucije. Cetiri AA baterije kod A610 mani osobno nisu nedostatak vec prednost jer omogucuju vecu autonomiju rada, te je jednostavnije i jeftinije imati jedan rezervni, uvijek pun komplet baterija. Takodjer te 4 AA baterije i oblik koji zbog njih aparat poprima daju mu odredjenu tezinu koja omogucuje bolje lezanje aparata u ruci te po meni bolju ergonomiju nego sto je posjeduje SD300.

Naravno A610 bas i nije aparat koji ce ti stati u dzep kosulje. Ako ti je to najbitnija karakteristika, dakle, da je aparat sto manji i laksi, da stane svugdje, onda nemas sto razmisljati. Jer premda A610 nije velik aparat ne moze se mjeriti sa "kompaktnoscu" SD300. Uostalom oni sto se toga tice cak i nisu ista klasa. Naime, dok bi A610 svrstali u compact klasu SD300 bi definitivnu isao u onu koje odlikuju manje dimenzije i masa, dakle ultra compact.

Pokretljivi display je korisna stvarcica. Olaksava snimanje fotografija pri "cudnim" ili neobicnim kutevima snimanja. Zamisli da npr. zelis uslikati psa ili macku ali tako da dobijes neobicnu fotku. pa slikas od ispod dok objekt stoji, u slucaju da imas pokretljivi display mozes bez lezanja na podu vidjeti rezultat fotografiranja i prije nego okines, tako da mogucnost greske svodis na minimum. Isto vrijedi i kada zelis "nezapazeno" slikati po npr. muzejima ili ustanovama gdje je to zabranjeno...aparat drzis u ruci koja je spustena, blic iskljucen, display okrenut prema gore da vidis na sto ti je objektiv usmjeren i slikas...primjera je jos... Dakle frekventnost koristenja pokretnoga displaya ovosi samo o tebi, tvojim potrebama i tvojoj kreativnosti.

Sve u svemu A610 je bolji aparat, jedino sto te moze "natjerati" na kupnju SD300 je prijeka potreba ili jaka zelja za diosta malim aparatom, koji u konacnici nije losih karakteristika.

Da ja biram izmedju dva navedena odluka bi definitivno pala na A610!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    Nokia N79
    Operater
    T-mobile
    Godina
    38
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ... ja imam ixus40 i jako sam zadovoljan s njm, super je i full malen, ove priče gore su za malu djecu
    2bimbi: ovo sa slikanjem životinja nije točno da ih nemreš ulovit, ja sam slikao aute na raceu i dobro je fotič ih ulovi ou vožnji......

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Vex
    ... ja imam ixus40 i jako sam zadovoljan s njm, super je i full malen, ove priče gore su za malu djecu
    Slazem se, kako je i vidljivo iz moga prethodnoga posta!

= Citat = Izvorno postao Vex
    2bimbi: ovo sa slikanjem životinja nije točno da ih nemreš ulovit, ja sam slikao aute na raceu i dobro je fotič ih ulovi ou vožnji......
    Ovo ne shvacam???

Prema onome sto se da iscitati iz citata iznad, cini mi se kao da se referiras na brzinu objekta koji bi trebalo uhvatiti i to povezujes sa pokretnim display - om. Naravno da to apsolutno nema veze jedno sa drugim. Naravno da pokretni display nece nikome pomoci da kvalitetnije uslika predmet u pokretu.

Ja sam se referirao na neobicne kuteve slikanja u kojima je pokretni display od velike pomoci. Sto se moga primjera sa "kucnim ljubimcima" tice sto se mene tice mogu i stajati na mjestu, ali to ne znaci da ce ih biti lakse uslikati iz kuta koji sam objasnjavao bez pokretnoga display - a!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    Motorola V3
    Operater
    T
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao FLASHY
    I macro od 1cm kod A610 mi se svidja (kod Ixusa je 3cm)...

a pazi razlike.. sve što vidiš sa 3 cm, vidjet ćeš i sa 1, iako sumnjam da ćeš taj macro ikad i koristiti za pravu namjenu.
    i ova 2 aparata mi nekako nisu za usporedbu, ni po dimenzijama, a ni opcijama.

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.926, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0,9%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo za usporedbu, trajanje baterije: Ixus 40- cca 140snimaka, A610, cca 500 snimaka..

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    W810i
    Operater
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eh, da... da vam javim.
    Uzeo sam sinoc A610 sa SD karticom od 512MB i prezadovoljan sam!
    Uzeo sam jos i neki Bilora punjac sa 4 NiMH baterije od po 2100mAh... Sinoc sam slikao ne bas puno i baterije su se istrosile brzo (po meni ). Sad, da li baterije kad dodju onako, zapakovane nisu skroz napunjene, tj. nemaju sav svoj kapacitet?
    Na onom punjacu pise da se te baterije pune oko cini mi se 20h. :-s
    Output: 130mah
    2100/130=oko 16h
    Jel' to ok?

btw, jel' se baterije uvijek moraju do kraja puniti?

Pozdrav
    |Think again.|

Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Apr 2003
    Mobitel
    4S
    Operater
    VIP
    Bodovi
    8.926
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ja isto kupio A610 i karticu od 512mb :-) Baš danas. Nego, u vezi tvog pitanja- obično kad kupiš baterije, onda su do pola napunjene, a pošto su NiMh, stavi ih puniti dok se skroz isprazne. NAKON par ciklusa punjenja i pražnjenja, baterije pružaju punu snagu.

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao FLASHY
    Eh, da... da vam javim.
    Uzeo sam sinoc A610 sa SD karticom od 512MB i prezadovoljan sam!
    Uzeo sam jos i neki Bilora punjac sa 4 NiMH baterije od po 2100mAh... Sinoc sam slikao ne bas puno i baterije su se istrosile brzo (po meni ). Sad, da li baterije kad dodju onako, zapakovane nisu skroz napunjene, tj. nemaju sav svoj kapacitet?
    Na onom punjacu pise da se te baterije pune oko cini mi se 20h. :-s
    Output: 130mah
    2100/130=oko 16h
    Jel' to ok?

btw, jel' se baterije uvijek moraju do kraja puniti?

Pozdrav
    Drago mi je da si zadovoljan sa kupnjom. To je uvijek lijapo cuti.

Darkovsky, takodjer!

Sto se tice tvoga pitanja oko baterija Darkovsky ti je vec gotovo u potpunosti odgovorio. NiMH baterije cak niti do pola napunjene inace ne dolaze pri kupnji. Sto se racunice tice, dobra je. Iako je pogotovo kod prvih punjenja pogotovo ako se o NiMH baterijama radi dobro malo prepuniti. Inace NiMH baterije daju punu autonimiju koju mogu pruziti nakon par ciklusa punjenja. Takodjer optimalno po njihov vijek trajanja te autonimiju bi bilo kada bi se mogle puniti tek kada se do kraja isprazne i to bi punjenje trebalo treajati dok se baterije ne napune do max. kapaciteta. E sad koliko je to izvedivo...to je vec druga prica.

31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    W810i
    Operater
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za baterije...
    Dosad sam ih punio samo 2 puta, a napravio sam preko 700 slika i baterija mi je sada puna. Znaci napunio sam prosli put u cetvrtak i trajalo mi je do ove srijede pa je onda ponovo napunjen. Bas dobro "drze".

A aparat je super. Bas s u p e r!
    Ima sve sto mi je potrebno, a i ovaj pokretni display ej korisna stvarcica za slikanje iz nekih cudnih uglova. Npr. ako slikam nesto ka dole a taj predmet je moje visine, samo akrenem display. Nice...
    |Think again.|

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thumbs down

evo, nasljedio sam upravo ixus40, star nekih pol godine - godinu dana i slikam ti ja danas prvi put s njime. i pustim aparat u sobi i za neko vrijeme idem si slike PRVI PUTA prebaciti s njega u komp, i nešto mi se čudno pojavi na ekranu. FAK, SLOMLJEN JE; PRVI DAN, PUCAT ĆU, LUD SAM. ako sam ga nosio u đepu od rifla i nigdje nisam lupio s njim, kako je ekran mogo pukniti? Prije sam imo power shoot i 2 godine sam ga nosio u đepu i nije se ni ogrebo.

inače google me je ovdje doveo (canon rezervni ekran) utipkajte.

ljudi pomagajte, dali je moguće promjeniti ekran i koliko će me to koštati. lud sam i očajan

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao bananko
    evo, nasljedio sam upravo ixus40, star nekih pol godine - godinu dana i slikam ti ja danas prvi put s njime. i pustim aparat u sobi i za neko vrijeme idem si slike PRVI PUTA prebaciti s njega u komp, i nešto mi se čudno pojavi na ekranu. FAK, SLOMLJEN JE; PRVI DAN, PUCAT ĆU, LUD SAM. ako sam ga nosio u đepu od rifla i nigdje nisam lupio s njim, kako je ekran mogo pukniti? Prije sam imo power shoot i 2 godine sam ga nosio u đepu i nije se ni ogrebo.

inače google me je ovdje doveo (canon rezervni ekran) utipkajte.

ljudi pomagajte, dali je moguće promjeniti ekran i koliko će me to koštati. lud sam i očajan
    Jesi siguran da nije ostecen samo pokrov, odnosno ona zastita displaya?

Ako jesi, nema ti druge nego izmjena displaya!

U profilu ti ne pise od kuda si.

Ako si iz ZG onda je ovo dolje navedeno "tvoja" adresa:

PHOTO CENTAR, Hondlova 2
    tel: (01) 231 32 22
    fax: (01) 231 33 22
    mail: servis@photo-centar.com
    radno vrijeme: 8 - 16

Ako nisi iz ZG napisi od kuda si, pa cu ti postati najblizu lokaciju na kojoj mozes servisirati svoj Ixus kod ovlastenih servisera.

Inace, samo usput da napomenem, ljudi imaju dosta losih iskustava sa ovim Canonovim ovlastenim servisom u ZG (mislim da je ovaj u ZG i jedini koji imaju posten lager rezervnih dijelova i da sluze kao distribucija i za ostale servisere, a nije bas da ih ima mnogo u RH)!

U svakom slucaju...sretno!

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na brzom odgovoru, ja inače još ne mogu vjerovati, stvarno mi je puko sam od sebe a vidim da i drugi imaju tih problema: http://www.digitalcamera-hq.com/cano...sional_reviews

pola ekrana je bijelo, pola crno, preko se preljevaju neke "munje", iz vana je cijel ali iz nutra se vidi da se raspuko, ko staklo kad ga pogodiš kamenom, samo što je centar udarca iznad displeya što mi je posebno čudno, koda ga je pogodio kamenčić, ali 1 cm iznad lcd-a.

nego, ja u rijeci studiram pa ako mi možeš za tamo preporučiti neki servis, i znaš li možda okvirno koliko košta ekran? u ovim recenzijama di sam stavio link, ljudi su plačali i po 150$ za popravak, to mi se onda i ne isplati popravljati...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na brzom odgovoru, ja inače još ne mogu vjerovati, stvarno mi je puko sam od sebe a vidim da i drugi imaju tih problema: http://www.digitalcamera-hq.com/cano...sional_reviews

pola ekrana je bijelo, pola crno, preko se preljevaju neke "munje", iz vana je cijel ali iz nutra se vidi da se raspuko, ko staklo kad ga pogodiš kamenom, samo što je centar udarca iznad displeya što mi je posebno čudno, koda ga je pogodio kamenčić, ali 1 cm iznad lcd-a.

nego, ja u rijeci studiram pa ako mi možeš za tamo preporučiti neki servis, i znaš li možda okvirno koliko košta ekran? u ovim recenzijama di sam stavio link, ljudi su plačali i po 150$ za popravak, to mi se onda i ne isplati popravljati...
    Opis kvara doista upucuje na to da ti je krepao display i da je jedino rijesenje zamjena novim display - jem.

Na zalost, Canon u Rijeci nema ovlasteih servisera za digitalne foto aparate i foto opremu. Osim Zagreba, nesto sitno ima jedino u Splitu, ali to ti je jednako daleko, cak i dalje. Kako sam cuo vecina tih iz Splita zavrsi u Zagrebu na servisu, pa ljdi i po par tjedana cekaju na aparat, kada ga daju na servis!

Sto se cijene tice, ne mogu reci, doista ne znam, ali ne znam da ce ti biti rentabilno popravljati ovaj kvar, s obzirom na starost i cijenu aparata. Ako jos i put do ZG uracunas...

Prema nekim drugim modelima digitalnih foto aparata, a za koje znam da su ljudi mijenjali display - je, pa znam i cijene, ne vjerujem da ce ti zamjena displaya biti ispod 500 kn!

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e da, zaboravio sam reci koliko me je kostao servis:
    378kn novi ekran
    295kn servi
    sve skupa: 821kn (s PDV-om)

...puno

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e da, zaboravio sam reci koliko me je kostao servis:
    378kn novi ekran
    295kn servi
    sve skupa: 821kn (s PDV-om)

...puno
    Stvarno su gadovi. Ispada da za cijenu pojedinacnih dijelova, ako ih kupujes odvojeno, mozes kupiti tri sastavljena aparata.

Svježe registriran
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a šta se može... sada ga lijepo držim u kožnoj futroli i remenčić uvijek ostavim vani i zadovoljan sam...

nego, bio sam ustanovio da mi nije pukao u riflama već je valjda stajao na stolu (uspravno) i valjda se samo prevrnuo na ekran i ovaj je pukno....

muči me kod canon-a kaj nemogu dobiti sliku u manjim uvjetima svijetla, ili kad sam na nekom koncertu nemogu lijepo dobiti pozornicu i sve one specijalne svijetleće efekte oko pozornice, dok sam primjetio da sony takve fotografije odradi fantastićno....

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon divlja sa novitetima
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 23-08-2005, 15:42
  2. Canon Digital IXUS 700
    By YooHoo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 14-08-2005, 12:22
  3. CANON PowerShot Digital Ixus 330
    By nimda in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti