i di je tu rat?
Znam da nije trenutak da vam kvarim ljeto, ali mene opet pukla žuta minuta, jučer kad sam vidio onaj napad na onu zgradu u Libanonu. 50 i kusur mrtvih od toga 37 djece.![]()
![]()
![]()
![]()
I šta sad? Dopuštam da se Izrael Ima pravo braniti od terorista koji ih stalno napadaju iz južnog Libanona, ali kakve veze s time imaju mostovi i prometnice u Beirutu? Najprije izbombardiraju ceste i mostove, a onda bacaju letke ljudima da se evakuiraju. Vjerovatno bi ljudi trebali po šumama i gorama naći put do spasa.
I sad ovo, u stilu: "pa rekli smo vam da se iselite jer ćemo raketirati selo" i sad ko vas jebe kad se niste evakuirali.
Problem Izraela je što na terorizam odgovara terorizmom i odmazdom. Primjer: Palestinski terorist se raznese u Tel Avivu, i onda Izraelska vojska poravna čitavo selo na Zapadnoj Obali iz kojeg potječe taj terorist.
A di je korijen sukoba? Da nisu okupirali palestinski terotorij i istjerali nekoliko milijuna izbjebglica van tog teritorija, možda danas ne bi imali problema s Arapima.
Šta mislite o ovome? Je li Izrael prijetnja svjetskom miru?
Npr. Iranu se ne dopušta posjedovanje nuklearnog oružja, dok se Izraelu tolerira i kemijsko i nuklearno.
Licemjerje? Dvostruki standardi? Židovski Lobi u Americi?
samo da napomenem da nisam ni nacionalist, ni rasist, a pogotovo ne antisemit, mada će me mnogi nakon ovoh posta proglasiti istim. Nešto slično kao kad je zamjenik franscuskog premijera lani prigovorio Izraelu za odmazde koje radi u pojasu Gaze, ovi ga odma proglasili antisemitom
Sjećam se rata kod nas, još jako mi je friško, i znam da je glavni razlog ovakvih sranja mržnja i zadojenost mržnjom od malih nogu. Mržnje na ovim prostorima su "kratke", niti sto godina, dok se Židovi i Arapi mrze stoljećima. Neverendingstory.
A znate li priču iz starog zavjeta o Abrahamu i njegovim sinovima?
i di je tu rat?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
..pa mislim da si vec dao vecinu odgovora na svoje pitanje.
rat ce se zaustavit kada to americi bude pasalo,a sto znaci nikad!Ili kad nadu novo plodno tlo da siju svoju demokraciju.
Da, dao sam svoje viđenje koje ne mora nužno biti točno. Po zdravoj logici mora biti i drugačijih mišljenja, pa čisto da vidim :bunny:Izvorno postao lili
Ma stalno netko nešto svojata, ovo moje, ovo tvoje, ovo su mi uzeli, ovo je od pamtivijeka. Na žalost, s teroristima nema razgovora, niti će ikad biti. A njihov ih narod podržava - da nije tako ne bi dugo opstali. I onda ovi peru po narodu da zaustave podršku teroristima, koji se inate još više, i na kraju bude svega. Ja ne vidim izlaza, jer dok god ti nekog moraš prisiljavat na nešto, tu nema mira. Nikad.
Pogledaj samo šta se nama desilo. Nikom ništa nismo nažao radili a šta smo dobili. I Kosovo isto. Grci tlače Albance. Grčka i Cipar. Stalno nekto nešto svojata i inzistira na nekim kerefekima. Gle Jorasa. Geru. Savudrijski zaljev. Stalno netko nešto.
Jedini mir bi bio da svi jednostavno dignu ruke i vele "OK mi je tako kako je" i mir. Onda bi tek stalo. Ali budala ima i uvijek će bit, kao i fanatika i kompleksaša. Dodaj tome činjenicu da je jedan čovjek (eventualno) pametan, ali da je narod UVIJEK glup (faktor horde), i evo ti rata.
Ne bih htio iznositi svoje mišljenje ovako javno, jer je s godinama od onog hippie-love-peace došlo na vrlo niski prag tolerancije, ali iako je to mišljenje (bar zasad) duboko u meni svjestan sam da ne bi ništa promijenilo. Nažalost, i ja postajem oko za oko, zub za zub.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Kratko i jasno. Potpisujem...Izvorno postao Drug Mile
Uh...ne vucite me ovom temom za jezik!
Rekao bih sada sto mislim ali onda bih morao sam sebi udijeliti ban na koji mjesec, pa cu reci samo ovo...
...zidovi (citaj Israel) su trenutno najveci rasisti, ugnjetavaci i zatiraci ljudskih prava na kugli zemaljskoj, koji imaju legalitet formalno pravne drzave.
Godine koje su uslijedile nakon drugoga svjetskoga rata donijele su mnoge greske na vanjsko politickom planu velikih sila. Velika Britanija i UN su 1947. ucinili najvecu.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Ja namjerno ne ulazim u prapočetak, i tko je kriv a tko nije, da li Adam ili (š)Eva. Samo trebat će netko, kad na njemu bude red za osvetu, reći "ne, dosta je". Inače nikad mira.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Jednostavno se ceka da se sirija umjesa, a poslje toga nastupa amerika.
Potpisujem cijeli Miletov prvi post.
Usput, protiv sam bilo kakvih ekstremista i fanatizma bez obzira na stranu.
Samo kaj je u ovom slučaju cijelo zubalo za zub, a za oko oba oka i još oči 30-ak djece.Izvorno postao BlueDevil
Zadnji uredio whiteboy : 31-07-2006 u 12:37
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Hm... nisi upućen, prije nego je izrael napao oružjem njih nitko nije raketirao iz Libanona. Cijela ova priča je krenula kad je Hezbollah zarobio/oteo dva izraelska vojnika u svrhu razmjene za palestinske zatvorenike (izrael je pokrenuo seriju intezivnih i konstantnih bombardiranja Gaze dva tjedna prije toga).Izvorno postao Drug Mile
Inače, 1982. izrael je izvršio invaziju na Libanon (pozivali su se na jako smiješne razloge) i dobrano ga porušili (napravili su tadašnjih 2mlrd.$ materijalne štete), a šteta koju su nanjeli njihovoj ekonomiji je višestruko veća s obzirom da su izostali investitori i da je uništen financijski sektor (Libanon su nazivali "Švicarska Srednjeg istoka"). Što se tiče sada ove agresije izraela, Libanon je već pred koji dan procjenio materijalnu štetu na 2mlrd.$.
Kad gledaš V.B. i SAD su napravili najbolju stvar za sebe, instalirali su Izrael na području gdje nisu imali utjecaj (time mislim na Sredozemlje i Bliski istok). Sad lijepo imaju svog igrača za uzrokovanje nestabilnosti i kontrolu nad tim područjem.Izvorno postao Bimbi
Ove tri, V.B., SAD i Izrael po meni predstavljaju pravu terorističku osovinu zla.
Evo kako dječicu u Izraelu uče ljubavi, tako da pišu po raketama, baš slatko![]()
![]()
Problem je nastao jako davno, prije nekih 3000 godina kad su Izraelci odlucili da su oni Bozji narod i da je zemlja od Sinaja do Eufrata njihova. Na tom podrucju jos od onda zivi vise naroda, dok Izraelci jos uvijek smatraju tu zemlju njihovom, tzv. Eratz Izrael (Veliki Izrael) jer je to njihova sveta zemlja, obecana od najviseg autoriteta. (1)
Nakon WWII velike sile su imale problem sa nekoliko milijuna zidova po europi koji nisu imali domove u koje bi se vratili. Dosta njih je krenulo prema americi i jos par zemalja, no brodovi su bili odbijeni i vraceni natrag. Zato su se u Europi osnovali novi sabirni logori za izbjeglice, vecinom zidove gdje su ih drzali dok se njihov status ne rijesi. Za to vrijeme je svjetska cionisticka organizacija (2) pokusavala rijesiti zidovski problem osnutkom drzave. Razmisljalo se o Palestini, no ona bas i nije bila previse prihvatljiva jer je to surova zemlja, ne bas prihvatljiva, u njoj je bilo previse arapa i britanski mandat tamo nije dopustao doseljenja zidova.
No Zidovske teroristicke skupine (Irgun, Lehi i Haganah (3) ) su konstantno napadale britance i cak suradivale sa nacistima tokom WWII kako bi izbacili Britance (ovo je cinjenica, ne izmisljotina. ako nekoga zanima imam par linkova). Medu ostalima, koristili su neke metode koje danas koriste Palestinci.
Razmisljalo se jos o Ugandi, Poljskoj i jos par zemalja, no na kraju je ipak odabran Izrael i izbacili su britance od tamo i pod svoje okrilje su ih uzeli ameri (los potez za njih, sto ce se kasnije pokazati (4) ). Koliko god ih ne volim, ali su Izraelci napravili cudo tamo. Od pustinje su napravili plodnu zemlju i uspjeli su stati na noge. Posto su sa svih strana okruzeni arapima, odmah je pocela izgradnja i treniranje IDF-a (Israeli Defense Forces) kako bi se: a) obranili, b) ostvarili veliki izrael. Nakon sto je Sadat (Egipat) prijetio da ce sve Zidove baciti u more, Izrael je tu nasao odlicnu priliku u otpoceo Yom sestodnevni rat (tehnicki gledano, Egipat i Sirija su ga poceli, no Izrael je prvi metak ispalio) u kojem je Izrael totalno razbio Egipat, Siriju, Irak i Jordan i zauzeo Golansku visoravan, Gazu, Zapadnu obalu, Sinaj i Jeruzalem. (5)
Nekoliko ratova i 20-ak godina kasnije, Arapi u Siriji su odlucili osloboditi Golansku visoravan i tako su iz juznog Libanona periodicki gadali neke mete na sjeveru Izraela. E tu su Moshe Dayan i ostatak ekipe poludili i navalili u Libanon pod isprikom da prema UNovima pravilima imaju pravo upasti do 22 km u neku drugu zemlju kako bi se obranili. Ovaj dio vjerojatno znate, no napomenut cu Sabru i Shatilu gdje su Izraelski saveznici, krscanske falange sa Izraelskom opremom i pod njihovim nadzorom ubili 3500 civila.
(1) - http://www.globalsecurity.org/milita...srael-map2.jpg
(2) - Vrhavna zidovska organizacija, bavi se sa zidovskim pitanjima
(3) - U danasnje vrijeme bi bili ekvivalent Al Qaidi i ostalim teroristickim skupinama. Napadali su civile, uglavnom arape i britance
(4) - Izrael je drzava sa najvecim stranim dugom po stanovniku, jer prakticki zivi od americke pomoci i arapskih radnika (prakticki robova). No bilo je nekoliko problema u tim odnosima, kad izrael nije htio slusati i radio neke stvari po svome. Sad kad imaju nuklearnu bombu, Izrael je veca opasnost americi nego npr. Sirija jer je vec bilo planova za koristenje nuklearnog oruzja koje bi sigurno zapocelo WWIII. Cak je bio i jedan napad na americki brod koji se zatekao u Izraelskim vodama, no to je vec druga prica.
(5) - Sveukupno oko 13 sukoba, tj. ratova.
Ispricavam se na dugom postu, no mislim da bi nekima dobro doslo videnje ove situacije iz nekog drugog kuta![]()
Nisam antisemit niti nascist (makar je bilo optuzbi), nego je ovo moje videnje stvari.
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Umjesto da su sretni kaj su dobili taj, nekome ipak oduzet dio zemlje, oni bi se se propširili na obečanu zemlja. Obečana zemlja my ass.
Zanimljivo je samo koliko se ratova vodilo u ime boga, TBF ima jednu dobru pjesmu na tu tematiku, nemrem se sjetiti sada
Ameri su itekako "popušili", zemlja koju su jednom naoružavali svojim oružjem je malo zaigrala po svome...
BTW,
i (4) su ti malo kontradiktorne izjaveKoliko god ih ne volim, ali su Izraelci napravili cudo tamo. Od pustinje su napravili plodnu zemlju i uspjeli su stati na noge.![]()
To je ono o čemu pričam.Izvorno postao whiteboy
![]()
Ma znam, ali sam htio skratit post. Inače činjaenca je da ih Hezbolah jebucka. Tu se može naći neka vrsta opravdanja za sve ovo, ali cijeli svijet vidi šta se događa a nitko ne smije zucnuti.Izvorno postao jay
Da, i to je istina. Zato sam i spomenu Bibliju.Izvorno postao rospaya
Naime Abrahamov surogatni sin (sin sluškinje) je po njihovom vjerovanju predak arapskih naroda i to objašnjava otkud tolika mržnja i klasifikacija Arapa kao inferiornan narod.
U pocetcima su stvarno cudo napravili, tamo gdje su beduini jedva zivjeli napravili su plodno tlo i naselja, no 30 dana bez arapske radne snage bi ih razorilo. Stali su na noge, samo ne svojeIzvorno postao gog
![]()
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Ovo je rat Amera protiv muslimana kao i većina na bliskom istoku. Trajat će dok god Amerika bude izigravala svjetskog policajca i kolonizatora modernog doba.
Možda se ovaj i smiri za 15 ili 20 dana ali tada će na žalost buknuti neki novi sukobi.
.....ovce slali u smrt za svoga Boga jedinoga, za ludilo svoga ideologa..........Izvorno postao gog
Što se tiče Izraela kao ekonomske sile, ogroman novac od donacija američkih Židova se sliva u proračun još dan danas i tu je dijelom tajna uspjeha. Inače oni su taj novac itekako dobro iskoristili od WW2 pa naovamo, uložili u obrazovni sustav, a rezultat je rastuća ekonomija. Inače obrazovni sustav im je jedan od boljih u svijetu, znam iz prve ruke jer mi je prijatelj išao na postdiplomski na Weitzman institutu.
i u naoružanje....
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Izvorno postao Drug Mile
Ma kakav Izrael, prijetnja svijetskom miru je Amerika...Pa svi se ratovi i vode kako Americi pase...
hmmm Srbi napadaju Hrvatsku, teroriraju Bosnu?!? A sta sad, nas se to ne tice...njihova stvar...hmm teroriraju i Kosovo...joj, pa mogli bi mi sad pokazat kak smo dobri i sprijecit tog Milosevica...mozda je malo pretjero...i tako moralni liberali bombardirali Beograd i neduzne ljude...
I tako sa svime i svakime, kad njima pase i kako njima pase, tako se u svijetu vode ratovi...Irak...nafta i lova, kakvo kemijsko oruzje, dobar f* paravan da se opljacka sta se moze...
Eto, tako je i sa Izraelom, naselit zidove i dat im drzavu pasalo je Americi jer su ispali dobri prema jadnim zidovima, rijesili ih se i jos su im sad vojni saveznici...A do toga nikad nije ni trebalo doc, da nije bilo Amerike ne bi bilo ni izraela ni rata...ali nazalost eto, svasta si Amerikanci dopustaju pa tako i da na silu jedan narod protjeraju (nevazno ko je tamo zivio u antici, Arapi su to podrucje naseljavali od 7 st., ne mogu se ljudi tako protjerat jer se nekom sprdne) i jos misle se prodaju kao moralisti neki....ali tako je to, sreca da im mi nismo od koristi...
Sve u svemu, moje je misljenje da Amerika obmanjuje cijeli svijet pomocu medija i drzi sve konce u rukama i vrti svijet kako oce, ko marionetu...
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
Slažem se da su Amerikanci krivi i da daju "blagoslov" na gotovo sve sukobe u svijetu danas.
1948. godine prešutno je donesena Povelja UN-a (Razolucija) o osnivanju Države Izrael na prostoru kojeg su nastanjivali do tada isključivo Arapi. Tu nije bilo mira do danas, a čini se niti neće.
Gdje god je religija u temeljima sukoba, teško se ili nikako ti sukobi rješavaju. Vjerojatno je potrebno upaliti još žarišta da se zaboravi na okupaciju Iraka. Bush i kamarila moraju očuvati kakav-takav autoritet i obraz pred nacijom.
Pa, na kraju, mislite li da bi bez Amerike bilo rata na prostoru ex Yu (mislim da ne bi onakvih razmjera)...
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
Židovski lobi u Americi je jednostavno prejak i "drma" financijskim institucijama, što opet utječe na politiku iz razumljivih razloga. Da nije bilo tog lobija, ne bi bilo ni države Izrael. Ni u snu.
Hmmm, s tim se ne bi slozila...tj. Amerika je mogla ranije reagirati na Milosevicevu agresiju i sprijeciti neke stvari, ali nije kriva za pocetak rata...Ma najgore je sta se rat smatrao gradanskim i u svijetu je slika jos i danas takva, smatra se da je napad na Hrvatsku bio radi maltretiranja Srba u Hrvatskoj...a za razmjere rata kriv je embargo oruzja, da toga nije bilo, moglo je sve ranije zavrsit...al to je sad OT, bolje da u tu temu ne ulazimo, trebao bi cijeli novi topic za nju...Izvorno postao Mobyy
Since youre gone there is an empty space, since youre gone the world is not the same...
to i ja mislim! amerikanci žele neki povod da napadnu arapske zemlje bogate naftom.Izvorno postao M.M.
budimo realni, nafte je preostalo malo i te će se zalihe za par desetaka godina potrošiti. a tko bude u svom posjedu imao zadnje izvore će jako puno zaraditi...
a to je amerikancima i jedini cilj, sumnjam da im je toliko stalo do izraela...
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
A kada se poubijamo oko nafte, oni što prežive mogu se poubijati oko pitke vode
Nadasve je zanimljivo kako se u jednoj političkoj temi može naći toliko istomišljenika![]()
Ovdje cu mozda biti malo kontroverzan... Koliko god ne volim americki imperijalizam i ekspanzionisticku politiku, radije bi da oni vladaju nego ova druga, fanaticnija strana. Vecina terorista koji napadaju americke interese u svijetu rade to zbog americke lose politike, no neke skupine su se previse u to "ufurale" i sad tu mrznju sire na cijelu zapadnu civilizaciju. A i sa amerima smo koliko - toliko dobri, a muslimanima smo se nekoliko puta zamjerili: teroristicki napad u Rijeci 1995., autobomba kao osveta za uhicenje nekog terorista, rat u BiH i jedna stvar koja me najvise brine; napad na Baliju 2002. godine na strane turiste (vecinom australce, 202 zrtve sveukupno) u kojem su australski turisti bili glavni cilj. Isto tako bi talijani mogli biti cilj, a ljetuju najvise u hrvatskoj (napad u italiji bas nije izvediv, sigurnost je puno bolja).Izvorno postao gog
www.gadgethive.com
Bookmarks