Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28
    Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile Canon A620 vs. Sony DSC W40/50

Pozdrav svim,znalcima i onima koji traže savjete od njih.
    Zanimam se za kupnju novog fotića i dva modela koja su me zaintrigirala su Canon 620 i Sony W40 (eventualno w50).Sonya mi hvale prijatelji pa...Naravno ova dva modela ne spadaju po onom šta sam pročitao tu od vas u istu nazovimo kategoriju pa me zanima koje su razlike među njima i što dobivam kupnjom jednog ili drugog (navodno Canon ima više manualnih opcija).Fotić mi služi kao i većini vas(prigode,ljetovanja,koncerti...), ali i da napravim kakvu dobru sliju pošto dosta putujem i nagledam se po lijepoj našoj a i vani zanimljivih krajolika,neobičnih događaja,ljudi pa mi žao bude šta to ne zabilježim

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao buug
    Zanimam se za kupnju novog fotića i dva modela koja su me zaintrigirala su Canon 620 i Sony W40 (eventualno w50).Sonya mi hvale prijatelji pa...Naravno ova dva modela ne spadaju po onom šta sam pročitao tu od vas u istu nazovimo kategoriju pa me zanima koje su razlike među njima i što dobivam kupnjom jednog ili drugog (navodno Canon ima više manualnih opcija).Fotić mi služi kao i većini vas(prigode,ljetovanja,koncerti...), ali i da napravim kakvu dobru sliju pošto dosta putujem i nagledam se po lijepoj našoj a i vani zanimljivih krajolika,neobičnih događaja,ljudi pa mi žao bude šta to ne zabilježim
    Pošto ne pratim u zadnje vrijeme fotoaparate mogu ti samo malo usporediti Sony i Canon. Znam dosta o aparatima jer mi ujak drži foto radnju tako da sam u tim aparatima dosta, ali ne kupujem ništa pa nisam pratio nove modele...
    Znači Canon ti je više fotografska firma koja svoje aparate nastoji približiti i polu-profesionalcima, a to je ono što si ti spominjao manualne postavke i sl. koje, ruku na srce, teško da će ti ikad trebati.
    Sony je više multimedijalna firma koja se bazira na jednostavnosti korištenja multimedije pa tako i fotoaparata. Oni su više aparatići za odmor, za neko slikanje bez puno mozganja te uz full automatiku dobiješ čisto fine slike...
    Pri samom izboru aparata nemoj (kao većina) slijepo gledati koliko MP ima i zaboraviti na firmu, kvalitetu same slike, zoom i ostalo zavisi što te zanima. Što se tiće MP dovoljno je nekih 5-6 MP za stvarno dobre, odlične fotke i izradu fotografija dosta velikih formata, kao i za izrezivanje istih na kompu. Da znam više o ovim konkretnim modelima mogao bih ti ih detaljnije usporediti, ali ovako bih ti svejedno preoporučio Sonya jer ćeš uz manje gnjavaže doći do dobrih rezultata pa ti ta putovanja neće proći u čitanju uputa i učenju fotografskih osnova što bi mogao biti slučaj kod Canona. Za prosječne korisnike dajem glas Sony-u... Ako imaš afiniteta prema umjetničkoj tj. polu-profesionalnoj fotografiji razmisli o Canonu.
    Mogu ti samo reći da sam imao i probao dosta fotoaparata od Canona, Sonya, Olympusa, Pentaxa i sl. Sony mi se nekako najviše svidio zbog tog svog automatizma i jednostavnosti za korištenje, a rezultati budu odlični...
    .ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
    MUSIC @ djdevelox.filefront.com

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    May 2003
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koristio sam sony DSC-T5, a inače imam Digital IXUS 40. Moj glas DEFINITIVNO ide canonu; i zbog brzine i zbog kvalitete slika, a nadasve zbog činjenice da je Canon usmjeren poluprofesionalizmu (kako je rečeno) i ima dulju tradiciju fotografije. To ti je ono - da li bi radije kupio putnu torbu Samsonite ili neku licenciranog imena? Jedna je poznata po tradiciji i usmjerenosti svrsi, a druga je trend..

IMHO, naravno..

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovo bi ti donekle moglo pomoć:

http://cafe.mobil.hr/archive/index.php/t-23209.html
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=22305

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ::wrangler::
    Koristio sam sony DSC-T5, a inače imam Digital IXUS 40. Moj glas DEFINITIVNO ide canonu; i zbog brzine i zbog kvalitete slika, a nadasve zbog činjenice da je Canon usmjeren poluprofesionalizmu (kako je rečeno) i ima dulju tradiciju fotografije. To ti je ono - da li bi radije kupio putnu torbu Samsonite ili neku licenciranog imena? Jedna je poznata po tradiciji i usmjerenosti svrsi, a druga je trend..

IMHO, naravno..
    Upravo sam ja i rekao da je Canon namijenjen više fotografiji i poluprofesinalizmu kao fotografska firma sa dugom tradicijom i kvalitetom. Što se Sony-a tiče oni su dobre multimedijalne stvarčice i preporučam ih čisto jer su jednostavniji za korištenje i možda se nekom prosječnom korisniku više isplati Sony nego Canon. Ipak Canon prednjači po samoj kvaliteti fotografije...
    @buug: Ako si raspoložen za istraživanje svijeta fotografije i želiš se malo ozbiljnije tome posvetiti mogao bi svakako razmisliti o Canonu. No kako vidim tebi je to više radi bilježenja događaja, krajolika i sl. pa je tebi možda najvažniji kriterij cijena... Mislim da će ti bolje sjesti jeftiniji aparat, bilo da je Canon ili Sony od ova dva... Za neku cijenu ovih kompaktnih aparata ni Sony ni Canon ne nude neku ekstremnu dozu profesionalne fotografije...

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao DJ DeVelox
    Upravo sam ja i rekao da je Canon namijenjen više fotografiji i poluprofesinalizmu kao fotografska firma sa dugom tradicijom i kvalitetom. Što se Sony-a tiče oni su dobre multimedijalne stvarčice i preporučam ih čisto jer su jednostavniji za korištenje i možda se nekom prosječnom korisniku više isplati Sony nego Canon. Ipak Canon prednjači po samoj kvaliteti fotografije...
    @buug: Ako si raspoložen za istraživanje svijeta fotografije i želiš se malo ozbiljnije tome posvetiti mogao bi svakako razmisliti o Canonu. No kako vidim tebi je to više radi bilježenja događaja, krajolika i sl. pa je tebi možda najvažniji kriterij cijena... Mislim da će ti bolje sjesti jeftiniji aparat, bilo da je Canon ili Sony od ova dva... Za neku cijenu ovih kompaktnih aparata ni Sony ni Canon ne nude neku ekstremnu dozu profesionalne fotografije...
    Da,cijenovni kriterij sam si postavio, i unutar njega sam se raspitivao o modelima i njihovim kvalitetama,opcijama i sl....Jel mi možete pojasniti kakve su to sve manuelne opcije koje Canon nudi u odnosu na Sonya!?Danas sam išao pogledat Canone u HG spota i osim 620, upao mi je u oko i model,čini mi se Canon 540.RAZLIKA IZMEĐU NJEGA I OVA DVA PRETHODNO NAVEDENA???
    BIMBI DAJ SAVJET!!!
    Zadnji uredio Bimbi : 01-07-2006 u 00:06

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Manualne opcije koje ti Canon nudi su (ako to ovi nešto jeftiniji modeli nude, a koliko ja poznam Canon nude) manualno podešavanje ekspozicije, blende, ISO... Uglavnom oni fotografski elementi... Da ne duljim sad o nekoj fotografskoj teoriji (što i nema smisla) mogu ti samo reći da će ti te opcije pomoći u kontroli same fotografije... Recimo da će ti omogućiti da se malo umjetnički, profesionalnije postaviš prema fotografiji i da ti budeš taj koji će upravljati elementima fotografije... Nije to velika neka mudrost, sve se da naučiti, a imaš i automatiku tako da se ne brini da će to biti izuzetno komplicirano.
    Ova dva modela koja si spomenuo mogu samo usporediti po osnovnim stvarima i čini mi se da je A620 bolji, no ako netko više prati nove modele neka ti on malo detaljnije usporedi.
    Ako se želiš sam detaljnije informirati o bilo kojim digitalnim aparatima pogledaj ovaj site http://www.dpreview.com . To je stvarno odličan site za digitalne fotoaparate.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lagano sam umoran...sutra rano idem na more, pa cu biti karatak!

Uzmi Canon A620. To ti je od svih navedenih najbolji omjer ulozeno/dobiveno!

Aparat je objedinjava sve ono bitno fotografu pocetniku, a uz manuelne opcije koje posjeduje ostavlja i dovoljno prostora za ucenje i napredak u fotografskome znanju.

W40/50 su dobri modeli i ndefinitivno neces pogrijesiti ako odaberes i kojega od njih, ali u komparaciji sa A620 nisu ravnopravni. A620 je jednostavno bolji aparat, ne tako mnogo, ali sitnica po sitnica...u konacnici velika razlika!

Canon A540 je isti model kao i Canon A530, osim sto ima 1 MP vise u odnosu na A530.

Grubu komparaciju A620/530 imas ovdje:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23399

Pa tako navedeni link pokriva i usporedbu A620/A540!

Naravno Sony W serija je ipak kompaktnija, manjih dimenzija i mase, pa ako ti je to primarno, jasno je da ces se odluciti za jedan os Sony - jevih modela.

U krajnjoj liniji novac je tvoj, pa je tako i odluka, ali da ja biram medju ovim modelima odabir bi definitivno bio Canon A620!

Ako imas jos kakvih pitanj ili nedoumica postaj! Biti ce odgovoreno!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Lagano sam umoran...sutra rano idem na more, pa cu biti karatak!

Uzmi Canon A620. To ti je od svih navedenih najbolji omjer ulozeno/dobiveno!

Aparat je objedinjava sve ono bitno fotografu pocetniku, a uz manuelne opcije koje posjeduje ostavlja i dovoljno prostora za ucenje i napredak u fotografskome znanju.

W40/50 su dobri modeli i ndefinitivno neces pogrijesiti ako odaberes i kojega od njih, ali u komparaciji sa A620 nisu ravnopravni. A620 je jednostavno bolji aparat, ne tako mnogo, ali sitnica po sitnica...u konacnici velika razlika!

Canon A540 je isti model kao i Canon A530, osim sto ima 1 MP vise u odnosu na A530.

Grubu komparaciju A620/530 imas ovdje:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=23399

Pa tako navedeni link pokriva i usporedbu A620/A540!

Naravno Sony W serija je ipak kompaktnija, manjih dimenzija i mase, pa ako ti je to primarno, jasno je da ces se odluciti za jedan os Sony - jevih modela.

U krajnjoj liniji novac je tvoj, pa je tako i odluka, ali da ja biram medju ovim modelima odabir bi definitivno bio Canon A620!

Ako imas jos kakvih pitanj ili nedoumica postaj! Biti ce odgovoreno!
    Da čitao sam ovaj link već,znači razlika je pak u kvaliteti fotografije.Ne znam koliko onaj pomični ekran kod 620 može biti od koristi,možda me to malo smeta kada sam aparat uzeo u ruke u dućanu pa bi mi ovaj 540 bio pogodniji.Po ovome šta pišete od Sony-ija nema baš puno razlike među modelima w50 i w40 pa,onda bi radije izabrao w40.E sad me zanima UZET W40 ILI CANON 540.Šta mislite iz iskustva!?KOliko znam Canonove kartice su nešto jeftinije,koriste alkalne baterije šta po meni daje prednost.Hvala unaprid!!!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koji je digitalac bolji to ne znam ,ali znam da uvijek kupujem digitalac koji se napaja pomoću običnih baterija a ne litijeve. I uvijek imam dodatni pak sa sobom. Što je sigurno, sigurno je.
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    K300i
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne mogu ništa reći za Cannona ali Sony W40 sam uzeo prije nekih tjedan dana i aparat je za svoju cijenu stvarno dobar. Slike su uz mirnu ruku odlične, a aparat je stvarno kompaktan. Možeš ga svugdje nositi, a da i ne primjetiš.

Razlika u cijeni između memorijskih kartica je stvarno zanemariva danas. Našao sam Memory Stick Pro Duo od 1GB za 399,00 kn. Uz to, sa Sony-em dobiješ bateriju koja relativno dugo traje i punjač tako da ne moraš investirati u taj segmenat. Dobiješ i originalnu crnu kožnu torbicu koja je stvarno korisna ako ćeš nositi fotić svuda sa sobom (a da je kupiš sa strane treba ti barem 150 kn). Nadalje koliko sam ja skužio jedina razlika između W40 i W50 je što W50 ima 0.5 incha veći display za što je po meni sasvim neopravdano dati 300-400 kn više.
    Većina je uvijek u krivu!

http://www.soundclick.com/bluntafaridbc

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da čitao sam ovaj link već,znači razlika je pak u kvaliteti fotografije.Ne znam koliko onaj pomični ekran kod 620 može biti od koristi,možda me to malo smeta kada sam aparat uzeo u ruke u dućanu pa bi mi ovaj 540 bio pogodniji.Po ovome šta pišete od Sony-ija nema baš puno razlike među modelima w50 i w40 pa,onda bi radije izabrao w40.E sad me zanima UZET W40 ILI CANON 540.Šta mislite iz iskustva!?KOliko znam Canonove kartice su nešto jeftinije,koriste alkalne baterije šta po meni daje prednost.Hvala unaprid!!!
    Od ova dva ja bih ti preporučio Canona. Koristi SD kartice (koliko znam), a to su najstandardnije moguće kartice u biti i vrlo su jeftine... Kvaliteta slike je odlična + one postavke što smo već raspravili. Osobno sam bio vlasnik jednog Canona iz A serije (sa pomičnim ekranom) i mogu ti reći da sam bio zadovoljan njime, a pomični ekran nije od neke koristi bio tako da ako ga nemaš, nećeš požaliti puno... Nisam nikad imao Sony-a, ali sam vidio nekoliko modela i oni čisto zadovoljavaju, ali mislim da ti je Canon dugoročno isplativija solucija...

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31
    Koji je digitalac bolji to ne znam ,ali znam da uvijek kupujem digitalac koji se napaja pomoću običnih baterija a ne litijeve. I uvijek imam dodatni pak sa sobom. Što je sigurno, sigurno je.
    Sony w40 ima tako dobru bateriju, da se trebas dobro potruditi da je potrosis
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao RAUL
    Sony w40 ima tako dobru bateriju, da se trebas dobro potruditi da je potrosis
    Prije ili kasnije je potrošiš, a nalaziš se na vrhu planine i i želio bi spucati još 60 slika, ali struje nigdje u blizini.

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    K300i
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31
    Prije ili kasnije je potrošiš, a nalaziš se na vrhu planine i i želio bi spucati još 60 slika, ali struje nigdje u blizini.
    Pa možeš i za Sony-a imati rezervnu bateriju. Jest da dođe 300 kn, ali ako te to baš muči...
    Većina je uvijek u krivu!

http://www.soundclick.com/bluntafaridbc

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    za te pare kupit ću dva spora punjača i 8 baterija od 2500 mAh

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao DJ DeVelox
    Od ova dva ja bih ti preporučio Canona. Koristi SD kartice (koliko znam), a to su najstandardnije moguće kartice u biti i vrlo su jeftine... Kvaliteta slike je odlična + one postavke što smo već raspravili. Osobno sam bio vlasnik jednog Canona iz A serije (sa pomičnim ekranom) i mogu ti reći da sam bio zadovoljan njime, a pomični ekran nije od neke koristi bio tako da ako ga nemaš, nećeš požaliti puno... Nisam nikad imao Sony-a, ali sam vidio nekoliko modela i oni čisto zadovoljavaju, ali mislim da ti je Canon dugoročno isplativija solucija...
    Nadam se da će i Bimbi dati neki svoj komentar da mi pomogne pri odabiru,iako je čovjek na moru.
    Ovaj w 40 dođe negdje oko 1600-1650kn u Splitu u po dućanima,ne znam koliko košta kartica od 256 ili 512 za njega!?Canon 540 je nešto skuplji,također ne znam koliko dođu kartice pa čekam još,razmišljam,kalkuliram
    HVALA DeVelox !

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nadam se da će i Bimbi dati neki svoj komentar da mi pomogne pri odabiru,iako je čovjek na moru.
    Ovaj w 40 dođe negdje oko 1600-1650kn u Splitu u po dućanima,ne znam koliko košta kartica od 256 ili 512 za njega!?Canon 540 je nešto skuplji,također ne znam koliko dođu kartice pa čekam još,razmišljam,kalkuliram
    HVALA DeVelox !
    Što se kartica tiče evo male usporedbe. Cijene iz Ve-mila:
    Sony:
    Sony MS Pro Duo 512MB - 451,52 kn
    SanDisk Pro Duo 512MB - 365,50 kn
    Canon:
    Kingmax SD 512MB - 160,47 kn
    Dakle, kao što i sam vidiš SD kartice za Canon su puno jeftinije, a da ne govorim i da su daleko standardnije i po meni bolje od MS... Kod Sonyevih kartica primjećuješ da postoje Sony-eve i SanDisk-ove. Slično imaš i kod SD kartica raznih firmi, ali Kingmaxovu sam ja imao i odlične su, tako da eto tu navodim kao primjer, također pogledaj ako ima gdje SanDiskovih...

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2006
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool

Mislim da ti ja mogu pomoci s donosenjem odluke. Iz iskustva znam na kakvim si mukama posto sam i ja bila na slicnim do prije 10-ak dana... U biti, ja se bas i nisam nesto previse dvoumila s brandom kolko s modelom tj. cijenom
    Kupih Canonov a530 za 1399kn + 195kn kartica od 512 + 149kn punjac s 4 baterije. Nisam mislila da je to tak super cijena buduci je a530 kao malo stariji model, ali otkad sam ga uzela u ruke ne ispustam ga! prosli tjedan sam bila na terenu s njim po gorskom kotaru, obali i na otoku i slikala sve-od ljudi, ptica, zaba, trave, kukaca i inih sitnih i manje sitnijih stvari nacionalne flore i faune i fotic je izmisljen!!!
    Sto se tice baterije i izdržljivosti, blic je manje vise non-stop radio, zoom jos vise, a lcd of kors isto cijelo vrijeme. Uz sve te silne potrosace, jedan par baterija nisam nikako mogla potrositi za cijeli dan! A bitno da sam ja kupila TRI para baterija, zlu ne trebalo...
    Moram reci da sam htjela kupiti a610 i jos mi je zao sto nisam, ali ISKLJUCIVO zbog rotirajuceg lcda koji bi meni bio od velike koristi da ga imam... Ali naucila sam se snalaziti i bez njega, sam sto u perilici ima vise prljavog vesa

I da, jos samo ovo: bolje si uzmes a530 nego 540 jer za tu puno vecu cijenu, dobijes samo koji inch veci zaslon, a to bas i nije vrijedno tih para.
    Moj izbor: 1. a610
    2. a530
    3. niti jedan drugi iz ove klase

Eh, jos nest da ne bio pomislio sta ce ti fotic s kojim ces slikat samo bube i travke
    navecer se i tulumarilo tak da je i po tom pitanju provjeren i nema mu mane, makar sto se tice mojih potreba... iako vec sad nazirem da cu uskoro pocet stedit za nest profinjenije
    Zadnji uredio Bimbi : 04-07-2006 u 01:30

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ako se o ovoj dvojbi radi, kako su vec do sada neki clanovi i spomenuli, Canon A540 bi bio logican izbor.

Canon A540 nad modelom W40 ima prednosti i to ponajprije u mogucnostima manuelnoga podesavanja parametara fotografiranja (Aperture pri., Shutter pri.) sto doticni Sony ne posjeduje. Osim navedenoga A540 ima i veci raspon objetiva (35-140 mm dakle ekvivalent 4x opt. zoom) dok Sony raspolaze sa 38-114 mm, dakle ekvivalent 3x opt. zoomu. Canon pri min. izvlaci raspolaze i nesto sirim kutem.

Jedino sto bi potencijalnoga kupca moglo nagnati da u ovoj dvojbi kupi W40 jest da doticni izuzetno cijeni i vrednuje male dimenzije i masu aparata. Jer ipak je W40 prilicno manjih dimenzija od A540, a i osjetno laksi. Ako te dimanzije ne zamaraju A540 je tvoj izbor.

Sto se memorije tice, jeftinija je SD memorija koja ide u Canon.

Baterije takodjer mala prednost Canonu, jer i ja smatram da je rijesenje sa AA baterijama nesto kvalitetnije i u nekim slucajevima zgodnije od Li-ion netipskih baterija!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @buug: Eto, mislim da je zaključak izveden.
    Sve ide u korist Canonu osim dimenzija i mase koji su na strani Sonya,a mislim da to nije toliko presudno...
    Što se baterija tiče, velika je prednost Canonovih AA baterija jer ako se zatekneš negdje bez baterija uvijek možeš kupiti one obične/nepunjive i tako si spasiti stvar. A i jeftinije te dođu AA-size NiMH punjive baterije nego Li-Ion za Sony-a.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sada očekujemo prve slike sa novim digitalcem

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da,"tenks" svima.Javim se!!!

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo danas sam konačno uzeo fotić,Canon A 540,super je.Nemam vrimena da vam ubacim koju fotku jer žurim ali ne sumnjajte ,super su.
    Nisam kupio memorijsku i punjač ali sam nabrzinu u HG-u vidio u cjeniku Kingmax SecureDigital 512MB-130 kn i pšunjač Trust sa nekim baterijicama od 2100mAh za stotinjak kn.Želim pitat da li je ova memorijska za razliku od SD nešto lošija pa je zato jeftinija,isplati li se kupit ili da pogledam SD?I drugo pitanje koje bat.tribam kupit,koliko mAh?

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo danas sam konačno uzeo fotić,Canon A 540,super je.Nemam vrimena da vam ubacim koju fotku jer žurim ali ne sumnjajte ,super su.
    Nisam kupio memorijsku i punjač ali sam nabrzinu u HG-u vidio u cjeniku Kingmax SecureDigital 512MB-130 kn i pšunjač Trust sa nekim baterijicama od 2100mAh za stotinjak kn.Želim pitat da li je ova memorijska za razliku od SD nešto lošija pa je zato jeftinija,isplati li se kupit ili da pogledam SD?I drugo pitanje koje bat.tribam kupit,koliko mAh?
    Ja sam imao 2 Kingmaxove SD kartice... Nikakvih problema nisam imao i mislim da je Kingmax pouzdana firma što se memorija tiče. Ako hoćeš uzmi SanDiskovu, tu sigurno nećeš pogriješiti, ako si voljan dati nešto više novaca.
    Baterije trebaš kupiti NiMH, mAh koliko želiš. Što više to bolje. Od proizvođača bih ti preporučio GP ili Sanyo, a od ovih tipa Trust ili nešto tome slično bježi. Znam da su GP/Sanyo skupi, ali nikakve sreće sa ovim Trustovim ili drugim jeftinim proizvođačima. Znači uzmi fino GP/Sanyo, što više mAh, onoliko koliko novaca si spreman dati. Punjač možeš neki jeftiniji, 150 kn ili tako nešto, to je manje važno. Oni super brzi po 300-400 kn ti nisu potrebni ja mislim, a i punjenje s njima nije baš "zdravo" za baterije koliko ja znam...
    Eto toliko ti ja mogu savjetovati.
    Čestitam na novom fotoaparatu!

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41
  3. Preporuka ultra zoom (Sony H... vs Canon S... IS)!
    By Sunny in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 20-07-2006, 15:31
  4. sony s80 vs. canon a520
    By smart_bug in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 31-05-2005, 22:39
  5. sony dsc-73 ili canon a-75
    By niten in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 14-04-2005, 00:37

Bookmarks