Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Smile Canon A620 vs. Sony DSC W40/50

Pozdrav svim,znalcima i onima koji traže savjete od njih.
    Zanimam se za kupnju novog fotića i dva modela koja su me zaintrigirala su Canon 620 i Sony W40 (eventualno w50).Sonya mi hvale prijatelji pa...Naravno ova dva modela ne spadaju po onom šta sam pročitao tu od vas u istu nazovimo kategoriju pa me zanima koje su razlike među njima i što dobivam kupnjom jednog ili drugog (navodno Canon ima više manualnih opcija).Fotić mi služi kao i većini vas(prigode,ljetovanja,koncerti...), ali i da napravim kakvu dobru sliju pošto dosta putujem i nagledam se po lijepoj našoj a i vani zanimljivih krajolika,neobičnih događaja,ljudi pa mi žao bude šta to ne zabilježim

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao buug
    Zanimam se za kupnju novog fotića i dva modela koja su me zaintrigirala su Canon 620 i Sony W40 (eventualno w50).Sonya mi hvale prijatelji pa...Naravno ova dva modela ne spadaju po onom šta sam pročitao tu od vas u istu nazovimo kategoriju pa me zanima koje su razlike među njima i što dobivam kupnjom jednog ili drugog (navodno Canon ima više manualnih opcija).Fotić mi služi kao i većini vas(prigode,ljetovanja,koncerti...), ali i da napravim kakvu dobru sliju pošto dosta putujem i nagledam se po lijepoj našoj a i vani zanimljivih krajolika,neobičnih događaja,ljudi pa mi žao bude šta to ne zabilježim
    Pošto ne pratim u zadnje vrijeme fotoaparate mogu ti samo malo usporediti Sony i Canon. Znam dosta o aparatima jer mi ujak drži foto radnju tako da sam u tim aparatima dosta, ali ne kupujem ništa pa nisam pratio nove modele...
    Znači Canon ti je više fotografska firma koja svoje aparate nastoji približiti i polu-profesionalcima, a to je ono što si ti spominjao manualne postavke i sl. koje, ruku na srce, teško da će ti ikad trebati.
    Sony je više multimedijalna firma koja se bazira na jednostavnosti korištenja multimedije pa tako i fotoaparata. Oni su više aparatići za odmor, za neko slikanje bez puno mozganja te uz full automatiku dobiješ čisto fine slike...
    Pri samom izboru aparata nemoj (kao većina) slijepo gledati koliko MP ima i zaboraviti na firmu, kvalitetu same slike, zoom i ostalo zavisi što te zanima. Što se tiće MP dovoljno je nekih 5-6 MP za stvarno dobre, odlične fotke i izradu fotografija dosta velikih formata, kao i za izrezivanje istih na kompu. Da znam više o ovim konkretnim modelima mogao bih ti ih detaljnije usporediti, ali ovako bih ti svejedno preoporučio Sonya jer ćeš uz manje gnjavaže doći do dobrih rezultata pa ti ta putovanja neće proći u čitanju uputa i učenju fotografskih osnova što bi mogao biti slučaj kod Canona. Za prosječne korisnike dajem glas Sony-u... Ako imaš afiniteta prema umjetničkoj tj. polu-profesionalnoj fotografiji razmisli o Canonu.
    Mogu ti samo reći da sam imao i probao dosta fotoaparata od Canona, Sonya, Olympusa, Pentaxa i sl. Sony mi se nekako najviše svidio zbog tog svog automatizma i jednostavnosti za korištenje, a rezultati budu odlični...
    .ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
    MUSIC @ djdevelox.filefront.com

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    May 2003
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koristio sam sony DSC-T5, a inače imam Digital IXUS 40. Moj glas DEFINITIVNO ide canonu; i zbog brzine i zbog kvalitete slika, a nadasve zbog činjenice da je Canon usmjeren poluprofesionalizmu (kako je rečeno) i ima dulju tradiciju fotografije. To ti je ono - da li bi radije kupio putnu torbu Samsonite ili neku licenciranog imena? Jedna je poznata po tradiciji i usmjerenosti svrsi, a druga je trend..

IMHO, naravno..

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao ::wrangler::
    Koristio sam sony DSC-T5, a inače imam Digital IXUS 40. Moj glas DEFINITIVNO ide canonu; i zbog brzine i zbog kvalitete slika, a nadasve zbog činjenice da je Canon usmjeren poluprofesionalizmu (kako je rečeno) i ima dulju tradiciju fotografije. To ti je ono - da li bi radije kupio putnu torbu Samsonite ili neku licenciranog imena? Jedna je poznata po tradiciji i usmjerenosti svrsi, a druga je trend..

IMHO, naravno..
    Upravo sam ja i rekao da je Canon namijenjen više fotografiji i poluprofesinalizmu kao fotografska firma sa dugom tradicijom i kvalitetom. Što se Sony-a tiče oni su dobre multimedijalne stvarčice i preporučam ih čisto jer su jednostavniji za korištenje i možda se nekom prosječnom korisniku više isplati Sony nego Canon. Ipak Canon prednjači po samoj kvaliteti fotografije...
    @buug: Ako si raspoložen za istraživanje svijeta fotografije i želiš se malo ozbiljnije tome posvetiti mogao bi svakako razmisliti o Canonu. No kako vidim tebi je to više radi bilježenja događaja, krajolika i sl. pa je tebi možda najvažniji kriterij cijena... Mislim da će ti bolje sjesti jeftiniji aparat, bilo da je Canon ili Sony od ova dva... Za neku cijenu ovih kompaktnih aparata ni Sony ni Canon ne nude neku ekstremnu dozu profesionalne fotografije...

Forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao DJ DeVelox
    Upravo sam ja i rekao da je Canon namijenjen više fotografiji i poluprofesinalizmu kao fotografska firma sa dugom tradicijom i kvalitetom. Što se Sony-a tiče oni su dobre multimedijalne stvarčice i preporučam ih čisto jer su jednostavniji za korištenje i možda se nekom prosječnom korisniku više isplati Sony nego Canon. Ipak Canon prednjači po samoj kvaliteti fotografije...
    @buug: Ako si raspoložen za istraživanje svijeta fotografije i želiš se malo ozbiljnije tome posvetiti mogao bi svakako razmisliti o Canonu. No kako vidim tebi je to više radi bilježenja događaja, krajolika i sl. pa je tebi možda najvažniji kriterij cijena... Mislim da će ti bolje sjesti jeftiniji aparat, bilo da je Canon ili Sony od ova dva... Za neku cijenu ovih kompaktnih aparata ni Sony ni Canon ne nude neku ekstremnu dozu profesionalne fotografije...
    Da,cijenovni kriterij sam si postavio, i unutar njega sam se raspitivao o modelima i njihovim kvalitetama,opcijama i sl....Jel mi možete pojasniti kakve su to sve manuelne opcije koje Canon nudi u odnosu na Sonya!?Danas sam išao pogledat Canone u HG spota i osim 620, upao mi je u oko i model,čini mi se Canon 540.RAZLIKA IZMEĐU NJEGA I OVA DVA PRETHODNO NAVEDENA???
    BIMBI DAJ SAVJET!!!
    Zadnji uredio Bimbi : 01-07-2006 u 00:06

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    SonyEricsson W900i
    Operater
    Vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Manualne opcije koje ti Canon nudi su (ako to ovi nešto jeftiniji modeli nude, a koliko ja poznam Canon nude) manualno podešavanje ekspozicije, blende, ISO... Uglavnom oni fotografski elementi... Da ne duljim sad o nekoj fotografskoj teoriji (što i nema smisla) mogu ti samo reći da će ti te opcije pomoći u kontroli same fotografije... Recimo da će ti omogućiti da se malo umjetnički, profesionalnije postaviš prema fotografiji i da ti budeš taj koji će upravljati elementima fotografije... Nije to velika neka mudrost, sve se da naučiti, a imaš i automatiku tako da se ne brini da će to biti izuzetno komplicirano.
    Ova dva modela koja si spomenuo mogu samo usporediti po osnovnim stvarima i čini mi se da je A620 bolji, no ako netko više prati nove modele neka ti on malo detaljnije usporedi.
    Ako se želiš sam detaljnije informirati o bilo kojim digitalnim aparatima pogledaj ovaj site http://www.dpreview.com . To je stvarno odličan site za digitalne fotoaparate.

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao buug
    ovo bi ti donekle moglo pomoć:

http://cafe.mobil.hr/archive/index.php/t-23209.html
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=22305

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41
  3. Preporuka ultra zoom (Sony H... vs Canon S... IS)!
    By Sunny in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 20-07-2006, 15:31
  4. sony s80 vs. canon a520
    By smart_bug in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 31-05-2005, 22:39
  5. sony dsc-73 ili canon a-75
    By niten in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 14-04-2005, 00:37

Bookmarks