Pitanje je relativno nezgodno za dati odgovor, jer se radi o doista vrlo slicnim aparatima. Pored navedene cinjenice valja uzeti u obzir i to da govorimo o ultra compact modelima digitalnih foto aparata, a u toj klasi veliku ulogu potencijanim kupcima igra i sam izgled i dimenzije aparata. Tako da su neke kategorije poput dopadljivost pojedinoga modela i samoga izgleda vrlo subjektivne i razlikovati ce se od korisnika do korisnika.
Zato cu se u svojim savjetima u vasoj dvojbi osvrnuti samo na tehnicke podatke i karakteristike dva navedena modela, pogotovo s obzirom na njihov ne tako prerazlicit izgled, te vrlo slicne dimenzije i masu.
Kada stvari svedemo na samo tehnicke karakteristike proces odluke se naglo pojednostavljuje.
Naime, podosta je parametara koji su jednaki navedenim aparatima (ovdje se primarno osvrcem na modele Ixus 60 i W50, posto mi je nit vodilja bila komparacija sto slicnijih modela od tri koja ste naveli), pa cu najprije njih pobrojati. Dakle zajednicko aparatima je razlucivost chipa (6 MP), nedostatak manuelnih postavki, sto je sasvim normalno za ovu klasu, vrlo slican nacin fokusiranja, movie mode vrlo slicnih performansi, 2,5 inch LCD dobre rezolucije, LI-ion beterija slicnoga trajanja (berem prema testovima)!
E sad razlike. U svakoj od razlika Canon ovoga puta, uz iznimku ISO osjetljivosti, gdje Sony nudi 1000 (ne znam koliko je ovo doista iskoristivo, s obzirom na optiku), za razliku od Canona kojemu je max ISO 800, odnosi pobjedu i time ukupno ostavlja nesto bolji dojam. Dakle, Canon je u prednosti ponajprije radi, po specifikacijama, nesto kvalitetnijega objektiva. Objektiv u Ixusu 60 ima za svoju pocetnu vrijednost raspoloziv ipak nesto siri kut od W50, sto cesto vrlo dobro dodje kako u eksterijerima, tako i u interijerima. Pored svega Canonov objektiv ima i nesto bolju svjetlosnu vrijednost. Continous mode kod Canona je takodjer nesto bolji, a tu je i cinjenica da koristi SD/MMC koji su ipak jeftiniji mediji od Memory Sticka koji koriste svi Sony - jevi digitalni foto aparati.
Na zalost Canon ima i vecu cijenu od kojih 50 ak eura ili cca 400 njak kuna, koja je po meni jos uvijek prihvatljiva s obzirom na performanse, a pogotovo ako mislite kupiti nesto vecu memorijsku karticu, jer ce te tada ustedjeti na razlici u cijeni memorijskih medija, tako da ce te u konacnici doci na isto kao da ste kupili W50 sa jednakom kolicinom memorije!
Dakle ako se mene pita Canon Ixus 60...ipak lova je vasa, pa tako i izbor!

Odgovori uz citat
!
Bookmarks