Koliko ja znam ne. Sa Operom niti sa ugrađenim Web browserom u M600i koliko ja znam ne možeš imati neograničeno surfanje.
Imam jedno pitanje - je li istina da mogu surfati neograničeno interrnetom ako platim mjesečnu naknadu od 100 kn operateru za korištenje bb usluge, i ako koristim blackberry interni browser? Ne naplaćuje se promet odvojeno? A ako koristim Operu-ako je uopće moguće koristiti Opericu na bb-? Bi li mi SE M600I bio u stanju to mi omogućiti, i ako nije punokrvni BB uređaj?? Jer sam pročitao da ne bih mogao na njemu istovremeno primati mailove i surfati - korigirajte me ako griješim... HVALA!BB useri pomozite
![]()
Zadnji uredio koccolino : 22-07-2007 u 20:25
Koliko ja znam ne. Sa Operom niti sa ugrađenim Web browserom u M600i koliko ja znam ne možeš imati neograničeno surfanje.
Tko se ljuti, uvalim mu kruti...
Na T-Mobile-u ne ako imaš BIS (BlackBerry Internet Service). Za T-Mobile BlackBerry BES ne znam (BlackBerry Enterprise Server) ali mislim da je ista stvar.....
VIP-pretpostavljam identično.....
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
Ti plaćaš pretplatu za mail promet koji je neograničen. Znači imaš neku vrstu flat maila, ne surfanja.
Najtočniji bi ipak odgovor bio-Imaš besplatan promet preko APN-a: blackberry.net
Internet Browser koristi druge APN-ove. Ako si na T-Mobile-u onda web.htgprs ili www.htgprs.hr. Naplata ide po uobičajenoj cijeni, već ovisno o tarifi i evntl. web n walk paketu.
APN mms.htgprs i blackberry.net imaju drugu funkciju, i ne koriste se za browsanje neta, a kada bi se koristili i naplata bi bila drukčija.
Dakle naplata browsanja ovisi prije svega o APN-u i tarifi, tj. tarifnom paketu.
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
Bookmarks