to se ne popravlja . mislim ima ljudi kaj znaju i to popraviti ak nije steta prevelika, ali uglavnom je uzalud .
Jao poludit ću! Kad me neće, neće me!
Upaljen mi komp, otvoreno kućište, vidim ja da mi baš ne gore LED-ice na jednom ventu, pa ga malo prodrmam po kontaktima (da, budala sam, računalo je bilo upaljeno) i FRC! bljesne nekaj na kratko na ploči popračeno finim mirisom električnog kurenja!
Zgasi se monitor (valjda jer ne radi AGP port više) zgase se ventovi na procu i kućištu, no i dalje radi onaj na northbridgeu...
E sad, što da radim!? Dal da ovu bacim ili se da nekako popraviti i gdje!?
Usput, radi se o EPOX 8RDA3+ ploči, inače savršenoj (socket A) i pitanje je dal ću je igdje više naći, pa i rabljenu, a za sve novo mjenjat (ploča, proc i grafulja) nemam love!
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
to se ne popravlja . mislim ima ljudi kaj znaju i to popraviti ak nije steta prevelika, ali uglavnom je uzalud .
ako je jos pod garancijom..... probaj da ti zamjene. naravno neces nista reci da si ti prckao.![]()
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
Daj pogledaj šta je izgorelo...
Mijenjaj to. Nama u firmi (preko 2000 kompova, notebooka, servera, itd) nikad nisu krpali matične, osim ako je neki ziherung bio. Teoretski se da popravit, al će te koštat skoro ko nova ploča, tak da mislim da ti je safest way kupit novu odmah.
BTW, sorry![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
663 kn? Ja mislim da bi ti na servisu odnijeli brat-bratu barem 300-400kn. Barem. I to AKO bi je htjeli/mogli/znali popravit.
Get a new one, a drugi put prste guraj....znaš već![]()
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
Ma znam, to sam odmah našao, ali taj je dućan u Rijeci... zvat ću ih sutra dal šalju poštom...Izvorno postao frish-KI
BTW, koja od ovih ploča vam se čini najboljom, kad bih već kupovao novo...
http://www.nabava.net/katalog/katalog.php?rubr=6100
Bitno je da je nForce 2 ultra 400 čipset i da ima 3 dual channel utora za DDR.
Zadnji uredio whiteboy : 07-06-2006 u 20:45
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Na tvom mjestu bih uzeo Abit AN7. -> link
An7 ako imaju jos , odlicna ploca koja ima i soundstorm - veliki plus .
E da, al čini mi se da ona nema dual channel?
ima, kak naj imala.
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Samo se nadam da je stvarno riječ o matičnoj ploći i da se nisu skurile neke druge komponente...
Ipak nije mi svejedno kupiti sad neku ploču i uvidjet da ne šljaka niti porc...
To je bed... Ja sam zbog svoje matične koja je zajebavala, kupio novi monitor, da bi se za mjesec dana ispostavilo da je bio problem u matičnoj, a da je stari monitor radio...
Je, al kak to provjeriti?
Samo tak da odnesem u neki servis i da oni onda isprobavaju komponente, pa me nazovu i kažu mi npr. - nije otišla samo matična, nego i proc., pa ja znam da treba sad novi proc i matičnu, pa naravno da neću onda kupovat više socket A, nego neku novu ploču i proc.... ali sve to u servisu mi je preskupo dijagnosticirat.
Ovak bi si ja kupil matičnu, pa sam sve složil ili kod 'uličnog' majstora. No onda je bed kaj sam možda bacil novce ako je recimo i proc otišao.
Imam ti ja doma socket a proc (sempron 2000+), ako ti se da zajebavati s tim dođi po nju, stavi svoj proc pa vidi. Samo neka sve to skupa radi poslije jer je ta ploča u kojoj mi je to dosta "rijetka" (6pci slotova, hw raid, 3 ide kanala)...
BTW našao sam mjesto na matičnoj koje je skureno. Radi se o jednom od onih tiskanih žičica. E pa ona jedna je malo okurena i prekinuta. Sad možda bi se to dalo sredit lemljenjem? Ne znam dal da probam spojiti te krajeve sa nekom metalnom žičicom...
Sad me svrbe prsti!
samo da ne bi sada nesto krivo zalemio pa da napravis jos neki krati spoj i ode sve...
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Mislim da ti tu nema spasa, to je tiskana ploca i to se ne popravlja.Mogao bi napraviti vise stete nego koristi.Moglo bi ti se desiti da dodje i do samozapaljenja racunala.Osobno bih kupio novu i drugi put iskljucio napajnje prije ikakvog rada na racunalu.Imao si srece sto te nije struja stresla.
Tko rano rani, zajebo je pjetla
...i sam je ta veza skurena... a ne znam, probaj, al ko zna šta će bit kad probaš dal radi... da ne bi koja druga komponenta ošla...Izvorno postao whiteboy
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Ma nebum niš dirao.
Sam se nadam da je stvar samo u ploči i da ću naći adekvatnu zamjenu za nju.
ja imam AN7 već više od godinu dana, svakako preporučujem..Izvorno postao whiteboy
i ima dual channel.
što se slike tiče, jasno je da je progorila čitava ploča, ne samo tiskani vod na gornjem sloju..
a svi rade ploče u barem 4 sloja, tako da........
Pa i uzet ću onda tu, sam da je u HG-spotu imaju raspoloživu... (ne piše na webu dal je imaju na lageru).Izvorno postao Inovator
Komponente mos provjerit kod frenda, ono raskopate komp i jednu po jednu komponentu tvoju stavljate kod njega ak radi dobro je
Mislim da mozda nie nesto vise otislo, al provjeri blizu cega je taj izgoreni dio, ta komponenta bi mozda mogla biti sprzena.
Abitice su odlicne ploce, ja iam NF7-S, i radi ko zmaj
Moram priznat da sam ja napravio slicno sranje, samo kaj sam ja na staroj ploci iso flashat bios i sjebo nest, nie davala ni glasa, e sad dal se to da popravit neznam, al ak ko zna nek mi javi.
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Bookmarks