Jel ga čistiš s raznim održavajućim programima? Defragmentiraš li? ja svaki tjedan i komp radi kao ptica...
Zadnjih mjeseci primjetio sam (bio bih slijep da nisam) da mi je sistem opako usporen nakon pokretanja prvih aplikacija nakon dizanja windowsa. Koliko se sjećam, to se prije nije događalo, a kako sam u zadnjih par mjeseci bio primoran nekoliko puta formatirati disk i iznova stavljati windowse, čak ni to ne bi pomagalo. Najgore je što imam Intel Pentium 2.4 sa 1 GB DDR RAM što je ful solidna konfiguracija i znam da ljudi na znatnije slabijim računalima rade lakše i sve im se bolje vrti. Stvarno ne znam što bi moglo toliko usporavati rad. Ima li itko kakav savjet, jer da sad zbog toga idem kupovati novu konfiguraciju, bilo bi prilično suludo.
Jel ga čistiš s raznim održavajućim programima? Defragmentiraš li? ja svaki tjedan i komp radi kao ptica...
Seriously?
Ma ni defragmentacija ne pomaže... Bar nisam primjećivao neku razliku...
Kolko radne memorije imaš? Mislim glupo pitanje ali me zanima...Izvorno postao frish-KI
Nekada zagrijavanje kompa može prouzročiti sporost...
Ili neki program koji abnormalno siše resurse...
Može bit svašta...
Seriously?
Kako to misliš radne memorije? Sad si me zbunio...
Ajmo ovako koliko memorije imaš u kompu? Ja imam 512MB ti?Izvorno postao frish-KI
Seriously?
Pa, napisao sam u prvom postu: 1 GB DDR RAM.
lol nisam vidio o božeIzvorno postao frish-KI
Skeniraj komp od spywarea to je sigurno to....
Seriously?
pa poglej procese (ctrl+alt+del), kolko koji ždere proca i memorije i poglej u registriju pod:
localmachine/software/microsoft/windows/currentversion/run
dal imaš kaj "nepotrebnoga" (isto pogledaj pod currentuser/soft...../run)
prekopaj komp s antivirusom i snti spywareom....
ak nejde...format c:![]()
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Imam feeling da baš ne čitate moj post u kojem opisujem problem... Prije nekoliko dana sam stavio novi hard i instalirao nove windowse... I kako da znam u Task manageru što smijem ubiti, a što ne kad većinu ne mogu raspoznati... I uostalom, ako se sve to podiže sa windowsima, što to imam svaki put gasiti?
spyware pregledaj
Seriously?
To su banalne stvari o kojima znam... To sigurno nije problem, jer sam jučer skenirao sistem, a problem je svaki dan isti...
Tako je nekakva situacija i kod mene, ali kako sam trenutno na poslu ne mogu postati screen shot... Vidjet ću kad dođem doma... Pretpostavljam da to nema veze sa tim što mi komp radi većinu dana, odnosno da stavljam da mi se automatski gasi dva puta dnevno...
Pa ja ga skoro nikada ne gasim, ne bi u tome trebala biti stvar...
vjereojatno imaš smeča na kompu TuneUp Utilities 2006 bi trebao riješit problem
A KAJ SAD TI GLEDAS�
Kako bih mogao imati smeća, kad sam u ponedjeljak stavio windowse na novi hard?
Stvarno bi bilo čudno da se u tako malo vremena nakupilo toliko smeća. Međutim može bit da je samo jedno "smeće" pri spajanju na net uvalilo prste. Ne znam, probaj Hijackthis, pa ručno pregledat sumnjive procese i eventualno ih ubit, a ako nešto zabrljaš imaš backup.
Ili ti je ventilator prdnuo, pa se pregrijava.......
Baš novi hard ili stari ponovno formatiran?
Da nisi uzeo kakav spori HD?
I koji antivirus koristiš? Oni znaju ponekad dosta usporit sustav.
Do ovog harda sam imao dva Serial ATA diska i oba su riknula. Zapravo drugi mi je na servisu, pa još nisam siguram da je i taj vrisnuo... Provjerit ću napajanje, ali ako je crknulo napajanje na njemu, onda bi sve otišlo k vragu... To mi se već jednom dogodilo...
i meni je prije 1tj-2 usporio se komp ali nisam reinstala windowse samo sam defragmantira...........
Izvorno postao frish-KI
emule je meni usporavao komp i više nema šanse da ga insataliram
a čuj sto se tiče sporosti možda je i greška u novom hardu nikad se nezna![]()
Meni je čudno koliko ti taskmanager troši proca. Probaj instalirati sisoft sandru, ili everest mislim da ti oni imaju neke testove koji ti savijetuju što da promijeniš da ubrzaš sistem...
Bookmarks