ovo ce biti malo dulji post, pa molim strpljenje dok ga citate-samo pokusavam sto podrobnije opisati problem.
dakle! molio bih za pomoc! uzeo sam siemensa cx70. vipme komplet, jos uvijek zakljucan na vip, vodafone brand, software v43. model telefona sa onom dodatnom tipkom za pristup internetu (imho-totalno nepotrebno, pogotovo jer joj se ne moze promijeniti funkcija). mada sam na forumima nasao da je vodafone-vipov cx70 oznacen cxv70, ovaj je u infu samog telefona (*#06") predstavljen bas kao cx70.
prije kupovine nisam znao da se i njega da "tunirati", pa sam malo poceo traziti na netu, kupovati kablove i naravno, nailaziti na probleme.
o cemu se radi? prvo-dok nisam nabavio prvi kabl, probao sam kako to radi sa infracrvenim povezivanjem. siemens mobile manager radi, simoco radi, napravio sam backupove adresara, cijelog telefona prije bilo kakvog prckanja po softu. prvo sto sam pokusao (i uspio), maknuo sam vodafone slicice i otkljucao desnu soft tipku.
to sam napravio sa ona dva programa OD (otvaranje direktorija) i DSE (mijenjanje tipki). to radi, nisam primjetio probleme u radu.
sljedece sto sam pokusao je stavljanje novog softa (sa siemensovih stranica). kada sam ga poceo skidati, pise "update ne radi sa IC, dca 540". normalno, koji kabl sam dobio pouzecem - dca540! kabl radi, razmjena fajlova ide i nista drugo.
narucim kab iz siemensa u heinzlovoj, kab dodje, ustekam ga u mob, acc:connected dca500?! WTF!?!? iskopcam, instaliram driver, ovaj puta pise dca510. dakle, to bi trebalo biti to. da, na kablu je i "umetak" sa tri led diode, i off/on prekidacem za punjac. da li je to ZBILJA originalni dca510 kabl? nadam se da jest.
normalno, prvo sam pokusao staviti novi soft. skinuo sam odgovarajuci soft (v56,a404) i sto god napravio, proces nikada ne pocne. program nadje telefon, port, ali, uvijek se javlja greska kako je proces odbjen od strane telefona. to se javljalo i sa IC, i sa dca 540 kablom i sada sa dca 510.
pa se sada pitam da li je problem sto je mobitel zakljucan ili nesto u trenutnom softu sprjecava upgrade? kako mi se cini, trazit cu unlockera da mi to obavi.
kada mi to nije uspjelo, pokusao sam ubaciti patch (nekoliko njih koji mi se cine interesantnima). skinem v-klay v3.3, normalno, ne radi. program radi, ali ne nalazi telefon. da, mob je ugasen, pritiskao ja ili ne crvenu tipku-nista.
kaze, treba mi loader? kako ga napraviti? gdje ga naci? valjda ga netko ima? univerzalno rjesenje je da se koristi loader od cx65. probam s njim-nece. ista stvar.
skidam smelter, on ga pak ne ferma tri posto.
izmedju desetaka stranica sa foruma, nasih, stranih, kaze, treba i px65v5. nadjem, skinem, instaliram, izracunam. lijepo! idem iskombinirati u smelteru boot password (mada, iskreno, nisam ni sam siguran gdje mi taj podatak treba), naletim da se esn kod treba okrenuti?!?!? kako? invertirati sve, zamjeniti prva 4 za druga 4 broja!?!? kako ga okrenuti? ne znam!
kazu, mozes korisiti i x65 flasher. ok, skinem njega, javlja gresku. prvo iskljuciti mobitel, ok. spoji, spusti brzinu na 57600,ok, start service mode, start-na ekranu se pojavljuje service mode. par sekundi kasnije-greska: program failed to read boot password. error message-cannot read phone id.
jos uvijek u x65 flasheru, nalazim na stranicu kako odraditi
"Computation of the BOOTP ASS ASS (only once necessary)".
divno! tu smo. normalno, postupak kaze jedno, sto se kosi sa drugime. naime, nakon pokretanja px65, i cekanja kojih 7-8 minuta, startam x65 flasher, no, on zahtijeva ugaseni mobitel i pritiskanje crvene tipke. a u tom postupku kaze da px65 treba ostati otvoren (application px65v4 must remain opened). kako?!?
naravno, tu opet sve staje i ne znam sto i kako napraviti.
dakle, nakon ovolikog posta, molio bih da mi netko odgovori da li mogu sam obaviti instalaciju novog softa ili ne, te kako ubaciti patch u mobitel sa v-klayom, smelterom ili necim cetvrtim.
unaprijed hvala!

Odgovori uz citat

Bookmarks