Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Prije svega pozdrav, ovaj forum mi je tek od danas poznat iako sam već neko vrijeme u potrazi za sličnim.

Pošto je ovdje bilo riječi o raznim opcijama u izboru fotoaparata neda mi se otvarati nova a ako netko od admina smatra da se može otvorit nova nek slobodno prebaci postove. Pošto je Božić i nemam previše vremena za visit po netu samo sam površno pročitao cijelu temu i vidio vaše savjete. Ono što mene zanima je zašto Olympus SP-500 nije bio opcija (vidio sam da ga se u cijeloj temi samo jednom spominje i to tamo di se pričalo o cijeni fotoaparata)?

SP-500 ima slične karakteristike kao i nakraju kupljeni canon i jedina zamjerka koju sam primjetio i je što Olympus nema stablizator slike a uz to je dosta jeftiniji od canona.

Odavno sam gledao koji fotoaparat kupiti i moj prvi izbor je bio C-7070 ali nikako da ga uzmem iako sam lovu namjenjenu za to odavno odvojio. Ovih dana, prije nove godine ili u prvim danima nove namjeravam si kupiti nešto i nakon podosta razmišljanja odbacio sam taj model i odlučio se za SP-500. E sad prije nego što ga i kupim zanima me zašto taj aparat nije bio opcija? Možda jednostavno previd? Koliko sam pročitao po previewima (kojih je za SP-500 još jako malo, npr. gore linkani) kvaliteta fotografije mu je bolja od canona baš u pogledu prikaza boja ali i oštrine.
    Znam da bi stabilizator slike bio vrlo povoljna opcija da je ima ali za moje potrebe a to je obiteljska fotografija, izleti i sl. stvari te akvaristika mislim da mi ta opcija ne treba jer se ona anulira jednostavnom kupnjom stativa. A moje skromno i laičko razmišljanje je da je optika olympusa bolja od canonove.

Eto molio bi vas da me odgovorite od sulude ideje ako stvarno mislite da je taj aparat loš ili podržite ako ste pak mišljenja da sam na pravom tragu. Obračam se vama jer u mom krugu ljudi baš i nema onog koji bi mi to mogao argumentirati.

I na kraju ono što je trebalo biti i na početku svim forumašima čestit Božić

Mihael

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Bodovi: 40.660, Nivo: 49
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Taj olympus nije bio opcija radi nesto manjeg optickog zooma (10x) i upravo zato sto nema funkciju stabilizacije slike.

I ako on ima bolju optiku od Canona i radi nesto bolje slike, nije meni to vazno jer u tom pogledu ne trazim savrsenstvo.

I jos nesto, taj olympus snima video klipove u rezoluciji samo 320 x 240 dok Canon snima i 640x480 + stereo snimanje zvuka.
    Zadnji uredio flOoKi : 25-12-2005 u 19:51
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

Svježe registriran
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao flOorKilla
    Taj olympus nije bio opcija radi nesto manjeg optickog zooma (10x) i upravo zato sto nema funkciju stabilizacije slike.

I ako on ima bolju optiku od Canona i radi nesto bolje slike, nije meni to vazno jer u tom pogledu ne trazim savrsenstvo.

I jos nesto, taj olympus snima video klipove u rezoluciji samo 320 x 240 dok Canon snima i 640x480 + stereo snimanje zvuka.
    Hvala na odgovoru

Iz tvog posta ne kužim sad da li i ti misliš da je optika na strani od Olympusa ili si se samo složio s mojim navodom.
    Video me baš pretjerano ne zanima jer za to imam kameru, a za nešto sitno i ovo će poslužit.

Meni se također čini da je taj stabilizator slike značajan ali koliko čitam "vidljivi" problemi nastaju kod slikanja s povečim zoomom za potrbe slikanja akvarje koristiti ću već spomenuti stativ a u njemu se i ovako gotovo sve miće pa nikakav stabilizator tu ne pomaže.
    Ono što me je još zasmetalo je što za taj model nema podvodnog kućišta (što me trenutno ne zanima ali se nadam uskoro započeti i s tim hobijem) kao niti hot shoe

4umas4life Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    xperia s
    Operater
    TeleZwei
    Godina
    41
    Bodovi
    40.660
    Nivo
    49
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kod slikanja sa zoom-om stabilizator je jako koristan i slike naravno ispadaju puno bolje.
    U vezi optike, ja sam se samo slozio sa tobom, iskreno neznam.
    Bimbi ce ti pisat cjele romane o tome
    tears stream down your face when you lose something you cannot replace...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Olympus SP-700 - 3 inča i za Olympus
    By whiteboy in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 22-10-2005, 21:00
  2. Čak 95 posto Slovenaca protiv Hrvatske u EU
    By IggXy in forum Mobil Internet c@fé
    Odgovora: 22
    Posljednji post: 13-09-2005, 20:31

Bookmarks

Pravila postanja