Vjerojatno će mnogo zanimati kakva je nova čokolada. Već je bila opisana u listu ali evo i nekih iskustva iz prve ruke.
Jedva sam dočekao prodavača nek više ispune sve papire i potpiše jamstvo kako bi mu mogao oteti kutiju iz ruke. Sam uređaj nema napuhanu cijenu tako pretpostaljam kako će mnogo imati prilike i sami ga nabaviti.
KE800 dolazi u lijepo zapakiranoj kutiji po uzoru na skuplje Samsung mobitele (čitaj crno). Kutija je manjih dimenzija i tanka. U samom srcu nalazi se na crnom kartonu KE800 dok je pored njega smještena crna platnena košuljica u koju možete skloniti svoj voljeni mobitel. Srebrna naljepnica malo bode oči, smatram kako i nije trebala biti na tom mjestu ali daje izgled kao da je zbilja u pitanju zamotana čokoladica (na primjer Merci). Sim utor i utor za dodatnu microSD memorijsku karticu (ne dolazi u paketu) smjestili su se jedan pored drugog. Mogli su i napraviti vanjski utor za memoriju, bilo bi je lakše mijenjati bez isključivanja mobitela. U paketu se nalazi još punjač za baterije (koristi se isti utor i za punjenje i za slušalice, kao kod novih Samsunga), upute na hrvatskom (crni omot), USB kabel, slušalice (opet po uzoru na Samsung, mogu reći vrlo kvalitetne) i napokon konverter za 3.5mm slušalice, sad mogu koristiti svoje plug in slušalice. Kutija i mobitel ipak vas ne ostavljaju ravnodušnima. Zamijetno je curenje slina bilo prodavača bilo mene dok sam čekao.
Utrpao sam na brzinu SIM karticu i jedno par sekundi kao debil gledao kamo se pali (nije mi se dalo čitati upute, a i kao prijašnji korisnik Nokie i SE nisam baš očekivao smještaj tipke za paljenje na čudnom mjestu). Tipka za paljenje je malecka (opet po mom standardu prema Nokiji i SE) i nalazi se na desnoj strani mobitela. Na desnoj strani otkrit ćete još tipku MP3 za pokretanje playera kao i za aktiviranje infrared tipki kad mobitel nije otvoren, tu je i tipka za kameru kao i utor za punjač to jest slušalice ili USB. Na lijevoj strani se nalazi kontrola glasnoće.
Paljenjem mobitela pojavljuje se uvodni ekran i standardni upit za PIN. Nisam imao nikakva druga podešavanja (barem ne neki čarobnjak kod prve uporabe kao kod SE ili Nokia mobitela). Sam slajd mehanizam je dobro napravljen, nema nikakvih odstupanja kod otvaranja ili zatvaranja (sigurno preuzeto od Samsunga). Opruga mehanizma je malo tvrđa ali meni to ne smeta, bolje je i to nego nek mi se stalno otvara dok ga nosim negdje u džepu. Numeričke tipke su isto malo tvrđe nego kod drugih modela. Opet, meni to bolje odgovara jer ipak imam bolji osjećaj ako sam stisnuo neku tipku ili nisam. Prvi put srećem neko LG sučelje tako da nemam nekih prijašnjih usporedbi osim kako me malo podsjeća sve na Samsunga. Prvo što sam isprobao je upisati broj prijatelja i mobitel je veselo počeo pjevušiti dok sam unosio broj (svaki broj ima svoju melodiju). Brojke su izvrsne i velike, lako se daju pročitati čak i na današnjem jakom suncu. Infra crvene tipke su jako dobro napravljene na ovom modelu, bolji je odaziv nego kod KG800 i kretanje menijem je čak i ubrzano (dobro za mene je to brzo sada jer sam do sad koristio Nokiju N73). Svaki put kad bi stisnuo infra tipku dobio sam i odaziv, niti jednom nisam stisnuo a da mi tipka nije reagirala. Malo je jedino živcirajuće one sa većim prstima ako stisnu infra tipku za desno mogli bi pogoditi tipku za natrag, par puta sam zato ispao van menija. Ekran ima dobar kontrast, mogao sam vidjeti sve na jakom suncu i da se vidjeti broj kod poziva. Boje su izvrsne, kao i kod svakog Samsunga. Ekran je ipak kao kod svih Samsung mobitela ranije generacije (recimo D820).
Vibra je malo preslaba za moj ukus, nije dovoljno jaka pa sam par puta propustio poziv, ugrađeni zvučnik je na najačem isto malo slabiji (ali opet svi mobiteli imaju preslab zvučnik u odnosu na N73). Signal mi je preko Tele2 mreže bio preslab, još ću vidjeti je li to do tele mreže ili je zbog mobitela. Nemam iskustva sa signalom tele2.
Slijedi nastavak

Odgovori uz citat

..Ajmo reći da se sa Cybershotovim mobitelima može malo bolje slikati, ali to nije to. A i ne vidim neki poseban razlog zašto se u prvi plan uvijek stavlja kamera
Čak mogu reći da kg320 ima slike jednake kvalitete ovima iako je samo 1,3mpx.

Bookmarks