Eh da. Napokon i ja dočekah da isprobam novu Symbian platformu (u odnosu na N-Gage, sve je novo).
Ja sam prezadovoljan ovim telefonom.
Baterija mu je trajala 12 sati bez prvog punjenja. Ali 10/12 sati sam čaprkao po njemu, istraživao nove opcije, slikao, slušao mjuzu, pisao poruke. Nikako da se ugasi. To mi daje nadu da će mu baterija biti dobra. (Javim za par dana koliko traje.)
Btw, posudio sam miniSD karticu od 128 od druga.
Kamera je zaista dobar dio telefona. Pokreće se spuštanjem poklopca. Dok se aktivira, potrebno je 4-5 sekundi. To je malo loše. Blic je solidan, hvata na metar daljine. Pored toga, blica 2 puta kao na (mom) digitalnim fotiću, što npr. nije slučaj na 6270 kod pointsa (ne znam za ostale N ser. telefone). Ona blicne jednom, malo duže. Red eye blica tri puta. Čitao sam na netu da je ovaj telefon prvi koji ima neke nove opcije u viewfinderu. Pošto ne znam kako izgleda isti na ostalim N serija modelima, mogu samo da pretpostavim da su te opcije one opcije za podešavanje načina slikanja (scene mods, flash modes, exposure, white balance, colour tone, light sensitivity...) koje se ne podešavaju u opcijama, nego su odmah tu na viewfinderu u obliku ikonica. (Biće i screen shot, samo dok nađem app, hehe.) Dobra je opcija da se te ikonice mogu skloniti sa ekrana, da ne smetaju prilikom okidanja.
O kvaliteti slika neću govoriti (nisam stručan), već ću postati par okinutih slika, pa vi sami pricijenite...
Oprema, standardni mode...
Bavaria, macro mode + flash.
Jedan net service u mom gradu, slikano po danu.
(Biće još slika...)
Sam izgled telefona je meni lijep. Ekran je veoma blizu kućištu, to je divno. Izgleda još veći. Stereo "zvučnjaci" se ne ne nalaze sa obje strane tipke za gašenje telefona, kako sam ja bar mislio na početku, već su na gornjoj i donjoj strani telefona. Po meni, loša izvedba, jer je zvučnik na donjoj strani manji (zbog manjeg prostora. pop-port, miniSD kartica...) pa je zvuk lošiji sa donje strane. Ali to ne znači da umanjuje mogućnosti ovog telefona. Zvučnici su extra jaki (valjda zato što su dva, poveća). Poklopac za kameru ima feder, pa sam odskače pri otvaranju. Tipke su malo neugodne jer su preblizu. Biće potrebno malo navikavanja. Tri tipke sa strane služe za:
1. Slikanje. Koristi se samo za okidanje, ne može se uključiti aplikacija za kameru. Do pola puta se koristi za podešavanje macro moda, a do kraja za slikanje.
2. Pregledavanje slika (ona u sredini, najmanja). Pritiskom na nju ulazim u galriju i full screen pregled slika. Zadnja uslikana slika se pojavi na početku.
3. Zoom i pojačavanje muzike. Zoom, standardno, prilikom pregleda slika i okidanja slika i videa. Ovo drugo je, čini mi se novost na Symbianu, pojačavanje preko tipki namjenjenih za to. Naravno, samo na to se može pojačati zvuk. Ne više na lijevo-desnoU standby modu ova tipka ne služi ničemu (osim ako se ne služa mjuza u pozadini). Znači, pojačati/smanjiti nešto se može samo prilikom slušanja mjuze ili razgovora...
Galerija telefona je fenomenalno brza. Ući u nju je kao ući u meni. Čak i brže
Od igrica, tu je Snakes.
Eto ljudi, sad pitajte šta god vas interesuje u vezi ovog fona.

).

Odgovori uz citat
Sve u svemu mob je dobar, ali nije me nešto zadivio...

Bookmarks