čuj neznam dali je pravno ili ne,ali se sijećam da se u kemijskoj plačalo neko osiguranje(ako to misliš)i znam da jedan mali na satu imal "nesreću" i da su bile cjele procedure i da mu nisu htjeli isplatit lovu ,ili je to bila čista mizerija.Toliko
![]()
u skoli vec cetvrtu godinu za redom moram dati pare za ''stetu''. i to daju svi, nije bitno jesmo je napravili ili ne. u 1-3 se daje po 30kn a sada u cetvrtom po 50. problem je sto ako nedas nece ti dati svjedodzbu.
je*ali su me sa tim sranjima 3 godine i sada im vise iz principa ne zelim dati pare, spalit cu ih radje nego da dam ravnateljici koja je nedavno kupila novi auto. nabrojali su stetu od 68000kn, sto definitivno nemoze biti istina (npr razbijene 4 katedre!!!)
dali oni imaju zakonsku osnovu to napraviti ili ne.........ja to povezujem sa pljackom banke, ne nadju krivca i onda cijeli zgb mora dati dio svojih para da nadoknade stetu koju nisu napravili.
čuj neznam dali je pravno ili ne,ali se sijećam da se u kemijskoj plačalo neko osiguranje(ako to misliš)i znam da jedan mali na satu imal "nesreću" i da su bile cjele procedure i da mu nisu htjeli isplatit lovu ,ili je to bila čista mizerija.Toliko
![]()
To se i meni gadilo. Hrvatska pedagogija. Nema krivca, svi ispaštaju. Probaj se posavjetovati sa nekim stručnijim ili čak napiši mail u Ministarstvo, mada sumnjam da ćeš s time nešto postići. To je uglavnom 1-way-ticket.
Škole nemaju pravo to radititi, to naplaćivanje štete preko kolektiva je pravno neispravno! Oni ti moraju dati svjedožbu, jedino što trebaš platiti je ona školarina ili ako ti utvrde individualnu odgovornost za neku štetu (iako bi čak i ovom drugom slučaju morali dati).
Vi niste vezani kao učenici međusobno ugovorom, niti prema školi.
Ako škola hoće naknadu štete nek si uzme osiguranje.
Također i ako vam nameću da plaćate osiguranje učenika, to je također protupravno (osim ako u ovih godinu dana nije nešto zakonski promjenjeno).
dakle ti bi radje bio bez svjedozbe nego dao 50kn... ma daj ko ih *ebe
tears stream down your face when you lose something you cannot replace...
@coma > nije vise u 1-3 raz tako... ja sam u prvom razredu morao platiti 35kn, a ove godine tj drugi razred su natukli cjenu na 50kn tak da niste jedini! Fakat je pljacka, u skoli ima cca 1200 učenika i to ispadne oko 60 000 kn! Stete nema ni u jednoj šestini (1/6 = 10000kn) ziva pljacka ali sta ces kad te ucjenjuju da neces dobit svjedodzbu.
![]()
In 6 sec or less, I'm free!
<!!Škoda FAVORIT racing team!!>
Moraju ti dat svjedodžbu. I ti ništa ne moraš platiti. Amen.
e ovakve ljude volim, neka te je*e neko u guzicu i tebi to ne smeta!?!?!Izvorno postao flOorKilla
stvar je principa, nije stvar do tih 50kn, nisam u skoli napravio 5kn stete u 4 godine i tako 90% razreda, a do sada sam platio oko 100kn za stetu!!!!!!!!!!!
zasto bi ja dao tih SVOJIH 50kn, koliko god mizerni bili. inace, znam da skola ima hrpe para, ali doslovno.
Svi se kolektivno pobunite. Tad će im biti problem zajebavat vas sa svjedodžbama. Zapravo, sad sam se sjtio da su to i nama radili. Prokletinje!
Naravno da ti nemaju pravo to radit. Ako ti želiš, komotno možeš situaciju riješit pravnim putem u svoju korist. Jedino kaj bi te to ispalo "malo" više od 50 kn...Izvorno postao coma_zgb
Zato se rađe probaj dogovorit s raskom sam ili pošalji nekog od staraca.
Ili na način koji ti je fresh-ki reko.
coma reci starcima da se navrate do škole ravnateljici malo na razgovor oko toga. moja stara koliko se sjećam nije htjela te stvari plaćat, mislim da je s raskom to uredno riješila. al nemoj me držat za riječ, davno je to bilo. u svakom slučaju, nek ti se starci priprijete da će prijavit ministarstvu pa da vidiš kako ti neće dat svjedodžbu...
Da, to bi ti bilo najbezbolnije rješenje. Al kad bolje razmislim, ja bi na tvom mjestu najvjerojatnije poveo razredni ustanak.![]()
Ja sam išao u 3.gimnaziju (Kušlanova) i mi smo svaku godinu morali dati po 50kn...mi smo se žalili, ali ništa...zato smo lijepo uzeli stvar u svoje ruke, pa smo igrali nogomet po razredu, razbili nekoliko prozora i halogenki (one lampe iznad ploče), zapalili jednu klupu i tako...pa nek bar onda imam *uckin' razlog da im dam 50kn!!!
Bom Chicka WahWah
čisto sumnjam da škola ima hrpu para ali to nije bitno.
To je vojnički režim. Oni kažu da platite štetu, pritom se vjerojatno misli na počinioce, a ako ih vi štitite i neželite otkriti onda se snjima skupa kuhajte.
Ja im nebi platio a onda neka oni objašnjavaju ministarstvu zašto ti nisu dali svjedođbu. A tu su još i novine koje obožavaju kad im netko ispriča takvu pričicu i pritom spomene nekoliko imena i prezimena provodioca takvog režima.
Ne daj ni kune nego ih traži pare jer nemaš adekvatne uvjete u školi koje su ti obavezni omogučiti.
dobar grah daleko se čuje
Ne cijeli zgb, samo coma_zgb...Izvorno postao coma_zgb
Šalu nastranu, najbolja je solucija da se starci malo zalete do škole, samo pitanje je dal će im se dat zagebavat ili će samo platit, dakle moraš starce nafukat da budu buntovnički raspoloženi kao ti.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Slobodno ti odnesi ti 50kn...ali šarafciger u ruke i skini značku sa auta od ove kuje...fino tu značku nakelji na remen za hlače...i onda fino majicu potrpaj u hlače a dio di je značka stavi iza značke...i onda kad je sretneš na hodniku pitaj ovako "zašro mi moramo davat onih 50kn,to mi je malo glupo?"Izvorno postao coma_zgb
*u najboljem slučaju nečeš dobit svjedožbu a u najgorem još jednom češ utvrdit sve znanje
Neko mora probit led!
Oni ti moraju dati svjedodžbu!Pošalji starce u školu,
da skuže da fora sa svedodžbama ne pali više!
I ako ti ne plaćaš onda ni ostali neće!
Tako je.
Podmetni svoja leđa danas da nadolazeće generacije nebi imale tih problema sutra!![]()
Samo ti ostani pri svome ako nisi počino nikakvu štetu + nisi nigdje potpisao nikakvu inačicu ugovora ili izjave da ćeš plačati štete načinjene školi.
To objavi razrednom profesoru ili ravnatelju, a isto izjavi ako nema zakonske osnove (a oni ti moraju predočiti obrazloženje u pisanom formatu)da ćeš za to ako ne dobiješ svjedodžbu objaviti lokalnim medijima.
Ja za to naplačivanje štete sada prvi put čujem !?!?!!
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
Ti si već ipak čovjek u godinamaIzvorno postao Vuki
![]()
Bom Chicka WahWah
U to vrijeme nije bilo naplačivanja šteta nego ajmo pred ploču i ravnalom po dlanovima.![]()
ovako stari je na to poludio i reko da ce on otici u skolu to rijesiti, ali meni je to nekako glupo da mi stari rijesava probleme. ako bi ga poslao, poslao bi ga direkt ravnateljici jer mi se neda razrednika mucit sa tim jer je fakat ok tip (gogic)
problem je sto je dosta ljudi u raz vec platilo...
pa nisi trebao ništa starom govoriti. kaj zamaraš čovjeka (pa ima već problema (tebe)).
jednostavno nedaš pare i to je to. U uvijetima i pravilima korištenja škole ne piše da je obavezno plačanje štete ako isu nisi počinio![]()
dobar grah daleko se čuje
@ PhytoSculpt & memberIzvorno postao member
pa i ja sam išao još u školu za države Republike Hrvatske(poslije Juge)
a da je bilo za uho to neporičem![]()
![]()
![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
@coma - nek ti nije bed da 'stari rješava probleme'... oni upravo računaju na to jer vas mogu zajebavat, a starci su ipak dovoljno ozbiljni da im mogu reć da im ne pada na pamet platit a da ti svjedodžbu ne mogu uskratit. nek stari ide tam malo im srat, bahati su s tim plaćanjima svake godine, fakat nije u redu.
Bookmarks