samsung galaxy duos s7562
Kolega mi ima gore navedeni mobitel a ja mu neznam pomoci jer imam android 2.3.6 na samsungu galaxy s, dakle on ima s7562 duos sa softwerom 4.04 na njemu...
Njegov problem je u tome kaj display kada je zakljucan, na pritisak power ili srednjeg gumba se aktivira I ima aktivno podrucje “Emergency call” koje se moze lako aktivirati u dzepu. Htio bih maknuti taj emergency call.
moze li neko pomoci...
unaprijed hvala...
Biranje SIM-a kod odlaznog poziva
Imam navedeni mobitel vec 10-ak dana ali jos nisam otkrio moze li se birati SIM za odlazni poziv na neki drugi nacin osim preko padajuceg menija za koji treba nekoliko klikova. Naime, poruke i brojevi telefona ukucani preko numericke tastature mogu se birati tako da se direktno odabere SIM odlaznog poziva dok kod poziva iz Imenika nema ta mogucnost vec odlazni poziv ide preko unaprijed odabranog SIM-a kojeg je ipak dosta komplicirano promijeniti.
Da sam to prije znao ne bih kupio ovaj mob. jer moj stari SAMSUNG je mijenjao SIM-ove jednostavnim pritiskom na bocnu tipku.
Pitam se da li sam propustio pronaci taj jednostavni izbor SIM-a iz Imenika ?
Samsung Galaxy Ace Duos S6802
= Citat =:
Izvorno postao
Tito Puentes
@revo - samo kratki osvrt na kratki osvrt :-)
1. uređaj ima opciju koja radi na način da ukoliko razgovaraš s nekim na sim1 i netko te u isto vrijeme zove na sim2 tada se poziv sa sima2 preusmjerava na sim1 (nisi nedostopan) > u sim card manageru upališ opciju dual sim always on (dodatna fora je da možeš podesiti da kada si nedostupan sa jednom karticom da automatski baca na drugu)
2. na žalost vezano uz mms je točno - 3g istovremeno radi samo na jednoj kartici (ali na obje bi ti trebao raditi 3g)
3. ja osobno ne vidim problem :-) - threaded view je pod normal (kao i na iOS), i da točno je - trebaš otvoriti poruku da vidiš na koju karticu je stiglo - ako ti je bitno odmah vidjeti - slažem se - tada je problem
4. nisam se time bavio ali u postavkama kontakata imaš import/export gdje možeš svašta nešto pa i kopirati imenik sa i na simove (sam uređaj ima samo jedan address book koji koriste obje kartice)
5. setting > security > set up SIM card lock > change sim pin
sve točke osim 4. isprobane su na mobitelu i rade bez greške (sim1 t-mobile, sim2 vipnet)
majke mi ne radim u samsungu ali dao bih mu osjenu 84,32% :-)
Točka 3.)
Evo i mene sa jednim pitanjem-problemom vezano za novozaprimljeni SMS (vrijedi i za propuštene pozive) i odgovaranje na isti.
Sim1 (privatni broj) postavljen kao primarni.
Otvorim poruku i vidim da je upučena na Sim2 (poslovni broj). Ne razmišljajuči, automatski odgovorim na poruku a ista bude odaslana sa Sim1 jer je postavljen kao primarni Sim. Naravno, primatelj SMS-a u čudu jer nema moj privatni broj.
Bilo bi logično da kad odgovaram na SMS (isto vrijedi i za propuštene pozive) dobiven na Sim2, da pri odgovaranju na isti, automatski bude terečen-uključen Sim2.
Da li se to da riješiti u postavkama aparata (upravitelj Sim kartice)? Hvala u naprijed.
Nista od toga nije tacno.Imam isti telefon i mogu da uradim sve navedeno. !!!!!!!!!!!
Nista od toga nije tacno.Imam isti telefon i mogu da uradim sve navedeno. !!!!!!!!!!!