Tema za novi iPhone 4S. Review, sve vezano za firmware verzije, jailbreak uredaja, update softwarea, software verzije i sve ostalo
Tema za novi iPhone 4S. Review, sve vezano za firmware verzije, jailbreak uredaja, update softwarea, software verzije i sve ostalo
vidim da je apple izmislio i google voice..
nikad kraja tim inovacijama... :angry:
...tresla se brda rodia se mis
...ovo je bila prezentacija 8MP kamere i boljih perfomansi koje 70% iphone korisnika i tako nezanima jer njima je bitna samo sminka a sta se tice IOS-a 5, njega ce imat i oni koji su daleko na 3GS-u
Moram priznati da sam razocaran,14mjeseci i oni naprave po izgledu isti mobitel,sve je ovo super ali covjek bi ocekivao novi dizajn i veci ekran nakon skoro 5 godina proizvodnje -_-
http://photos.appleinsider.com/iPhon...100411.001.jpg
*umjesto MB treba ić GB u storage
Tolka pompa i prezentacija oko običnog update zapravo. Gledajući prema ostalim proizvođačima ovo je kao s Desirea na HD ili Sensation, galaxy s na s2. Kad bi i ostali proizvođači toliko uložili u prezentaciju, marketing i reklamu di bi bio kraj Appleu
Izgleda da ćemo i ovog preskočit za stalno koritšenje kao i sve ostale do sada.
http://www.mobil.hr/novosti/apple/ap...dstavljen-4262
Da barem bude u rpodaji kod nas malo ranije
Isto sam razocaran, mislio sam da ce tijekom prezentacije poslije ovoga predstaviti iPhone 5, ali nista od toga. Necu ga kupovati, bar do 3. mjeseca dok mi na 4 ne istekne garancija, a onda cemo vidjeti. Najvise bih ga kupio zbog kamere i novog grafickog procesora. Ostalo nista zanimljivo. A i sad kad dode iOS 5 sa 200 poboljsanja, bit ce kao da imam novi mob :)
Najvise me zapravo zaintrigirao Siri,cini se kao odlicna stvar...
i4 ostaje kod mene dok ne dodje pravi upgrade,dotad me veseli iOS 5 :)
Da, zanimljiv je Siri, samo steta sto je na engleskom. Mozda kroz koju godinu dodje i na HR
ja sam takoder totalno razocarana, ako nista drugo, ocekivala sam ipak novi dizajn i nesto veci ekran...
nije neka prevelika razlika da bih sad trcala kupovat novi, kada dode vrijeme produzivanja ugovora, vrlo rado cu se prebacit na neki drugi mobitel...
koma :((((
ali i ocekivano od ejpla...majstori za gluposti....
svaka cast retina displeju i iOS-u, ali definitivno se ocekivalo puno vise od novog uredjaja, ali i veci displej...konkurencija ima sada pune ruke posla...
disappointment....
Jedino dobro od svega je kaj sad znamo da će prava 5ica morat bit drugačija...za jedno godinu dana... :wink:
Ovo je trebala biti petica, samo ih je konkurencija pregazila ljetos i sa ovakvim specifikacijama bi izostao wow efekt, pa su ovo izveli kao evoluciju četvorke... A Apple bi trenutno uspio i u prodaji potkova za tapire, tako da nema frke.
samoubojstvo iz zasjede....
ako kupim 4S u Canadi, dal će to raditi tu kod nas i dal ću ga moći otključati?
da li mi treba kartica od njihovog operatera tj. od operatera di je kupljen?
Mislim da tamo oni imaju i prodaju otključane modele. Pitaš da li je mob "unlocked"...ako je, radit će svugdje u svijetu i na bilo kojem operateru.
Samo, mislim da će se sad prodavati samo sa pretplatom, kaj ne? :dunno:
ovime profitiraju stari korisnici 4.jer imaju uređaj koji je izgledom isti kao i najnoviji 4s.Dionice apela su pale 5 posto zbog razočaranja u novi iphone.Dok dođe i-phone 5,konkurencija će imati već 4.3 inčne zaslone u HD rezoluciji.Najavljuje se i tegra 3,sa 4 jezgre i jednom pomoćnom,te podrškom za kameru od 16 mpx...3D...
i-phone 4 će moći sve odraditi brzo kao i ovaj 4S. Jedino će slike moći biti malo veće i snimati ce full HD,ako je to nekome bitno...
Da je ovaj 4S izašao prije optimusa 2x onda bi donekle bio logičan...
Novi A5 je moćan komadić silicija:
http://www.blogcdn.com/www.engadget....0-04i4s3-7.jpg
http://www.intel.com/corporate/press...ie_flat_HR.jpg
Još jednom zaplješćimo marketingu i lošem photoshopu :)
Kad izlazi iOS 5 za update i dal se mozda zna kada ce untethered jailbreak?
iOS 5 dolazi 12.10 :)
ja neznam koji je ljudima vrag, isti je izvana ali iz nutra je zvijer, ako je akmera na obicnoj cetvorci prebrutalna pa onda ce ova nova kamera napravit cuda, onda brzi internet za duplo, pa ona procesor grafika pa 1gb rama, sve je napredovalo osim izgleda koji je iovako savrsen, da je ekran veci bio bi tip top al dobro necemo cjepidlacit, a ovo kaj mnogima nista ne predstavlja bolji hardware nego izgled mobitela to su oni koji kupe iphone i ne promijene niti wallpaper nego je sve tvornicki ali glavno da kazu imam iphone, isto kao sto su bili 3g i 3gs isti su iz vana ali iznutra nebo i zemljam na 3g sve zivo je stekalo za razliku od 3gs jer je 3gs imao duplo brzi procesor i jacu grafiku, tako ce bit i sa cetvorkom, kad se nova cetvorka malo uhoda na trzistu sigurno ce puno stvari koje ce se radit da se iskoristi potencijal 4s losije radit na obicnoj cetvorci, i to kad mi se uspoređuju android mobiteli, pa ljudi moji onda kupite neki drugi ljepsi mobitel ako vam je iphone dosadan, ja sam koristio i android i iphone i kada sam bio na androidu htio sam plakat kako je sve jeftino i jadno napravljeno ( ja sam bio prije jedan koji je srao po iphonu dok nisam kupio 3gs prvi put) od aplikacija do igrica i svega ostalog, nije apple kriv sto ga ljudi gledaju ko boga, i sto su kod nas cijene apple proizvoda u nebesima i za to nije apple kriv ,ali svaka stvar na iphonu je kvaliteta i radi jednostavno savršeno, naravno sa jailbreakom ;) nista ne znaci jedan galaxy s 2 koji je hardwerski jak ali cemu uopce taj hardware kad nema aplikacija niti igra koja ce iskoristit taj potencijal, i tako velik ekran nije potreban za mobitel jer onda kupite tablet, zato nemojte se zivcirat, imate puuuno mobitela drugih firmi pa kupujte kolko vas volja
A što ste vi očekivali? Ista je stvar kao i 3G i 3GS.
Meni osobno je nadogradnja očekivana i Apple je godinu dana miran.
Prema nekim informacijama za pola godine izlazi iPhone 5.
Što bi bilo i očekivano nakon ove sramote koje su predstavili.
Sve su lijepo prezentirali 7x brži, 2x bolji proc, 142x bolje prodavanje samsung-ovih komponenti, ali da baterija na novoj verziji traje krače to nisu nigdje spomenuli.
Kao izmaklo slučajno? Je da možeš si mislit.
A iskreno ne znam čemu se mi svi čudimo dok nije bilo Steva Jobsa nije bilo niti appla, Steve Jobs je otišao apple se vrača na staro staze točnije nigdje.
Zadnji uređaji koje će još biti donekle su iPhone 5 i iPad 3 jer je na njima još radio SJ a sve ostal sjedi i plači.
Iphone je već drugi dan u svim dnevnicima na tv...
Bolje i to nego da je neki tip htio pipnuti Jelenu Rozgu koja se 'strašno'toga uplašila...
da, nemogu vjerovati, iPhone u dnevnicima! volim iPhone i već par godina ga koristim, ali da se toliko napuše izlazak novog nemogu vjerovati! :D
samo navodno će biti jefiniji nego četvorka, jel se zna šta o tome?
Nisam baš ljubitelj iPhone-a ali razmišljam da si naručim jedan za 199 dolara, frendica mi u 12, mjesecu dolazi iz Kanade pa bi mi ga mogla dofurati :smile:
To su cijene na dvogodišnji ugovor.
Cijene bez ugovora su ovakve.
I kako prodavaju muda pod bubrege, uslikane fotografije.
Zadnje dvije rečenice su najjače:
= Citat =:
Of course, it almost certain that you won't be able to produce similarly stunning shots when/if you obtain your iPhone 4S, but it's good to know that the potential is there. So even if you only utilize a small portion of it, you should still end up with pretty decent shots.
neznam zasto se svi bune, da su povecali ekran i nazvali mobitel IPHONE 5 svi bi rekli savrsenstvo i odmah bi ga svi pozeljeli, neznam sta ljudi ocekuju nekakav svemirski mobitel, napravili su stvar koja je za ovo vrijeme, a ne kao sto je LG izbacio davno prije dual core ali koja je korist tog procesora uopce kad je gro mobitela sa jednom jezgrom i aplikacije i igre se moraju za njih optimizirat, za razliku od obicne cetvorke napredniji je jako jako puno i to sta neki kazu dual core da nije neka novost, stvar je u tome sta ce apple iz tog procesora izvuc maksimum dok ostali proizvođači nece niti pola snage izvuc, recimo primjer, plant vs zombies igra, na iphonu izgleda identicno ko na kompu al zato na androidu izgleda kao igre od prije 5 i vise godina
Pa nitko nije rekao da mobitel ne valja,ali ako su imali vise vremena za napravit mobitel(14mjeseci) trebali su promijeniti dizajn i staviti veci ekran...po meni je to moglo ipak bolje...
g.Jobs pocivajte u miru. :(
http://www.youtube.com/watch?v=rNsrl86inpo
Siri će prepoznati i odgovarati na naše upite, dakle prema tome lako je mogu upitati "Gdje su najbolji ćevapi na području Zagreba". Dictationom ću moći lagano pisati poruke curi kad u hodu mogu pričati s iPhoneom.
Šta mislite o ovim novim tehnologijama? Hoće li privući nove korisnike na Appleovu platformu?
Bojim se da ovo nećeš moći tako skoro upotrebljavati (bar ne na ovaj način).
Siri ima odredene fraze koje prepoznaje, ali samo na engl jeziku
Siri je potencijalno super stvar, ali mislim da trenutno to ne radi baš najbolje. Baš me zanima kako će prepoznati govor kad se govori s naglaskom ili slično.
ha to cemo saznati tek kad telefon bude vani i kad ga korisnici testiraju a hrv kad ce doc na red ko zna sigurno medu zadnjima :)
Dolazi kod nas krajem godine u Vipnet i T-Mobile..
A ako bude po "starom" obicaju, u 6 mjesecu je vec predstavljanje novoga. Predugo to traje dok tmobile dobije
opet ce ekipa njuškati ;)
O iPhoneu 4S sve je vec poznato, a vidim da se vec pojavio na Njuskalu, po cijeni od oko 6000 kn.
Jel ga ima netko? Baterija? Cujem da je jako losa
Baš sam ga na Njuskalu tražio prije tjedan dana i nisam ništa mogao naći =/, ali evo baš sad gledam ima ga... ali neznam dali bi ga kupio prevelika je to cijena za mene trenutno =D
Što se baterije tiče bio sam pročitao ma Mobilu da je to po njima jedan od razloga zašto ne kupiti uređaj. Ovdje je tekst: http://www.mobil.hr/novosti/apple/11...iphone-4s-4382
Ali evo moja cura je već odlučila kupiti novi iPhone (iako joj pare za to neću davati u biti mislim da je to baš rekla ne zbog samog iPhonea 4S već zato jer joj je uskoro rođendan...hmmm =D) pa isto navodi neke razloge zašto bi zašto nebi... mislim da na Mobilu imate još jedan tekst zašto kupiti (a ne ne kupiti ;))
EDIT:
Da, evo našao sam ga: http://www.mobil.hr/novosti/apple/11...iphone-4s-4390
Ne, znam ali mislim da se bas i ne isplati kupnja, jer na 4 dolazi ios 5, i to je to, a ovaj jaci proc samo trosi bateriju
Uskoro će i iPhone 5 XD
http://www.mobil.hr/novosti/apple/11...iphone-4s-4382
boze ko je ovo piso...vecu hrpu g*** stvarno vec nisam dugo procito! samo da se osvrnem na par bisera (naravno u usporedbi sa androidom):
problematican soft-radi odlcino na proc od 600Mhz (android je bio konstantni lag dok nisu dosli prvi 1Gh proc), nepostojo malvare za njega, rusi se nikad
izrada app košta-ovo je vrlo bitna info za krajnje kupce jer svi radimo appove!i onda jos moramo koristiti vrhunski napravljenje apps...da stvarno lose
skupe app- oko 80% app je do 5$! gotovo sve app od onih fart pa dalje su stvarno jako dobro napravljenje i radi super na svim apple uredzajima
stalno novo- da, 1 godisnje 1 novi mob! a prebacivanje SVEGA na taj novi traje 10min...veliki problem...
i zasto bi itko stavio SIRI pod razlog zasto ne kupit mob?!pa nemoj ga koristit i bok....koje gluposti...
nemojte me krivo shvatit imam i android uredzaj i odlican je, ali ovo su gluposti!da su napisali da je isti ko i ph4 pa se ne isplati moze, da je ios ogranicen moze! ali ovo...
Ovo ne moze zdrav covjek napisat. Vec dugo ne citam mobil, ali po ovom su se od kvalitetnog casopisa pretvorili u trash portal kao sto je index.
Bože, tekst je hrpa gluposti. Skoro sve točke su izvrnute ili neobjašnjene do kraja, pa se stvara dojam da je iPhone 4S smeće.
Inače, što se tiče baterije... Apple je pustio iOS 5.0.1 beta van koji poravlja bateriju, vidjet ćemo kad izađe puna verzija i da li popravlja bateriju i na starijim uređajima.
hahahahahahaha neznam kad sam se zadnji put tolko nasmijao hehe koje gluposti lik ocito nije nikad vidio ni i od iphonea
Vidis ja se slazem s njim...meni je android za koplje bolji od IOS-a.IPhone je za mene katastrofalan uredjaj ( iznimka je solidan ekran ali opet los naspram konkurenciji u istom cijenovnom razredu )
Kako se mozes slagat s njim?Lik nije prakticki ni argumente naveo zasto je mobitel los...
ok. moze ti bit los uredzaj, kaj svatko ima svoje ali onaj tekst je bas glupost!Skoro pa svi argumenti su totalno besmisleni i to je cijela poanta...ko da ti netko kaze joj ovaj android je los i ne treba ga kupit jer ima npr previse boja na ekranu?!ono auto je los jer je ruzan...to moze samo napisat netko ko se ne razumije u nista!a one gluposti iphone je tako jako skup u pm...mislim dajte ljudi pogledajte malo cijene OTKLJCANIH mobitela i usporedite ih...iphone je jednako skup i ko galaxy s2 i ko htc sensation i sav ostali vrh ponude smartphona!
4S je jako dobar mobitel, tko ga kupi ako nista dr moc ce ga dobro prodat ako mu se bas nece svidzat :) osobno mislim da je bolje uzet 4
Ali zato Samusng je puno laksi, lijepseg dizajna ( ovo je indivdualno ).Kod 4S bluetooth mu ne radi sa svim uredjajima vec samo sa Appleovim, a tek ono davljenje ( izdrkavanje Applea:japan: ) sa itunisa sram me i spomenuti:wall:, a o skupim aplikacija na app storu nece trositi rijeci...ima toga jos samo se sada na prvu ruku ne mogu svega sjetiti:megacool:
Ako cete dalje o usporedbama, postoji podforum za to
samo da kazem kako sam kupio 4S cim je izasao i uredjaj je ok, sto se tice baterije i svega, siri super radi, i sve je ok. malo je glup sto je isti dizajn ali ok.
kupio sam najaci model 64 gb. ako nekog zanima nesto konkretno slobodno pitajte.
uh dugo nisam ovdje bio na forumu ima godina i vise. pozz
Pise ti u profilu da imas/imao si iPhone 4. Da li se isplati kupovati 4S ako si zadovoljan sa cetvorkom?
ha zanima nas najveca novost kak funkcionira siri u stvarnosti :)
ako netko ima 4S aj neka provjeri dal se moze gasit 3G! sad nesto citam po netu i kao ne moze! ako je to istina ona je za k! :)
Nemoze se na 4S gasit 3G ali i na običnim 4(četvorkama) koje su iz AT&T mreže kao nemože isto (bilo je na netu)...ovisi valjda za koju regiju je (i mrežu).
nemoze se gasiti. ali cemu bi i gasio kad nemam wlan a zelim na internet naravno treba mi 3G.
a kad sam na wlan onda ne koristi 3G.
siri radi odlicno, u pocetku malo precesto kaze da ne razumije ali poslije kao da se "navikne" na glas i super radi.
zato da ti baterija ne traje pol dana...3g duplo brze pojede od E...zesca glupost
meni drzi dan i pol kao i na cetvorci, obadva punim istovremeno. razlika u 3-4%
Pa onda ti radi Edge a ne 3G, (3G je isključen tad...)...
ali opet je ukljucen rad na 2 mreze i trosi bateriju jer trazi 3 gej signal.
izgleda da je moguc unlock bez jailbrejka
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=18132
ne bu bas islo.... http://www.iphonehacks.com/2011/11/u...temporary.html
evo kao dosle cijene mada ih ne mogu nigdje konkretno nac!treba gledat na faceu od HT-a bit ce sutra kao neki popust do 900kn ak odes cekat u ponoc :) svasta...opet ce planut ko burek!
Evo cijenehttp://i40.tinypic.com/wa0lcn.png
Iiii tko kupuje?? Vip ili T-mobile?
Ajde kada ga netko kupit, neka napiše da li je istina da se 3G nemože ugasiti.
Super, za mene je to neupotrebljiv mobitel, jer doma nemam 3G signala.
...mene zanima jel sve 4S imaju zuckasti ekran??? danas sam u vip centru usporediva 4 i 4S, istina je sto strani forumi pricaju, 4S ima zuckasti ekran!
kazu da je to zbog ljepila koji se stavlja na ekran (iznutra) a nije se nos stiglo osusit, al ta zuckasta nijansa ce s vremenom nestat kad se ljepilo osusi!!!
...znaci, kad kupite iphone 4S obavezno ga ostavite par dana vanka na buri da se ljepilo sta prije osusi!!
...moze bit bilo sta, samo da susi :-)
Pričamo o telefonu ili pršutu? Ima li kakvih linkova koji potvrđuju taj recept?
...ma zajebancija na racun 4S!
...ovaj tjedan bi trebao dobit 4S iz vip-a pa me cisto zanimalo to suskanje o zuckastom ekranu, tako da san danas isao do vip centra i uvjeria sam se da su sva ta suskanja istinita.
...zanimala su me vasa iskustva sa doticnim problemom!
Ista stvar je bila i s četvorkom, nestane nakon par dana.
...ja se nadam!!!
To ovisi valjda koji panel stave...ja sam recimo svoj kupio u 11. mj 2010 a frend u 10. mj 2010 i moj je bio dosta "hladniji" ekran od njegovog kad stavimo jedan pokraj drugog, tad se vidla veća razlika...onda sam dobio drugi u servisu pred par tjedana i sad je moj za 5% čak žućkastiji od njegovog, al to se tek vidi kada se stave jedan pokraj drugog. Tako da, očito je samo do toga koja je serija panela il šta već...meni se ništa nije mjenjala boja...kako se kupi tako je...
...odi je dosta velika razlika. evo slikica pa vi bacite komentar
http://i44.tinypic.com/iy2y5s.jpg
Mislim da se baterija brzo troši kad je netko na međi 3g i edge signala, pa mobitel svako malo havta pa izgubi 3g signal. Ako bas nema 3g signala baterija bi mogla i dulje trajati.
Vezano uz ovu raspravu oko zuckastog ekrana, mogu reci da moj nije uopce zut. Moguće da je to relativno mali broj uređaja...
mene zanima kako je sa jailbreakom i unlockom? Jel moguce oboje?
jb za sad samo semithereted, na unlocku se radi!bas danas neko tweeto da bude nesto, al samo za ip4s dakle unlock nece bit i za ip4! :/
je istina...malo sam se zaletio :)
http://www.iphonehacks.com/2011/11/d...4s-unlock.html
Razlika se vidi samo zato što su jedan pokraj drugog...kada ih koristiš odvojeno izgleda ti sve normalno. Takvih usporedbi sam uživo već vidio par komada...i svi su različiti, jedan "hladniji" drugi srednje a treći žućkast...ima svega, al to nebi trebao biti problem :)
Prebaci se, ali ako se ravnam po sadašnjem kojeg imam, stalno se prebacuje i više drži 1-2 crtice 3Ga nego da ide na EDGE. A to rezultira pucanjem poziva, prekidanjem i bržem trošenju baterije. Na EDGEu naravno nema tih problema, ali ******, kad ga na 4S nemogu manualno uključiti.
jasna logika bi trebala biti ako imate 4=ne kupovati 4S, ako imate 3G(S)=kupiti ...
Ima ko 4s??? dobra/loša strana mobitela.... malo me zanima mobitel najvjerovatnije bi ga uzel u t-mobileu. ima ko kakvih preporuka???
o iPhone4 ima milijun postova, a 4S možeš nadodati (osjetno) bolju kameru i brži procesor. I to je to. E, da - i Siri koji je praktički beskoristan.
Siri kod nas je beskoristan,dokazano.
i btw,3G se nemože isključiti,provjereno na dva 4S-a :)
Al se da ugasit prijenos podataka na mobilnoj mreži tako da je to isti vrag. Pošto živim u centru grada tolko mi je nebitan 3g jer baš i neću koristit prijenos podataka preko mobilne mreže nego samo wi-fi.
i onda kad nisi na wifi-u ti ni jedan push nece radit
Da, 3G se ne moze iskljuciti..
Jedino mi se cini da mi se dosta brze trosi baterija nego na 4.. Surfam na wifiju i u 35min mi je "pojeo" 5% baterije. Koliko se sican, četvorka bi mi oko 2% za to vrijeme..