0,25 lipa razgovori,uspostava poziva 0,29,sms 0,99,aktivacija bonom 100kn uz prethodnu promjenu tarife,nema podatkovnog prometa
http://www.tele2.hr/mobilna_telefoni...ji_pozivi.html
Printable View
0,25 lipa razgovori,uspostava poziva 0,29,sms 0,99,aktivacija bonom 100kn uz prethodnu promjenu tarife,nema podatkovnog prometa
Nije da baš tučete Tarifu 0.28 koja je kod tomata.... Poruka deeeebelo preskupa, i bez data tarife....
a gdje je to objavljeno, nema ništa na službenim stranicama ??
cijena poruke od 0.99kn i nemogućnost aktivacije podatkovnog paketa mi je totalni turn off :(
istina, više koristim pozive nego poruke, ali ipak ponekad volim poslati i poruku, a mobitel bez interneta mi je danas nezamisliv.
sigurno ima onih kojima će ova tarifa biti super, ali meni je totalno razočaranje.
I opet prva minuta ne može ispasti ispod 54 lipe (nakon nadoplate 100 kn)... Ovo je bratska tarifa Tomata u Tele2 :)
Meni vise smeta sto je obracunska jedinica 60 sek. od visoke cijene poruke!
Evo usporedbe cijena poziva ako nekog zanima, boldano je najjeftinije u toj sekundi:
sek. Tomato-0,28 Tele2-0,49 Tele2-0,25
15 0,56 0,37 0,54
30 0,56 0,5 0,54
45 0,56 0,62 0,54
60 0,56 0,74 0,54
75 0,84 0,86 0,79
90 0,84 0,99 0,79
105 0,84 1,11 0,79
120 0,84 1,23 0,79
upravo tako ojpi...reklamna masinerija radi svoje,dok je operateru bitno da mu ostave po 100kn mjesecno,ovako ili onako
Ma neka Tele2 samo smanji cijenu sms-a i biti ce OK!
Kome se da prelazitili ili kupovati novi broj zbog jedne lipe!
Za početak moraju promijeniti ime tarife...ili cijenu poziva!
Spustili su cijenu na 0.23kn/min :D.
gle, sad se i prepucavaju s tomatom.. smanjili su na 23 lipe :D
Sad čekamo tomatovih 22... -.-
ma da smanjili su, ali đabe im to kad su im poruke masno skupe, pa bolje mi je razgovarati za 10 lipa više ali imati poruke tri puta jeftinije....
To i rade samo zbog reklame da tomato ispadne skuplji. Ima ljudi koji će pogledat reklamu i nabavit taj broj samo jer je "najjeftinije" i onda ti uzmu novce na porukama. Mislim da s ovom tarifom tele2 što se tiče cijene poziva može ići jako nisko baš zbog cijene poruka i podatkovnog prometa i da će tomato prije odustat, ali eto vidjet ćemo :)
@ijelec4
Ja bih prije rekao da Tomato moze ici sebi na stetu i jos vise snizavati cijenu, jer iza njega je preskupi VIP i ovo sto Tomato radi je u normalnim drzava DAMPING, a kod nas je sve moguce.
Sa fejsa
"Tele2 Obavijest -od sutra snižavamo cijenu minute poziva prema svim mrežama na 0,20 kuna, unutar tarife Apsolutno najjeftiniji pozivi. Detalje oko tarife sutra možete pogledati na našim web stranicama :)"
Objavili su na web stranici, stvarno je 0,20kn! :)
Sva sreca sve ostale cijene su ostale iste, tj. nisu ih povecavali.
@Memphis
Nije ni Tomato lud, oni i dalje imaju onu tarifu 0,24kn. Kad bi ja morao birati ipak bi uzeo malo skuplje pozive i jeftine sms-ove nego ovakva kombinacija od 0,99kn za sms.
Ali sva sreca meni to ne treba pa ostajem radje na Kikiriki tarifi! :D
evo tele2 opet na 0,18 kn/min... pa dobro nek već snižavaju po više a ne lipu po lipu...
@Expresso
Pa vidis da su bili spustili sa 0,23 na 0,20 i sada opet idu lipu po lipu! Ne zeli niti jedan operater da previse spusti da si ne bi bez veze otimao zaradu! :D
Ovo bas kao na aukciji, kad moras pratiti jer zelis nesto a ne zelis to ipak preskupo platiti. :)
Baš me zanima kaj bude kad dođu do nule.
Onda idu od - pa oni tebi plaćaju minutu razgovora...
Baš me zanima koliko će ovo trajati i tko će prvi stati jer to je kao priznavanje poraza. Iako i da je par lipa skuplji Tomato je povoljniji, SMS, MMS i podatkovni promet...
neće ni jedan stati. kad nekome dođe do grla, otvoriti će novu tarifu, gdje će staviti nulu na pozive, ali će zato improvizirati sa porukama i internetom.
erm... na webu od tele2 pod najjeftiniji pozivi pod cijene skroz dolje piše sljedeće:
Od 30. siječnja 2011. mijenja se uvjet nadoplate za ostvarivanje pogodnosti u tarifi Apsolutno najjeftiniji pozivi i iznosi minimalno 200 kn.
to samo meni ili?! :D
200 kn nadoplate, pa oni su stvarno pukli....
Uz ovakvu probuđenu konkurenciju od Vipa/Tomato i T-mobile/Bonbon predviđamTelcu skori kraj(Bankrot), i povlačenje s našeg tržišta.
Gotovi su !!
Meni se isto čini da bi brzo mogao biti kraj za tele2,znali netko zašto su zadnji računi stigli iz Nizozemske?
Mogli bi t-mobile i vip kupiti po dio teleta, i opet slijedi duopol s dva privjeska (tomato i bonbon) :)
Koja nagađanja počinju već, omg, čak i da tele2 proda nekome to ne bi smjelo biti postojećim igračima nego nekome novom.
Malo je smiješno pričat o tom da će propast zbog par krivih poteza. Pa nisu svi ljudi na tele2 zbog te tarife pa će sad odjednom prijeći na drugu mrežu jer su ovdje povisili na 200kn. Tele2 je napravio tu tarifu čisto zbog reklame. Šta zaboravlja se smiley tarifa kojoj još nitko što se tiče poruka ne konkurira. Uostalom sve da i počnu gubit novce neće propast zbog tog već će pokušat smislit nešto novo. Ako su uspjeli doći na tržište i niskim cijenama privuć ljude čisto sumnjam da bi sad odustali.
Stari moj, gotovi su, vidiš da računi stižu iz Niskozemske
To što troše novce i šalju iz nizozemske umjesto iz hrvatske je sigurno znak propadanja :).
Ne brini se ti dovoljno ljudi su oni privukli ovo ljeto.
Neki očito jedva čekaju da propadnu pa da se mi vratimo dobrom starom duopolu...
Niko nije ni reko da je vip najbolji, nego su se sad s ovim zadnjim korekcijama napokon spustili na neku podnošljivu razinu, ovo prije je bilo užas... Kaj se tiče ove tarife apsolutno najjeftiniji, očito je da su cijene u toj tarifi neisplative uz nadoplatu od 100kn, pa su stavili 200 da se i dalje mogu reklamirati kao najjeftiniji, u realnosti, tu tarifu će uzet rijetko tko... ona je tu da se bori sa tomatom...
od 15.02 ništa neće biti kao prije,slijedi uragan iz TELE2
Opet nadogradnja sustava...
Objavit će bankrot ili će izmislit pretplatu s minimalnom mjesečnom potrošnjom od 1000kn uz trajni nalog?
Od 15. veljače 2011. uvjet nadoplate za ostvarivanje pogodnosti u tarifi Apsolutno najjeftiniji pozivi i iznosi minimalno 200 kn.
zadnji put kad sam gledala bilo je od 31.1. pa su valjda pomakli...totalno bzvz...
mozda svi za 0kn...
Jel se to meni čini ili su sad maknuli ono da se od 15.2. mora 200kn uplatit da ostane tarifa aktivna? Čini se da ostaje 100.
Vidjet ćemo sutra :)
dal se meni cini ili ipak nema tog "URAGANA" iz teleta... smirila se oluja???
mozda su mislili da ce bonbon ponuditi nesto puno bolje pa su htjeli odgovoriti, ali kad su vidjeli njihovu novu ponudu odustali su :D
posjedon? Di je uragan? :D
Sigruno nesto kemijaju, mozda zbog ovih novih bonbon paketa ili jos tehnicki nisu sve napravili! :)
Istina, bolji su u reklamama. Kao da im je tmobile mentor u izradi reklama. ;D
Nego, u čemu su ono bolji? Skoro 5 godina sam tražio taj odgovor i nisam ga našao, jer je pitanje tko je bolji, tko kasni a tko prati trendove, tehnologiju... dosta subjektivno. U tom smislu, po meni kasne, ma što god drugi mislili. :whistle:
Točno. Drugi primjer, već skoro 4 godine na vipu pričam s vip friedns brojem za 35kn mjesečno. Godišnje imam oko 200h razgovora s tim brojem. Sms gotovo ne koristim. Mobilni internet plaćam iz promocije prijenosa broja, na drugom broju. Mjesečni računi, za oba broja, su mi manji od cijene koštanja smiley tarife. Ne kasni li tu tele2?
Svatko ima drugačije viđenje stvari, a opet, kad bi htjel zvati besplatno jedan ili više brojeva unutar mreže opet mi je bolja tarifa na tele2 gdje nema naknade za uslugu nego uplatim 100kn koje mogu potrošiti na bilo kaj, a imam besplatne pozive prema svima unutar mreže. Sva sreća da ima svaki operator drugačije tarife pa si svako nađe nešto za sebe, ti vip, ja tele2, neko treći neku drugu mrežu, ali nemožeš baš generalizirati da tele2 kasni za konkurencijom jer ti osobno nisi našao zanimljivu tarifu za sebe. Uostalom, svi su kasnili za tele2 sa cijenama sve donedavno, sad su ga tek počeli dostizati sa razno raznim ponudama...
Rekao sam ti, subjektivni smo u tome tko je jeftiniji. Jer nam preferencije, potrebe i spremnost na potrošnju određuju koga imamo za operatera.
Tele2 kasni za konkurencijom u ponudi mobitela, pretplatničkih tarifa za privatne korisnike koje su manje od 50kn mjesečno, kasni u uvođenju tehnologija (HD kvaliteta zvuka npr.), kasni u uslužnosti (SZK je jedna od lošijih), kasni na kraju cijenama i kvalitetom signala. Ovo nije generaliziranje, to su objektivne činjenice.
Inače 100kn platim za mjesec i pol-dva korištenja i ne smatram da je 100kn mjesečno malo. Uz mail, skype, dva mobitela, facebook, flat internet i telefon fiksni doma, 100kn mjesečno za mobitel bilo bi previše.
O cijenama smo već pričali, po tebi kasni, po meni ne, ponuda mobitela je čisto u redu, ništa puno lošija od konkurencije, (bolja od t-mobilea sigurno). O HD kvaliteti zvuka je uopće bespredmetno raspravljati kad ju može koristiti samo određeni broj naprednijih uređaja u trentuku kada su spojeni na 3g signal, tako da je to potpuno nebitno za 90% korisnika. 100kn za mobitel ti je previše?? Zoveš li ti uopće koga sa mobitela ili samo aktiviraš opciju friends za 35 kn i pričaš besplatno? Ako je tako, tebi je ionako svejedno kojeg operatora ćeš odabrat jer ti mobitel treba jako malo.
Ponuda mobitela je takva da nemaju niti su imali ikada popularne modele poput HTC Wildfire, Nokia E52, iphone, niti jedan BlackBerry (to su ujedno oni koji su me zanimali). Što se tiče HD kvalitete zvuka nisam u onih 90%, pa je meni potpuno nebitno za većinu. A što je s kvalitetom signala općenito kod tele2?
Zovem ljude s mobitela, trenutno ostvarujem promociju u vipu u kojoj godinu dana pričam s vip mrežom besplatno (za cijenu uspostave poziva). Druge mreže pozivam s drugog broja koji je jeftiniji od tele2 u svakom pogledu, a mjesečno ga ne točim s 100kn da bi imao povoljnije cijene poziva i sms-a. Vip friends broj iskoristim do maksimuma, već sam ti rekao da je to oko 200h godišnje. Probaj izračunat koliko bi me to koštalo kod tele2.
Eto, prešli smo daleko u offtopic. Ne da mi se više, natezat. Ti zadovoljan sa svojim, ja sa svojom operaterom i tarifom, tako da je ovo zapravo nepotrebno natezanje. :)
zbog cega da nude BB telefone kad nemaju BB uslugu?
inace, ovo je sve tezi OT.. :/
od 12.05 0,08 lipa
minuta ce biti 8lp?plus uspostava??
Mislim da svi uvjeti ostaju identicni, novost je 10 lipa niza cijena minute.
Ja načuo (od tete bratić, njegova baka, njezina ujna, prva susjeda :smile:) da rade odgovor tomatu 500min + 500sms + 500mb za 95 kn mjesečni paket. Iako nemam nikakve veze s tele, i sve je ovo veliki trač, da me nebi neko hvatao za riječ. No svakako trebaju odgovor i na bonbon.
Evo snizili su cijenu Apsolutno najjeftinije tarife na 0,08kn, ali to je sve i dalje su sms-ovi 0,99kn, ali je bolje od Tomato Top Tarife sto treba samo nadoplatiti racun sa 100kn a ne uplatiti za tarifu 90kn (kako je kod Tomata)
Link: http://www.tele2.hr/mobilna_telefoni...ji_pozivi.html
Za sada jos ne nude tu novu tarifu sa internetom koju spominje djibuti.
http://crnaovca.hr/ ?? :p
Sigurno ima veze sa kampanjom crna ovca, no vidjet ćemo....
Naveo sam da je sve neprovjereno. Nego daj nam bar malo približi rudu :smile:, bar nešto natukni jer ljudi bježe s tele2 na bonbon. Hvata se 31.5. i besplatne minute unutar bonbona. Jel nešto slično njihovim paketima na vidiku?
Što se tiče ove tarife, loš odgovor na tomato.
i ja se slazem da tele2 ima najbolje tarife, a i cijene,meni je slike i slova najbolja jer ne zovem puno a nikad ne potrosin vise od 150 ukjucujuci drzavu i 10kn za 100mega neta..jeste da ima mane s signalom i sjedanjem para na njihov racun..
Ali koliko sam ja cuo od radnika u tele2 od lipnja imaju svoje jace bolje odasisljace,a i androit 2.2 za xperie i jos nesto sto ni on nije znao, sada dali su crnu ovcu stavili 10 dana ranije samo mozemo nagadjat..
pa nisam ni sebi jasan vjerovatno samo moje područje središnje istre, pogledaj kartu pokrivenosti od pazina do motovuna i vidit ćeš veliko sivilo u području 3 ,alo veća naselja(čitaj kup od par sela sela)
tako da vjerovatno samo za to područje jer u patinu u tele2 centru reka tako da ćeju ojačat signal.. onda ni on nije znao više od toga, ali to je dovaljan meni razlog da čekam ipak 25,5 mi ističe pretplata pa vidjet ćemo, ali za xperiu x10 je sigurno da dolazi update 2,2 ja mislim, ako ne odmah 2,3 sada nisam baš siguran
više nije apsolutno najjeftiniji....
@revo
Cuj, ipak postoji razlika izmedju Tomatovih 0,09kn i Tele2 Apsolutno najjeftiniji. Kod Tomata naknada za tu tarifu je 90kn i onda jos moras imati novaca na racunu za uspostavu poziva, a da ne kazem da je cijena 0,09kn za min i sms samo ako potrosis svih 500 min.+500 sms (90kn / 1000=0,09) ako potrosis recimo samo 250 min i 250 sms onda ti je cijena vec 0,18kn.
Prednost Apsolutno najjeftinije tarife je u tome sto moras samo uplatiti bon od 100kn i onda tih 100kn trosis na pozive i sms (koji su preskupi) i ako ne zoves cesto taj mjesec ostat ce ti novaca za sljedeci mj. dok kod Tomata toga nema. :)
Zakljucak:
Tomato te tjera da sto vise telefoniras i saljes sms-ove jer ti inace onih 90kn propada plus jos minimalno 20-30kn na uspostave poziva (jer 10kn, koliko ti ostane od 100kn bona, ti je za 34 uspostave poziva ili 1 poziv dnevno :( )
Tele2 ti dopusta da normalno koristis telefon (bez pritiska da potrosis svih 500 min. i 500 sms) i kod normalne potrosnje bi ti tih 100kn tebalo biti dosta.
Svaka tarifa ima svoje prednosti i mane!
Od 04.08.2011 opet su promijenili cijene, sada se za nadoplatu bonom od 100 kn dobiju pozivi unutar tele2 mreže za 5 lp/min, a izvan mreže 85 lp/min. Može li gore !??
katastrofa...sad ono ''apsolutno najjeftiniji'' nema smisla...najjeftinije je kupiti broj nekog drugog operatera...prebaciti ga u t2...za ukucanih 100kn dobijes jos 50....uzmes knockout tarifu....i onda imas pozive po 35 lipa i sms po 29 lipa...e to je najjeftinije...
Ja ima opciju Smiley na Tele2 i ne mogu potrošiti 100 kn što ih mječno ukucam kako bih imala besplatni sms... Uglavnom šaljem sms, no kad trebam nazovem i ne pazim koliko dugo pričam... a stanje na računu samo raste i raste i raste... Za mene je to definitivno najjeftinija opcija...