nova tarifa namjenjena je korisnicima koji puno surfaju preko mobitela
cijena: 1MB je 0,05kn
mjesečna naknada 50 kn i ne ulazi u potrošnju
cijena razgovora kao u KO tarifi
Printable View
nova tarifa namjenjena je korisnicima koji puno surfaju preko mobitela
cijena: 1MB je 0,05kn
mjesečna naknada 50 kn i ne ulazi u potrošnju
cijena razgovora kao u KO tarifi
Od kada?
Jel samo u KO osnovnoj tarifi ili se može koristiti i u drugim tarifama, tipa "među nama"?
Ajd daj link do tele2 stranice da vidim tocno o cemu se radi.
hmm... ako sam dobro shvatil, ovo je totalna glupost...
Prevelika mjesecna naknada, i jos ne ulazi u potrosnju..... Sto bi znacilo na KO 100 50kn gore za surf...
Za usporedbu, kod mobilnog interneta 500 mb = 65 kn
Ovdje 300 mb = 65kn..
Navijal sam da se ponudi nesto za pretplatu da se omoguci surfanje, al ovo je preskupo...
Vip Mobile Surf 60kn - 500mb...
Razocaran sam :/
Znači 50+10 (radijska) + surfanje 5lp/MB+ potrošeni razgovori + poruke = još jedan promašaj od Tele2
Čekajte, jel to samo za pretplatu ili? Mislim moglo bi biti i za prepaid, ne? Tipa da se pošalje poruka za aktivaciju toga i onda ti uzmu 50 kn i voziš dalje po toj tarifi 0,05 kn po MB...
Za 50kn bi ti trebali dati pola gige i to bez dodatnih plaćanja kao ovdje spomenutih 0,05kn a nedobiš ništa nego platiš 50kn da bi dalje plaćao 0,05 po MB
Ispada 0,05x500 25kn, dakle plaćaš 75kn za 500MB i to bez bilo čeg drugog!
To se isplati jedino nekome ko terabajte skida po terenima okolo...:)
previše para, ovo je trebalo bit puno, puno jeftinije! jeli se bar može preko tmobile signala?
Naravno da ne.....
'Cijena surfanja u Knock out surf tarifi na Tele2 signalu iznosi 0,005 kn za 100 kB, odnosno 0,05 kn za 1 MB'
Sa tele2.hr:
Tarifa je kreirana da zadovolji potrebe korisnika koji puno surfaju preko mobitela.Cijena surfanja u Knock out surf tarifi na Tele2 signalu iznosi 0,005 kn za 100 kB, odnosno 0,05 kn za 1 MB!! Pretplatnički ugovor uz Knock out surf tarifu može se sklopiti do 31.12. 2009. godine. Korisnici koji do tada potpišu ugovor, mogu tarifu koristiti zauvijek. Ova tarifa nema minimalnu mjesečnu potrošnju, već samo mjesečnu naknadu. Potrošnja ne ulazi u iznos mjesečne naknade.
Ugovor se može sklopiti:
- bez ugovorne obveze (ukoliko korisnik ne uzima mobilni uređaj)
- na 12 mjeseci
- na 24 mjeseca
http://www.tele2.hr/images/tarifa_kn..._221x313px.png
.
Totalno neisplativo... vip je jos uvijek bolji po pitanju surf paketa. Bilo bi mi draze da su stavili 0,20/mb i to kao neku opciju na trenutnu tarifu poput onog mobil 10 paketa. Ovo je stvarno preskupo, pogotovo ako se uzme da svaki poziv kosta minimalno 1,04kn
Toliko o tome da se čitaju naša očekivanja i prijedlozi... dajte više "dovraga" normalnu DATA opciju kao što imate na mobilnom internetu i prestanite izmišljati cirkuske točke.
Argh....
Evo još jednom link na matične stranice:
http://www.tele2.se/abonnemang-oversikt.html
pa kliknut na bilo koju tarifu i onda na Tillagstjanster odnosno opcije:
23 kune 200Mb, 70tak kuna 1 Giga.. (a poslje samo smanjena brzina)
Stoga...
dajte UNDO ovaj SurfS**t i nešto normalno..
Kako me ljute... :mad:
I još ako se slučajno nađeš na T-mobile signalu, pa te oderu 20 kn po megabajtu :cry:
ova tarifa je promašaj zbog više stvari. Prvo, cijena je previsoka, ali nije to najveći problem nego je problem u tome što tele2 tjera korisnike da se "odluče" kako će komunicirat odabirom jedne od 3 tarife, svaka ima nešto povoljno a ostalo nepovoljno, umjesto da uvedu dodatne usluge na tarife tipa "knock out zero" koje korisnika tjeraju da iskrca pare svaki mjesec i on je još sretan. Nek se uvede sms paket tipa 30kn 1000sms, 50kn 1gb, itd, i svak će istrest 200+ kn mjesečno.
Čak i da je cijena ove tarife daleko povoljnija ja je ne mogu koristit jer trebam i jeftine razgovore i zero opciju
pro-ma-šaj
Promašaj teški. Cijena surfanja je samo na Tele2 signalu, a naknada za to + skuplji pozivi ne idu zajedno. Da stvar bude još gora, na detaljnim cijenama su ostavili 0,1 Kn za 100 kB.
e sad se pitam... dal su oni shvatili da su zaj sami od sebe il zato jer mi poludjeli :D
evo sad vidio da cijena poziva 0.49kn/min...
No unatoc tome je tarifa neprihvatljiva.... Recimo korisnik na KO 100, potrosi oko 60 kn na poruke, 60 kn na pozive.. ima racun cca 130 kn..
Sad ako hoce malo posurfat, 50+ 10-tak kn za surfanje pa se nakupi do skoro 200-tinjak kuna....
Jos je uvijek tarifa u banani...
Da ne spominjem da se mora bit na Tele2 signalu... Naprave ugovor s T-Mobileom i onda vise stete nego koristi :D
Koliko im se god ovdje na forumu sugerira oni uvijek isto... Trebaju slušat korisnike a ne izmišljat ovakve gluposti ko ova tarifa.
Ovo uz istu cijenu razgovora kao u K.O. se isplati samo ljudima koji sigurno troše preko 53 MB mjesečno, odnosno ako su uzima mobitel onda je u prosjeku 63 MB mjesečno ako preračunamu uštedu na mobitelu uz jednak mjesečni račun (MMP100 + 50 kn naknade vs. MMP150) što opet ovisi o konkretnom modelu i popustima za njega. Po meni je ovo samo da ponude i mogu reći da imaju u svojoj ponudi!
Šta je tao veliki problem bio staviti 200Mb/40kn 500Mb/65kn 1Gb/85.... itd.. pa kad ionako radi samo preko njihove mreže umjesto ovih bedastoća.
Da bar postoje Dual SIM smartphones pa da kao drugu karticu čovjek stavi mobile internet kad već neće i neće normalni DATA paket dodati.
po cijeni od 5 lipa po MB ispadne 1GB = 100 kn. (50kn naknada + 50kn promet)
Mislim da to uopće nije loše neznam kaj ser***, pa lijepo piše, za korisnike koji PUNO surfaju.
ja sam jako razocaran, moram priznati. puno vise sam ocekivao.
ja kao izraziti sms korisnik (bas danas mi je stigao tele2 racun, 290kn, poslao sam 1079 poruka i ostalo su net i pozivi), ne mogu korisiti ovu tarifu, jer nemaju neko opciju za sms onda. sad sam na slike i slova.
a toliko sam se nadao da ce biti nesto od tog surf paketa za voice kartice :(
Viš, zaboravio sam pitati... jel opcija 0 ide uz surf?
Pa i kad se ispravi taj detalj s cijenom pozinva, i dalje ostaje gorak okus pretplate, pretplate u pravom smislu riječi, tj. harača koji se plaća na ništa, a odavno su sve pretplate pretvorene u minimalne potrošnje kod svih operatera. Eeeej telci, ovo je vraćanje 6-7 godina unazad, sad je 2009, goddamnit :mad:
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_0f6fdae1.jpg
eto, i tako mi bude svaki mjesec vec 2 godine skoro. i da mi ne mogu ponuditi neki normalan date paket, obratite paznju na ovaj iznos od skoro 40kn za 9mb :(
ah eto, valjda zivimo u takvoj drzavi.
vise od duplo bi te kostalo :)
ima mali graf, uploadat cu sliku.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_258fa0ff.jpg
evo.
Mogli su je nazvati i banana tarifa!!!
;D;D;D
Naknada za korištenje usluge...halo..pa to više nemaju niti vip niti t mobile!
Nakon početne "srdžbe" malo sam porazmislio zadnjih dana, pogotovo nakon što sam push mail aktivirao na mobu i malo se igrao sa netom... uglavnnom ako usporedim mobile internet i ovaj surf ispadne:
mobile internet 500Mb = 75Kn (računajući radio valove), 1 Gb = 95Kn, 3Gb = 155Kn, 5Gb = 185Kn
Surf (50kn + promet, bez radio valova koji su već ionako plaćeni preko voice) 500Mb = 75Kn, 1Gb = 100Kn, 2Gb = 150Kn, 3Gb = 200Kn, 5Gb = 300Kn
Do Gige je, dakle, u biti ista cijena kao mobile internet. Tek ako se pređe ta cifra razlika u cijeni se osjeti.
Naravno da bi Data+Voice, u teoriji, kao dual play, trebao biti povoljniji od pojedinačnih, ali šta je, tu je.
iTarifa 150 t-mobile-a je 150min, 1Gb i 50 SMS-a
Kod Telca to isto bi u surfu bilo 100Kn (internet) + 73Kn pozivi (+uspostava poziva koja može biti od 18kn za 75 poziva do 37.5 za 150 poziva, odnosno razgovori od 2 ili jednu minutu) + 14.5 Kn za pozive odnosno, 205-224 Kn cca.
U startu je, dakle, Surf nepovoljniji od T-mobile-a, ali razlika se definitivno osjeti ako "prebaciš" normu. Mb u itarifi je 2,99, u surfu 0.05, poziv 1.49 naspram .49 (+.25 uspostave), SMS .49 vs 0.29.
Uglavnom, oni koju su planirali dodati do Gige na svoj voice paket, mislim da cijena nije pretjerana i da ću se ja vjerojatno prebaciti. Bilo bi lijepo da je povoljnije ali....
Ne znam zašto jednostavno ne omoguće aktiviranje postojećih podatkovnih tarifa uz postojeće tarife (knock-out, alike i slova i sl.). Oni bi više zaradili, a korisnici bi bili zadovoljni. No nek im bude...
No, primjetih jednu stvar, poslovni korisnici, kojima bi baš i trebala neka tarifa poput Knock-out surf, nemaju nikakvu tarifu koja uključuje data promet. Vrlo poslovan potez od strane Tele2.
Pretpostavljam da je to zbog nacionalnog roaminga i cijene od 100Kb/2Kn ako se surfa preko t-mobile.
Privatnim korisnicima mogu reći "isključit ćemo vas automatski ako s tele2 pređete u t-mobile" ali ako to isto "ponude" poslovnim djelovat će amaterski neozbiljno.
istina, ali imaj na umu 3 cinjenice koje idu u prilog T-Mobileu.
1.) dobijes iPhone za 898kn - cak ako ti i ne treba ga prodas za 3000kn i pokrijes brdo racuna. kod tele2 ti se cijene mobitela racunaju kao tarifa 100, tako da nema povoljnog mobitela
2.) 6 mjeseci koristis i300 za 150kn, nakon toga predes na i150
3.) pokrivenost signala od t-mobilea je daleko veca i to najvise znaci kad ti zapravo mobilni net i treba, a to je kad nisi u svom gradu, nego na moru/selu, sto god.
Mislim da tek nakon 9 mjeseci možeš preć na manju tarifu, ali da, kužim u čemu je štos.
Da nisam sad na Tele2 onda bih ozbiljno odvagnuo što ću odabrat. Ovako (a i budući da sam produžio ugovor za E63 :)) kad su mi i cura i obitelj na Telcu (pa koristimo Zero) dodati internet nije tako strašno u usporedbi s T-mobile-om.
Šteta je za Tele2, u biti, što je uopće došlo do takve situacije da je korisnik koji "kuži" telekomunikacije stavljen u situaciju da može/mora odvagnut koja je opcija bolja jer su dosad uvijek dobivali "hands down" protiv sve konkurencije.
Kako onda tek mogu privući one korisnike koji se pale na reklame, poklone, playstatione kad im se polako izbija iz ruku argument "povoljnosti" - jedini u kojem su šišali duopol?
Nažalost, čini mi se da je ovom tarifom započelo niveliranje koje će zaustaviti rast Tele2. Možda sam samo zloguki prorok, ali itarifa i komplet tarifa (u kombinaciji s novom Tomato tarifom od 29 lipa/minuta) opasno nagrizaju "target market" Tele2.
Toga sam se i ja bojao. Tele2 sad konacno i kad je u mogucnosti ponuditi slicnu tarifu' to ne radi.
Riješenje je ono što sam predlagao u rubrici želje čestitke i pozdravi...
Za one korisnike koji to žele i znaju omogućiti da budu samo na Tele 2 mreži bez nacionalnog roaminga i ponuditi im puno povoljnije surf pakete.Sada već imaju solidnu pokrivenost.Jer realno korisnik koji je cijelo vrijeme na T mobile signalu ne donosi baš veliku(da ne kažem nikakvu korist) Tele 2.
Ne moraju čak ni onemogućiti roaming za voice i sms, već samo za podatkovni promet. Dakle, kad se mobitel prebaci na t-mobile signal, internet ti jednostavno ne radi, dok pozivi i sms rade normalno. Bolje bi bilo da je već sada tako, nego da te "slučajno" oderu 20 kn/MB kad se mob prebaci na t-mobile signal, a ti to ne skužiš.
jos ne mogu vjerovati kako u tele2 nemaju smisla za marketing. :(
umjesto da za tih 50kn daju 50mb i onda kad se potrosi bude cijena 5 lipa = 1mb, pa da korisnik ima osjecaj da je dobio nesto za tih 50kn, oni ovako ti naplate 50kn za nista i vecina ljudi odmah odbaci pomisao prelaska ili aktiviranja te tarife.
umjesto da malo razmisle kako obicni ljudi razmisljaju, oni ide nekim svojim putem koji je nejasan.
Eto jel vam sad jasno da ne yebu oni bas vase zeljee i pozdrave iz one "pismo djedu mrazu" teme ;D
Oni imaju svoju racunicu i svoju poslovnu politiku, a vrijeme ce pokazati koliko su te odluke bile mudre i poslovno isplative. Zalosno je jedino to sto ne prepoznaju kvalitetan feedback i Vox populi, makar i na ovom forumu.
Pa ni na njihovom forumu na moj.tele2 još nijednom nitko iz Tele2 nije odgovorio na bilo koji upit ili komentar korisnika, kako onda očekivati ta će ovdje bilo što uzeti u obzir ili odgovoriti na prijedlog.
Koliko sam shvatio, posjedon jedino prenosi novosti i odgovara na tehnička pitanja, što je i razumljivo jer se u poslovnom svijetu gubi glava za bilo kakvo istrčavanja ili odavanje informacija bez prethodne suglasnosti šefa.
Ja se možda i prebacim na ovu tarifu, ali bez neke vremenske obaveze (to mogu pošto mi je ugovor odavno istekao).
Ali i dalje čekam nekakve data pakete(kao i vi svi tu) kakve imaju i drugi operateri. Ako se to ne pojavi sljedećih par mjeseci bojim se da ću morat mijenjat operatera, pa makar i riskirao veći mjesečni račun.
da se ovih 50 kn može iskoristit za pozive/poruke/whatever onda bi se isplatilo, mogao bi komotno otkazat mobilni net. ovako šetam okolo sa 2 mobitela, jedan za internet, drugi za sve ostalo.
ne shvacas bas funkcioniranje tarife :)
tih 50kn se pridodaje minimalnoj mjesecnoj potrosnji, dakle, imas recimo minimalnu mjesecnu potrosnju 100kn, tarifa KO i onda uzmes jos ovu opciju surf, nadodaju ti 50kn na racun i surfas za 5 lipa 1mb.
neka me netko ispravi ako grijesim.
ne shvacas sto hocu reci. moras imati na tih 50kn jos minimalnu mjesecnu potrosnju..
recimo MMP 100 i jos ovih 50kn. Od toga trosis tih 100kn MMPnje, a ovih 50 je samo da surfas za 1mb = 5 lipa.
da, al opet dajem 50 kn za nist.. i to mi se ne svida, nek daju da se tih 50 moze trositi, pa barem na internet promet, i odma uzmem i potpisem ugovor na 2 godine
Posjedon! Radi li KO ZERO u KO Surf? Ovi u SZK ne znaju mi odgovoriti na to pitanje. Surf je isto Knock out, zar ne?
pa krivo ste skužili 100 kb = 0,005 kn,a u običnoj knock out je 0,10= 100 kb,znaći 1 mb=0,05 kn,a ovde je 1 kuna,a t mobile je 2 kune 100 kb,odnosno 20 kuna 1 mb,promislite ovo je isplativo ,vi ste očito pomišali kilobajte i megabajte. Samo moram još znati ako sad uzmem neće mi za 2 dana uzet 50 kuna naknadu i zanima li me može li se imati mobilni internet i surf ako ko zna.A usporedbe t mobile daje laptop za 700 kuna ali minimalnu mjesečnu potrošnju 100 kuna,i to je uračunato u pretplatu, 100 kb= 2 kn tj 1 mb 20 kuna,ma ti bi 100 kuna u startu potrošio za skidanje jedne pjesme.Nemojte bucat kilobajte i megabajte,zato dobro pročitajte
ma super je surf,skidam pisme,gledam youtube,sve đaba
To je t-mobile nudio sa WnW još prije par godina, s promotivnom aktivacijom doduše, ali takav je i KO Surf.
A što se EU cijena tiče, već sam nekoliko puta naveo DATA opcije koje Tele2 nudi matičnim korisnicima u Švedskoj
1Gb/62kn, zatim OGRANIČENJE brzine (a ne naplata) na 30KB/s
flat rate/111Kn, nakon 5GB ograničenje na 30KB/s
Za Hrvatske prilike ponuda je OK, nije trash, ali nije ni "wow, supercool"
Sve bih još nekako probavio da nema te fore s roamingom, tj. da ne moram bit u strahu od eventualnog prebacivanja na T-Mobile signal. Imam ugovor s Tele2 do 8.8. i do tada ću se već nekako strpiti bez (poštenog) data paketa, ali sve mi se više čini da od ljeta prelazim na VIP-ovu Komplet 200 tarifu i so long Tele2! :)
meni je tarifa ok, stvarno možeš bezbrižno radit po netu šta oćeš, ali nije da mi se ne zaleti mjesec da tih 50kn propadne. 25 bi bilo puno više ok :D
Ja sam tek danas vidio ovu tarifu, a tražio sam nešto što će mi omogućit jeftinije surfanje. Realno gledajući, 100MB na KO ćeš platit 100kn, dok ćeš 100MB na KO Surf platit 55kn.
Osim toga, KO Surf se može uzet bez ugovorne obveze, što znači da ga se lako riješiti ako ti ne paše. Tarifa čak niti nije za neke teške surfere, već nakon 53MB ti se isplati - a 53MB nije uopće puno.
Glede prebacivanja na T-mobile signal, velika većina smartphonea ima mogućnost da se isključe data podaci kada se ode u roaming, sa tim onda nebi trebalo bit problema. Zar ne?
Osim toga, budući da ova tarifa traje samo još do 31.3., jednostavno će morat ponudit nešto novo nakon nje.
@duude88
Mislim da ce produziti, ovako samo stvaraju osjecaj da ce je ukinuti da potaknu ljude da je sto prije uzmu! (stara marketinska fora :D)
Hehe, može bit.
Al meni je tako svejedno, imam ugovor još tih 3 mjeseca, pa da probam. Vjerujem da će pred kraj ugovora doć nešto bolje pa ću si uzet.
Kad mi istekne sad ugovor produžujem ga samo ako neće biti nikakve surf tarife za bonove, kod Tele2 pretplata nema nekog smisla. Cijene su iste kao na bonovima, dodatne mogućnosti nikakve, čovjek bi mislio da možeš mobitel jeftinije uzet, drek. Neki mobiteli gotovo isto koštaju uzimao ih na pretplatu ili na bonove...bezveze.
Ova suradnja sa HTC je ok, al mobiteli su preskupi...kod T-mobile potpišeš malo jaču pretplatu dobiješ telefon badava, ovdje potpišeš najjaču pretplatu i moraš još platit 2000kn. Znam da su najskuplja tarifa u Tele2 i T-mobile nebo i zemlja....al ipak...
Čitam i ne vidim razlog zašto se ova tarifa ne isplati nekome tko treba razgovore i internet u istom uređaju. Ako netko zna, neka me prosvijetli...
Kod mene je trenutno ovakva situacija:
1. mobitel: Flex 60 + RF + w'n'w 25 MB = 95-130 kn
- dnevno obavim u prosjeku 2 razgovora u trajanju max 2 min.
- poruke uglavnom ne koristim, to je max 30 mjesečno
2. mobitel: VIP Gold 100 = 50-100 kn (nebitno)
- samo u službene svrhe
Notebook: Mobile Internet 1 GB + RF = 110-200 kn
- u prosjeku trošim do 200 MB, preko ljeta do 2 GB mjesečno
Ako sam dobro izračunao, na Tele 2 Knock Out Surf bi to trebalo biti ovako:
Naknada = 50 kn
Radijska frekvencija = 10 kn
500 MB internet prometa = 25 kn
1.25 kn (2 min) x 60 poziva = 75 kn
30 SMS-a = 10 kn
----------------------------------
= 170 kn u prosjeku
Za mene bi ova tarifa bila idealna, pogotovo što ne bih svaki mjesec imao 170 kn jer nekad ne potrošim preko 50 MB niti pošaljem preko 10 poruka, a niti razgovaram više od 20-30 puta. Time će mi se sigurno smanjiti i račun za službeni VIP jer ću više koristiti Tele2.
@domy_os
Koliko sam ja shvatio vecina se zalila na tih 50kn naknade iako ne gledaju u cijelosti tu tarifu, da imas i najpovoljnije pozive po 0,49kn i 1Mb=0,05kn.
Svi su se navukli na VIP i t-mobile pretplate koje se mogu trositi na pozive i ... a nitko ne gleda ta oni nikada nemaju tako povoljnu cijenu za internet i pozive u jednoj tarifi.
U pravu si za ovo sa zabranom data prometa u roamingu, ali netko negdje pametno reče da ti internet na mobitelu treba najviše baš kad nisi doma, tj. kad nisi uz komp - u mom slučaju u Zagrebu - i u pravu je. A u slučaju Tele2 to znači da u tim situacijama uopće ne bih imao pristup netu preko mobitela što je banana. Jbg, dok god to ne riješe, ova opcija je samo dobar pokušaj.
@ duke
Malo krivo si se izrazio, ispada kao da Tele2 nema uopce svoj signal izvan Zg! :D
ma je, to sam malo bedasto izvalio. jučer sam malo pogledao kartu pokrivenosti i kad tako pogledaš, dalo bi se (pre)živjeti i dalje s Tele2. imam do kraja 2-godišnjeg ugovora još 4 mj. pa ćemo vidjeti kako to sve radi u praksi. btw, prošao je 31.3. a na njihovom webu još uvijek ništa o nastavku ponude za knock-out surf?