Za koji se odlučiti?
Printable View
Za koji se odlučiti?
ja bi uzeo N82.
N82 ima ksenon flesh (što je puno bolje za slikanje po noći), manji i lakši je, ima duplo više ram-a i jaču bateriju, nije klizni pa je za očekivati da se ne klima.
N95 ima veći displey i "wow" efekt zbog slide mehanizma
ako pak supoređuješ sa N95 8GB, onda je stvar drugačija.
N95 8Gb ima jaču bateriju od obične N95 i ima isto ram-a kao i N82.
Ako uspoređuješ N82 i "običnu" N95, onda N82
ako uspoređuješ N82 i N95 8Gb, onda N95 8GB
:hm: Ja bih rekao ovako: ako ti treba mobitel za fotkanje,onda svakako N82 i to zbog 2 razloga: 1) xenon flash i 2) ako uspoređuješ sa N95 8GB,njen možda i najveći nedostatak je to što nema zatvarač kamere,što znači da je vrlo lako zagrebati kameru :-/
Jedini nedostatak N82 je po meni manji ekran,ali nije ni 2,4'' tako malo ;)
Ja bih u svakom slučaju uzeo N82 zato što je candybar, slideri koliko god bili dobro napravljeni nakon nekog vremena se rasklimaju :-/
Potpuno se slažem sa Sniperom.
Imao sam N95 8gb...odličan je ali ima nedostatke.
Stara N95...nju ne treba ovdje niti uključivati u raspravu.
Na N82 je lakši nedostatak jedino nešto manji ekran 2,4" vs 2,8".
Moj bi izbor svakako bio N82 upravo stoga što se N95 8gb već od samoga starta malo klima, nema zaštitu kamere i nema bljeskalicu kao N82.
Meni sasvim dovoljno razloga :D
Za N95 8gb bih se samo odlučio zbog šminke ako bih birao između ova dva modela, iako je i to jako dobar model inače.
N82 je i moj izbor.nije slide sto je prednost,ima xenon,tako da po meni nema sumnje koji je najbolji izbor.
vjerojatno je i cijena niza.
Meni se čini bolji N82, samo malo me muče tipke za pisanje teksta. Čitao sam da je gotovo nemoguće pisati i gledati u ekran istodobno. Jeli to istina?
I još N95 ima sličnu škripavu plastiku kao N73 kojeg sad imam koja mi baš nije privlačna. Kakav je slučaj s plastikom kod N82?
Na mobilno svetu pise da N82 ima Procesor : 2xARM 11,Takt : 2x332 MHz. Jel to istina? Ako je , mobitel ce biti premočan
mislim da to nije istina.
realnije mi je ovo:
- 100 MB internal memory
- ARM 11 332 MHz processor
- 256 MB NAND Memory
- 128 MB SDRAM Memory
~ 90 MB Free Executable RAM Memory
sličan procesor ima i 6120c (369MHz) koji je jedan od najbržih symbiana, a isti proc kao N82 ima i N95 (koji je isto dosta brz mobitel) i N95 8GB
tako da nebi trebao biti spor mob. :)
ima video na gsmareni na kojem se jasno vidi kako je brza kroz meni.
Imam dilemu između N95 8GB i N82. Cjenovno su blizu tako da to ne igra ulogu.
Birati između veceg ekrana, 8 GB memorije, boljih tipki tj ugodnijih i lakših za pisanje naspram xenon flasha, poklopcu kamere, tanjeg dizajna, šitnog kucista jer ostaju packe??
U nedoumici sam teškoj, nisam sklon fotkanju pa mi kamera nije na prvom mjestu al opet mi netreba ni 8gb memorije. Dajte pls savjete
vrlo tezak odabir ,ali u osnovi se svodi da li vise preferiras klizne ili klasicne.
Ja bi odabrao n95 8GB najviše zbog dizajna. N82 mi se nikako ne sviđa.
Znam i preferiram više klasiku ali opet nemam ništa protiv kliznjaka, N82 me odvlaci zbog otisaka prstiju po kucistu jer me to užasno nervira.
Jer ima koji vlasnik N95 8GB da kaže kakav je slucaj s kucistem i otiscima prstiju?? :hm:
Edit: odluka je pala na N95 8GB, igrom slucaja moja stara ju je imala danas u ruci i oduševila se, ja sam to propustio jer me cjeli dan nije bilo doma...joooooj
Ubiti kaže da se otisci prstiju na kucistu ne vide toliko izraženo...hihihi:headbang:
Jučer sam imao priliku usporediti ju sa mojom N95 8gb. I ne bih mijenjao moju 8gb za n82. Veća je, tipke nezgodne a i ekran manji i lošiji kod gledanja filmova. I još memorija. 2gb se nemože uspoređivat sa 8. Cijena sve kaže....
Za razliku od tvojih fiksnih 8, ovaj ima proširivu memoriju..= Citat =:
2gb se nemože uspoređivat sa 8. Cijena sve kaže....
Već danas možeš kupit memorijsku karticu od 8 giga. I neće koštati više od n95 8gb (jednako). Ovo ljeto kod nas izlaze mem. kartice od 12 giga.
Po meni je bolje rješenje u N95 8gb (ne zato jer ju imam). A ti izgleda nisi shvatio da je N82 jeftinija. Da nebi bili OFF; "O ukusima se ne raspravlja"
O jbt, svi me napadaju na ovom forumu .= Citat =:
A ti izgleda nisi shvatio da je N82 jeftinija.
Nisam bio jasan: Nokia n82 jest jeftinija od n95 8gb, NO KAD UZ TO KUPIŠ I MEMORIJSKU KARTICU OD 8 GB, ni tada neće biti skuplji od n95 8gb.
Ti preferiraš n95 8gb, no netko drugi možda ipak ne .
Kao što si rekao: O ukusima se ne raspravlja :respect:
moj izbor takodje n95...o n95 8gb VS n82 necu ni da pominjem jer veliki ekran po meni nista nemoze zameniti...a sto se tice obicne takodje bi je uzeo pre zbog izgleda i velicine ekrana,a i exkluzivniji je jer pripada N9x seriji :D :p
Potpisujem,meni je takoder veliki ekran jedna od najvaznijih stavki na telefonu,N95-ice se takoder odlikuju unikatnim dual slide dizajmom sto ih cini daleko ekskluzivnijim nego obican bar mobitel.Ne kazem da je N82 los mobitel,ali N95 su i dalje klasa za sebe ma koliko god vi pljuvali i sr*** po slide,bateriji,ovom onom,vjerujte da ih imate znali bi o cemu njihvi vlasnici pricaju:respect:
Po meni je ipak N82 bolje rješenje jer je kompletniji mob (xenon bljeskalica ;))... Osim toga,to što vi kažete da je "ekskluzivniji" jer je slider,i to dual slide,no jeste li razmišljali da nijedan slider ne može biti čvrst kao candy-bar (pogotovo ne kod Nokie :D)... Osim toga,izrada N82 je,kako čitam po raznim forumima i reviewima na vrhunskoj razini i nisam vidio da se itko žalio na nju,dok su sa N95 8GB isto u početku bili oduševljeni,ali se i ona počela klimat :-/
Sljedeća stvar koja mi se ne sviđa kod N95 8GB je prevelik ekran za tu rezoluciju... Po meni je ta rezolucija (240x320) idelana za 2,4'' ekran,ali na N95 8GB je ekran 2,8''...
Eto,samo moje mišljenje :)
i ja sam se dugo razmisljao izmedju N82 i N95 8gb,ali presudilo je to sto N82 nije slider(time je sigurno cvrsci i dugotrajniji),ekran je vrhunski bez obzira sto je samo 2,4",a tu je i ksenonski blic.8gb memorije mi nije potrebno,tako da to za mene nije nedostatak.:chatter:
naravno ovo je samo moje misljenje,ali ako neko smatra da je N95 8gb bolji izbor,no problemo!:satan:
Govorite da je bar mob cvrsci i dugotrajniji,ok,mozda je...ali ljudi,koliko je to nama stvarno bitno?????Pa mi smo ovdje svi freakovi za mobove i sigurno necemo te mobitele imati duze od 6-8 mjeseci ,budimo realni...
Istina,da,ali se Nokie većinom počnu rasklimavat i puno prije :( Iskreno,ja sam alergičan na raznorazna škripanja i pomicanja mobitela tako da ne bih mogao s tim živjeti... Onaj kojem je svejedno kakva je izrada mobitela,blago njemu,i ja bih volio da sam takav,ali nažalost nisam :-/
nasao asm na forumu gde jedan korisnik kaze da n82 krcka nevidjeno i da je plastika strasno nekvalitetna??pa jel on ima neku drug n82 il je to istina?
hvalim je i ja... ko voli slide n95 8gb
ko voli kendibar definitivno N82... nema šripanja
A ne znam,imao sam N73 koja mi je skripala da boli glava,svaki pritisak skriiip:wall: Nevjerojatno,sad sa N95 jos nemam apsolutno nikakvih problema,slide nema lufta,nista ne skripi,made in Finland rules:respect:
mob izgleda ko da je od aluminija, a i tak se ponaša... ni trunke šripancije
ja mislim da je kod ova 2 telefona presudan ISKLJUCIVO izgled,jer ovaj ima xenon a losiji ekran,dok n95 ima bolji ekran a losiji blic,tako da jedan drugi neutralisu po nedostacima,i naravno 8gb interne memorije po meni velika prednost,nekom npr to ne treba uposte.s toga ponavljam,moje misljenje je da ce u ovoj igri presuditi izgled,jer meni je recimo jedan od ubedljivo najruznijih ikada proizvedenih telefona od nokie -n82 ,dok je nekom to n95...znaci stvar ukusa ipak
zato Nokia lukavo igra i u razlicitim kucistima prodaje skoro identicne mobitele.
razlike su male.N95 8gb je karakteristicna po 8gb memorije i crnom kucistu,N82 po ksenon blicu,a N95 po raznim varijacijama boja i cinjenici da se prva pojavila u prodaji i time stekla odredjenu prednost.:satan:
eh rekoh da mi je n82 najruzniji tel na svetu,ova slika mi menja tu misao
http://img145.imageshack.us/img145/9...wsblackdz5.jpg
i nije fotoshop
Off: Ja sam imao Siemensa CF75 2 god, a isto sa mobitel freak.
Imal sam ga zato jer je bio izdržljiv, kvalitetno napravljen, i jednostavno dobar.
A možda i nisu svi financijski sposobni da mjenjaju mobitele ko gaće...
On: Za mene je 8 GB prepuno, onda bi radije N82, jer mi izgled ne igra bitnu ulogu...
Ovaj crni n82 izgleda ko monstrum i uopce nije ruzan,izgleda prebrijano i bolje od n95 8gb (subjektivno)
Vise mu to nije prednost. Tu prednost preuzima N82 zbog hot-swap
http://www.soft-division.co.yu/cms/i...id=3&Itemid=30
N95 8gb vise uopce nema prednost u memoriji jer vec su sad dostupne kartice od 8gb,a uskoro i od 16 gb. N82 je u startu jeftinija pa je onda sve jasno..
pa nisam valjda odlepio da dam 100evra za karticu...i ko zna kako se ponasa sa tom karticom,ipak je drugo flash memorija a drugo kartica...
Mene n82 jako podsjeća na sagema x-6, što nikako nije dobro!
Jako ružan telefon.
Ona crna boja gore ga izvlači u struku :)
Nije mi bas najbistrije zasto ljudi uopce usporeduju N82 i N95 8Gb,normalno da je N95 8gb bolja po svemu osim sto nema Xenon flash,ali je tu zato enormna razlika od 0.4 incha u ekranu sto mu je po meni i stvar u kojoj najvise sisa N82,ekrani su jednostavno neusporedivi.I oznaka modela govori da je N95 8Gb trenutno "flagship" Nokijine ponude,barem dok ne dode N96.:respect:
samo ću reć onu narodnu:
Svaki cigo svoga konja hvali...
ja bi rađe uzeo N82, nego N95 (8GB), jer su im mogućnosti iste. a pored toga, n82 ima bolju bateriju te se na klima (jer nema slide) a ima ksenon :)
A na displeyu od 2.4" se sve dobro vidi... (pošto je iste veličine i kod N73, a imam mob koji ima isti displey kao i N95 8GB, pa znam šta pričam)
jel itko zna kad če n82 izac u prodaju i kolka ce mu bit cijena..?
I ja bi radije uzeo N82 kada bi vec kupovao ali pošto još nisam ni jednog ni drugog držao u rukama možda bi ipak to presudilo... Ali za sada mi je N82 u prednosti jer nema slide, ima xenon, baterija....
Ma ja mislim da je ovo glupo prepucavanje,ovo su stvarn 2 vrhunska modela i mislim da se ni sa jednim ne može pogriješiti... Onaj kome treba više za fotografiranje ili jednostavno više voli candybar mobitele uzet će N82,onaj tko želi veći ekran i nisu mu toliko bitne fotografije i više voli slidere uzet će N95...
EOD
Ti si to davno rekao, ali nisi u pravu. N95 ima veci ekran, ali ne i bolji. Bolji ekran ima N82 jer daje jasniji i cistiji prikaz (gledaj na kompu sliku 640x480 u njenim pravim razmerama, a onda je gledaj u fullscreen varijanti da vidis enormnu razliku). I onih 8gb memorije smo na prosloj stranici objasnili da to nije vise prednost. Sta vise, na N82 je mozda moguce ubaciti i 16gb, ukoliko izadju u prodaju.
Da,bas me zanima koliko ce kostat ta kartica,ispod 100 eura nebude bila,a i koji mobitel moze vrtit 16Gb osim N96???Sto se tice ekrana po toj logici najbolji ekran ima SE T650 sa 1.9 incha i 240x320 rezolucijom:wtf: :wall: Normalno da je na N95 bolji ekran,nitko objektivan se ne zali na jasnocu i cistinu ekrana na N95,sto je jos bolje nitko se i ne zali na ekran N95 8Gb koja ima 2.8 incha
pa nemaju se zasto zaliti.veci ekran daje veci komfor u radu,a fizicki manji ekrani sa istom rezom nesto jasniji prikaz.
Pa verovatno ce biti malo vise od 100eura kad je je od 8gb "samo" 65 eura. Rekao sam da postoji mogucnost jer nije sigrno dok se to ne proveri. Na N82 bar postoji neka nada dok na N95 8gb....
Apsolutno. Ima neverovatnu jasnocu i ostrinu, pixeli se gotovo i ne vide. Da bi N95 8gb uopste postigao taj kvalitet morao bi da ima duplo vecu pixelazu nego sto sad ima. Drugo je sto vi trazite sto veci displey, ali je apsurdno reci da ima bolji od N82.
Znaci ajmo svi po T650...:retard: Mozda ima guscu pixelazu ali jednostavno je skoro duplo manji od displeya N95 8Gb,to se uopce ne moze usporedivati,koliko sam vidio slika na N95 8Gb je odlicna i pixeli su skoro nezamjetni.Znam i ja da bi bilo bolje da su stavili VGA rezu od 640x480 ali takav ekran bi poskupio sam mobitel dobrih 500-600 kuna,ako ne i vise.Ta nas rezolucija definitivno ocekuje u skoroj buducnosti ali trenutno je neisplativa jer jos nije usla u "masovnu proizvodnju".Kad se ona progura nece vise biti problema sa pixelima i moci ce staviti ekran od 3.5 incha bez problema,do tad cu se ipak odlucit za 2.8 umjesto 1.9 incha,ma koliko god bila (ne)jasnija slka:respect: :jackie:
Ma dosta ljudi priča gluposti kako je slika na n95 8gb slika pixelasta, ovakva onakva. Ja sam imao prije 8gb običnu n95 i mogu reći da je slika bolje nego na običnoj n95-ici.
I imao sam istu dilemu n95 8gb vs n82 jel nikad nisam volio preklopne i slide mobitele ali presudio je veći ekran, više memorije, a i naravno ljepši izgled. Volio bi da naprave candybar mobitel sa takvim ekranom jel sam jako osjetljiv na klimanje i škripanje kućišta. Jest da je n95 8gb puuuuno kvalitetnije napravljena od obične ali već mi se lagano klima slide pa sam morao intervenirati :)
N95 8GB ima displey veličine 2,8'' (ako se nevaram).
E samo da ti kažem da ima Nokia koja displey iste veličine (2,8'') i iste rezolucije, isto 16mil boja, a nije ni preklopna ni klizna.
Ali si ti svoje mišljene o tom mobitelu izrazio u drugoj temi:
E61i ima displey od 2,8'', a kućište mu je stvarno jako dobro sklopljeno i nema škripanja, a ni puno klimanja... :)
ispričavam se na ovom off-u, ali sam morao... :)
Ma za taj znam ali kad je gadan sa tim silnim tipkama :D
QWERTY tipkovnica na mobu mi ne treba jel ne volim previše tipkati po maloj tipkovnici, a i u skoro vrijeme ću nabaviti nokijinu bluetooth tipkovnicu. Da naprave neki normalniji mobitel sa klasičnim tipkama i u rangu sa n95 8gb odmah bi ga uzeo :)
pa meni (po meni) su istog kvaliteta,i meni je bolji po tome sto vidljivim pixelima ni traga a ima 2.8'' ,dok to sto je teoretski jasnija slika na n82,razumem,i znam da jeste,nema nikakve veze,jer se ta jasnoca uopste toliko ne razlikuje izmedju ova 2 telefona ;)
Ma pixeli se vide sta vam je ljudi,ja sam mislio da se ne vide kad sam imao mob tek 2-3 sata na koristenju a sad kad mob vidim svaki dan i cackam po njemu primjeti se...ako se na n73 vide onda se moraju vidit i na n95 logicno...
Ti uspoređuješ n73 ekran sa n95(8gb) ekranom kojeg nisi ni vidio. Imam doma n73 i n95 8gb i imao sam n95 običan i na n73 je puuuno lošiji ekran. Ne mogu se uopće uspoređivati. Sad sam se baš zagledao i 10 min buljio u ekran da vidim te vaše pixele ali nula bodova. Tako da nemojte srati po onome što niste vidjeli
Vidjeo sam n95 8gb prije tebe cyberphere,ima negdje i recenzija jer sam ga imao na koristenju par sati...
takodje n73 ima 18-bitni ekran,mozda im se zato cini,ali bilo kako bilo...ova dva ekrana se nemogu porediti,citao sam mnooooogo reviewa i pre i posle kupovine ovog uredjaja i svi su komentarisali to da se pixeli uopste ne vide,ne znam sad odakle vam to :)
Kakve veze boje imaju sa pixelima, oni se vide ili ne vide, trece nema. A ti svi koji koji su kod tebe komentarisali da se pixeli ne vide, ja ti takodje mogu reci da sam vecinom naleteo po drugim forumima kako su komentarisali da se na N95 8gb dosta zrnasto vidi i da ima losiji ekran od N82 po tom pitanju.
nema boja nikakve veze,nego sam lupio jer ne znam odakle vam to,al ok..meni su oci ispale dok sam trazio pixele,skoro sam bio na lekarskom,trebao mi je za vozacki i vid mi je super :D :D :D .... ne znam ,ja i dalje stojim iza toga da nema niti jeednog pixela,ali neka svako pogleda dobro pa nek vidi jel mu smeta sta il ne :D
pozz
Nisam nikad koristio n95 8gb, ali obični n95 jesam i pixeli se ITEKAKO vide! Kad bih htio symbian telefon, to nikako ne bi bio n95 upravo iz tog razloga. n80 je imao po tom pitanju dosad najbolji ekran.
slazem se za n80 ali ti su ekrani jos uvjek pre skupi...zamislite n95 8gb s ekranom 640x480 cijena bi mu bila 500-800 kn veca....
A bokte al te zapeli za pixele. Ak ste tak osjetljivi i ak "vidite" pixele nemojte koristiti taj mob. Simple as that :mega:
Da,ima 2 velike tocke preko ekrana,mislim da cak i nije u boji,yeah right....:thumbup: Ljudi,ajmo malo prestat pretjerivat,pa nismo mi idioti koji ih imamo,ako 99% korisnika N95(8Gb) kaze da se ne vide,onda se ne vide.A ove gluposti tipa frend mi ga ima,susjed Mujo ga ima,imo sam ga u ruci,i slicne ideje to zaboravi...I ja bi rekao da se vide tocketine na mobitelu 2-3 tisuce kuna skupljem od mojeg....:thumbdown
rock star sto se volis pravit pametan a nemas pojma..ti nisi ni razmisljao o n95 kada sam ga ja koristio a n95 8gb sam koristio prvi na forumu i mislim da sam kompetentan da govorim o tome..a to sto ja koristim mob 2000 kn jeftiniji od tvog nema apsolutne veze,ja znam koliko je puta n73 losiji od n95 i ne tjesim se s tim sto pljujem po n95 ali samo kazem ovako kako je..a n95 da hocu mogu ga sad imati ali ne zelim jer je taj mob na pairu savrsen a u praksi se tek vidi koliko ga je nokija rano izbacila...n95 8gb je druga prica ali na ekranu se vide pikseli ali i untaoc tome bi ga vrlo rado htio imati...
ne vjerujem da je to s ekranom N95 8gb bas takav problem.ekran je sigurno dobar cak i ako je moguce vidjeti piksele.:cool:
O cemu ja to nemam pojma???I ne pravim se ja pametan nego ti,ak imas x postova ne znaci da si popio svu pamet svijeta,sinko stvarno bi se trebao malo spustiti na zemlju...dok sam imao N73 i ja sam vido pixele po ekranu,al kad sam bio malo pod gasom:jackie: ,nakon 2-3 sekunde je bilo sve ok,kad gledas moras bit 100% pri sebi,probaj jos koji put...pozdrav svima:respect:
Postoje očito i ljudi koji nemaju baš najbolji vid, ili ne žele da ga imaju jer se radi o njihovim telefonima. Stvarno moraš biti lud da izvališ da se na n95 ne vide pixeli. Čovječe, onoliko veći ekran, a koristi se ista rezolucija kao na većini drugih Nokija.
Nije bitno, ne ponižavam ja ničiji telefon, ali pixeli, tačnije, razmak između njih se savršeno vidi, i to nema nikakve veze sa 'verzijom' telefona, zato prekinite pisati gluposti.
ok,ali zasto je to vazno ako je prikaz kvalitetan?!
logicno je da ekran od 2,2" na Nokiji 6131 ima nesto gušći prikaz nego 2,8" na Nokiji N95 8gb,ali koliko sam citao nikome taj ekran ne stvara probleme.
zamislite samo koliko bi N95 kostala i koliko bi baterija trajala da su ugradili VGA ekran?!:confused:
nekih kompromisa mora biti.:-/
Tako je. Meni se recimo SE baš ne sviđa i sad bi ja trebao pljuvati i srati po SE-u. To je stvar osobnog dojma i ako ti se ne sviđa dobro ne sviđa ti se. Šta ste tolko zapeli bokte
Ma nije tu fazon toliko ni o dojmu,jer vidljivi pixeli na n95-1 i n95-2 ne postoje,na mom telefonu ne,a sad dal je neko zgrabio osakacenu verziju il nesto slicno stvarno ne znam,znaci za buduce kupce,cisto da se ne zbune-na n95 nema vidljivih pixela koliko god se trudili da ih nadjete :)
...šta vas muči u životu, ne mogu vjerovat...e dao bi ja vama koji "ne volite vidit pixele" nekoliko e250, 3110 i sl. pa bi se navikli...jer još su do nedavno neke "face" sa uber skupim, fency, slatkim, malim, velikim telefonima bili na uređajima s ekranima od 160*120pix a možda i manjim...
...mislim, prestanite se prepucavat oko toga...iskreno - ne da mi se brisat te postove, nek stoje tu...ali ako itko odgovori na osnovu tih pixela - svaki idući post ću mu brisati...
...vratite se na raspravu, ali OKANITE SE HEBENIH PIXELA...
:ontopic:
izvini Wild Boy,ali tema je usporedba izmedju N95 i N82 i dotakli smo se razlike u ekranima izmedju ova dva modela i mislim da tu nema nista lose.
potpuno je nebitno kakve su nekad ekrane imali mobiteli i kakve ekrane imaju E250,3110 i ostali...
ovdje se radi o N95 i N82,a ova rasprava ukljucuje i razlicitosti sto se tice ekrana,tako da mislim da ova rasprava ima smisla, ako mislis da nema slobodno brisi postove.
...:rolleyes: molim te...
...jesi čitao postove...odgovori su tipa - ovaj ima katastrofa ekran, drugi odgovara - ne, odličan je, treći - kupi drugi fon ak ti smeta, četvrti - ja imam ovaj i na njem su slike najbolje, peti...
...mislim, navukli ste se na te pixele da zadnjih 10-tak postova...a ništa pametno ne piše...
...sada :ontopic: i riješena stvar...
Molim par brzih o tome zašto n82 a ne N95 8GB. Plusevi i minusi.
Hvala
p.s.
Znam da je kamera bolja zbog Xenon-a, mislim općenito, ponašanje prilikom rada, aplikacije, osjećaj dok je u ruci, baterija i te sitnice
EDIT
sad da mogu izbrisaobih ovaj post. Da sam znao da ovoliko već ima o ovim mob....
Ko može nek ga slobodno makne/briše!!!
Danas sam prvi put vidio n82 u živo u jednom dućanu i prvo što mi je palo na pamet jest "woooooooo kojiko je glomazan!" mislim da je izgled definitivno na strani n95 8gb
vrijeme mi je za novi telefon i odlucio se vratit na nokiju... al neznam koji da si uzmem... malo vise sam za N82 ali hocu da vidim misljenja :comp:
Da skratim,ako zelis vise mobitel za fotkanje i vise volis monoblock mobitele onda N82,a ako hoces veci ekran,dual slide i veci wow efekt onda N95...:respect:
N82 je bolji sto se tice fotkanja i to mu je prvotna namjena uz sve ostalo koje je skoro identicno onom u n95...samo je pitanje dali vise volis monoblock ili slider i napominjem da ce n82 vjerovatno duze trajati i da ces manje zivaca izgubiti nego s n95...jer svi znamo koliko n95 ima ocajnu bateriju i slide...
N95 8GB ak` se mene pita oko WOW efekta ;)
N95 je svakako atraktivnija i ako imas srece i naletis na dobar slide,onda je pun pogodak.kamera je sad stvarno dobra i nadmasuje sve SonyEricssone.
N82 ima prednost u ksenon blicu i cinjenici da je monoblok prilicno velikih dimenzija i daleko manje atraktivnog izgleda.
sve se svodi na to sta ti vise odgovara.
N95 8gb i nema neke prednosti zbog vrlo visoke cijene i samo malo veceg ekrana.nedostatak memorije N82 i N95 lako nadoknadjuju kupnjom memorijske kartice velikog kapaciteta..
potpuno je nejasno zasto u Mobisu N95 8Gb ima cijenu od 6700kn,a N82 4800kn....
Cijena je tolika zato jer je to trenutni flagship ponude Nokie,prednost nad obicnom N95 je 128mb rama,veci ekran,bolje muzicke tipke,jaca baterija...
Ali vjerujem da je covjek mislio na obicnu N95 jer bi naglasio ako se radi o 8Gb,po mojem misljenju opet je N95 bolji izbor jer se cak da i jeftinije nabaviti od N82...:respect:
to uopce nije dobar razlog za razliku od 1900kn u usporedbi sa N82(isto RAM-a,ksenon blic).= Citat =:
Cijena je tolika zato jer je to trenutni flagship ponude Nokie,prednost nad obicnom N95 je 128mb rama,veci ekran,bolje muzicke tipke,jaca baterija...
nesto veci ekran i memorija nije dovoljno da bi razlika u cijeni bila tako enormna.
ne poricem atraktivnost N958Gb,ali sto je previse....
Nisam ja rekao da ih opravdavam,ni slucajno,o pa to je mafija tamo...ionak ako cu uzimat uzet cu prek oglasa di je manja razlika(realnija)...
Samo sam naveo razlike na kojima oni neopravdano nabijaju cijenu...:cry:
ja sam mislio na 8G N95 ... a neznam cini mi se da necu dobiti previse od N95 za razliku od N82, a $150 min je vise tu kod mene...
Onda bi ti ja defintivno preporucio N95 8Gb,jer je osjetno bolja,a sad koja ti se vise isplati,to moras sam zakljuciti...:respect:
Dvoumim se između ova dva moba i recite mi po čemu se bitno razlikuju. Imam ja par pitanja u vezi oba, a vi recite po čemu se još razlikuju ako se uopće razlikuju.
1. Jel imaju obadva automatski screen rotate ?
2. Jel ima ijedan optički zoom ?
3. Jel obadva imaju integrirani GPS ?
4. Kakav im je GPS, jel dugo traži satelite ?
I još neke fora stvari recite..
To bi bilo to, dajte molim vas pomažite brzo, hvala !