http://www.optima.hr/adsltraffic.aspx
Prilično zanimljiva ponuda. Od sad optima nudi one iste cijene prometa za sve t-com adsl korisnike, znači flatmin za 70kn (5gb-a, a od 22-7 flat) + brzina t-comu. :thumbup: Dok je pravi flat 150kn.
Printable View
http://www.optima.hr/adsltraffic.aspx
Prilično zanimljiva ponuda. Od sad optima nudi one iste cijene prometa za sve t-com adsl korisnike, znači flatmin za 70kn (5gb-a, a od 22-7 flat) + brzina t-comu. :thumbup: Dok je pravi flat 150kn.
E ovo je vec zanimljivo,u svakom slucaju definitivno se isplati!:thumbup: :klap:
Ni ja se nebi složio,mislim da sad imaju para od obveznica pa troše. :D Odlična ponuda ,baš me zanima kako će se razvijati situacija.
jeli tko ima ovo.
jeli i ovde raspad veze.
kolko para toliko muzike,ili ima nesto ovde pametnog.
Jel mi može netko pojasnit ovu uslugu? Zapravo, jel ovo znači da preko T-HT-a mogu koristiti ADSL od Optime? Hvala
Da,možeš preko T-Coma koristiti njihov ADSL. Zapravo,u većem dijelu Hrvatske je to i jedini način.
Što se tiče cijena,svejedno mislim da će one padati. Dosta se o tome već priča po netu,a i Šoljanica je najavila "velika iznenađenja za korisnike". Znači ili povećanje brzina ili pad cijene. Mislim da će prvo ići s rušenjem cijena da navuku onu ekipu bez ADSL-a na ugovore (kao i mene,uzeo sam na 2god radi WLAN-a),pošto im infrastruktura i nije nešto pogodna za svemirske brzine.
dakle ako netko hoće od optime ovu uslugu prometa... dovoljno se prebaciti na start paket kod t-coma i ne spajati se s njim... već se spajati s optimom...
ti njima platiš 150kn za flat, a t-comu platiš brzinu!
nice, very nice. samo zbog prometa bi se isplatilo to uzeti. ionako sam već na optima telekomu
pitat ću brata da li mu treba ova flat min opcija
a dal se to vrijeme od 22-7 racuna u tih 5 Gb, ili kako se vec to racuna?= Citat =:
...(5gb-a, a od 22-7 flat)...
Zapravao, dal se uopce to broji?
Ovo mi se čini dosta dobro, pošto sam ja još na ISDN-u.. Al nije mi jasno nešto, ako zatražim zahtjev za ADSL od T-coma, pa kaj ne moram onda s njima potpisat ugovor na godinu/dvije? I jel moguće onda koristiti npr. OptiMIN, ali preko wireless-a od T-coma?
Oprema od t-coma ti nema veze s kojim ces providerom spavat. Stovise, savjetujem ti da ne potpisujes dvogodisnji ugovor zbog poluproizvoda koji dobijes od T-Coma i kupis si pravi WLAN router za 500-njak kuna. I da, povrh svega, moci ces koristiti OptiMIN, bez obzira sto si na T-Comovom ADSL-u.
Odlično, hvala na odgovoru i tipp-u.. Već sam se pripremio da ću čekati još cca 2 mjeseca Optimu, al ovako bih je mogao i sad uzeti.. Još samo jedno pitanje- imam 3 kompa, na 2 razine u kući- najbolje riješenje je onda Wlan, jel da? Jel ima kakav link-tema (da ne idem u off) gdje bih mogao pitati/pročitati o padu brzina ak se koristi Wlan- ak uopće pada?
Evo ja se prebacujem posto i telefon imam kod njih!
Kad ja posaljem optimi zahtjev ocel mi se automatski raskinuti promet sa t-comom???
Neće. To moraš otići u T-centar i reći da se želiš prebaciti na start paket...ili jednostavno promjenu obaviti preko Interneta.
Ja mislim da neces morat ako se ni jedanput ne spojis.
nek me isprave ovi,ako sam krivo napisao.
ćek malo, jer ja moram šta potpisivat sa optimom ili mogu prestat kad hoću..
npr. ostalo mi još par mjeseci kod t-coma, i sad odem kod optime, nemoram potpisivat ugovore na neko određeno vrijeme..
Ja se prebacujem na optimu definitivno.. :)
Popricao sa starim, i on je rekao da moze.. :)
neces morat nista placat osim brzine 79kn/mjesecno...
20kn za promet placas samo ako se jednom spojis dakle nacmes paket....zato T-comovu lozinku odmah u smeće---
Mjesečna naknada za ADSL FlatMIN promet je 80kn + 79kn za brzinu ispravak (70+79)150---SORRY
Dok su T-com 5gb 60kn + 79kn za brzinu
A flat 199kn + 79kn za brzinu Apsurd???!!!
Optima isplativa u svakom slucaju...ovaj nacin flata mi se svida...ionako ovih 5gb po danu necu potrosit, FLAT za 159kn ODLICNO!!!! svaka cast optimi
EDIT: VM mreze su imali jeftinije pa se nadajmo da nece i optima tako brzo zavrsit....
to je samo cijena prometa koji Optima nudi (dakle promet ostvaren preko korisnickog imena i lozinke koje od njih dobijes) i biti ce zaracunat na posebnom racunu, nesto kako su imali Vm-Mreže, dakle spajas se i dalje preko t-comove mreže i brzine koju placas 79kn mjesecno T-comu ili njima, ovisi ko ti je fiksni operater. Radi se samo o tome da se vise ne spajas preko lozinke i imena od T-Comam tako da ti nece biti naplacen postojeci njihov paket vec ovaj od optime.
DAKLE pristup (brzina) je jedna stvar koja se naplacuje a promet druga i naplacuju se odvojeno na dva racuna...
u slucaju T-comovog 1gb paketa koji vecina nas "siromasnih" ima za 99kn to ti je 79kn brzina + 20kn promet. (dolaze dva tel. racuna)
[QUOTE=u slucaju T-comovog 1gb paketa koji vecina nas "siromasnih" ima za 99kn to ti je 79kn brzina + 20kn promet. (dolaze dva tel. racuna)[/QUOTE]
Pa kaj se ne plaća samo brzina od 79 kn,mislim da ne moraš platiti osnovni paket od 20 kn ako se niti jednom ne spojiš.
Tako je barem meni rekla žena koja radi na korisničkoj podršci.
Znači samo brzina od 79 kn + paket Optima
Da li je sa Optimom mora potpisati kakav ugovor,na koliko i da li mi koji već imamo modem od iskona možemo i dalje nastaviti koristiti isti ako uzmemo paket od optime?
da vas ja nesto pitam.
kad bi koristio uslugu od optime flatMIN.
koliko je paket sljedeci.mislim na ono kad bih presao 5gb.
kako se naplacuju paketi.jeli to ovo:Osnovni ADSL paket prometa u koracima od 2 GB 20,00.
pazi ovo(s njihove stranice_česta pitanja):
1. Odlučim li se koristiti OptiDSL uslugu, mogu li i dalje koristiti T-Comov telefonski priključak i njihove tarifne modele?
Korisnik OptiDSL usluge možete postati prelaskom na mrežu Optima Telekoma. Korištenjem povoljnijih Optima tarifnih modela neće biti potrebe za korištenjem nekog od tarifnih modela drugih operatora.
-znači da moram prijeći na optimu da bih mogao imat njihov dsl,ne?
2. Do sada sam koristio ADSL usluge drugih operatora i već posjedujem vlastiti ADSL modem. Mogu li postati korisnik OptiDSL usluge bez kupovine novog ADSL modema?
Modemi unutar OptiDSL ponude su ANEX A modemi i po svojim specifikacijama drugačiji od ADSL modema koje nude drugi operatori (ANEX B modemii). Upravo radi toga ADSL modemi drugih operatora nisu pogodni za korištenje OptiDSL usluge.
-ponovo treba čekati da ti neko dođe i instalira novi modem... previše zezancije oko svega (barem što se mene tiče)
Pa dobro ljudi,jel vi neznate čitat....
Usluga ADSL Traffic namijenjena je prvenstveno korisnicima usluge predodabira operatora Optima Telekoma koji već koriste ili tek planiraju zatražiti ADSL uslugu dostupnu preko davatelja pristupne tehnologije – T-HT Hrvatskih telekomunikacija d.d. i moguće ju je koristiti uz odabir pristupne brzine od 1 Mbps, 2 Mbps ili 3 Mbps, a na lokacijama na kojima trenutno nije dostupna kompletna usluga OptiDSL.
ADSL traffic-za ljude koji već koriste ili tek planiraju zatražiti ADSL uslugu dostupnu preko davatelja pristupne tehnologije – T-HT Hrvatskih telekomunikacija d.d. - znači,brzinu plaćaš tekomu(79 kn),a paket Optimi
OptiDSL-kompletna usluga,sve preko Optime - sve plaćaš Optimi
Stvarno nije komplicirano za skužiti,a imate i besplatni broj za nazvat pa vam objasne.
Ma sve je to meni jasno, al mislim i dalje da ti krivo napisao cijene.. Pogledaj svoj post gore prije mog.. Flat nije 199kn nego 150kn, a OptiMIN nije 80 nego 70kn..
A kaj se tiče ovog s novim modemom- to nije vezano za ADSL Traffic uslugu, nego za OptiDSL, tak da vas to ne mora zbunjivati...
ma nista se ne mjenja! Jednostavno dobis username i pocnes surfat!
Ista stvar ko i sa iskonom!
Ma da samo pročitaju od početka do kraja ovu temu - skužili bi i da su Tice na grani koliko se neke stvari ponavljaju :).
Ja sam poslao zahtjev....
Koliko sad trebam cekat???
Ako mi ne spoje do srijede dali cu morat tek cekat treci mjesec???
Neda mi se zvat njih pa ako netko zna molio bih da napise.
Danas sam zvao sluzbu i rekli su mi da treba dva-tri tjedna da prodje vas zahtjev (od trenutka kad ga zaprime, bilo to postom, faxom ili sta vec) kroz njihov sistem te da mi je najbolje spajati se jos drugi mjesec preko T-Coma a od 1.3 na Optimu. Ista stvar kao i kad ste dobili T-Com ADSL, kad se prvi put spojite na Optimu tek tad ce pocet naplacivati, dakle nema brige da vam za drugi mjesec Optima naplati nesto (ako se ne spajate naravno).
I ja sam danas posalo zahtjev postom i bas me to isto zanimalo.,A nista onda,valja se strpiti dok ne stigne korisnicko ime i lozinka.,
A onda ce valjda i T-Com spustiti cijene, pa opet back to T-Com
Jedino ako budu povoljniji od Optime,a ako budu iste cijene nema razloga da se opet prebacujem na t-com promet.,Da ih se nekako skroz rijesiti,to bi bilo najbolje.,
E pa da...Al ja ne kužim. Zar se ADSL ne obračunava do onog dana do kojeg je korisnik priključen na uslugu? Zar to nije slično kao kod mobitela?
Neznam jesm to dobro skontal!
ima t comov paket 1 gigu. Znači brzina i promet 100kn mjesećno.
Sad bi ja uzeo od optime 2 gige i još mogu nešto manje od 512mega za 20kn ne?
Brzina od t coma i promet 2 gige od optime zajedno 100kn, pod uvjetom da se ni jedanput u mjesecu ne spojim preko t-coma?
Jesam to dobro skužil?
Ak je tak odmah prelazim! 2 gige za iste pare!
??
pa alex valjda ti nije problem jos 50 kuna i imas flat mini,ja sam to uzeo,i sve mi zasad ok,dakle uzmes 1mbit brzinu,i paket od 1 gige za 20 kuna kod t coma,i onda kod optime flatMINI,i nikako se ne spojis preko t coma,vec preko optime,i za 149 kuna imas brzinu od 1mbita,i u satima od 10-22 trosis 5 gigabjta koje su ukljucene u flatMINI paket,a od 22-07 imas flat rate.za sada najbolja moguca opcija
Šta se mene tiće meni nije problem, da imam para, ali pošto ne radim i pošto jedva krpam kraj s krajem od subote do subote, 50 kn mi je puunoo!
Razmislit ću još, i probat spomenut starcima "poskupljenje od 50 kn" super mi je ovo flaat od 22 do 7, dobro bi mi došlo za skinut pokoji noviji film.:)
Zvao sam SZK i pito za koliko dana ce mi doci username! Znate sta su mi rekli!!! Da oni taj zahtjev salju t-comu koj odlucuje dali ce mi omogucit tu uslugu!! :angry: Ja pitam pa kakve veze ima t-com s optimom i ona mi je na to pocela neke gluposti pricat o tome kako moram imat sve racune placene kod t-coma.....uglavno hrpa gluposti!!:thumbdown
Koliko se ja sjecam tako nije bilo sa iskonom!
Bas sam sada ljut jer bi htio sto prije dobit taj flatmin!!:thumbdown :thumbdown :angry: :mad: :rifle:
jel itko uopce do sad dobijo ugovre na potpisivanje i korisnicko ime? sve mi se vidi da to nece bas bit tako brzo....sta ce im uopce ugovori...KAKAV UGOVOR? ne kuzim, za VM-Mreze dobijes lozinku za par dana i netrebas ugovor
ja sam danas nazvala korisničku službu kada bi otprilike dobila korisničko,lozinki jer sam jučer poslala prijavu faxom,pa mi je žena rekla da bi poštom dobila najkasnije krajem tjedna ili početkom slijedećeg,ali neka nazovem još i sura pa ako će imati kreirano moje podatke u bazi da će mi ih reći preko telefona da bi se već sutra mogla preko njih se povezati.
nadam se da bude tako.
Naknada za uključenje* 549,00
to bi znacilo da ako se hocu prebacit na optimu trebam platiti 550 kn?
Ajd molim te malo bolje procitaj ovo
Dali imaju negdje ugovori kao kod t-coma, da ih isprintam, ispunim i odmah posaljem, da nemoram cekat njih da mi posalju kuci
a da ti to procitas?
http://www.optima.hr/%5Cobrasci%5CZa...fic_usluge.pdf
i thx :)
malo sam si dao truda i evo nakon nesto vise od 24 sata sam dobio username od optime! Naravno na telefon! Rekli su mi da ako se danas spojim samo jednom nece mi se racunat za cijeli mjesec ali ako se spojim vise od 2 puta onda ce mi racunat svih 70 kuna!
Ovako ljudi... Gledam ovdje svakakve komentare i istinite i neistinite pa da malo pokušam pojasniti neke stvari vezane uz ADSL Traffic uslugu jer sam korisnik iste..
Nije uopće bitno koliko ste se puta spojili. Naime kod inicijalnog, prvog ili kako god hoćete spajanja se naknada računa ovisno o broju dana koliko ste koristili uslugu u prvom mjesecu (ona varijanta - podijeli se iznos naknade na broj dana u mjesecu i pomnoži sa brojem korištenih dana). Svaki slijedeći mjesec plaća se puni iznos naknade ukoliko ste imali barem jedno spajanje. Ukoliko se u tekućem mjesecu niste niti jednom spojili nećete uopće platiti mjesečnu naknadu za taj mjesec.
Što se pak tiče ugovora/zahtjeva, većina usluga kod telekomunikacijskih operatora se realizira putem zahtjeva koji poprima status ugovora njegovim potpisivanjem od strane korisnika te prihvaćanjem od strane operatora...
Eto toliko od mene... ako bude kakvih pitanja javite...
evo ja sam jucer dobio username! Meni sve radi normalno!Otvara sve stranice i torrenti rade! Sve 5!
Pucanje veze nema nikakve veze sa optimom! Ako ti veza puca moras zvati t-com!
evo skidam sa bicomet-om! Prosjecna brzina mi je 105kbit/s! Imam 1Mbit vezu! To je ok! Ja sam zadovoljan....
evo stiglo i meni,ma sve 5,radi ko podmazano :D
Poslao sam u ponedjeljak zahtjev i sinoc ih zovem da pokusam dobiti lozinku i korisnicko ime preko telefona i obecali me nazvati jos kao sinoc i to rijesiti ali niti sinoc,niti danas jos nista...
pa meni nista nije doslo a poslo sam jos u nedjelju on-line
Bolje bi ti bilo da si posalo faksom,jer kad pošalješ on line prvo ti treba doći poštom njihov zahtjev koji moraš ispuniti,potpisati i to njima poslati,a tek onda dobiješ korisničko,lozinku. na to sve dodaj koliko dana treba poštom da to sve stigne,malo poduže to traje.
Možeš još poslati zahtjev faksom,sigurno ćeš prije dobiti.
Evo i ja sam dobio username i pass ali mi se nece spojit na korisnicke stranice. Spoio sam se na ADSL, ali tamo nece javlja da ime ili lozinka nisu dobri.
Zasto???
EDIT: Uspjeo sam. Samo treba upisat username sve do "@".
hmm, jel se isplati sad uzimati to, ili sacekati da t-com nesto napravi?
ja mislim da se isplati ( meni puno znači da ponoči imam flat i mogu skidati kaj god želim,a za ostatak mjeseca mi je i više nego dovoljno 5 giga za surfanje ),a i ako t-com napravi nešto jeftinije još uvijek se možeš vratiti na njih,jer na optimi nisi vremenski ugovorom vezan
znaci dobijem od njih username i pass, ovaj mjesec se spajam s njima, sljedeci mjesec t-com snizi cijene i vracam se onda na t-com? bez ikakvog placanja optimi sljedeci mjesec?
mozda se i prebacim, ali to tek mogu od sljedeceg mj, jel ovaj mj, jos imam 5 GB za potrosit na t-comu :( a to na optimi, se ne naplacuje ako se nijednom ne spojim? npr. za par dana dobijem sifru i dok se ne spojim nista mi se ne naplacuje od optime dok se npr 1.3. spojim?
A valjda će doći do 1.3 (ili par dana kasnije). Nije nam pošta baš tolko spora. Svejedno se ne isplati spajat se u veljači kad smo se već spojili preko t-coma.
ma ja cu online poslati. A sto da dobijem kad posaljem tako? neki mail ili mi na kucnu adresu nesto stigne?
aha, thx. ma mora doci do 28.2. tek je 5., ne treba im valjda toliko dugo
Pa skinio sam ja zahtjev sa njihove stranice,popunio,isprintao i sa preslikom osobne poslao preporuceno i tjedan dana proslo a jos nisam nista dobio.,a poslali su oni meni zahtjev i postom,to je stiglo za 2-3 dana.,:confused:
Evo nakon nekoliko poziva dobio podatke telefonom:thumbup:
jel itko dobio ugovor ko je samo popunio online prijavu?
sad sam zvao onaj besplatni broj i kaze zenska da moram biti korisnik Optima fixne telefonije da bih mogao dobiti Optima ADSL traffic. Jeste li i vi koji ste predali korisnici?
Nismo. Krivo su ti rekli. Korisnik usluge može biti svatko kome je dostupan T-comov max adsl.
super onda, sutra saljem zahtjev
Sad sam bas pogledao na korisnicke stranice i nije mi uracunalo nista za nocni promet ,a veliku vecinu sam skidao poslije 22 h.
Zasto????
Evo ovdje screenshot:
http://img174.imageshack.us/img174/6...r002xh2.th.jpg
Evo sad mi je ispisalo kao nocni promet.
Pa da nije ispisali sve bi se uracunalo u onih 5 GB....