evo kliknite Optima ADSL
usluga kreće slijedeće godine :cool:
Printable View
evo kliknite Optima ADSL
usluga kreće slijedeće godine :cool:
Više ni ne pratim gdje sam se već prijavio... Još se samo trebam muriji.
Ma hebeš ti to kad sve ide preko T-com i kad njima moraš plačati pretplatu. Tak ti je sve jedno jel T-com, Iskon ili Optima
istina,ja cekam da netko postavi svoje bazne stanice kao sto radi tele2 ,pa ako treba radje cu placat tele-u nego t-comu :)
Navodno će se ukinuti obveza plaćanja pretplate tcomu= Citat =:
Izvorno postao cyberphere
to bi bilo ljepo :P= Citat =:
Izvorno postao jay
ja pitao mailom i dobio odgovor:
"Štovani,
Optima Telekom će nuditi i vlastitu uslugu xDSL-a koja će pratiti svjetske trendove na tom području te biti interesantna našim korisnicima.
Početak naše xDSL usluge očekuje se krajem godine, paralelno sa izgradnjom vlastite infrastrukture. Ukoliko bude kakvih promjena, bit će objavljeno putem medija, odnosno na stranici:
http://www.optima.hr
U skoroj budućnosti će Optima Telekom nuditi mogućnost sklapanja novog ugovora za fiksni priključak i preko vlastite mreže te također potpuni prijenos broja (number portability), kada se za to stvore tehnički uvjeti u izgradnji infrastrukture do krajnjeg rezidencijalnog korisnika, ili skorije, kada bude donešen pravilnik o raspetljavanju lokalne petlje, odnosno o zakupu postojećih parica. Tada naknadu za telefonski priključak nećete više plaćati T-com-u. Odluka o tome hoćemo li mi naplaćivati naknadu za priključak nije još donešena.
Sa štovanjem,"
Da će graditi vlastitu mrežu?! Pa kolik će im za to trebati? Desetljeća?
Pretplata za optima adsl će ići optimi, prilično sam ziher u to.
Pa sigurno neće svugdje, ali nekim velikim firmama je već povućena optika i koristi se Optimina infrastruktura, to im se isplati, povlačenje kablova u Kutinu im se vjerojatno neće tako brzo isplatiti pa ako će to i raditi za to buš se načekao...= Citat =:
Izvorno postao frish-KI
Ne čekam ja više nikoga.
e ****** ako misle do sljedece godine to stavit to je vec malo previse za cekati onda slobodno mogu potpisati ugovor sa iskonom
Slobodno ti potpiši, jer planovi se u većini sličajeva ili izjalove ili se oduže rokovi...
Evo odgovora o planovima za pokretanje ADSL usluge...
Čekaj i čekaj ...
Poštovani,
Optima Telekom u prvoj fazi nudi osnovne usluge u fiksnoj mreži.
Prvenstveno je riječ o usluzi
predodabira operatora, tako da se sav promet koji ostvarujete preko
Optima Telekoma naplaćuje
po našim cijenama i tarifnim paketima, a i dalje koristite postojeći
telefonski priključak.
Optima Telekom će nuditi i vlastitu ADSL uslugu koja će pratiti
svjetske trendove na tom području
te biti interesantna našim korisnicima.
Početak naše ADSL usluge očekuje se na jesen, paralelno sa izgradnjom
vlastite infrastrukture ili
skorije, kada bude donešen pravilnik o raspetljavanju lokalne petlje.
Dotad, možete nesmetano
koristiti ADSL usluge T-HT-a, po njihovom cjeniku. Ukoliko bude kakvih
promjena, bit će objavljeno
putem medija, odnosno na stranici:
http://www.optima.hr
ADSL2+ uslugu moći ćemo ponuditi nakon raspetljavanja lokalne petlje
paralelno sa izgradnjom
vlastite infrastrukture što se očekuje početkom sljedeće godine.
Trenutno je ADSL usluga OT-a
u testnoj fazi te paketi, ovisno o njima i cijena, još nisu definirani.
Ukoliko Ste zainteresirani,
molimo Vas da ostavite Va?e cijenjene kontakt podatke na stranici
http://www.optima.hr/dsl.aspx
Ovaj podatak sam nasao na linku: http://www.poslovni.hr/18038.aspx
"...a kako je najavio sam Žuvanić, Osijek će biti prvi grad u Hrvatskoj gdje će svojim korisnicima ponuditi kompletnu uslugu ADSL-a te da će od 1. rujna komercijalno moći prodavati tu svoju uslugu."
Smiješan je onaj dio sa Slavonskom bankom kao "nije beznačajna činjenica", a kad ono ta banka u vlasništvu Hypo-a.
Evo (mogući) cijenik za OptiDSL... klikni na sliku za veći prikaz :thumbup:
http://img107.imageshack.us/img107/1...idsl01biy3.jpghttp://img79.imageshack.us/img79/2811/optidsl02bch8.jpg
onda ispadne da bi mogao imati promet od 2gb i brzinu od 1Mbit za 79kn???
:wow:
Nije ljoše koljege :) Iako nisam baš upoznat (bar ne detaljno) s ponudom T-coma mislim da je ovo isplatljivije :thumbup:
Ma samo da se pojavi bilo kakva konkurencija, sigurno će biti bolji (čitaj: jeftiniji) od T-sCuma
Cijene su super prema t-comovima. Za 143kn možeš imat 1mbit, 5gb prometa od 7-22, a po noći flat. ZAKON! :thumbup: Također je zanimljiva brzina 0,5mbit sa "noćnim" flatom za 108kn!!! Idu stvari na bolje! :bunny:
Sigurno da idu na bolje, ali ne za sad :-/
Ne znam...vezano uz taj "noćni" flat, to će samo donijeti velike probleme, s obzirom da će leecheri isključivo downloadirati preko noći, što će vjerojatno "slabašan" link učiniti beskorisnim. Tako da mislim da bi bolje prošli bez te FlatMIN tarife.
meni nije jasna ta FlatMIN tarifa: jel imam tih 5GB na raspolaganju svaki dan od 7-22 ili je to ukupan mjesečni promet napravljen u vremenu 7-22?
Mjesečno imaš pravo na 5 GB, u promet se računa samo ono što potrošiš svakim danom od 7-22 h.= Citat =:
Izvorno postao nijala
Sav promet koji napraviš od 22-7 h ti je besplatan, tj. kao da imaš flat od 22-07h svaki dan
Jel jasnije? :p
jest, hvala!:klap:= Citat =:
Izvorno postao andrija
puno traze za ukljucenje...:retard:
Ako se obvežeš na 24 mjeseca uključenje je 1kn :D
Samo mi nije jasno hoću li moći koristiti njihov DSL ako mi je fiksni priključak i dalje na T-Comu? Ovaj "noćni" flat mi je super stvar za tu cijenu :D
a kuzis ti se obvezes na 24 mj. i onda ce oni svaki mjesec povecavat cijene a ti ne mozes raskinut ugovor:-/= Citat =:
Izvorno postao tom2y
Ne vjerujem da ce povecavati cijene...
Nećeš moći.= Citat =:
Izvorno postao tom2y
Link na službeni cijenik: http://www.optima.hr/optidsl1.aspx Nisam baš oduševljen cijenama za priključak od 549kn i onih 24mjeseca ugovora ako hoćeš po 1kn.
Na njihovoj stranici nisam primjetio da se govori o nekoj dostupnosti DSL-a.. Pretpostavljam da šire svoju mrežu i da paralelno još uvijek koriste T-Comovu :-/ jesam li u pravu?
Naravno, njihove vlastite centrale su u manjini, a usluga adsla će ići samo preko njihovih centrala.= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Pitanje je kolko će proširivanje brzo ići, tako me mami ovaj 512/192 paket..= Citat =:
Izvorno postao jay
To ujedno fali T-Comu da privuće nove korisnike (mene:D) jer nekima nije bitna "veličina", nego cijena. Da su ostavili one stare pakete po nižim cijenama, davnih dana bi bio 24/7 online :-/
Situacija ti je trenutno ovakva, OptiDSL je trenutno dostupan samo u Varaždinu, a uskoro će i u Osijeku dok za ostatak Hrvatske nepostoje nikakve najave. Znači ići će sporo :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao XLR8R
Ma kaj nama u Sesvetama to vrijedi kad naša centrala uopće nema kapacitet za dsl.= Citat =:
Pokušao sam baš sve!
Trebaš naći dovoljan broj ljudi koji su voljni uvesti dsl, predati to ht-u i čekati da nadograde centralu= Citat =:
Izvorno postao Dadichi
= Citat =:
Izvorno postao madDogg
To ti i nije neki bed!
U ugovru sam pročitao da ako se ne spojiš niti jednom u mjesecu ne plaćaš ništa!
Ti lijepo žicu iz zida pa nek cvile!
Vrlo mi je zanimljiva optimina ponuda pogotovo sto se tice flat min opcije ono od 22h - 07 sto je besplatan promet kao...a tog vidis nema na t-shitu. cijena bi otprilike bila ista (t-shit 138 kn/mj 5gb, 1 mbits, a optima isto to 143kn s tim da je od 22-07 bespl.)
1. zanima me jel tko uveo taj opti-dsl i jel ima kakvih problema ili sve radi kako treba?
2. jel mogu i dalje imat t-shitov prikljucak ili moram fiksni prikljucit na optimu?
3. dali imam uvid u potrosen promet?
4. u slucaju prekidanja ugovora (ipak je to 24 mjeseca - a ko ziv ko mrtav) koje bi bile moje obaveze?
tnx:)
jeote dok se vas doceka - sve vec saznala
U tome i je bit. Lako je biti lijen i postaviti pitanje i čekati da netko odgovori. Ovako si sve saznala sama..= Citat =:
Izvorno postao outrageous
A što je onda bit ovog foruma ??? Zahebancija ...;D= Citat =:
Forum nije za ljene koji sam dođu tu pitaju nešto i čekaju odgovor na glupa pitanja koja bi prije našao/la neg što je napisao/la pitanje= Citat =:
Izvorno postao tomislav10
= Citat =:
glup si ti a ne pitanje...pa pogledaj malo sta se sve postavlja na forumu.. forum i je zato da se pita nesta...JOJ..nisam ljena ako mi se ne da zvat telefonom pa vamo tamo..ovdje lijepo postavim pitanje i odma i iskustva dobijem a ko bi meni tamo u optimi dao iskustva? ...de ubij se
Danas bile ne cure iz optime u jednom trgovackom centru, promovirale optima telekom (fiksnu telefoniju), ja pitam kada dolazi optima dsl u split, one su meni rekle od 11. mjeseca, jeli to istina ili...
Mislim da je Optima najavila pokrivenost Osijeka, Varaždina, Splita i Zagreba, ali nisam siguran :)
Kažu slavonski (njih petnaestak) i veći gradovi slijede= Citat =:
Izvorno postao ttperic
Kad ovo dode, jel tako da cu moci uzeti od njih prikljucak za telefon i internet te da necu zavisiti od Telekoma?
Ne da mozes vec MORAS uzeti i telefon (to je uvijet za dobivanje njihovog ADSLa) i onda nisi zavisan od t-coma= Citat =:
Izvorno postao The Dragon
:spin: jedva čekam :spin:= Citat =:
Izvorno postao jay
ako potpišeš ugovor oni ne smiju povećavat cijene jer si ti potpisao na tu cijenu koja stoji u ugovoru pa tako bi mogli opljačkat cijelu hrvatsku u godinu dana dići pretplatu recimo na 500kn i onda zatvorit tvrtku kad bi bilo tako lagano= Citat =:
Izvorno postao madDogg
Smiju povećati cijene i mijenjati uvjete :bunny: to piše u ugovoru koji potpisuješ :rolleyes:= Citat =:
Izvorno postao ijelec4
Prema tome, ako se obavežeš ugovorom na 24 mjeseca, oni ti ne bi smjeli niti sniziti cijenu, a to baš i ne stoji....= Citat =:
Izvorno postao ijelec4
kod t-mobile piše da ne smiju evo baš čitam
Piše da ne smiju povisivati/snižavati cijene pretplate?= Citat =:
Izvorno postao ijelec4
Možeš molim te citirati što piše u ugovoru?
E ovde imaju 3 strnice teksta a ja nemam volje sve to čitat pa jednostavno recite
KAD TO DOLAZI
I DI TO DOLAZI
Na Optiminoj stranici piše da je pokrivenost Osijeka 70% i to centrale DGO, Centar i Retfala. Ako ima itko ovdje da ima neku informaciju o mogućnosti spajanja iz drugih dijelova grada nek posta svoju lokaciju u gradu.
Ovo me zanima jer ja sam iz Industrijske četvrti, a to je blizu Centra (možda je ista centrala) pa me zanima jeli moguće spajanje iz tog dijela grada.
Zvao sam ih na info telefon 0800 0088, rekli su mi da će mi javit, ali ne javljaju ništa.
Najbolje da odes u njihovu poslovnicu u Kapucinskoj i tamo pitas (meni su rekli da Sjenjak jos nije pokriven).= Citat =:
Izvorno postao dipl. Kripl
Na mail ni na telefon mi nista nisu javili, a kad sam drugi put zvao rekli su mi da ce akviziteri ici od kuce do kuce i nuditi?!?
Jesu ti možda spomenuli kad bi otprilike mogli krenut ti akviziteri? Skoknut ću do Kapucinske, al evo nestrpljiv sam i već mi je dosta t- coma.
iz općih uvjeta OptiDSL-a:= Citat =:
Izvorno postao ijelec4
"Ovi uvjeti korištenja primjenjuju se od dana njihove objave ili izmjene. Optima Telekom zadržava pravo izmjene uvjeta korištenja usluge, kao i izmjene uvjeta utvrñenih važećim Cjenikom."
Optima nudi kompletnu uslugu znači i DSL i telefon .......ja sam mislio prijeći al nemaju još u ponudi WLAN uređaje....
tako da mislim da ću se još obvezat za t-com 2 godine ....navodno od 1.12 cijene idu dole ...99 kn 5 GB i flate 138 kn ......a kasnije i ukidanje telefonske pretplate ....
al realno gledajući nema razloga da povise cijene jedino da ih snize ......sada će t-com još ići dole sa cijenama tako da će i optima morat pratit konurenciju
doći će još H1 DSL ....a tu je i Wimax i VIP Homebox koji opasno ruši cjene DSL-a ....
a optima i uskoro h1 mogu imat dsl i telefonski priključak neovisno o t-comu
Meni je najbolje to sto postoji mogucnost ako uzmes ugovor na 24 mjeseca da opet smijes mijenjati adresu stanjovanja sto je super...:spin:
Zašto bi se obvezivao dvije godine zbog WLAN-a. Router nabaviš za 300kn...
Ma nisi shvatio sta sam reko, ja ne mislim ostati u tih 24 mjeseca na istoj adresi! Samo mi nije jasno da li se u tom slucaju treba placatiti ista?!
512K se ukida i svi se prebacuju na 1Mbps, a drugi ce moci birati prelazak ili ostanak na istoj brzini. Nove cijene su…
1 Mbps - 38 kn
2 Mbps - 68 kn
3 Mbps - 98 kn
Start paket će pasti s 20 kn na 15 kn i ostati 2GB + FairUsage
FlatMIN nema smisla kao ni 15GB paket pa se ukidaju, a nemaju smisla zato sto ce FlatRate biti 50 kn.
Telefon ostaje 61kn.
Cijene će biti na web-u u ponedjeljak.
Ide još jedna akcija prije toga (ne smijem pričati)
Sprema se i FlatTelefonija (ne smijem pričati o cijeni)
Informacije od t-zombixa, a kaj je najbolje, optima mi je odnedavno dostupna!
Zbogom t-com! :cool:
Pa bože šta je ovo...svi se jagme za cijene...179 kuna za 2 megabita...Ovo je i meni dostupno sljedeći mjesec, pa ono imam tešku odluku :)
Hoće li ostati ono da ako si na T-comu možeš koristiti njihov promet, a eto sada po novom za 15kn (OPTIMA TRAFFIC) - znači 79kn+15kn=94kn (5 kn manje nego prije) :D Vrijedi li to?
da........
Vidi se da nisi u ADSL, t-com monopol, DTK,... vodama kad pitas tko je t-zombix.
Buduci da mu blog vise ne radi evo pogledaj njegove komentare u jutranjem:
http://www.jutarnji.hr/kultura_i_ziv...350.jl?artpg=1
Ni ti baš nisi u toku. :) Blog radi opet od prije par dana.
http://www.zombix.net/glob/
sviđa mi se ponuda optidsl-a svega 150 kn flat internet 1mbit+telefon. i dostupno je u varaždinu... dok amis,iskon i ostalo nije... planiram odma u ponedjeljak preći na optidsl. da li ja moram raskinuti ugovor sa t-comom ili to oni rade??? ili moram samo raskinuti ugovor sa maxadslom??
mislim da ti moraš raskinut maxadsl ugovor, a oni riješe telefonsku liniju nakon toga s t-comom, nakon što im predaš potpisanu punomoć za to. uglavnom, nazovi korisničku, oni će ti točno objasnit
a da li ima problema na optidslu kod p2p kao na optima trafficu????? pada li brzina ???
Ne...to ide preko njihovih kapaciteta.
Pozdrav!!
Moze mi netko ko laiku objasniti koji je postupak sa prelaska od T-coma na Optimu!
Dakle, nemam dsl i odlučio sam uzeti dsl kod Optime. Također bi uzeo i telefonski priključak.
Trebam li dodatno plačati prelazak s T-coma na Optimu?
Kolika bi mi bila cijena DSL ako uzmem brzinu 1024/256 kbps i flat rate?
Koliki bi mi bio ukupni račun - telefon + dsl flatrate?
Kakva su iskustva s Optimom i njihovim dsl-om? Isplati li se to?
Unaprijed hvala na odgovorima!!
imam jedno pitanje.. u ugovoru koji potpisujem za prijenos u OPTIMA DSL pita se koji dan želim prenijeti broj...sad ako stavim 2.7. da li ću dobiti i račun za 1.7.od t-coma+maxadsl??? ili to optima sredi??? znam da je glupo pitanje i stvarno oprostite na ovakvom ispadu,ali nebi htio dobiti za 7.mjesec račun i za OPTIMU i za glupi T-com.... da li da bolje stavim 1.7. za prijenos broja????
Samo da se pohvalim, nakon što mi je pola godine na Optiminim stranicama pisalo da će mi OptiDSL biti dostupan u roku 3 mjeseca, sad mi piše da će mi biti dostupan u roku mjesec dana! Možda do nove godine dobijem OptiDSL!
Juhuuu :spin:
I don't want to burst your bubble, ali to ti ne predstavlja skoro ništa, jer oni to stavljaju prema njihovoj procjeni. Tako je meni prvo pisalo 6 mjeseci, pa 9, pa su na kraju skroz izbacili vremensko razdoblje.
možete stavit link da vidim vremensko razdoblje za moj kvart ili ulicu.
nadam se da to nije ono gdje upišeš broj telefona jer mi tamo samo kaže da mi još nije dostupna usluga
Naravno da je to, što bi drugo bilo?
optimu nikako da dočekan, pa sada čekan slijedeći potez t-kome :drink:
Heh, try Metronet :)
I da, i ja ti ne želim pokvariti bubanj ;D, ali i meni je tako prvo bilo 3 mjeseca, pa 1 mjesec, pa onda opet 3 mjeseca, i promjena se događala u svega par dana. Tako da ti to ništa ne znači...
Optima mi je jeftinija: telefon + flatrate internet = 150 kn, a kod Metroneta 200 kn. A i Metronetov VoIP mi se nekak ne sviđa.
Pričalo se po Karlovcu da Optima dolazi u listopadu, tako da se iskreno nadam da ću imati više sreće od vas i da će do mene jednom doći :comp:
Kod ADSL Traffic, nakon što potrošim 15 GB paket, mogu li potrošiti još 512 MB prije nego što mi naplate dodatni promet?
Fair usage se odnosi na osnovne pakete prometa... Dakle ako potrošiš 15 GB paket prometa, dalje idu osnovni paketi od 2 GB na koje se odnosi fairusage...
15 GB + 2 GB + 512 MB.... Nema fair usage-a odmah nakon 15 GB paketa nego tek nakon prvog potrošenog osnovnog paketa od 2 GB...
Ja se sprema uzeti Optima ADSL, koju mi brzinu preporučate, jeli ona najmanja OK? Imam računala koja imaju koju godinu pa je pitanje jel može veća brzina! Ne bi downloadirao puno, samo surfao!
Onda ti je 1 Mbit/s dovoljna brzina.
ako planiraš uglavnom samo surfati, najmanja brzina ti je i više nego dovoljna.
zapravo, što se mene tiče, nije ona ni tako loša za download...
Pa nema veze konfiguracija računala sa brzinom ADSL-a. Zavisi za što će ti trebati ADSL. Ako misliš puno skidati, možda bi si i mogao uzeti veću brzinu, ali stvarno nema neke potrebe ako nisi neki power user/leecher/seeder.
kad optima misli povisiti malo te brzine? 1mbit/s je ok, ali nebi se zalio da povise na 2 ili 3....
Pa za 30 kuna više dobiješ 2 Mbit/s, zar ne?
Bolje bi im bilo da porade na dostupnosti :jehon:
za 38kn je 1Mbit/s, 68kn 2Mbit/s , da nebi bilo loše da ovaj 1 pretvore u 2