heh ja nemogu usporediti jer sam probao samo Igo ali mogu rec da mi super radi najduze kaj je trazio satelite je mozda minuta a i karta ja za sad pokrivala sve di sam bio
Printable View
Kazu da je I go najbolji od svih , no ja bi stel garmina + AR
ne kad stavis fake apn onda ne mozes nikako na net dok ga ne iskljucsi , dok je on upaljen mozes surfat sa wlanom kad se spojis
http://www.unlockit.co.nz/unlockit/
bar ja tak radim , kad idem na wnw onda ga ugasim , kad nisam na wnw onda ga palim
Vidim da i dalje stoji rasprava oko potrosnje. Aplikacije NE mogu na internet dok su ugasene, osim push notificationa ali njega se moze iskljuciti. Ukoliko imate podesen mail, iskljucite push. Kontakte, i kalendare nemojte sinkronizirati preko mail accounta ako pazite na promet. ako se drzite sveg navedenog jedini nacin da vam aplikacija trosi promet je kad udjete u nju i vidite znak "busy" desno od loga operatera, sto stvarno ne znam otkud vam podatak da sve aplikacije rade jer to jednostavno nije istina. A koristenje unlockit.co.nz je gubljenje vremena jer sbs settings radi potpuno istu stvar s tim da se ne mora svaki puta skidati i brisati profil.
Savjet vam je da resetirate brojac u settings->general->usage i drzite se stvari koje sam napisao gore, vidjet cete da iPhone sam ne radi promet vec je to vasa paranoja.
kako prebaciti i instalirati aplikaciju skinutu sa pc-a? znaci, pc>iphone
moras imat jailberjakn iphone
extenzija aplikacije mora biti .ipa
dvoklik na nju i pojavit ce ti se u itunesu
onda odes pod device znaci ipgone u itunesu , nadjes gore apps oznacis tu aplikaciju i stisnens synce
to i pokusavam i nece
trebas ga oznacit
a i neke alikacije nece
Jesi li napravio jailbreak i instalirao AppSync?
naravno da jesam
jesi ugasio i 3g i edge? ja kad ugasim oboje ne radi mi net uopce.
fakeapn
unlockit
3g je samo shortcut do opcije koju imas i u settingsima, da koristi 3g mrezu umjesto edgea. iskljuci i edge, a unlockit i fakeapn ostavi bas za zadnju zadnju soluciju jer ce ti bez problema radit i sa sbsettings i to puno elegantnije. mozda je najbolje da u settingsima kao na slici iskljucis 3g a onda odes u sbsettings opcije i pod set toggles maknes 3g a ostavis edge
http://farm4.static.flickr.com/3040/...92e7b24b65.jpg
ovdje se nalazi ta opcija u settingsima.
hvala, ugasim 3g i edge u sb i sve je ok...
@drabotic inace nema potrebe da quotas post ako odgovaras odmah iza njega
Instaliraj si i instalous
vec ga imam. kad idem instalirati preko installous-a, pola igrica se ili nece skinuti ili se skinu pa se instaliraju al ih ja ne vidim na home screen-u
onda skini sa apptracka pa instaliraj rucno
pa to i pokusavam ali nece. procitaj od pocetka
imam problem s iphoneom :(
danas sam ga morala rebootat jer sam instalirala nesto iz cydie...kada sam ga rebootala vise ga nisam mogla upaliti...pokusavam vec nekih 40ak minuta i 0 bodova :(
kliknem blackra1n, on se pokrene, stisnem make it rain, i pokaze se slika na iphoneu ona geohotova, i nakon par sekundi se ugasi....
na njemu je 3.1.2, i nije mi problem napraviti restore jer ima i za ovaj novi JB, ali me muci sto nisam nista syncala pa gubim slike i imenik (slike su mi kao prioritet...imenik lako upisem ponovno...)...jel ima ikakva mogucnost da ga nekako pokrenem pa barem slike prebacim...
pokusala sam ga spojiti i sa ifun boxom, ali naravno ne prepoznaje ga :(
komp je win7...
help???
stisnes i drzis tipku zapaljenje i home tipku jedno 15 sec onda ti se mog ugasi onda ga ponovno normalno upalis
sa novim spirit jb vise se niti sklike ne gube kao nisam prob
A ako hoces mozes meni poslat slike:D
ma probala sam to :( :(
pojavi se onaj znak sa USBom kao da treba aktivaciju, ali kad pokrenem blackra1n nakon one geohotove slike nista se ne dogada, nego se ponovno ugasi...
sada imam novi problem :( :(
restorala sam i sve je proslo u redu..isla sam instalirati iz cydie, ne sjecam se sto sam zadnje instalirala...i trazio je respring, napravila sam, zblesirao se i ugasila sam ga tako da sam drzala home tipku+sleep...i ugasio se...i sad ga vise ne mogu uopce upaliti :( :( :( stoji na slicici jabukice :(
kak da ga upaliiiim???ima li mu uopce spasa? :(
EDIT: this is like...WTF????
evo sad se sam od sebe upalio nakon par minuta :D lol
trebala sam odmah napisati post :D
sorryte na spamanju :( :(
Naravno da ce se upalit taj respring nekad zna tak poludit
e pa poludio je i vise se nije upalio i morala sam ponovno restoreat...
nego, jel itko ima problema sa xsellize repoom???cesto mi javlja nekakvu gresku vezanu za njega??? :(
Pa nije teško napraviti,ali meni iTunes ne radi backup... Uvijek se zbrejka i jednostavno ne radi... A i zivcira me sto sync traje po pol sata...
synce traje uvrh glave 30 msec sa 3 gb na mobu
ako mislis 30 sec moguce, ali 30 msec nece ic. Vrijeme jako ovisi o tome što sve sinkroniziraš i koliko je toga promijenjeno. Ako sinkroniziras mail, kontakte, kalendare, igre filmove, glazbu sinkronizacija moze poprilicno potrajat
30 sec sam mislio , pobjeglo mi m :D
danas zavrsio mob u t-shitu na servisu (pobijelio mi ekran i nikako ga se rijesit) ako je netko imo slicna iskustva kolko cu morat cekat otprilike?! po njima nema gornje granice :/
Nakon 45 radnih dana dobijes novi mob , mogao si trazit neki zamjenski
ne znam...meni obicno traje po 10-15min...
dok mi synca sve aplikacije, pa muziku pa slike...
ne znam, ako maknem da mi to synca onda mi sve pobrise sa moba...dogodilo mi se par puta da mi je izbrisao nekoliko aplikacija i tako...
uzasno me to zivcira...
a i taj sync mi apsolutno nista ne znaci jer mi backup ne radi...
to nesta ne valja, osim ako svaki put kad syncas stavljas novu muziku i aplikacije, onda je moguce da potraje desetak minuta. pogledaj da ti nije ukljucena opcija fill empty space with music
nije ukljuceno...ali uvijek mi synca muziku,aplikacije i moje neke foldere sa slikama... uglavnom, katastrofa...ako nesto iskljucim da ne synca odmah mi to makne s iphonea...
zasto ne iskljucis sync glazbe? Ja sam si to iskljucio i prebacujem normalno pjesme na njega
i pitanje jedno. da li je moguce tako prebacivati aplikacije kao ovo gore sto sam napisao? Bez synca, samo drag and drop?
pa onda mi sve izbrise pjesme,kaj ne??
drag&drop ne funkcionira... dakle,mozes tako aplikacije prebacit u itunes,ali opet moras syncat s itouchem da ih prebacis na njega...
steta za app da ne moze tako kao pjesme
a sto se tice pjesama, mozes ih prebaciti na komp sa TouchCopy 09 programom i onda ih samo vratis
ma nema veze :D :D ionako sinkroniziram jednom u 2mj pa izdrzim tih 10ak min...
Jel postoji neki nacin na na iPhone-u sam uredjujem play liste u music playeru??
Dakle da mogu kreirat sam svoju play list i unutra ubacivat pjesme bez da se spojim na iTunes i onda preko njega?
Kad otvoris iTunes upri ctrl+n
imas onu on-the-go playlistu...u nju mozes dodavati i izbacivati pjesme po zelji...ali ako ju zelis sacuvati pod nekim imenom, to moras napraviti u itunesima...
Što je to Jailbreak ?
Jailbreak (JB) ti omogućuje da napraviš sve ono što je Apple zabranio, i da koristiš sve one aplikacije koje Apple zabranjuje. Odlično sam ovo sažeo :)
U biti nakon JB imaš 2 Store-a za aplikacije : AppStore za službene i Cydia za neslužbene.
Npr. SMS izviješće - na originalnom iPhone-u ne postoji, putem "Cydia" aplikacije (dobije se kad se napravi jailbreak) se vrlo jednostavno instalira.
Installous koji se isto instalira preko Cydia-e omogućuje instalaciju crackanih aplikacija. Winterboard izmjenu tema (nije moguće na originalnom softwareu ???), iBluetooth dodaje mogućnost slanja podataka preko Bluetootha itd. Na Cydia-i ima brdo aplikacija, svakodnevno se ažuriraju i nadodaju tako da bez JB je kao da imaš samo pola iPhone-a, ili ako se mene pita možda 25% od onog što možeš imati. Npr. sada se priča o 4.0 OS-u koji će donijeti multitasking, a na Cydia-i već godinu dana postoje aplikacija koja to omogućuje...
Sad, nemojte me ubit ako je ovo vec negdje bilo postavljeno xD
Al ovako, sada sam pogledao filmic za najavu OS4, i tu me nekaj buni.
Kaze da ako 2 puta pritisnes onaj Home button da ce ti se ispod dignut meni di mozes birat izmedju vec otvorenim programima.
E sad, posto se na OS 3 kada se 2 puta pritisne home button moze se namjestit kaj hoces da ti otvori, Home, Search ili iPod.
Meni je poprilicno bitno to da kada 2 puta pritisnem da mi otvori muziku, pa me sada interesira dali se zna kako ce to biti na OS 4?
Oceli se to pritisnut 3 puta ili dugo drzat gumb ili kaj??
muzika se otvori kad je mob zkljucan ,
ima li negdje u postavkama opcija da se isključi ime (ili broj) pošiljatelja poruke na glavnom zaslonu?
Ako ima 3.0 ili noviji software- ima (pošto se radi o 3GS- u, 99% ima 3.0+).
Samo što to rješava jedan problem- sadržaj poruke, ime se još uvijek prikazuje.
evo znaci imas dva nacina :D
1) skini sa cydie iRealsms i tam imas u opcijama "Auto hide alerts at lockscreend and sprinboard"
2) http://www.appleiphonereview.com/iph...e-app/#respond ukratko to je aplikacija od devteama kojom mozes sakrit posiljatelja i sadrzaj...al se placa i sumnjam da ima crackano jer ipak su oni hackeri...al sve je moguce
ja koristim iRealsms jer ima i inbox i te gluposti :D
riješen problem sa sms-om, instalirao biteSMS...
e sad druga stvar, svjetlo mi se pali samo od sebe, dakle mob je zaključan ali svjetlo se upali, kao kad bi stisnuo home tipku ili tipku za otključavanje... ne znam sad točno intenzitet toga ali to se nebi uopće smjelo dešavati, zna li netko zašto se to događa?
Jel neko skuzio mozda neku cudnu stvar u vezi poslanih sms-ova na nepoznat broj? Mislim nisam ni ja skuzio to normalnim koristenjem iPhonea nego sam imao vremena malo pregledavati podatke na portalu moj t-mobile tam di mi piše na koji broj sam slao sms-ove, kolko sam s kim razgovarao i te stvari, e sad pregledavao sam zadnja 2 mjeseca i vidim da imam nekoliko poslanih poruka na broj 1551 za koji naravno neznam čiji je i nikad čuo za njega. I malo progooglam i nađem na mackorisniku je neko napisao da je skuzio isti problem nakon instalacije iphone deliveryja, pa je zvao t-mobile sluzbu za korisnike rekli mu da je uzastopce slao sms-ove na 1551 a to je kao neki radio u Srbiji "Lijepa naša" :)
e sad pošto i ja imam JB iPhone 3G 8GB sa instaliranim iphonedeliveryjem zanima me ak je neko čuo ili primjetio neku pojavu sličnu ovoj? nemojte samo sad ispitivati kakve veze ima iphonedelivery i Lijepa naša jer nemam pojma, al sutra zovem SZK da vidim kome to saljem sms-ove...
ja sam mogu rec da meni to nije tak...nisam provjerio dal salje na 1551 ista ali nakon poslane poruke skinuo normalnih 0.29 kn
ja sam tele2 mozda je u t-mobilu drukcije
ma znam, i meni normalno skine za poruke koje saljem i imam jos opciju poruke i sve ok radi, i kazem nisam sam nis skuzio na racunu nego kad sam gledao detaljan ispis koga sam zvao i kome sam slao poruke.
Sad sam zvao SZK i kazu mi da mi ne znaju o čemu se radi, i da ne mogu blokirati samo taj jedan broj nego mi jedino mogu blokirati sve dolazne, sve odlazne i tak to... Pa me zanima sad dal ima neki app da ja stavim blokadu da ne mogu nista slati na točno određeni broj, jel iBlacklist za to ili ima nesto drugo?
mislim da je iblacklist samo za dolazne...
pretvorio sam avi u mov prebacio u itunes i sinkronizirao i s cim sad gledam na iphoneu nemogu uopce naci taj fajl
Ako si dobro konvertirao, u Music- tamo imaš Video tab.
http://www.iphone-srbija.com/compone...68456c041f.jpg
zna netko možda gdje kod nas ovo nabaviti?
Što se sve dobije u paketu s iphoneom (3gs), da li dobijem punjac da nemoram punit preko kompjutera? da li su slušalice u paketU? planiram ga uzet u t mobileu ako sto znaci.
Dobiješ USB kabel, "polupunjač" i slušalice.
"Polupunjač" jer je to zapravo punjač koji uštekaš u utičnicu i onda u punjač moraš uštekati USB kabel (kojeg dobiješ- ali samo 1) koji uštekaš u iPhone. Još je punjač u dva dijela :D
Loše je što imaš jedan kabel koji služi za punjenje i za pobezivanje sa kompjuterom.
Naravno, imaš po internetu za par dolara kupiti rezervni kabel pa se to riješi (nemoj niti slučajno kupovati u T- mobileu dodatni kabel, ne isplati se).
Slušalice su fora jer imaju kontrole za "prebacivanje" pjesama, pauzu... ali zvuk nije nešto...
Da, a na ebay- u imaš za cca 10 kuna.
I ove slušalice ne bih preporučio, jer postoji puno puno (prvo puno označava količinu, drugo usporedbu :D) boljih slušalica za 200 kuna.
A kontrole se mogu namjestiti na tipke za glasnoću, ako ti to treba.
Ma, kada jednom probaš neke kvalitetnije- shvatiš koliko su ove loše.
VolumeButtonExtender (BigBoss repo)
Program koji omogućava upravljanje glazbom pomoću tipaka za glasnoću.
Dugi pritisak na gore prebacuje na sljedeću pjesmu, dugi pritisak na dolje na prethodnu (tj. početak trenutne pa na prethodnu), kratki pritisci normalno reguliraju glasnoću, brzi pritisak gornje pa donje tipke pauzira, ponovni brzi pritisak na gornju pa donju nastavlja reprodukciju.
Po ostatku UI- a tipke imaju normalnu funkciju.
Možda sam samo okrenuo godnju i donju tipku, ali koncept je bitan.
Meni je to bila jedna od najboljih (2. najbolja) aplikacija za iPhone. :)
Postoji i sličan program (taj je prvi izašao, pa sam ga koristio dok nije došao ovaj VolumeButtonExtender) koji se zove VolumeMC.
Radi na istom konceptu, samo lošije izvedeno.
Pritisak (bilo kakav) na gornju tipku prebacuje pjesmu, i nemaš mogučnost podešavanja glasnoće tipkama za glasnoću (samo možeš "ručno" sliderom ili ugasiti VolumeMC pa onda tipkama za glasnoću). Također ti i svuda po UI- u (kada je uključen VolumeMC) tipke gube svoju defaultnu funckiju.
Npr. gledaš film na youtube, hoćeš pojačati zvuk, stisneš tipku i on ti prekine video (htio bi prebaciti, ali ne može- pa prekine).
Isto tako ako gledaš film koji se prebacio na iPhone, hoćeš pojačati- prebaci na sljedeći film.
Uglavnom, kako bi se reklo- VolumeButtonExtender FTW :D
jel na iphone mogu sve slusalice s 3.5mm nastavkom?
pogledaj malo oglasnik njuskalo hr itd naci ces sigurno tamo
Mogu ti ja nabavit ali bi morao cekat 20 etak dana
Imam iphon 3g i jb je al ne mogu sbsettings skinut ni nist takvog pa pomoc trebam dal se kaj uradit moze plis odgovorite
pozdrav...zanima me naziv jedne aplikacije sto sam vidio kod frenda..radi se o tome da si sam napravis ajmo reci black listu ljudi od kojih ti mob uopce ne reagira kad ti dodje poruka ili kad te ta osoba zove s tim da kad otkljucas aparat vidis malu tockicu na vrhu ekrana da znas da imas sms.naravno onda mozes pomocu sifre koju si sam postavis procitati poruku.hvala unaprijed...
Iblacklist ako se ne varam
Sigurno je vec negdje na forumu pisano o ovome... al sam malo ljen da citam
Imam iphone 3gs zakljucanog na tmobile preso bi na tele2
pa me zanima ako ga odkljcam dali mogu vratit lock opet na tmobile ako mi ikad bude trebalo zbog garancije?
skinuo sam navigaciju sa torrenta i kad ju hocu sinkronizirati preko itunesa itunes kaze da ce sinkronizirati sve aplikacije koje imam za iphone na kompu te da ce ove sa moba izbrisati, pa me zanima kak da stavim navigaciju, al da ne obrisem si programe sa mobitela
Pozdrav!!!
Koliko se dugo ceka na popravak iPhonea (T-Mobile)?
Evo nakon opsirnog pretrazivanja interneta i bezbroj pokusaja nisam uspio izbaciti iphone 3gs 16gb 3.1.2 BB 05.11.07 iz recovery loopa u koju je upao nakon "izbrisi iphone" opcije.
Bio je jailbrakean i unlockan s blackrainom.
Pokusao sam s iH8sn0w iReb i opet ostaje u loopu.
Pohranjeni SHSHs 3.1.3 na cydii.
Ima li tko kakvu jos opciju?Osim restora i "dizanja" na 3.1.3!?
Pokusati mozda s custom firmwareom 3.1.2?Kako cu provjeriti koji je bootloader?
Bilo kakva pomoc ili prijedlog je i vise nego dobrodosla...
pretpostavljam da koristis tele2 sim karticu pa bas i nebi zelio ici na 3.1.3 :)
ali ja mislim da ces morati napraviti restore.. sacekaj,mozda ti se netko javi koji ga je uspio izvuci iz loopa..
btw.danas je prezentacija novog iphona sa novim OS-om tako da nemas sta izgubiti.. govore da za novi OS vec imaju pripremljen unlock i JB
Kako spremiti-sinkronizirati kontakte sa gmail-om ako iTunes ne vidi iPhone?
Naime prije nekog vrimena kad spojim iPhone sa iTunesom traži mi da napravim restore i ne da mi spojiti se sa mobom.
Kako sada napraviti backup imenika koji mi je vrlo bitan, kako ga poslati na gmail ili preko neke druge app ali da pošalje sve kontakte, a ne kao neki programi koji pošalju samo po jedan broj od osobe koja ima upisano nekoliko brojeva.
mob sam ocistio sa finim alatom ( stari mi je precizni mehanicar ), presao sa alkoholom i posusio sa malom pumpicom za ispuhivanje zmazanoce..i radi ko beba..a vec sam se usro
dajte ljudi jel ima tko kakvu informaciju kad ce se moci otkljucati 3gs 3.1.3
Edit: krivo sam postao.
dali postoji normalni bluetooth ( pod tim mislim da se moze slat i primat na/sa svih mobitela) za 3GS 3.1.3 jailbrekan sa spiritom????
Xsellize source i onda ibluenova
ekipa dali mi netko moze pomoci , bio bih zahvalan, kupio sam jucer novi 16gs iphone aparat je od tcoma, mislim da je u njemu 3.1,3 verzija, zanima me kako je moguce ovaj iphone podesiti da radi na 095 mrezi , prijatelj mi je takodjer otvorio tcom iphone na 095 ali moje nezna, pa neznam vise sta da radim, on mi govori da ce uskoro dici verzija 4 , dali cu onda moci otvoriti ovaj iphone i kad ce doci ta verzija, hvala
sad sam pročitao da mi nema pomoći sa 3.1.3 verzijom , pa ako mi neko može reći dali će ova verzija 4 koja treba doći otvarati 3.1.3 firmware aparate i kad će doći verzija 4 0 , nadalje recite mi koja je najeftinija tarifa 098 za surfanje jer mi ce čini da ću morati uzeti skupi 098 , bacio 2500 kuna bez veze (((
moze li mi netko dati odgovor na post gore
21 treba izaci 4.0 software i nema jos unlock. i ne budi lijen, potrazi malo na www.t-mobile.hr
Ako misliš na jealbreak ja svoj otključo verzija 3.1.3.(7e18)
sve radi