Ajde da ja malo pitam: kako promijeniti boju slova u pozadini na ekranu, mislim na ona slova (tekst) iznad lijeve i desne Soft Key tipke. Ne mogu naći u postavkama, dali neki program i koji? Znam da to ima po defaultu za S40
Printable View
Ajde da ja malo pitam: kako promijeniti boju slova u pozadini na ekranu, mislim na ona slova (tekst) iznad lijeve i desne Soft Key tipke. Ne mogu naći u postavkama, dali neki program i koji? Znam da to ima po defaultu za S40
Na N73 nema; kao ni animirane teme po defoltu! http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a045.gif
e jel se moze na n73 maknut s ekrana (standby) datum i onaj natpis HR Vip ( ili kaj vec)??
Dobio sam na korištenje ovaj mobitel i zanima me jedna stvar,to je jel moguće staviti neki program ili sl. da kad mi svira mjuza u slušalicama (kad odspojim slušalice od moba),da mjuza se NE uključi sve u 16. na dva jaka zvučnika na mobu te da me mob pita jel hoću da mi tako svira tj da onemogući da se ovo sve u 16 desi? :coffee:
hvala
jel mi može netko reći koje tipove videa podržava (npr 3gp i sl.)
http://www.forum.nokia.com/devices/N73
Pogledaj si malo vamo za pravi info o N73.
a imas symbian, tak da ak ne podrzava instaliras program za to i mozes gledat
E ovako,imam problem na curinom N73 a to je,ugasim ga i kasnije upalim i svaki puta kad g ponovno upalim traži da se upiše vrijeme(sat i datum).Malo previše to živcira pa daj mi objasnite u čem je problem ako netko zna.
Jer na mom n73 nije tako,mogu ga po 10 puta ugasit i upalit vrijeme stoji.
probaj hard reset. mislim da ovako nemozes nista drugo napravit, gotovo sam siguran da bi to pomoglo.
Naime,danas sam update firmware i kad idem instalirat programe napiše mi na kompu operation canceled?Programi koji su se bez beda instalirali(npr auto lock,handy taskman i sl sad neidu).Imam t-com n73 kupljen prije par dana
Jel ima koji način da se vrati na prvotni firmware?
Ovo s instaliranje programa je riješeno,update smo pc suite i restarto komp pa sad ide :D
Ostaje problem sporosti kod novog firmware i to da NSS ne očitava nish pa nemogu promjeniti code i poveznao s tim niti update neki drugi firmware
cuo sam da bas nije preporucljivo namjestiti LIGHT SENSOR (osvjetljenje ekrana) u opcijama na max. je li to istina?
da je opasno po mob nebi bilo u opcijama toliko jako, a ako puno tipkas po mobu u mraku, stavi si osvjetljenje najmanje, jer ako je full jako smeta ocima,pogotov ako duze gledas.pozz
Koja je veličina wallpapera na N73?
http://www.zedge.net/themes/921/nokia-n73-themes/
ovdje možen naći jako puno tema pa ti slika bude preko cijelog ekrana
240x320 pixela je rezolucija (cijelog) displeya na N73
Ako koristiš neku "neutralnu" temu, recimo skroz crnu ili bijelu, i hoćeš staviti neku sliku da ti bude kao pozadina, da bi slika bila od ruba do ruba, rezolucija slike treba biti 240x240 pixela (prolazi i 240x235, ali nisam baš siguran da će slika biti od ruba do ruba). Ja sam stavljao slike 240x240 i slika bi bila od ruba do ruba, kod rezolucije 240x235 bile bi male bijele linije sa svake strane...
Evo i slika, da se zna na koji dio displeya mislim, tj na kojem dijelu displeya bude slika kao wallpaper
(na slici, unutar ovih crvenih rubova)
http://salji.com/files/zmjoh5o5h3yytetzy2h1_thumb.jpg
To su dimenzije središnjeg wallpapera, ne pozadine u temi! Nisam tolko lud da ne razlikujem to dvoje :creep: Ajd sprobaj u npr. irfanu napraviti blank image 238*232, pa onda 239*233, pa 240*234, pa 240*235, pa ih postavljaj redom za wallpaper. Vidiš rubove oko njih? Na svima osim na 240*234. Isprobao sam i na jednoj vanserijskoj temi, iste su dimenzije.
Ja imam jedan wallpaper koji je namijenjen PC pozadini. Također slika nije od ruba do ruba već se vide rubovi debljine 1mm sa svake strane.
E, ljudi, čitajući ovo počinje mi to sve više smetati, a mob imam nekih 15 dana i nisam obraćao pozornost za to.
Koliko mi je poznato na Symbian modelima pa tako i ovom N73, wallpaper ne zauzima cijelu površinu ekrana, za to postoje theme koje se stavljaju, gdije slika theme zauzme cijelu površinu ekrana.
ja sam imao taj problem na 6630, sta god uradio imao sam te rubove debljine 1mm sa strana. rjesenje sam nasao u programu resco photo viewer; preko njega sam sliku postavio kao wallpaper. vjerovatno taj program postoji i za symbian s60v3.
Ja koristim za takve stvari Theme DIY prog za Symbian koji kreira theme na samom mobitelu, ubiti samo preko njega stavljam wallpapere, ali to rijetko radim jer sam se već zasitio takvih stvari.
najbolje su originalne teme, najbrze su i nema zajebancije kada ustekavas usb.
a ako vec oces temu , onda je instaliraj na mob a ne na karticu bolje ce ti radit mob, tj brzi ce biti.
Evo, ja isprobao i Resco Photo Viewer i Theme DIY, ali slika mi i dalje stoji 1mm od kraja rubova (doduše, s Theme DIY je ona preko cijeloga ekrana što mi se nije svidilo pa sam se vratio na default temu).
instalirao sam nekoliko aplikacija na memoriju telefona. sa xplore sam pokusao da nadjem instalacije ovih aplikacija kako bih ih izbrisao, ali ne mogu nigdje da ih nadjem. folder installs je prazan(??).
pike8, jednostavnije ti je da kursorom stanes na instaliranu aplikaciju, pritisnes "C" i obrises.
:) mozda se nisam najbolje izrazio; ne zelim da deinstaliram aplikaciju, vec da izbrisem njenu instalaciju.
Posto je instalirao aplikacije u memoriju telefona ne verujem da moze da im pristupi na taj memorijski nacin.
pa to znaci da ako instaliram nesto na memoriju telefona, on sam izbrise instalaciju, jel?
Ja mislim da ako to radiš preko PC Suite da program sam automatski odmah instalita aplikaciju u mobitel, bez onog instalacijskog dijela u obliku nekog foldera, ekstenzije .sis ili .jar
I nije ti bitno dali to instaliravaš u mem. telefona ili memo. karticu. Ionako te mobitel/program pita gdije želiš izvršiti instalaciju paketa/programa.
ok, hvala puno. :)
Zanima me dali postoji neki adapter da mogu spojiti 3.5mm sluske na svoj mob i cijena.thx
Evo napokon potpišem Rotate Me i sad kaže da nemože instalirai negisugran sofwer iz nepouzdanog izvora:cry:
imam problem za n73...u početku je radio brzo i bez problema ali u zadnje vrijeme sve sporije iako je kartica od 2GB skroz malo napunjena s podacima...možda ima 500mb na kartici...jel postoji neki način da ga refresham cijelog ili formatiram ili nekaj da napravim...???
EDIT: na njega nije ništa posebno instalirano...niti je nešto prčkano po mobitelu...to mi je od cure mob i ona nije ništa ekstra instaliravala...
*#7370#
to je za hard reset mobitela. napravi preko pc suitea backup svega prvo, pa onda ukucaj taj broj, i onda sve vrati. događa se da mob uspori zbog fragmentiranosti fileova, npr ako si cesto nesta stavljao i brisao, isto kao i na kompu. isti je slucaj i sa unutarnjom memorijom i sa karticom
e da, kad ukucaš to tražit će te phone lock kod. defaultni je 12345
ahaaa...
jel ima neki link na kojem je objašnjen cijeli postupak izrade backupa...jer nisam nikad radio...a nebi htio neš zajebat...ubiti mislim da je bitno da ostanu samo brojevi na kartici...ostalo se može izbrisat pa mislim da nema smisla radit backup...zar ne
pa ako su ti potrebni samo brojevi, onda ih kopiraš na SIM karticu...
odeš u imenik -> označiš sve kontakte -> opcije -> kopiranje -> u SIM karticu
i to je to...
svi kontakti se nalaze u sim kartici...
Ako hoćeš napraviti backup imenika, poruka, bilješki... , onda to napraviš pomoću kompa i PCSuite-a
Na kompu moraš imati instaliran PCSuite :)
Spojiš mobitel i komp pomoću USB kabela
Kad si spojio komp i mob, na mobitelu izabereše "PC Suite" način rada i na kompu pokreneše Nokia PC Suite.
Kada si otvorio taj program, u njemu ćeš nekih 12 ikona, tebi za backup treba 1 ikona (gore lijevo) ispod koje piše "Backup"
Stisneš na Backup i otvorit će ti se novi prozor. pri vrhu tog prozora bi ti trebalo pisati koji mobitel imaš a ispod toga ti piše:
"Back up the desired phone contents to a backup file....." i ikona je pored toga
"Restore the desired phone contents from a backup file..." i ikona je pored
Nakon što si stinusno ikonu, otvorit će ti se popis što možeš staviti u backup.
galerija, kontakti,kalendar,bilješke,poruke,podešenja,book marks
ti tu izabereš što želiš i stisneš na zelenu strelicu (next)
u idućem koraku te pita di da spremi backup al to možeš slobodno stisnut samo next i onda će ti komp početi raditi backup.
Za vraćanje backupa nazad na mobitel, opet odeš u PCSuite (nakon što povežeš mob i komp) -> backup -> i tamo izabreše ikonu pored koje piše:
"Restore the desired phone contents from a backup file..."
hvala puno...javim rezultate kad riješim...
evo riješeno...puno hvala..radi puno bolje.. ;)
Baš sam jutros mjerio vrijeme koliko treba mojoj N73ME da pošalje SMS/MMS.
SMS šalje 20 sec, a MMS točno 1 min (60 sec).
Sada, do čega bi to moglo biti? Ne vjerujem da je do procesora jer 3310 pošalje brže poruku, a procesor od 30 mHz.
to je previse .meni posalje SMS za nekoliko sekundi,a MMS nisam dugo slao,tako da ne znam.
Pa dobro što ima tu sporo biti?
Razmisli dobro, kada se šalje poruka neki modeli mobitela po slanju poruke čekaju u tome djelu i potvrdu primitka od središta da je poruka stigla u centar
( pri tome ne mislim na izvještaj o primitku poruke kod drugoga primatelja) ali neki modeli daju obavjest o poslanoj poruci bez potvrde centrale po samom završetku kodiranja tj. slanja poruke!
Da je to tri do pet minuta to bi već smetalo ali deset ili dvadeset sekundi
smiješno IMHO
i jos me zanima kako da aktiviram MASS STORAGE; ukljucio sam mass storage u data cable meniju, skopcao telefon, pitao me jesam li siguran da zelim da aktiviram mass storage jer ce telefon otici u offline mod, kliknuo sam yes, ali se nakon toga nista ne desava, nije mi se pojavio nijedan novi drive u my computeru, a kada otvorim phone browser sve je prazno...
evo skinio sam i instalirao divx player i neće da mi reproducira .avi datoteke...
pomagajteeeee
hvala
koja je zadnja verzija softwera moja je 4.0735.3.0.2 a ovdje ( http://hunajatehdas.net/nokia/firmware/en/model:N73 ) piše da je 4.0808.4.3.1 zadnja
a NSU kaže da imam zadnju verziju. Dali ovaj zadnji nije za balkan. produkt kod mi je 0529794
znam da je off ali opet ne znam kamo da ovo postam
kupio sam za n73 mini sd i nikako ju ne mogu stavit u mob, nekak je premalo, sad sam ju stavio unutra i nejde van, samo ide lijevo desno i ne mogu ju više izvadit, što da radim i koji je problem
ma sad je problem da nejde van, probao sam ju unutra malo pritisnut al nejde, kak da ju sad van izvadim????
evo izvadio sam ju van, izčupao sam ju s zubima, kartica se zove Take Ms Mini SD
oprostite, znam da je ovo već negdje bilo ali ne mogu više nać, koji je standardni code za formatiranje telefona
ne piše; piše samo da je ovo za format *#7370#, ali ja ne znam koji mi je kod telefona, kužiš????
onda daj 12345
HVALA puno
Jeli možda neko zna kako je najbolje namjestit ekvilizator da bi se dobio najjači zvuk, meni se čini da je najjače kad stavim rock opciju ali možde ima nekto bolje riješenje.
tako sam si i ja naštimao eq i dobro se čuje
Po mom sudu, bolje je isključiti Glasnoću, a Stereo proširenje ostaviti, iako kad su obje postavke isključene, zvuk je jači i bez krckanja, pogotovo kad slušate preko zvučnika.
kako obrisati teme, u upravljanju programa nemam ni jedne. ove što su mi u mem kartici instalirane to znam kako u private pa ..- ali imam i 4 u mem telefona to neznam
dali postoji kakvi priključnik za nokiu poput 3.5 mm convertera, ili sluške in ear, jer ove nikako ne mogu držat u ušima, priviknuo sam se od SE sluška hpm-70, pa ako postji neš slično za nokiu nek javi, ili samo taj converter
znači ovo http://www.letsgomobile.org/images/n...ets-wh-700.jpg
ili ovo
http://www.globalsourcesdirect.com/c.../SW-SJ-103.jpg
ak to ima kod nas negdje za kupit, u zg-u nek plizz javi
Pa ima u mobisu:hrv:
Možda kao kutija cigareta a ne šibica :)
http://www.mobilefun.co.uk/product/10939.htm
http://www.amazon.co.uk/BLUETOOTH-RE.../dp/B000XNZB6C
http://cgi.ebay.co.uk/Bluetooth-GPS-...80501131a39066
Koliko kosta display za n73 ... ja svoj razbio :(
Big problem;joystick poludio,više je vani nego kaj je u mobu....znam ga vratiti bez problema,al jel ima neka finta da se učvrsti u mobu
finta da ga ucvrstis je ta da kupis novi.
Ne mora značiti. Napravi ovako. Digni joystick, tako da ostane ona mala oprugica sama. Kapni samo kap Super attacka i vrati joystick na mjesto.
Ako i nakon toga joystick bude imao lufta, uzmi malo najlona. Odreži ga cca 2cm duljine i 0.5cm debljine. Najlon neka bude što mekši. Tada ga jednostavno namotaj oko joysticka. Vjeruj mi, problem će biti riješen, a tebi će ostati koja kuna u džepu.
Isti problem sam imao ja. Kad sam kupio N73ME, joystick je bio toliko labav da se pomijerao za cca 2mm kako bih nagnuo mobitel u stranu. Napravio sam ovo što sam gore opisao i sada je čvrst, možda i čvršći nego tvornički.
E ******,prekasno
Jučer vadim mob u tramvaju,joysticka nema,u džepovima ga nema
Tražit cu garanciju jer mob je star 1mjesec,ima garanciju u Mobisu,joystick je tako labav da mi se ljepio na obraz do pričam;D ;ispadao nije nikad,čuvao sam ga tako da očekujem novi pod garanciju
meni je joystick labav isto otkad sam ga kupio, ja mislim da to tako mora biti, i jos par frendova kaj je kupilo novu n73 isto im je bio labav ko i meni, tak da je to normalno, a to kaj je labav ne utjece na koristenje,jedino kaj malo zivcira kaj se na mobu za 3k kuna klima joy ali ******, to je normalno.
Ma, i Eldar je ocijenio joystick na N73 kao "osrednji koji nije baš u rangu s dosadašnjim Nokijama", čitaj u prijevodu - s*anje.
Evo, meni se ništa ne klima otkad sam ga "ručno" namjestio. Malo jest pretvrd, ali bolje i to nego ga tražiti po džepu ili potezati po obrazu. :)
Probij zastitu na telefonu da bi imao pristup u private u memoriji telefona. Imas ovde upustvo http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=55346
Sticky
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=42419
= Citat =:
5. Moze li mi neko reci kako teme izbrisati? Onaj način da stisnem tipku c mi neče. Dali se moze kao preko kompa to izbrisati?
U mobitelu ih mozete izbrisati preko upravitelja programima a preko kompa tako sto stavite mobitel u memorijski nacin rada, odete na removable disk- Private (sakriveni folder) > 10207114 > Import i tamo brisete teme jer se tamo instaliraju. Obavezno naredite opciju u kompjuteru da prikazuje sakrivene foldere.
Alienware, to upustvo ne vazi za memoriju telefona.
Ljudi, jeste li pokušali instalirati N95 Accelometer na N73? Ja jesam, skinuo sam s jednoga foruma skupa s Rotate Me, koji naravno treba potpisati, ali mi je instalirao Accelometer. N73 je dosta, dosta brža u svemu. Otvara Galeriju dosta brže, čak i vrijeme od otvaranja poklopca kamere do pojave vidljive površine je dosta brže... Kad se ulazi u Mp3 Player više nema one obavijesti "Nema pjesama", pa nakon dvije sekunde pokaže popis.
jel bi to radilo za sve symbiane ??? (e65 konkretno)
Ja sam na m600 instalirao slično nešt , tweak peaks (dobro to je uiq al ipak analogija postoji , ako ubrza rad mobitela)
instalirao ga ......... ko da mi se brže kreće po menijima , ali meni je e65 sasvim solidno bila brza i prije (sa iphone 3 - temom) ..... ko da je malo brža , do sutra ću znat točnije :)
Malko jest brže. Evo, imam aplikaciju SMSTalk, kojoj je obično trebalo oko 40 sekundi, pa i više da mi prikaže SMS-ove koji se mogu pročitati.
U biti, uvijek bi se svjetlo ugasilo, a popisa još ne bi bilo. Sada mi se popis ispiše u roku od 20-ak sec.
Isto je s Upraviteljem programa.
Negdje piše da treba instalirati aplikaciju u memo telefona. Ja sam je stavio na karticu. U biti, nema razlike gdje je.
vi tvrdite da aplikacija koja je zapravo plugin samo za nokiu n95, n95 8 gb i n82 i omogucuje rad vanjskim aplikacijama sa SENZOROM POKRETA ubrzava rad mobitela? pljesak, svaka cast. ne znam zasto su vam se mobiteli prividno ubrzali ali zbog toga sigurno nisu. nabacite google da pogledate sta znaci accelerometer
p.s. ispricavam se ako je zvucalo bezobrazno, a znam da je ali to stvarno ne moze bit istina